♥ Babypictures ♥

Här kommer lite bilder på mig när jag var lite bebis. Det var längesen det, haha.




Jag och pappa


Jag och mamma


Jag var en riktig liten tjockis!


Redan då var jag intresserad av skor...


Även långa tröjor verkade jag gilla då också.


♥ Avslappning ♥

Jag fick en fråga från en av mina läsare om vad det är för avslappning jag brukar göra. Svaret på den är att det är flera olika.

På lektionen i skolan så gör vi ibland andningsankaret som finns på skivan Mindfulness i vardagen av Ola Schenström. Den övningen är jättebra att göra och jag ska köpa mig den så snart jag kan.



Den skivan jag använder mig av hemma heter Avslappning och mental träning - för ett rikare liv av Eva Johansson. På den skivan finns det 6 spår.

Det 1:a spåret är en muskelär avslappning där man lär sig känna skillnad på en spänd och en avspänd muskel genom att först spänna t.ex. en hand för att sedan slappna av i den. En mycket bra övning att börja med eftersom man då kan upptäcka okända spänningar i kroppen.

Spår 2 är det inre rummet, även kallat det mentala rummet.

I det 3:e spåret är det självbildsträning som gäller. Den övningen kan hjälpa till att stärka din egen självbild.

Det 4:e spåret är framtidsbilder. Det vill säga att det handlar om affirmationer.

Spår 5 är om att säga nej lugnt och bra. Det är det spåret jag är på nu.

Det 6:e och sista spåret heter din inre lärare.




♥ Dagens låt ♥

På senaste tiden har jag upptäckt den här sångerskan igen. Fin röst, fin låt.


♥ God morgon ♥

Så är det fredag igen då, härligt! Är dessutom valborg, men det blir inget festande för min del. Ska ni ut något ikväll?

Har varit uppe en timme redan på min lediga dag eftersom mamma var här och hämtade grejer. Jag hade ju så klart inte haft något emot att sova en stund till, men samtidigt är det rätt skönt att vara uppe i tid. 

Jag ska ta och äta lite frukost och sedan när jag har fixat iordning mig så tänkte jag knalla bort till Chili och titta lite. Blir nog en sväng till Ö&B också när jag ändå är i området. Det ligger nämligen precis brevid.

Vad ska ni göra idag?


Den här bilden togs på brorsans student förra året.




♥ Hälsoplan - dag 4 ♥

Jag missade totalt att skriva om gårdagen (onsdag), men en dag gör inte så mycket.

Så hur har det gått idag (torsdag) då? Blev lite fuskat idag eftersom att jag, som jag skrev tidigare, var och fikade på stan med S. Det tycker jag dock är okey eftersom det inte är ofta vi gör det. Tyvärr så blev det inga grönsaker idag, men lite frukt i form av vindruvor och så lite jordgubbar blev det i alla fall.
Tyvärr går det fortfarande dåligt med vattendrickandet. Jag måste skärpa mig!
Det blev ingen avslappning idag eftersom jag var så trött när jag kom hem så skulle jag ha stensomnat på en minut och då hade inte den gjort särskilt stor nytta. Förresten så blev inte sömnen lika bra heller, bara 6 ½ timme.

En hel del promenerande blev det i alla fall!

Imorgon blir det nya supertag!




♥ Visualisering och affirmation ♥

På lektionen i tisdags så handlade det bland annat om affirmationer, vad det innebär och hur man gör en affirmation.

KREATIV VISUALISERING
Du använder din föreställningsförmåga och fantasi för att skapa en bild i sinnet av något som du vill ska manifesteras. Du vill att detta ska bli en verklighet i ditt liv. Sedan fortsätter du att fokusera positiv energi på denna bild till dess den blir en objektiv verklighet.

AFFIRMATION
Affirmationen är en av de viktigaste beståndsdelarna inom kreativ visualisering. Att affirmera innebär att bekräfta, att ge kraft. En affirmation är ett starkt positivt uttalande om att något redan är. Det är ett sätt att ge fast form åt det du föreställer dig.

HUR GÖR JAG EN AFFIRMATION?

En affirmation är alltid formulerad i nutid. Den ÄR redan!

En affirmation är positiv.

En affirmation är kort och enkel.

En affirmation är rätt för dig. Den är stödjande, utvecklande och nära dig.

En affirmation är sann och värd att tro på.


♥ Bortabloggning ♥

Just nu sitter jag hos S och bloggar. Hon dammsuger lite så jag passar på att skriva ett kort inlägg, haha.

Idag har det varit en ganska lång dag. Först var det matte på morgonen och efter det gick til S. Vi har varit nere i stan och där blev det en fika. Det blev en supergod cheesecake med kolasmak. Riktigt mumsigt! Jag passade även på att köpa mig lite jordgubbar på torget. Har redan ätit några stycken men resten äts upp hemma sedan.

Om ett tag så ska vi till maxi och efter det drar jag hem. Blir mer bloggat då!


♥ Dagens låt ♥

Det här en sådan där låt som man verkligen ta till sig för jag tror att alla kan känna igen sig i den.


♥ Torsdag ♥

Redan torsdag idag. Tycker den här veckan faktiskt har gått lite fortare än den innan. Lite irriterad på att regnar idag bara. Inget väder jag har lust att gå i alls så det blir faktiskt bussen idag. Helst av allt skulle jag egentligen vilja stanna hemma och sova en stund till. Lite sugen på att fortsätta med hemsidan också. Egentligen så ska jag väl främst välja ut bilder som ska vara med. Där är det svårt att begränsa sig, haha.

Jag ska till S efter skolan idag och senare så ska vi ner till stan. Hm, undrar vad man ska ta för skor? Nåja, det löser sig.

Nä, om jag kanske ska ta och fixa lite frukost då. Den görs ju tyvärr inte av sig själv!




♥ Fastnade som vanligt ♥

Jag ska alldeles strax sätta mig vid tv:n en stund och titta på lite Vänner, bara skratta lite och koppla av en stund.

Har suttit en bra stund nu med hemsidan till webbdesignen. Jag berättade ju att jag hade börjat med den, men jag insåg att jag hade tagit mig lite vatten över huvudet så det blev nytt tema. Detta kom jag på i skolan, så började lite smått där på en ny fast med samma upplägg på designen. Nu insåg jag däremot att jag inte gillade designen alls så nu är jag inne på min TREDJE hemsida! Typiskt mig, haha. Den här är jag riktigt nöjd med måste jag säga, i alla fall så här långt.

Gå gärna in och kika hur det ser ut. Än så länge har jag bara fixat själva skalet till förstasidan så det går inte att länka än, men det kommer! Klicka här för att komma till sidan.


♥ 11 år idag ♥

Idag är det exakt 11 år sedan min älskade morfar lämnade den här världen. Saknaden finns så klart fortfarande, men inte lika starkt som i början för jag vet att han alltid kommer att vara med mig, i tanken och i hjärtat.


You're always with me ♥


♥ Dagens outfit ♥

Äntligen hemma igen. Just nu är jag superhungrig, så ska börja fixa med maten alldeles strax. Innan dess lägger jag upp dagens outfit som jag lovade i morse.


Idag blir det glasögon, vilket det i och för sig blivit rätt mycket senaste tiden. Det är förjävligt med allergi!

 

Kofta - Halens
Tunika - H&M
Jeans - Halens
Ring - Lindex
Halsband - H&M




♥ Dagens låt ♥

Efter lite funderande så valde jag den här till dagens låt. Väldigt fin tycker jag.


♥ God morgon ♥

Godmorgon, godmorgon! Det var riktigt skönt att sova så jag hade mer än gärna sovit en timme till, haha. Men det är snart helg ju, så då kan jag sova hur länge jag vill!

Idag ska jag till skolan för lite webbdesign. Egentligen var det frivilligt att gå idag, men jag känner att det blir mer gjort i skolan än om jag sitter hemma och jobbar på egen hand.

Nu ska jag fixa mig och äta frukost. Förresten så ska jag försöka få in en dagens outfit innwn jag går för det var ett tag sen nu.


♥ Hälsoplan - dag 2 ♥

Den här dagen har varit betydligt jobbigare kan jag säga. Sockersug så in i bomben! Jag köpte mig till och med något sött, men jag har INTE ätit något av det. Jag har stått emot, trots allt! Dagen är ju inte över än, men jag ska låta bli! Fast jag måste erkänna att det slank ner ett par piggelin idag. När ska jag lära mig att jag inte kan ha isglass hemma? Det är ju så gott, haha.

Promenad har det blivit idag också tack vare skolan. Avslappning blev det två gånger under lektionen. Jag sov ganska exakt sju timmar i natt så det är ju godkänt, men i natt ska jag satsa på 8-9 timmar för det känner jag att jag behöver.

Till frukost idag blev det havregrynsgröt, både gott och nyttigt. Till laxen blev det en sallad och frukten är också avklarad. So far so good. Ja, nästan i alla fall.
Jag kan förresten tillägga att jag är grymt chokladsugen just nu, men det finns en väldigt naturlig orsak till det. Jag är det alltid precis innan mensen och även ett par dagar då jag har den. Ibland är det jobbigt att vara tjej, haha.

Förresten så har det blivit si och så med vattnet idag också, men jag ska skärpa mig!




♥ Still going on ♥

Har varit hemma ett par, tre timmar nu och funderar på om det kanske vore en bra idé att fortsätta med möbleringen nu. Det vore ju så himla skönt att få det klart! När det gäller möbler så har jag bara en bokhylla kvar, sen är det bara en massa smågrejer kvar. Förhoppningsvis så kommer det lite efter-bilder senast fredag.

Förresten, apropå ingenting så är jag helt hocked på Vänner just nu. Har alltid gillar serien och brukar titta från början då och då. Det har jag gjort nu, men det värsta är att jag liksom inte kan sluta titta. Ser avsnitt efter avsnitt, haha.

Men visst är det något speciellt med den serien!



Just det, är stresshantering ikväll. Yeey!


♥ Dagens låt ♥

Den här låten lyssnade jag mycket på när den var ny, men gillar den fortfarande. Jättebra städlåt faktiskt!


♥ Tisdag ♥

Ny dag igen då. Akilles mår lite dålig igen, så det blir att byta tillbaka till den gamla maten. Trodde ju att det berodde på att jag bytte båda matsorterna samtidigt, men det visade sig att han helt plötsligt inte tål den ena maten. Jättekonstigt eftersom han kunnat äta den utan problem tidigare. Fast det är väl som med oss människor, helt plötsligt blir vi allergiska mot något.

Så vad händer idag då, förutom att köpa kattmat? Ska iväg till skolan om ett tag för webbdesign. Hoppas det bara är webbsidan som det ska jobbas med idag. Ikväll är det stresshantering. Ska blir spännande eftersom kollaget ska med.

Har en jättelång håltimme idag, 8 ½ timme!, så när jag kommer hem ska jag fortsätta med möbleringen. Har fortfarande bland annat bokhyllorna att flytta på. Puuh, jobbigt! Speciellt om ni vet vad jag har i mina bokhyllor, dvs en massa böcker.


♥ Snart läggdags ♥

Just nu sitter jag och tittar på Sex and the City-filmen. Jag bara älskar både serien och filmen. Längtar riktigt tills 2:an har premiär nu i maj! Någon mer som ska gå och se den?



Det är väl cirka 20 minuter kvar nu och efter det blir det sängen. Enligt min hälsoplan så ska jag ju se till att sova minst 7-8 timmar, så det är bäst att hålla det!

Sov så gott mina underbara läsare.


♥ Hälsoplan - dag 1 ♥

Nu är den här första dagen snart avklarad och det har gått ganska bra faktiskt. Det har inte blivit någon läsk eller några sötsaker, förutom den där isglassen jag åt förut.

Avslappningen är avklarad. Den dagliga frukten likaså. Till frukost blev det två fullkornsmackor med ost och gurka.

Något som däremot varit riktigt dåligt med så är att dricka vatten, men ska ta mig ett stort glas nu så är det lite bättre med det. Promenad blev det ju automatisk eftersom jag var i skolan, vilket betyder 45 minuter dit och 45 minuter hem.




♥ Huvudvärk ♥

Har en rätt ordentlig huvudvärk just nu, så blir ingen lektion nu klockan 18. Istället ligger jag i soffan och kollar på Vänner. Ingen fortsättning på ommöbleringen blev det idag heller, om nu inte huvudvärken släpper snart vill säga. Hoppas, hoppas!




♥ Dagens låt ♥

Den här låten lyckades sätta sig på hjärnan idag så det får bli dagens låt. Bra serie för övrigt!


♥ Hälsoplan ♥

Linneas blogg läste jag om hur hon började med en hälsoplan och jag kände att det måste jag testa. Läste visserligen om det här för ett par veckor sedan men ibland är jag lite seg i starten, haha.

Eftersom jag inte får träna nu, så kommer inte det att finnas med i planen just nu. Den här planen kommer jag att följa de närmaste 4 veckorna. Efter det kommer jag att se vart jag ligger just nu och se om jag ska göra några ändringar i planen.

Mål:  ♥ Gå ner i vikt 
        ♥ Bli piggare och få mer energi
        ♥ Må bättre

Metod: ♥ Sova minst 7-8 timmar per natt
            ♥ Dricka mer vatten - minst en liter till att börja med
            ♥ En lugn promenad varje dag
            ♥ Avslappning 6-7 gånger per vecka
            ♥ Äta mer grönsaker
            ♥ Minst en frukt per dag
            ♥ Äta en ordentlig frukost - t.ex. havregrynsgröt eller fullkornsbröd
            ♥ Inga kakor, godis eller annat sött (glass går bra ibland)
            ♥ Läsk max en gång per vecka

Vikt just nu: 75 kg
Midjemått: 88,5 cm
Stuss: 109 cm
Byst: 98,5 cm
Lår: 66 cm
Armar: 32 cm
Vader: 40,5 cm

Jag kommer att mäta och väga mig varje vecka, men visar bara slutresultatet efter de fyra veckorna. Det kommer även att komma före- och efterbilder.


♥ Måndag ♥

Så är det måndag igen då. Gillar verkligen inte måndagar på grund av schemat jag har just nu, men nu gäller det bara att stå ut ett litet tag till. Är ju inte långt kvar till skolan slutar nu.

Jag måste göra läxan innan jag drar iväg sedan för jag kom på att jag inte gjort den än. Det var mycket roligare att möblera om, haha. Nä, det är väl bäst jag sätter fart då. Först blir det duschen.




♥ Cubus ♥

Lite godbitar från Cubus som jag hittade när jag kollade in hemsidan.






♥ Annan möblering på G ♥

Nämnde ju igår att jag var sugen på att möblera om lite hemma och nu har jag bestämt mig för att göra det. Kan inte låta bli, haha.

Tänkte att ni skulle få se lite före-bilder så kommer efter-bilderna när det är klart.




Annan duk nu.


Kuddarna är utbytta till andra snyggare.


Har ett ljusfat nu.


Dessa kuddar är också utbytta.






♥ Kollaget - det färdiga resultatet ♥

Nu är jag äntligen klar med kollaget som jag skulle göra till lektionen i stresshantering och personlig utveckling. Det skulle vara om det vi tycker är viktigt och var vi är nu i våra liv. Om jag får säga det själv så blev det riktigt bra. Jag är helnöjd för det blev bättre än jag trodde det skulle bli.

Vad tycker ni om mitt kollage?


Kollaget i helhet.


Min familj är en viktig del i mitt liv och även Akilles så klart.


Det här lite mer vad jag strävar efter just nu. (Det står tro på dig själv, där det blänker)


Det här är väl lite som innan, men även det jag gör/använder just nu.


Vänner är så klart viktigt att ha. Gillar att fota och musik är viktigt.


♥ Dagens låt ♥

Igår såg jag filmen Made of Honor och i början av filmen spelas den här låten. Jag har alltid älskat den här låten, så därför tänkte jag att det vore en perfekt val till dagens låt.


♥ Söndag ♥

Jaha, så börjar den här veckan lida mot sitt slut. Veckan har gått långsamt, men tyvärr gick inte helgen lika långsamt.

Idag står tvättande på schemat. Det visade sig nämligen att jag hade tiden idag och inte igår som jag trodde. Jag ska även göra lite skolgrejer. Bland annat ska jag fixa med kollaget, så förhoppningsvis får ni se det under dagen.
Nu ska jag göra mig iordning och äta lite frukost. Talk to you later!


♥ Soon ♥

Just nu sitter jag och tittar på Die Hard 4.0 som går på 4:an. Funderar på om jag ska ta och titta på ett par Vänner-avsnitt när filmen är slut och efter det krypa i säng.

Appropå ingentingen, så är jag grymt sugen på att möblera om. Var längesen jag gjorde det nu, så det suger rätt bra i möbleringstarmen, haha. Vet bara inte hur än. Får se om jag kommer på något bra, så kanske det blir lite ändring i veckan som kommer. Blir så klart bilder i så fall!


♥ Killar som tjatar ♥

Jag måste bara få skriva av mig lite, för jag bara kokar av irritation just nu.

Pratar med en kille på msn just nu och... aaahhh! Kom i kontakt med honom på en dejtingsida för rätt längesen (minst ett år sedan), men vi har aldrig träffats i verkligheten. Han vill, men inte jag. En orsak till det är att han ALLTID kommer in på sex, att han inte skulle ha något emot att "mysa" med mig. Eftersom jag inte är ett dugg intresserad av oseriösa killar utan vill ha ett förhållande så säger jag alltid nej. Dessutom så är inte engångsgrejen något för mig. Men även när jag säger nej, så tjatar han vidare. Försöker övertala mig, liksom. Vilket gör att jag vill ännu mindre! Till slut, efter att ha tjatat en bra stund, så blir jag riktigt irritetad. Är det något som gör mig irriterad så är det tjat! Riktigt avtändande är det också.

Men jag undrar vad det här tjatet beror på egentligen. Förmodligen är det osäkerhet. Vad tror ni?




♥ Shopping-bilder! ♥

Nu äntligen kommer bilderna från shopping idag. Passar även på att få med ringen jag köpte i tisdags. Jag kom på att jag inte visat er den än.


Små söta hjärtan från Gina Tricot. Tänkte det att jag behövde ha något litet till extrahålet i örat.


Kors i taket, jag har köpt mig ett armband! Det här snygga armbandet köpte jag på Lindex. Det ska egentligen vara grönt, vet inte varför det blev blått när jag fotade det.

 
Den vänstra ringen köpte jag idag och den högra i tisdags. Båda är köpta på Lindex. Den vänstra är favoriten!


♥ Jordgubbar ♥

Jag har precis kommit hem efter min lilla shoppingrunda. Tyvärr hittade jag inga skor, men det blev lite smycken istället. Bilder på dem kommer senare.

Nu blir det jordgubbar med mjölk. Det är sommar det!





Har ni ätit jordgubbar än?


♥ Shopping ♥

Nu försvinner jag iväg en stund för jag ska se om jag kan hitta mig ett par fina vårskor. Jag är verkligen i stort behov av ett par lågskor. Även om jag mest går i högklackat så är det ändå skönt att ha ett par låga skor också så att fötterna får vila lite ibland. Hoppas jag hittar några bara. Keep your fingers crossed!


♥ Dagens låt ♥

Det var ett bra tag sedan jag senast lyssnade på den här låten, men ändå har jag lyckats få den på hjärnan. Därför det bli dagens låt.


♥ Colors of the rainbow ♥

I det här inlägget tänkte jag ta upp lite vad de olika färgerna faktiskt står för.

För något som är väldigt viktigt när man inreder är ju faktiskt färger. Att man skapar en färgskala som passar just dig men även rummet. Det jag försöker tänka på är vilka färger som tilltalar just mig och jag tror faktiskt att man automatiskt använder färger man "behöver" just då.

Jag är ganska ombytlig när det gäller färg, så jag satsar därför på en neutral basfärg på möbler och andra dyrare grejer, så att jag lättare kan ha råd att köpa kuddar, plädar, gardiner etc. allt eftersom jag ändrar färgsmak.

 är kraftfull och ökar blodflödet och därmed hjärtfrekvensen. Rött symboliserar passion, eld, blod, sexualitet, kärlek, den kreativa kraften, vrede, krig, fara, mod och uppoffring.
Den här färgen ska man vara försiktig med eftersom mycket rött kan skapa rastlöshet och ångest. I ett sovrum ska man undvika färgen helt. I ett kök eller matrum kan den få människor att äta för mycket.

 symboliserar hälsa, entusiasm, optimism, vitalitet, självförtroende, kreaktivitet och mid. Den här färgen sägs kunna mildra depression och stimulera aptiten. Färgen kan användas i vardagsrummet och hallen, men däremot bör man undvika den i ett arbetsrum eftersom den stimulerar lusten att roa sig.

 är romantikens och kärlekens färg. Den förknippas med känslighet, lugn, samverkan, harmoni, avslappning och ett gott humör. Rosa är en helande färg, men rekommenderas inte till människor med temperatment. Det är en perfekt färg i ett sovrum, men den ska undvikas på företag eftersom den anses sänka dynamismen.

 (och beige) är en jordfärg. Den står för stabilitet, säkerhet, trygghet och trohet. Har man låg koncentrationsförmåga så kan den här färgen vara bra, men för mycket av den kan vara för restriktiv och begränsande. Brunt och beige bör kombineras med gladare färger för annars kan det leda till en känsla av att allt är tråkigt.

 är livets, men även dödens färg. Det här är en aktiv färg och bör därför användas ihop med andra färg så att den inte stimulerar för mycket aktivitet. Vitt är lämpligast för tak, kök och badrum.

 symboliserar vattnets energi. Den förknippas med sanning, ärlighet, inspiration, kreaktivitet, lugn, ensamhet, kylighet och allvarsamhet. Den är lämplig för ett väntrum, kontoret, studierum, badrum, meditationsrum eller i områden där det är mycket varmt. Däremot är den för kall för att användas i ett sovrum och den kan förstöra passionen och samlivet.

 symboliserar vatten. Den förknippas med djup, mystik, negativitet, djup sorg, hat, självständighet och magi. Men den förknippas även med styrka, stabilitet och beskydd. I små mängder stimulerar den introspektionen, men kan i stora mängder framkalla depression så den bör användas sparsamt.

 symboliserar tillväxt, bot, överflöd, välstånd, fred, glädje, samverkan och harmoni. Den kan användas mot stress och känslomässiga problem. De som behöver mycket stimulans kan må dåligt med för mycket av den gröna färgen. Grönt passar bra i barnens rum, vardagsrummet och badrummet. På kontoret så sägs den kunna öka välståndet.

är glädjens, lyckans och kreaktivitetens färg. Den är stimulerande och förknippas med optimism, tankeklarhet och intelligens. Den är bra mot depression och ångest. Den är även bra för de som inte har så mycket energi. Gult är en bra färg att ha i vardagsrum och kök, men i sovrummet bör den endast användas i mycket små mängder.

 förknippas med andlighet, auktoriet, lyx och välstånd. Den lila färgen kan balansera aktivitet och vila. Den sägs även mildra smärta.

 förknippas med allvar och respekt.


♥ Lördag ♥

God morgon mina kära läsare! Idag skiner solen hos mig, gör den det hos er också?

Idag skulle jag egentligen ha passat på att fota med tanke på det fina vädret, men jag är 99% säker på att jag har tvättid och då är det ingen idé.



Annars vet jag inte vad jag ska hitta på idag. Borde både städa och göra lite skolgrejer, så jag får ta och försöka få lite sådant gjort i alla fall. Det vill säga om jag kan slita mig från datorn, haha.

♥ Movie x2 ♥

Jag har precis kollat klart på en film och nu blir det nästa.

Först ut var Disturbia. En thriller som jag sett tidigare, men klart värd att se igen.

Handling: Kale Brecht (Shia LaBeouf, "Transformers") har dömts till tre månaders husarrest och tillbringar dagarna med att spionera på grannarna. Allt är bara på skoj tills situationen får en skrämmande vändning. Kale inser nämligen att hans granne är en seriemördare - men han kan inte bevisa någonting, inte övertyga någon och inte lämna huset utan att starta övervakningslarmet. Med hjälp av sina vänner gör Kale allt han kan för att avslöja sanningen - men en kallblodig mördare är kanske lite för mycket att hantera? Kale och hans vänner har ingenstans att gömma sig och ingenstans att ta vägen när deras liv står på spel... (lånad från lovefilm.se)





Filmen som jag nu tittar på är Zorro - den maskerade hämnaren, som går på 3:an. Även den har jag sett tidigare, men det var ett tag sedan.

Handling: Det har gått tjugo år sedan Don Diego De La Vega i egenskap av den legendariska maskerade hjälten Zorro framgångsrikt bekämpat de spanska förtryckarna i Alta California. Don Diego fick emellertid betala ett mycket högt pris för sin kamp. Hans hustru Esperanza dödades, dottern Elena blev bortrövad och själv hamnade han i en mörk fängelsehåla. Mannen bakom allt detta var den grymme spanske guvernören Don Rafael Montero. Don Rafael planerar nu att förvärva Alta California från Mexicos president, general Santa Anna. Detta skall ske med hjälp av stora mängder guld, som utvunnits av slavarbete i en hemlig gruva. För att förhindra denna plan, vilken skulle leda till ett nytt förtryck, måste Don Diego hitta en ung efterträdare, som kan ikläda sig Zorros svarta mask... (lånad från lovefilm.se)




♥ Hope ♥


Foto: Jag
Text: Jag


♥ Äntligen fredag! ♥

Idag är det ju fredag och det betyder ledigt. Wohoo! Den här veckan tycker jag har gått fruktansvärt långsamt, men nu är den äntligen över. Nåja, skolveckan i alla fall.
Eftersom det ska bli nya tag på måndag så blir det chips och dipp i helgen. Det gäller ju att passa på, haha.

Kvällens planer


Först väntar ett varmt bad. Skön avkoppling så i slutet på veckan. Önskar bara att det såg ut så här hemma hos mig...


Alltid lika kul att se vilka talanger det finns, men så klart även vilka knäppisar det är som dyker upp.


Tyvärr går det ju samtidigt som Talang så det får antingen spelas in eller ses på SVTplay.


♥ Dagens låt ♥

Denna fredag blir det en upp-tempo-låt, lite passande tycker jag.


♥ Trött ♥

Trots att jag faktiskt gick och lade mig lite tidigare igår så är jag riktigt trött just nu. Visserligen så kan det bero på att det är slutet på veckan, Det ska faktiskt bli riktigt skönt att få sova utan att ställa någon klocka imorgon.

Idag har jag matte på morgonen och på vägen hem blir det en sväng förbi maxi och handla. Måste ju ha lite helgsgott så här på fredagen. Vet inte vad än, men det lutar åt jordgubbar. Nyttigt och gott. Hoppas bara att det finns några kvar!


♥ Change is good ♥

Jag har bestämt mig för att det måste bli en ändring nu! Måste börja ta hand om mig själv bättre. För det första så måste jag göra något åt det här med sömnen. Just nu så har jag så svårt att komma i säng i tid, vilket betyder att jag inte sover tillräckligt för att jag ska vara på topp. Det är frågan om kanske 6 timmar, ibland mindre.

Förresten, lite fakta om sömn. Visste ni att om man sover mindre än 6 timmar två nätter i rad så är det som om man varit uppe 24 timmar i sträck! Inte konstigt att man mer eller mindre känner sig som en levande död när man sovit dåligt ett par nätter.



Under helgen så tänkte jag sätta mig ner och göra en hälsoplan, som jag presenterar här på bloggen på måndag.


♥ Tjuv! ♥

Jag har blivit bestulen!

Nejdå, så allvarligt är det inte, men nog har jag blivit bestulen alltid. Av Akilles dessutom. När jag packat ur resväskan när jag kommit hem, så kommer den aldrig in i garderoben igen för han har gjort den till sin sovplats. Slutar väl med att jag köper mig en ny väska så får han behålla den här. Men håll med om att det är lite gulligt!




♥ Läxa: Göra ett kollage ♥

Fick en lite annorlunda, men jag tror väldigt bra, läxa i Stresshantering & personlig utveckling tills nästa gång. Nämligen att göra ett kollage över sådant jag är tacksam och sätter värde på i livet.

Jag tror att det är en väldigt bra grej att göra för oftast så inser vi inte hur mycket vi faktiskt har att vara tacksama för. De flesta av oss ser istället det vi inte har och vad händer då? Jo, all energi koncentreras på det och vi blir istället olyckliga. För att sedan veta vad det är vi har att vara tacksamma för är inte det lättaste. Det krävs att vi stannar upp, varvar ner och bara känner efter vad det är som ligger oss varmast hjärtat.

Jag har börjat att fundera lite och att klippa ut ur tidningar sådant jag vill ha med i mitt kollage, men än så länge har det inte kommit längre än så. Jag kommer naturligtvis att lägga ut en bild på kollaget när det är klart.




♥ Dagens låt ♥

Idag blir det en låt av Demi Lovato, fast den ackustiska versionen.


♥ Soligt idag ♥

God morgon! Hoppas ni sovit lika gott som jag. Fast jag måste erkänna att jag inte kom i säng i tid igår heller, så jag hade mer än gärna sovit en stund till!

Idag är det matte på morgonen och när jag kommer hem så ska det städas det sista innan Lina kommer vid tre, då vi ska räkna matte ihop.

Förresten så skiner solen idag, härligt! Hoppas det håller i sig hela dagen.


En gammal bild på mig och Akilles. Lite suddig bara tyvärr.


♥ Rings ♥

Jag älskar ringar och de ska helst vara stora. De här skulle gärna få pryda mina fingrar:



   
   


♥ En paus ♥

Nu har det hunnit bli lite städat även om jag inte gjort alls lika mycket som det var tänkt. Blir nog lite plockande senare och resten imorgon.

Jag har precis kört lite avslappning och eftersom jag är som en isbit idag så tänkte jag att det skulle passa bra med ett varmt skumbad. Det är allt bra med badkar eller vad tycker ni?!




♥ Acceptera dig själv ♥

På gårdagens stresshanteringslektion så pratade vi en hel del om självbilden, men också om att acceptera både sina bra och dåliga sidor. Sanningen är den att de egenskaper vi ogillar hos andra och att vi faktiskt känner igen dem beror på att det är sidor vi har men inte accepterar hos oss själva. 




ATT ACCEPTERA SIG SJÄLV

Några tankar först:

♥ Att acceptera hela sig själv, såväl sin sol- och skuggsida, innebär att vi slutar att lägga ner massor av energi på att förneka helar av oss själva.

♥ Är vi upptagna med att upprätthålla en önskvärd fasad har vi lite energi över för självläkning och utveckling.

♥ För att inte fastna i en ond cirkel av stress och ohälsa behöver du inse att det är okey att tycka om dig själv så som du ser ut/ är NU. Nuet är det enda ögonblicket som du kan tycka om dig själv.

♥ Du behöver acceptera dig själv innan du kan uppnå verklig förändring.

♥ Acceptera betyder inte resignera.

♥ Att acceptera sig själv handlar om att helt enkelt betrakta sig själv som man är, utan att sätta etiketter med "Förbjuden tanke" eller "Förbjuden känsla" på sina erfarenheter.

Som ett led i accepterandets konst - skriv ner de egenskaper och sidor (fysiska och psykiska) hos dig själv som du inte accepterar.

Försök att acceptera varje egenskap som du skrivit ner. Upprepa tyst eller högt, för dig själv: "Jag accepterar att jag ..................", och nämn varje egenskap du skrivit. Repetera accepterandet av varje karaktärsdrag tre gånger. Försök att verkligen gå in i meningen så att du känner att du accepterar dina egenskaper.

Många gånger är accepterandet en förutsättning för verklig förändring.

Vi undviker att ha förutfattade meningar om hur vi bör tänka eller känna. Vi försöker bara vara öppna och acceptera våra känslor och tankar som de är.



Jag vet inte hur det är med er men ofta tänker jag att jag borde tänka si eller så och att jag bara är dum om jag känner på ett visst sätt. Att det inte är okey helt enkelt och det mår jag ju inte bra av egentligen. För visst ska man tycka om sig själv med brister och allt?



♥ Dagens låt ♥

Nu ska jag försöka sätta lite fart här, men slänger in dagens låt innan.


♥ Sovmorgon ♥

Idag har jag ingen lektion, så det betyder sovmorgon. Det behövdes kan jag säga eftersom jag egentligen inte sovit ordentligt sedan mitten av förra veckan. Jag måste verkligen bli bättre på att lägga mig i tid så att jag får sova så många timmar som jag behöver!

Så vad händer idag då?



Jag hade planerat att städa upp lite här hemma, men just nu så är verkligen energinivån i bott. Förhoppningsvis så får frukosten lite fart på mig. Idag blir extra nyttig havregrynsgröt och lär bli ett tag framöver eftersom det är bra mat när man, som jag, har magkatarr. Jag ska även käka lite jordgubbar senare idag. Mumsigt!



Funderar på att gå iväg till affären och köpa kattmat, men vädret är inte så kul så funderar på att göra det imorgon istället för det klarar sig tills dess.

Vad ska i göra idag?


♥ Which shape are you? ♥

Har precis kommit hem och eftersom jag är sjukt trött så kan jag inte komma på något vettigt att skriva. Därför passar jag på att ta och "återanvända" ett inlägg från min förra blogg.

För ett tag sedan köpte jag boken The Body Shape bible av Trinny Woodall och Susannah Constantine.
 



Nu tänkte jag lägga ut beskrivningar av de olika kroppsformerna och lite vad du ska undvika. Jag själv är The Hourglass. Vilken är du?

(OBS! Eftersom jag inte hittade översättningen på vissa ord så står de på engelska.)


The Skittle

* Medelstor byst
* Smal midja
* Stora lår
* Stora vader

Undvik:
* Linnen med tunna axelband
* Jackor som har skärning över bysten
* Stretchiga byxor
* Raka kjolar som slutar på vaden
* Pennkjolar
* Ankelremmar


The Goblet

* Breda axlar
* Stor byst
* Ingen midja
* Smala höfter
* Långa ben

Undvik:
* Vida mjukisbyxor/tärningsbyxor
* Shift dresses
* Tjocka, stickade tröjor
* Högt skuren urringning
* Dubbelknäppta jackor
* Smala skärp


The Hourglass

* Stor byst
* Smal midja
* Kort midja
* Breda höfter
* Generösa lår

Undvik:
* Sidfickor på byxor
* Stora skärp
* Vida ärmar
* Blusar med rosetter och volanger
* Smock
* Platta , lace-up skor
* Ankelremmar, spetsiga skor
* Cowboy boots


The Cornet

* Breda axlar
* Liten byst
* Ingen midja
* Smala höfter
* Långa, smala ben

Undvik:
* Formlösa, lätta klänningar
* Platåskor
* Trekvarts-ärm
* Scooped necklines
* Cut-away shoulders
* Axelvaddar


The Cello

* Stor byst
* Kort midja
* Breda höfter
* Stor rumpa
* Stora lår
* Smala, kortare ben

Undvik:
* Pennkjolar
* Minikjolar
* Skinn eller satinbyxor
* Tighta jeans
* Ankelboots


The Apple

* Medelstor byst
* Magen större än bysten
* Ganska platt rumpa
* OK ben

Undvik:
* Tight T-shirt
* Stora fyrkantiga T-shirts
* Byxor med hög midja
* Plisserad midja
* Puffa jackes
* Killjacka


The Column

* Axlar lika breda som höfter
* Mindre midja
* Längre ben

Undvik:
* Trekvart-längd på jacka utan form
* Raka klänningar
* Låg midja
* Toppar med beskärning


The Bell

* Små axlar
* Liten byst
* Smal midja
* Kort midja
* Stora lår
* Stor rumpa

Undvik:
* Ballongärmar
* Avsmalnande byxor
* Trånga västar
* Halsband med smala kedjor
* Vida v-ringningar
* Snedskuran klänningar
* Pråligt på nedre delen av kroppen


The Vase

* Stor byst
* Försiktigt kurvig längre midja
* Höfter jämnställt med bysten
* Smala lår och ben

Undvik:
* Volanger vid urringningen
* Klänningar eller kjolar med krusiduller
* Halterneck
* Polotröjor
* Prinsesskragar (princess collars)
* Kilklack


The Brick

* Breda axlar
* Ingen midja
* Ordinär mage
* Platt rumpa
* Tjocka lår
* Tjocka vader

Undvik:
* "Kantiga" jackor (boxy jackets)
* Jackor med dubbelknäppning
* Minikjolar
* Box pleats
* Byxor med styvt tyg
* Tunga, bastanta skor med kilklack


The Lollipop

* Stor byst
* Mindre midja
* Smala höfter
* Långa ben

Undvik:
* Polokrage
* Bylsiga tröjor
* Byxor med hög midja
* Shift dress that hang from your tits
* Bolero
* Detaljerad urringning


The Pear

* Liten byst
* Lång midja
* Platt mage
* Saddlebags
* Kraftiga ben

Undvik:
* Snedskurna kjolar
* Pennkjol
* Stuprörsjeans
* Ankelremmar
* Stilettklackar


♥ En heldag på stan ♥

Efter webbdesignen på morgonen så hämtade mamma upp mig utanför skolan och efter det åkte vi från ställe till ställe innan vi hamnade på Commerce (köpcentrum). Vi hade egentligen inte pengar någon av oss utan var mest att vi kollade runt lite. Vi verkade båda två sugna på smycken för det var i princip det enda vi kikade på. Men ingen av oss kom lottlösa därifrån. Mamma köpte sig ett jättesnyggt armband och jag köpte mig en superfin ring. Bild kommer senare!

Nu ska det fixas lite mat innan jag ska ner till skolan igen för stresshantering. Ska bli kul, trots att det känns som att magen typ går sönder. Har magkatarr så nu har jag köpt mig en kur på apoteket. Tycker inte jag gör annat än att käka medicin just nu! Det är konstigt det där. Det är som om man kommer in i dåliga hälsoperioder ibland. Brukar ni också göra det?

Anyhow... det är nog bäst att jag tar och kör igång med maten så jag inte får superstressa sedan. Skriver så klart mer när jag kommer hem!


♥ Dagens låt ♥

Den här låten var jag inte så förtjust i först, men jag måste säga att den bara växte och växte.


♥ Förklaring ♥

Fick en kommentar till mitt inlägg där jag hissar och dissar sådant jag vill och inte vill se på killar, som jag vill förtyderliga eftersom det tydligen missförstås.

Den här kommentaren fick jag av King (tyvärr ingen e-mail adress för då kunde jag svarat direkt):

"Hiphop-byxan du referar till kallas annars Baggybysxor/jeans. Nedvärdera ej HipHop. Tack"

Jag ber om ursäkt att jag inte skrev den exakta termen, tror knappast att du kan allt heller. Dessutom så skrev jag det inom sitationstecken, men du kanske inte vet vad man menar med det? Sen hur du fick det till att jag nedvärderade hiphop har jag ingen aning för det får jag det inte alls till någonstans. Det enda jag överhuvudtaget skriver om är dessa byxor. Det måste verkligen vara jobbigt att ta åt sig när personen inte ens menar något du tror!

Vad tycker ni, håller ni med King?

Inlägget kan du läsa här


♥ Dagens låt ♥

Eftersom youtube inte fungerade i morse så kommer dagens låt nu istället.

Det tog ett tag innan jag kom vad dagens låt skulle bli, men till slut kom jag fram till att det fick bli den här för den ger verkligen sommarkänsla. Dessutom så är det en sådan där låt som gör det svårt att sitta still när man hör den.


♥ Home at last ♥

Måndagar är verkligen ingen favoritdag eftersom jag är hemma så kort stund, men idag blev det ju ännu kortare eftersom jag var på vårdcentralen innan skolan. Visade sig att jag har urinvägsinfektion så nu käkas det medicin.

Anyway... nu så ska jag slappa lite framför tv:n tänkte jag. Eftersom jag redan sett Top Model som går nu så blir det några avsnitt av Vänner innan det blir sängen. Går det att ens tröttna på den serien? Inte enligt mig i alla fall!





♥ Almost on my way ♥

Skulle egentligen ha slängt in en dagens låt nu, men det är fel på you tubes sida så det får bli senare.

Ringde i alla fall till vårdcentralen och jag ska iväg dit alldeles strax. Förmodligen hinner jag inte hem innan jag ska iväg till skolan, så det kommer nog bli dåligt uppdaterat under dagen. Men ikväll kommer det inlägg det lovar jag!

Ha en bra dag allihopa och hoppas ni har det soligt hos er också :)


♥ Ringa eller inte ringa? ♥

Godmorgon! Hoppas ni har det lika soligt hos er som det är här. Just nu sitter jag med lite smått beslutsångest. Jag har nämligen haft ont i magen sedan i lördags och igår var jag helt inställd på att ringa, men nu vet jag inte alls. För grejen är den att jag är väldigt hungrig just nu så jag vet inte om jag har ont i magen på grund av det eller att det fortfarande sitter kvar från helgen. Så ringa vårdcentralen eller inte? Jag vet inte! Jag har precis slängt i mig en tallrik yoghurt så jag avvaktar lite tror jag.




♥ Shoes ♥

De här skorna skulle jag absolut inte ha något emot att ha hemma. Me want!






♥ 10 steg till lyckan ♥

Läste för ett tag sedan om tips på hur man kan fördubbla sin lycka och jag tänkte dela med mig av dem till er, mina underbara läsare.

 Uttryck tacksamhet
Tacksamhet är ett motgift mot negativa känslor, avundsjuka, girighet, fientlighet, oro och irritation. Den minskar jämförelsebehovet, stärker självkänslan, ökar stresståligheten och gör att man kan njuta av det goda i livet.
Så här gör du: Välj en tidpunkt varje dag då du skriver eller tänker på 3-5 saker du är tacksam för.

 Tänk positivt
Om man vågar tro på en ljus framtid är oddsen större att det kommer hända fler bra saker och färre dåliga. Om man är övertygad om att mankan förverkliga den så anstränger man sig mer för att nå dit.
Så här gör du: Aktivera optimistmusklerna i 20-30 minuter per dag genom att i lugn och ro fundera över hur ditt liv ska se ut om fem, tio år. Se framför dig när allt är precis som du önskar. Skriv ner vad du ser.

 Sluta grubbla
Man blir bara ledsnare av negativa, självanklagande tankar och tankemönster eller av att jämföra sig med andra.
Så här gör du: Gör något helt annat, det kan räcka med att gå ut och gå. Du kan även tänka eller säga "Sluta!" eller "Nej!" när grubblet kommer. Skriva eller prata av sig hjälper också.

 Gör snälla saker
Man blir lycklig och mer positiv av att vara snäll.Goda gärningar lindrar skuldkänslor, stärker självuppfattning och ger många positiva följdverkningar. Man blir omtyckt av andra.
Så här gör du: Öppna ditt sinne för alla tillfällen till snällhet, de finns överallt. Det kan handla om både att ge och att få.

 Vårda dina relationer
Sociala band är livsviktiga för lycka och välbefinnande.
Så här gör du: Ta dig tid, tala med familj och vänner. Var lojal och uppmuntrande. Kramas, visa uppskattning och tillgivenhet. Försök öka antalet positiva känsloyttringar.

 Lär dig härda ut
Att göra upp handlingsstrategier när man möter motgångar är ett bra sätt att fösöka lösa problem.
Så här gör du: Gör upp en handlingsplan för en sak i taget. Be om råd, prata med någon som kan hjälpa dig konkret med situationen.

 Lär dig förlåta
Bitterhet och hat skadar en själv mer än den man hatar. De som kan förlåta är lyckligare och kan lättare gå vidare i livet.
Så här gör du: Skriv ett förlåtelsebrev, utan att skicka det, där du förlåter den som gjort dig illa. Beskriv i detalj hur du blev sårad eller kränkt. Tala om hur du skulle ha velat bli behandlad. Avsluta med att du förlåter.

 Sträva efter flow
Flow är när man går helt upp i något, totalt engagerad i nuet, omedveten om sig själv. Det gör att man känner engagemang och kan njuta av det man gör, stärker självkänslan och gör livet rikt och intensivt.
Så här gör du: Var helt inriktad på det du gör, styr din uppmärksamhet till uppgiften, låt inte tankarna irra. Ta kontroll över din uppmärksamhet. Fortsätt lära dig nya saker.

 Njut av livet
Vanan att njuta av det lilla i vardagen ger intensiva och återkommande lyckokänslor.
Så här gör du: Lägg märke till och njut av små glädjeämnen, frukosten, ett avslutat projekt, en varm dusch. Res i tanken, minns positiva händelser, återuppliva lyckliga stunder, fira goda nyheter, ströva efter medveten närvaro, var öppen för skönhet och sinnlig njutning, var nostalgisk, skapa ett glädjealbum.

 Sätt upp nya mål
Målmedvetenhet är en viktig lyckofaktor. Själva processen att arbeta mot ett mål är viktigare än att faktiskt uppnå målet. Det ger en känsla av mening och struktur i vardagen och stärker självkänsla.
Så här gör du: Vilka mål är viktigast för dig just nu? Välj ut mål som känns äkta och meningsfulla, det avgör om du verkligen vill uppfylla dem. Bryt ner målet till delmål. Ta ett steg i taget.




♥ Dagens låt ♥

Idag är det söndag och det innebär att det är sista dagen för filmtemat i den här kategorin. Vad tycker ni om temat? Skulle det vara kul med ett annat tema någon gång eller kanske filmtema igen?

Eftersom den här filmen även har en nyligen gjord remake så blir det två klipp.




♥ Besökt av spöke ♥

I natt vaknade jag återigen av att jag inte kunde röra mig. (mer om det kan ni läsa om här) Men den här gången var det annorlunda. Det kändes som att någon höll fast mig och som gjorde mig handlingsförlamad och jag kände en närvaro i rummet. Det var oerhört obehagligt! Jag kan säga det att jag är inte den som i första taget blir så pass rädd att jag sover med lampan tänd men det var jag i natt. Nu förstår jag verkligen hur min bror kände det!

Jag kan för övrigt tillägga att jag tror att jag fick med mig den här anden igår när jag tvättade. Jag kände mig iakttagen utanför, i själva korridoren eller vad man ska kalla det. I alla fall så kändes det som att den följde efter mig upp. Jag hoppas verkligen inte att jag får en argsint ande på halsen!




♥ Riktig talang ♥

Den här killen var med i Talang igår och jag kan säga att jag blev väldigt berörd. Han spelar fantastiskt fint och få till och med in känslan i låten. Det finns bara en annan låt som ger mig rysningar som den här gjorde och det är Raise me up med Josh Groban. En fantastisk talang som jag tror vi kommer att höra mer ifrån i framtiden. Lyssna och njut!




♥ Dagens outfit ♥

För ett tag sedan så städade jag ur garderoben och då hittade jag en top som jag hade glömt bort lite. Så idag blev det nästan som att ha något nytt på sig.

 

Top - H&M
Rosa linne - H&M
Jeans - Lindex
Örhängen - H&M

Vill ni se en bättre bild på örhängena så finns det här.


♥ Shopping ♥

Nu försvinner jag ut en sväng. Tänkte gå bort till ö&b och köpa kattsand och eventuellt något mer. Sedan hem och dumpar av det och vidare till maxi efter det.

När jag kommer hem lägger jag ut dagens outfit, så håll utkik!


♥ Ordet INTE's betydelse ♥

När man riktigt tänker efter, hur mycket använder man sig egentligen av ordet inte? Detta togs upp på stresshanteringskursen och det är helt hutlöst mycket man använder sig av det ordet. Tänker man till lite extra så har det ju faktiskt en ganska negativ klang.

Hjärna är uppbyggd lite så att den inte riktigt tar till sig vad man egentligen menar när man säger INTE utan det blir nästan som en uppmaning istället. Om någon t.ex. säger: Tänk INTE på en gul banan, vad tänker man inte på om den där gula bananen. Samma sak gäller när man vill ändra vanor. Jag kan ju ta mitt eget exempel med godisätandet. Istället för att säga: Jag ska INTE/får INTE äta godis så ska man istället byta ut det till det man vill uppnå som t.ex.: Jag är godisfri. På det viset "programmerar man om hjärnan lite. För säger/tänker man det första vad händer då? Jo, man vill ha det där godiset ännu mer. Detta är ett perfekt exempel på vad man kan "skriva" i det mentala rummet.

Så vad kan man då dra för slutsats av detta? Jo, försök att att använda ordet INTE så lite som möjligt. Dels låter man mer positiv, men framför allt så kan man åstakomma så mycket mera.


♥ Dagens låt ♥

Idag kommer låten från filmen med den berömda drejscenen.


♥ Lördag ♥

Godmorgon godmorgon! I natt har faktiskt fått sova och det var välbehövligt. Egentligen hade jag behövt sova mer men jag har tvättid klockan tolv och behöver fixa lite innan dess.

Akilles mår mycket bättre idag. Tror jag i alla fall. Han har inte varit på lådan sedan igår eftermiddag trots att han har ätit. Det tar jag som ett tecken på att magen fungerar som den ska igen, så medicinen hjälpte verkligen (jag antar att det var den i alla fall). Men det återstår att se om han verkligen är bra nästa gång han går på lådan.




♥ Badsäsong ♥

Nu närmare sig verkligen sommaren med stormsteg och därmed även badsäsongen. Än har jag inte fått någon ångest över att jag inte hittat någon bikin eller baddräckt. Jag har ju tänkt att gå ner i vikt innan jag köper mig nya badkläder. Ja, det är vad jag hoppas på i alla fall! Men det hindrar mig ju inte från att suckta efter allt fint som finns.

Lindex Shop Online - Trekants BH
Lindex Shop Online - Taitrosa
Bikini från Lindex. (Köps separat)




Bikini från Halens. (delarna köps separat)


Baddräkt från Halens. Ser ut att vara tvådelad vilket jag gillar.



♥ 12 dates ♥

Det krävs 12 dejter innan man hittar sin drömpartner. Ja, i alla fall enligt den australienske forskaren Clio Cresswell. Om man ska tro på det så är det nämligen dejt nummer 12 den person som man sannolikt passar bäst med.

Då kanske man ska ta och börja dejta och se om den där teorin faktiskt stämmer, vore ju rätt kul om den gjorde det ;)




♥ Mumsigt ♥

Det här åt jag tidigare idag, riktigt smarrigt även om jag saknade mjölken.




♥ Hiss & Diss ♥

Jag kände att det var dags för att hissa och dissa lite här på bloggen igen!



Nagellack - Speciellt Depends nagellack som är både lagom stora och billiga!

Vädret - sol, sol, sol! Behöver jag säga mer?

Våren - okey det hör kanske ihop lite med föregående, men våren förtjänar att stå för sig själv. Våren = snart sommar!

Accessoarer - Smycken, väskor, skärp. Ja, you name it, det är hett just nu!




Data vs. Dator - Det jag menar här är när folk säger data när de egentligen menar dator. Data är det som finns på datorn och datorn är själva apparaten, inget annat!

Reality-shows - Nu syftar jag mest på dessa urkassa lågbudget-program som inte fyller någon som helst funktion, som t.ex. Paradis Hotel, Håkans bar och Wipeout. Förresten, hur kommer det sig att de flesta kassa program kommer från kanal 5? (Finns ju så många bra utländska program där).

Frågestund - Jag har verkligen inget emot frågestunder i sig utan det är kommentarerna som kommer där det frågas om jag vill ställa en fråga i deras frågestund, trots att jag skrivit ovanför kommetarsrutan att jag inte vill ha sådan kommentarer.

Dålig respekt - Människor som inte respekterar att någon annan har andra åsikter.




♥ Det mentala rummet ♥

Eftersom jag förmodligen kommer att vara ganska upptagen med min sjuka katt idag, så passar jag på att lägga in ett inlägg från min förra blogg om det mentala rummet.



Vid avslappning så talar man om något som kallas för det mentala rummet. Det är där du hamnar när du är riktigt avlappnad. Där är du fri att vara dig själv och låta dina känslor få flöda fritt. Det behöver inte vara just glädje eller lugn du känner i det mentala rummet utan det kan också vara ett ställe där du kan bearbeta t.ex. sorg.

Så vad innehåller då det mentala rummet?
Det är olika för alla vad som finns i det mentala rummet eftersom det faktiskt är olika för oss alla vad som gör oss lugna och trygga. Vad som är en rofylld plats för en person kanske inte är det för någon annan.

Det ska dock innehålla dessa tre punkter:
♥ En energikälla - t.ex. sol, eld, ljus, vattenfall m.m.
♥ En bekväm plats - t.ex. vilstol, säng, strand m.m.
♥ Något stort att "skriva på". Med det menar jag t.ex. sandstrand, himmel m.m., bara fantasin sätter gränser. Detta används vid affirmationer, dvs när man försöker ex. bryta vanor genom att föreställa sig resultatet. Jag kan ge er ett exempel: "Skriv" "Det är underbart att vara godisfri" på stenen, i sanden eller vad ni nu har i ert mentala rum. På så vis kan man säga att man programmerar om hjärnan till något man vill åstakomma. Läraren jag har i stresshantering & personlig utveckling slutade röka på det här sättet, så det fungerar.

Jag hade hittat mitt mentala rum redan efter att ha gjort avslappningen några gånger och det var innan läraren ens hade börjat tala om det här med mentala rum.

Så här ser mitt mentala rum ut:
Ett vattenfall med en ganska stor pool (eller vad man ska kalla det) nedanför. Runt omkring finns det stora stenar på sina ställen och precis bakom vattenfallet finns det en avsats i själva berget där man kan sitta. Runt omkring finns det mycket grönska. Alltid när jag hamnar där så flytter jag omkring på rygg i en lång, tunn klänning. Ibland skiner solen och ibland är det mörkt.

Har du ett mentalt rum? Hur ser det i så fall ut? Om du inte har det, hur tror du att det skulle se ut?




♥ Dagens låt ♥

Även idag blir dagens filmlåt från en dansfilm. En riktig klassiker som jag är säker på att de flesta sett eller åtminstonde hört talas om.


♥ Sjuk kisse ♥

Aldrig mer ska jag säga att det ska bli skönt att lägga sig tidigt så jag är utvilad nästa dag! Okey, det komer jag säkert göra om jag ska vara helt ärligt.

Anyway... Jag har inte sovit många timmar i natt eftersom Akilles inte mår så bra. Han har fått diarré och eftersom han är långhårig så betyder det dusch efter varje toabesök. Har aldrig haft en katt som haft diarré förut så fick surfa runt lite och kolla vad det stod på egenvård. Har bytt mat så det blir till att byta tillbaka, men först blir det skonkost i några dagar. Mycket vätska måste han få i sig också så det måste jag få i honom. Han mår inte dåligt i övrigt som tur är utan det är bara magen "som tur är". Jag hoppas verkligen att det går över så att jag inte måste gå till veterinären för det har jag inte råd med just nu. Bara att hålla tummarna!

Maxi öppnar klockan sju så då är jag där och köper hem skonkost i form av vit fisk till kissen, så att han får i sig lite grann. Men det blir mest spad m. fisk istället för tvärtom och sedan ökas det på med fisk lite i taget. Klockan nio öppnar apoteket så då blir det en sväng dit och köps medicin.

Som ni säkert förstår så blir det ingen skola idag utan blir hemma och tar hand om Akilles.




♥ Sleep ♥

Det märks verkligen att jag börjar försöka att vända tillbaka dygnet igen för jag är redan trött. Okey, vända tillbaka är kanske att ta i lite, men jag har sovit kanske 6 timmar och jag behöver sova åtta för att jag ska känna mig någorlunda utsövd.

Ikväll ska jag försöka vara i säng vi tio-tiden för imorgon ska jag upp redan halv sex så vore skönt att få sova lite extra. Dessutom så är det ju fredag imorgon och då kan jag ju vara uppe hur länge jag vill!

I vilket fall som helst så ska det bli skönt att få gå och lägga sig. Skriver mer imorgon bitti innan jag drar till skolan. Sov gott mina underbara läsare!


♥ Min nya drog! ♥

Jag har helt klart fått mig en ny "drog"! Det finns ju så många snygga färger på nagellack nu och bara den här månaden har jag handlat mig 6 stycken och fler lär det säkert bli så småningom. Speciellt gillar jag Depends lack eftersom de är lite mindre. Perfekt om man, som jag, gillar att ändra färg lite oftare.


♥ Positivt vs. negativt tänkande ♥

Jag vet inte hur det är med er, men jag har en tendens att tänka mer negativt än positivt. Vissa dagar mer än andra. Men efter att ha börjar kursen jag går så har jag börjat försöka att tänka mer positivt även om det kan vara svårt att tänka på ett helt annat sätt. Det hela handlar ju egentligen om att programmera om sig själv och sina tankegångar och det är verkligen inte det lättaste.

Har ni tänkt på hur ofta det faktiskt blir som man föreställt sig, oavsett om man tänker negativt eller positivt. Tänker man att det kommer att misslyckas, ja då gör det oftast det också. Tänk vad mycket man skulle åstakomma om man istället tänkte positivt!

Så här ser det ut om man tänker negativt, dvs begränsande föreställningar:




Men så här ser det stället ut om man tänker positivt, dvs föreställningar som gör saker möjliga:





♥ Dagens låt ♥

Det är är en av mina favoritfilmer när det kommer just till dans-genren. När jag var i tidiga tonåren så så jag den så ofta att jag faktiskt slet ut bandet!



Tyvärr gick det inte att lägga in scenen från filmen när de dansar till låten med vill ni se slutscenen så finns den här.


♥ I can't believe it! ♥

Snacka om att jag är glad nu, jag klarade matte-provet! Jag hamnade till och med mellan G och VG mot förra provet då jag fick IG. Ett rejält kliv uppåt alltså! Yeey me, haha! Då kan jag pusta ut, det vill säga tills nästa prov. Men det ska jag klara också, det har jag bestämt :P

Någon mer som läser/läst matte b? Vad tycker ni, lätt eller svårt?  Jag tycker det är sjukt mycket svårare än a-kursen för det är ett helt annat tänk som man ska lära sig.

Måste bara säga att den boken vi har suger, haha!




♥ Dagens outfit ♥

Ska snart iväg till skolan men innan dess tänkte jag att jag skulle lägga in en dagens outfit.


Kofta - H&M
Linne - Minns inte
Jeans - Josefssons
Skärp - Gina Tricot
Halsband - H&M


♥ Torsdag ♥

Trots att jag faktiskt haft sovmorgon/varit ledig i nästan en vecka så gick det förvånansvärt lätt att komma ur sängen. Ser dessutom ut som att det kommer att bli soligt även idag. Hoppas!

Nu på morgonen har jag matte b och jag kommer att få reda på hur provet gick. Kan säga att jag är rätt nervös eftersom det förra gick käpprätt åt helvete. Fast det känns faktiskt som att jag kan ha klarat det här provet, men har jag inte det så har jag verkligen missuppfattat allt. Men jag tänker inte oroa mig för det nu för jag kan ändå inte göra något åt det!

Nu blir det lite frukost i form av yoghurt och knäckemackor.


Idag blir det den här yoghurten. Har ni inte testat den så gör det, den är supergod!

 

♥ Shopping-bilder! ♥

Nämnde i det förra inlägget att det blev lite shoppat när jag var ute förut. Men eftersom det inte får shoppas några kläder just nu så fick det ju bli annat istället.


Örhängen från H&M.


Tre halsband i ett. Även det från H&M.


Tre nagellack från Depend blev det inne på Ica Maxi. Bilden gör tyvärr inte färgen någon rättvisa, men det är nr. 158, 029 och 069. Frågan är bara vilket jag ska prova först. Förslag någon?


♥ Me-time ♥

Har varit ute nu ett par timmar och det blev en promenad och lite fotande. Bestämde mig för att gå en annan väg den här gången för man vill ju ha något nytt att fota. Bilder kommer lite senare för nu ska jag sätta mig och läsa nya Veckorevyn och äta lite god glass.


Raspberry cheesecake från Cate D'or. Har ni inte provat den, så gör det för den är verkligen supergod!



Det blev förresten lite shoppat idag, så det kommer det bilder på senare!


♥ Dagens låt ♥

Jag snart ut och ta mig en promenad i det fina vårvädret, men innan dess blir det dagens låt. Som ni vet så kör jag ett filmtema den här veckan och idag kommer låten från Moulin Rouge.


♥ Sunny ♥

Jag tror knappt att det är sant när jag kollar ut och ser att även den här dagen är solig. Underbart! Eftersom jag är ledig idag så blir det ingen promenad ner till skolan, så jag tänkte ge mig ut och fota lite som kompensation. Jag vet att jag inte får träna men lugna promenader går bra så då rör jag ju lite fläsket i alla fall, haha. Även det lilla är ju bra när det gäller att gå ner i vikt.

Appropå gå ner i vikt, så fick jag lite smått ångest igår när jag upptäckte att jag inte kan knäppa någon av jackorna jag kunde ha förra året. Panik! Nu gäller det att jag går ner fort så jag kommer i dem. Jag kan ju inte gå omkring i tjock jacka hela våren! Sommaren spelar ju ingen roll för då kan jag ju alltid slänga på mig en kofta, men det är det lite för kallt för nu.


Så här känner jag mig just nu, fast främst med jackorna...


♥ Lindex ♥

Jag har egentligen aldrig varit något större fan av Lindex kläder även om det blivit ett plagg då och då. Men på senaste tiden tycker jag att det gjort en ordentlig uppryckning. Kollade runt lite på hemsidan och hittade mig en del godbitar.




♥ Vem är jag? ♥

Stresshanteringen är inställd ikväll så jag är ledig hela dagen. Ganska skönt faktiskt även om jag var helt inställd på att jag skulle dit. Tänkte att jag därför skulle skriva ett inlägg som handlar om en del av det vi gick igenom förra veckan.

Vi har nu börjat prata om självbilden. När det kommer till att beskriva sig själv är inte lätt alla gånger. Vem är jag? Vad vill jag? Det är frågor som kan vara väldigt svårt att svara på. Ofta svarar vi att jag är arbetande, jag är singel/gift. Men är det egentligen saker som definierar vem DU är? Om så var fallet vem är vi då när vi slutar vara de sakerna? Slutar vi att existera då? Nej, självklart gör vi inte det. Det är därför vi måste definiera oss efter våra personliga egenskaper för vad händer annars när vi slutar vara det vi tror att vi är?




♥ Do you believe? ♥

Jag tror att spöken, att det faktiskt existerar. Spöken kanske inte är riktigt rätt ord, för då tänker kanske vissa på vita lakan som svävar över marken. Jag tror att andar är ett mycket bättre ord. Men bara för att jag tror att de finns, så drar jag inte slutsatsen att det är ett spöke när jag hör ett ljud jag inte brukar höra. Det är nog lätt annars att man drar den slutsatsen.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om de saker jag har upplevt. Det är jättesvårt att förmedla det man kände vi de olika tillfällena, men jag ska göra ett försök.

I Karlsborg, som ligger ca 8 km från där jag växte upp, finns ett gammalt hemsökt sjukhus vid fästningen, som nu står öde. Vid några tillfällen så har jag och några till åkt dit mitt i natten. Första gången jag åkte dit så visste jag inte vart det låg, men redan när vi svängde upp på den lilla vägen dit så kände jag ett starkt obehag. En känsla av att inte var välkommen. En känsla som förstärktes när vi stannade bilen utanför  det gamla sjukhuset, som består av tre byggnader. Den ena byggnaden för till för dödssjuka. När vi varit där en stund så låser sig helt plötsligt ena bilen utan att någon ens rör nyckeln. Tro mig det var min första respons, att hon kommit åt låsningsgrejen på nyckeln, men då höll hon upp den i handflatan och då låstes bilen upp! Då bestämde vi att det absolut var dags att åka! När vi körde iväg så såg jag en man i ett av fönstrena. En man som såg dödsjuk ut. Tydligen hade jag mer eller mindre skrikit "åk", för de som var i den andra bilen hörde mig till och med.


En del av "Gamla sjukhuset".

Vid ett annat ställe på fästningen så finns det något som kallas "Suckarnas allé". Jag togs dit och blev ombedd att gå längs allén utan att veta vad det egentligen var för något speciellt där. När jag gick där så hörde jag klagorop och rosslet av kedjor. Jag kände även ett motstånd när jag gick åt ena hållet, medan när jag gick åt det andra så kände jag ett tryck mot knäna när jag stannade upp. Precis som om någon ville att jag skulle fortsätta gå.
Jag fick senare veta att det var längs den där allén som de transporterade fångar förr i tiden.



Jag har även varit med om att ha sett skepnader i fönsterrutor och jag vet att det omöjligt kan ha varit någon utanför. Apparater ha satts igång och stängts av utan någon realistisk förklaring. En gång var jag med om att tv:n stängde av sig. Inte bara stängde av sig som när man trycker på knappen på fjärrkontrollen utan jag menar stängde av sig helt som när man trycker på knappen på tv:n. Hur förklarar man det?

Vad tror ni? Har ni varit med om något övernaturligt?


♥ Dagens låt ♥

Temaveckan fortsätter och idag kommer låten från filmen My sisters keeper. En underbart vacker film och en lika vacker låt. Har ni inte sett filmen så gör det!


♥ Internet? ♥

Mitt internet försvann helt plötsligt och då fick jag lite smått panik. Haha, helt sjukt egentligen när man tänker efter! Mest av allt kände jag: "hjälp jag kan inte blogga". Har jag blivit en "riktig" bloggare om jag tänker så?

I alla fall så ringde jag till comhem och det var den mest enkla lösningen i hela världen. Kände mig dum att jag ens ringde kan jag säga. Det visade sig att det är glapp i min nätverkskabel, men jag har inte råd att köpa mig någon ny just nu så det får gå med den jag har. Nu vet jag i alla fall att jag ska kolla sladden om internet försvinner igen, haha.


♥ Another day ♥

Mitt första inlägg försvann bara, så nu sitter jag här och försöker att skriva ett likadant!

Godmorgon, förresten. Hoppas att ni har det lika soligt som jag har.

Idag har jag inga direkta planer förutom att ta hand om en massa disk och att göra läxan till kvällslektionen senare idag. Förresten, hur kommer det sig att man alltid gör den i sista minuten? Det är ju så mycket bättre att göra den direkt istället! Nåja, det är något som jag måste bli bättre på.


En bild på mig med glasögon.


♥ Vakna upp skoindustrin! ♥

Är det bara jag som är sjukt irriterad på att det i princip bara görs stövlar i en storlek? Nu menar jag inte storleken på foten utan hur vida de är. Jag, och säkert många med mig, har större vader och därmed är det väldigt svårt för mig att hitta snygga stövlar som passar. Oftast fattas det en eller ett par centimeter för att ens kunna dra upp dragkedjan! Varje gång det är dags att köpa stövlar är det väldans flängande mellan skoaffärerna i jakt på ett par som passar. Till slut tar man bara ett par i ren desperation! Ska det verkligen vara så?

Men jag vet också att många har motsatt problem, att det istället glappar. Fast skulle jag välja något så skulle jag nog förstås välja att det glappar!

Nej, jag tycker det är dags att hela skoindustrin vaknar upp och inser att vi faktiskt är olika skapta. Att det inte bara är storleken på fötterna som olika. Nu vet jag att det finns stövlar för breda vader, men det är oerhört svårt att få tag i. ALLA borde ha rätt till att kunna ha vilka stövlar de vill. Bättre utbud på stövlar nu!

Håller ni med?


♥ Snart iväg ♥

Alldeles strax så är det dags för mig att ge mig iväg till kvällslektionen. Jag har verkligen ingen lust alls! Skulle mycket hellre sitta här och blogga med er mina underbara läsare. Men tyvärr så man ju tvungen att göra saker man inte vill. Jag kan ju alltid trösta mig med att jag är ledig från webbdesignen imorgon och på onsdag.

Solen skiner förresten idag också. Härligt! Jag får ju i alla fall njuta lite av det fina vädret ner till skolan, så det gäller ju att se det positivt!

Medan jag är borta så ska jag fundera ut ett riktigt bra inlägg som ni får ta del av ikväll. Ha en fortsatt bra dag och hoppas att ni passar på att vara ute i det fina vädret :)


♥ Dagens outfit ♥

Glömde bort dagens outfit lite helgen men nu blir det nya tag :) Har dessutom målat naglarna så kommer en bild på det också. Har till och med sminkat mig, men det syns inte så bra, tyvärr.
(Nej, jag har fortfarande inte gjort rent spegeln, haha)

 

Top - H&M
Leggings - H&M
Skärp - Gina Tricot
Halsband - Fick med i någon tidning
Nagellack - H&M





Vet inte varför färgen blev som den blev på nagellacket. Det är mer grönt än på bilden. Jäkligt snyggt är det i alla fall!


♥ Something to think about ♥

Den här meningen fick jag höra på stresshanteringskursen och det är nog verkligen något som är värt att tänka på. Oftast så brukar man (i alla fall jag) tänka tvärtom. Att det är bättre att vara lite negativ och tro det värsta så att man inte riskerar att bli besviken.




♥ Dagens låt ♥

Den här veckan så tänkte jag köra ett tema när det kommer till dagens låt. Temat kommer att vara filmmusik.

Den här låten tror jag inte behöver någon större presentation eller vilken film den är med i heller för den delen!


♥ God morgon ♥

Jag har precis vaknat och tänkte sätta mig och göra en grejen till tyskan. Har lektionen ikväll så jag måste verkligen göra det nu. Att jag alltid ska vara ut i sista minuten! Nåja, det är ju mitt eget fel, så jag kan ju knappast skylla på någon annan. Idag är det ingen mattelektion, så jag har hela dagen på mig att få ihop något.

Skriver lite senare när jag gjort första uppgiften.


♥ Vilken är du? ♥

Finns två typer av tänkare när det gäller att hantera tid, alltså vilken sida av hjärnan man använder mest. Den vänstra (starkt analytiska tänkaren) eller den högra (starkt holistiska tänkaren). Självklart är man lite av både, men oftast är man den ena mer än den andra.


Informationsbearbetning via vänster hjärnhalva - starkt analytiska tänkare

* Ytterst organiserade

* Överdrivet punktliga

* Planerar sin tid

* Gillar att använda tidsschema
* För dagbok/journaler

* Älskar "att-göra"-listor

* Upprörs av rubbade tidsscheman

* Lever med realistiska tidsramar




Informationsbearbetning via höger hjärnhalva - starkt holistiska tänkare

* Oorganiserade

* Har svårt att hålla tiden

* Håller inte reda på tiden

* Blir stressade av tidsscheman

* Tycker att rutiner begränsar

* Hatar "att-göra"-listor

* Har svårt att följa uppgjorda tidsscheman

* Lever med diffusa tidsramar


Jag är helt klart en analytisk tänkare, även om jag så klart har lite av den holistiska i mig också på vissa punkter.


♥ Mmm...vår ♥

Nu är det verkligen vår på riktigt! Så himla härligt väder och gruset som kommer fram överallt när snön försvunnit är nästan helt borta. När det försvinner får gick riktig vårkänsla!

Eftersom det är så härligt väder idag så var jag naturligtvis tvungen att ge mig ut och fota lite.




Skulle ta en bild på fågel som sitter inne i busken, men den syns inte ens!


Walking in the sun
















Så här skitiga är mina fönster just nu. Kanske dags att göra rent dem...


♥ Den första ♥

Den första är alltid godast, visst är det så?



Passade på att köpa mig en glass när jag var i affären. Mmm, första glassen utomhus i år! Har ni ätit glass utomhus än?

Kommer lite bilder senare som jag fotade när jag var ute, men först blir det mat!


♥ Gutt feeling ♥

Alla har vi väl haft den där känslan av att något är fel. Att magkänslan säger att man borde göra si eller så eller att man inte borde göra något. Jag hade den starkt för ett par somrar sedan.

Jag var på väg hem efter att ha jobbat kväll och som vanligt så gick jag samma väg. Precis när jag skulle svänga in på vägen jag alltid går, så fick jag en stark känsla olustkänsla av att jag inte borde ta den vägen. Först slog jag undan det och tänkte att bara var löjlig, men olustkänslan var så stark att jag bestämde mig för att gå en annan väg hem. En väg som var dubbelt så lång.

Två dagar senare fick jag reda på att kvällen efter jag skulle ha gått där, så hade en kvinnan blivit brutalt våldtagen och misshandlad där.

Min tanke är självklart då: Tänk om den där mannen stod där och väntade samma kväll som jag bestämde mig för att gå den där omvägen istället. Att det helt enkelt inte dök upp någon den där kvällen och att han då kom tillbaka kvällen därpå. Det kunde ha varit jag!

Jag kan säga att jag blev ganska skakad av den händelsen för tänk om jag inte hade lyssnat på min magkänsla den där kvällen.

Lyssna alltid på er magkänsla är mitt tips, den kan göra skillnad!


♥ Dagens låt ♥

En fantastiskt fin låt som går rakt in i hjärtat. Jag tror att de flesta känt det så här någon gång.


♥ God morg... uhm... middag ♥

Godmorgon mina underbara läsare! Jag fattar inte att jag helt plötsligt sover så länge, men i och för sig så har jag månader av sömn att ta igen så det är kanske inte så konstigt. I alla fall, så skiner solen idag. Yeey! Då måste jag ju bara passa på att gå ut en sväng. Jag måste ändå gå till Maxi och köpa kattmat, så då kanske jag passar på att fota lite. Tror ta mig tusan att Akilles snart äter mig ur huset! Jag lovar er, han äter lika mycket som två katter! Han är stor kisse...



Anyway... det kanske är bäst att jag hoppar in i duschen och äter lite frukost, eller brunch kallas det väl nu.


♥ Unna dig egen-tid ♥

Något som jag lär mig mer och mer är hur viktigt det är med egen-tid. Alla har vi nog olika definition på vad just egen-tid är för något. För mig är det dels att få vara själv, titta på en bra film eller kanske läsa en bok. Men egen-tid för mig innebär också att ta hand om/ skämma bort sig själv lite. Ta en varmt bubbelbad, ansiktsmask, göra en hårinpackning, avslapnning etc.

Mitt tips är att ge dig själv tiden att ta hand om dig själv och våga säga nej när du egentligen inte orkar eller vill. Dessutom så är faktiskt egen-tid något som vi alla behöver varje dag oavsett om det är en hel dag eller bara en eller ett par timmar.

Ikväll ska jag ha mig en ordentlig egen-tid. Jag ska börja med en avlappningsövning från Eva Johanssons cd. Efter det ska jag förflytta mig till badrummet där det blir ett härligt skumbad.





Efter det så blir det en hårinpackning om det hinns med. Det var ett tag sedan så det skulle nog vara bra med det. Funderar på att måla naglarna också när jag ändå är igång. Jag har nämligen två nya lack som jag inte provat än, så det är jag ju lite sugen på.

Unnar ni er någon egen-tid? Vad brukar ni i så fall göra?


♥ Dagens låt ♥

Jag kom precis på att jag glömt lägga in dagens låt idag. Så medan jag är nere i tvättstuga får ni lyssna på en fantastiskt bra låt av mitt favoritband.


♥ Hur stressad är du? ♥

Jag går, som nog nämnt, en kurs som heter Stresshantering och personlig utveckling, därför tänkte jag lägga ut stresstestet som jag fick göra när jag började kursen.



Stresstest


3 = ofta
2 = en till två gånger i veckan
1 = sällan
0 = inte de senaste veckorna eller aldrig


* Jag känner mig spänd och/eller orolig
* Jag känner mig arg och/eller orolig
* Jag känner mig mig hjälplös och/eller deprimerad
* Jag tycker att det är svårt att slappna av
* Jag har svårt att koncentrera mig
* Jag tycker det är svårt att hinna med saker
* Människor på min arbetsplats/i min hemmamiljö gör mig spänd
* Jag har dålig matsmältning/dålig mage
* Jag har huvudvärk
* Jag har spänningsutlöst nack-, rygg- eller skudersmärta
* Jag har svårt att somna
* Mina händer brukar vara kalla och svettiga
* Jag vaknar tidigt på morgonen, men känner mig trött
* Jag äter när jag känner mig spänd
* Jag dricker alkohol när jag känner mig spänd
* Jag tar medicin när jag känner mig spänd
* Jag biter på naglarna när jag känner mig spänd
* Jag oroar mig för framtiden

Maxpoäng: 54

Ju högre poäng ju mer stressad är du. Dela gärna med dig av ditt resultat om du har lust. Själv fick jag vid kursens start 30 stresspoäng.


♥ have2have ♥

Jag är så himla sugen på lite nya skor, men jag har ju lovat mig själv att inte shoppa något nu så det är bäst att jag håller det. Därför bli det ju så mycket lättare att man surfar runt på nätet och suktar efter allt fint som finns! Här är några av mina skofavoriter på have2have.se










Vilket/vilka par gillar du mest?

   
 

♥ Ny kategori ♥

Igår införde jag en ny kategori, i samband med inlägget Dröm eller verkliget?. Eftersom jag är fascinerad av det övernaturliga och det här med andar och så, så har jag lagt till en kategori som heter Oförklarligt/övernaturligt. Jag skrev ett inlägg på min gamla blogg som kommer att hamna där under helgen för jag tycker det är ett så pass viktigt inlägg att jag vill att mina nya läsare ska få ta del av det. Men självklart kommer det att komma nya också (fast inte under helgen).


♥ Talang ♥

Berättade igår om att det är många riktigt bra sångare i årets Talang och jag lovade ju att lägga upp de andra tre, men fanns bara en på youtube så det andra två kommer senare. Men här är i alla fall Moa Johansson. Bert börjar gråta!




♥ Talang 2010 ♥

Jag måste bara säga det att det måste vara sångarnas år i Talang för efter tre program så är det redan fyra riktigt duktiga sångare. Tre av dom var i kvällens program. Två av dem var till och med så bra att Bert började gråta! Tyvärr finns inte dessa ute på youtube än, men så fort de gör det så finns de här på bloggen.

Däremot finns klippet med Freddy Amigo som förvånade både mig, juryn och ja de flesta förra veckan. Riktigt duktig!




♥ Videoinlägg ♥

I det här videoinlägget visar jag en avslappningsövning som är bra mot stress.




Glömde säga i videon att anledningen till att jag låter vid utandningen är för att jag verkligen ska veta att jag andas ut hela vägen.


♥ Skriv igen ♥

Jag fick nyss en kommentar om inlägget Dröm eller verklighet? och fick med en länk. Men den funkade tyvärr inte och eftersom du var anonym så kan jag inte fråga dig direkt. Så om du skulle titta in här igen så kommentera igen. Det vore ju kul att veta till vilken sida det var meningen att länken skulle ta mig :)


♥ Stuck ♥

Som vanligt fastnar jag framför datorn.Det är verkligen något magiskt med datorer eftersom det är så svårt att komma därifrån!

Jag har suttit och fixat lite med hemsidan som ska göras i webbdesignkursen. Började nu idag så jag har inte kommit långt alls, men en liten bit på väg är jag allt.

Ni får gärna gå in och kika om ni är nyfikna och kom gärna med synpunkter om ni vill det ;) Klicka här för att komma till sidan.


♥ Dröm eller verklighet? ♥

För inte så längesen så var jag med om något mycket obehagligt. Inte bara en gång utan tre! Första gången det hände så blev jag faktiskt riktigt rädd och fick lite smått panik. De andra två gångerna kände jag ett starkt obehag.

Första gången det hände var för kanske 1-1 ½ månad sedan. Jag vet inte om jag fortfarande sov eller om jag var i det där skedet precis innan man vaknar. Om det var det senare så var det precis som om jag fastnade där. 

Jag låg i min säng och sov och helt plötsligt ser jag allt omkring mig, precis som om jag vore vaken, men jag kan inte röra mig. Det enda jag kan röra är ögonen som om jag vore helförlamad, med enda skillnaden att jag faktiskt känner sängen under mig, handen på magen och täckets tyngd ovanpå mig. Efter vad som känns en evighet så lyckas jag skaka på huvudet så att jag vaknar på riktigt. Och det krävs det mycket kämpande för att göra!

Sedan dess har det hänt två gånger till, en gång i sängen och en gång när jag somnade i soffan.

Jag har pratat med mamma om det här och tydligen så finns det en släkting som brukade vara med om samma sak. Fast han hamnade utanför sin kropp och kunde förflytta sig till en annan plats. Han kunde sedan berätta för människor han kände om konversationer dom hade haft.

På ett sätt är det ganska obehagligt men om jag skulle uppleva samma sak till slut som släktingen så vore det ganska häftigt samtidigt. Vem vill inte ha en sådan "kraft"?

Har ni varit med om något liknande eller något annat som ni inte kan förklara? Berätta gärna!




♥ Dagens låt ♥

Tänkte sätta mig och titta på ett alldeles färskt avsnitt av Project Runway och under tiden får ni passa på att lyssna på dagens låt.


♥ Lättare än väntat ♥

Jag tror faktiskt att matteprovet gick ganska bra. Det kan till och med vara så att jag klarar det här provet! Hoppas, hoppas! I vilket fall som helst så måste det ha gått bättre än sist för det kan knappt gå sämre.

Köpte mig en liten belöning på vägen hem för det tyckte jag att jag gjort mig förtjänst av. Det blev två förresten, en korsordstidning (alltid bra att hålla igång hjärnan lite) och tidningen Chic. Så ni kan ju fundera över vad jag kommer göra nu, haha.

♥ Ångest ♥

Usch, jag har lite smått ångest just nu inför matteprovet nu på morgonen. Jag försöker att tänka positivt men efter hur det gick på förra provet, så är det klart att jag tivlar på mig själv lite. Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig igen och strunta i provet idag, men det är nog bättre att ha det överstökat!


♥ Dagens outfit ♥

Jag kom på att jag faktiskt lovad att lägga ut dagens outfit tidigare idag och det klart jag ska göra det! Speciellt eftersom jag har min nya tunika på mig.

  

Tunika - H&M
Kofta - H&M
Sammetslegging - BikBok
Örhängen - Minns ej
Armband - Ullared






♥ Old dogs ♥

Jag säger bara det se den om ni vill se en rolig film! Bara det att jag skrattade när jag såg trailern var ett säkert tecken på att jag skulle sen den. Det var en hel del skratt genom filmen. En perfekt komedi en sådan här regnig och grå dag som det är idag.



Handling: Två vänner och kollegor, en frånskild kärlekstörstande man, och en kärleksfull ungkarl får ett 6-årigt tvillingpar på halsen - deras liv vänds upp och ner just när de ska avsluta ett livsviktigt jobbavtal. (lånat från lovefilm.se)




♥ 1001 filmer du måste se innan du dör (film 1) (2010-01-22) ♥

Jag har påbörjat ett litet projekt som går ut på att se så många filmer som möjligt från boken 1001 filmer du måste se innan du dör. Jag kommer inte se om de jag redan har sett utan det blir resten som ses och jag tar dem inte heller i någon viss ordning. I första hand så börjar jag med de filmerna som är på svenska och engelska och efter det gå vidare till andra språk. Jag har ingen aning om vilka som ens går att få tag på än, men ska göra mitt bästa i alla fall.

Film ett som sågs igår var Kill Bill - vol.1 från 2003. (ja, jag hörde till dem som inte sett den än :P)



Land:
USA
Regissör: Quentin Tarantino
Skådespelare: Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu, Daryl Hannah, Vivica A. Fox, Michael Madsen, Michael Parks m.fl.

Handlingen: När den tidigare professionella yrkesmördaren Black Mamba (Uma Thurman) vaknar upp efter fyra års koma, har hon bara en sak i tankarna: HÄMND! Hon har blivit förrådd av sina tidigare kollegor och chefen för "The Deadly Viper Assassination Squad" som på hennes bröllopsdag brutalt och kallblodigt lät mörda alla närvarande, inklusive den höggravida bruden. Men vad mördarna inte visste, var att de inte hade avslutat jobbet ordentligt! Black Mamba är redo för en blodig comeback: dödslistan är färdigkomponerad och under namnet "The Bride" inleder hon sin skoningslösa hämndaktion ... (lånat från Lovefilm.se)

Mitt betyg:  
Filmen får alltså 2 ½ av 5 möjliga poäng. Betyget hade gått upp lite om det inte hade varit för allt overkligt sprutande blod som jag störde mig grymt mycket på. Såg även tvåan igår och den tyckte jag var bättre.

(Det här projektet hade jag glömt bort lite, så det kanske är dags att ta upp det lite igen)


♥ Lunch på stan ♥

På morgonen var jag i skolan för lite genomgång innan matteprovet imorgon. Jag kan säga att jag är rätt stressad inför det, samtidigt som jag känner att jag inte kan sitta och försöka trycka in en massa idag för då kommer det jag kan att glömmas bort istället. Dilemma!

Men nu till något mycket trevligare. Jag hängde med Hanna, en tjej från matten, till H&M för hon skulle leta present till sin guddotter. Efter det så gick vi till Gräddhyllan och köpte oss var sin räksmörgås. Riktigt smarrigt var det! Kul med lite sällskap och även att ses utanför klassrummet för en gångs skull.



Lina skulle ha kommit till mig idag och vi skulle ha räknat lite inför provet, men hon är fortfarande sjuk så jag får försöka räkna lite själv. Men det är egentligen bara en grej som jag känner att jag inte har någon koll på alls. Det andra vågar jag mig inte på ifall jag rör till det.

Just nu har jag huvudvärk, så jag sa stoppa i mig ett par värktabletter och börja med matten om någon timme. Förhoppningsvis har huvudvärken släppt då.

Ja, just det, dagens outfit kommer lite senare också.


♥ Laugh away ♥

Att skratta mycket vet vi väl alla är nyttigt, men vad är det egentligen som händer i kroppen när vi skrattar och vad har skrattet för effekter? Först tar jag upp vad som händer i olika delar av kroppen och efter det psykologiska och sociala effekter.


Detta händer när du skrattar!

Hjärnan
Skrattet utgår från hjärnans lustcentrum. När vi får lust att skratta går signaler till hypofysen som stimulerar bildandet av hormoner, band annat dopamin och endorfiner (lyckohormoner). Endorfiner dövas smärta och gör oss mer harmoniska.

Ansiktet
Signaler går till skrattets muskler i ansiktet och drar mungiporna bakåt.

Struphuvudet
Struphuvudets muskler och stämbanden spänns när vi skrattar högt.

Lungorna
Andningens muskler i bröstkorg, mellangärde och bukvägg sätts i arbete och lungorna ventileras. Ett rejält skratt slungar ut luft med över 100 km/tim.

Hjärtat och blodomloppet
Pulsen ökar från ca 70 till ca 120 slag i minuten. Blodtrycket stiger tillfället men sjunker sedan under sin normala nivå. Blodet strömmar snabbare genom kroppen.

Matsmältningsorganen
Magmusklerna dras samman och stimulerar då tarmarnas rörelser så att att matsmältningen påskyndas.

Musklerna
Många av kroppens muskler dras samman när vi skrattar. När de sedan slappnar av känner vi välbefinnande.

Immunförsvaret
Kroppens motståndskraft stärks genom att antalet vita blodkroppar ökar.




Psykologiska effekter

Skratt...

* ... stärker självförtroendet
* ... minskar hämningar
* ... minskar risken för utbrändhet
* ... ökar kreativiteten
* ... förbättrar problemlösningsförmågan
* ... ökar mängden av kroppens "lyckohormoner" (endorfiner)
* ... minskar oro, nervositet och ångest
* ... ger bättre humör
* ... ger god självdistans
* ... ökar koncentrationsförmågan
* ... ger en känsla av att vara närvarande i nuet
* ... ger ökad livskvalite
* ... förbättrar inlärningsförmågan
* ... frigör vår personliga potential

Sociala effekter

Skratt...

* ... förbättrar människors relationer
* ... minskar konflikter
* ... är "isbrytare" och gör att människor kan "mötas"
* ... ökar vår sociala förmåga
* ... ökar vår attraktionsförmåga


♥ Dagens låt ♥

Det var riktigt segt att gå upp idag, var nästan så att jag gick och lade mig igen. Så går det när man inte lägger sig i tid! Ikväll MÅSTE jag lägga mig tidigt så att jag är riktigt utvilad till matteprovet imorgon.

Dagens låt sjungs på svenska och har en text som jag tror att många känt eller kommer att känna någon gång.


♥ Garderobsrensning! ♥

Nu är jag äntligen klar med städningen/utrensningen! Var ganska kul faktiskt, speciellt eftersom jag fotade samtidigt. Blev en hel del bilder så klart, men alla lägger jag inte ut för det skulle ta tid det (tar lång tid att ladda upp bilder idag av någon anledning). Just det, ignorera bh-band och sådant på bilderna. Jag hade ingen lust att byta!

Det blev en hel del som försvann kan jag säga, drygt hälften är kvar bara. Nu gäller det att gå ner i vikt fort så att jag kan fylla på med lite nytt!

 
Trasigt skrev, uhm... släng!            Yeey, mitt enda par shorts passar!

 
Jeanskjolen blir kvar så klart!         Mycket tveksamt till både kjol 
                                                     och top.

 
Riktig somrig kjol tycker jag. Extra skönt att gå omkring i hemma en
sval sommardag.

 
Spetsklänningen sparas!                Sitter inte bra, "the twins" blir 
                                                     tillplattade!


 
Tror inte ens jag behöver               Spara tror jag. Vad tycker ni?
kommentera... don't keep!

 
Somrig klänning... it's a keeper!     Sitter lite väl tight, så den läggs
                                                     undan tills jag kan ha den.

 
Om ni undrar varför det ser ut        Den här kommer hängas in i
som att jag håller andan, så           garderoben igen.
beror det på att jag gör det.
Den sitter tiiiight!

 
Inte alls min stil längre, dessutom   Den här tröjan är verkligen super-
så känns det som att boobisarna     skön och perfekt att ha på sig en
är på väg att ploppa ut när som        regning, ruggig dag.
helst!

 
Mönstret och färgen passa              Var lite tveksam när jag provade
perfekt på mig, men tyvärr              den men nu vet jag att jag inte
inte skärningen på tröjan!               ska behålla den.

 
Inte min stil på linne längre, så       Det här är egentligen helt min stil.
den ryker.                                       men rosetterna på ärmarna är det 
                                                      inte.

 
Nu börjar jag tappa energi :P          Boleron är för stor och gillar inte
Både linnet under & toppen            riktigt modellen så den behåller
sparas.                                          jag inte.

 
Har hängt i garderoben ett bra        Sitter lite tight, men behålls så
tag utan att den använts, ändå       klart!
kan jag inte skiljas från den.
Vad tycker ni?

 
Haha, nu börjar det bli lite              Var riktigt osäker när jag provade
fnittrigt istället! Behåller inte.         men lutar åt att behålla den. Vad
                                                     tycker ni?

 
För liten, men ska jag spara eller    Spara både leggings och klänning!
sälja?

 
Usch, ser fyrkantig ut,                    Skrattar när jag ser minen på
sparas inte!                                    bilden innan!

Vad tycker ni? Håller ni med? Tyck gärna till!


♥ Gissa vad jag ska göra ♥

Jag kan säga att jag kommer att vara sysselsatt ett bra tag nu för jag ska äntligen göra något som verkligen behövs. Det här skulle ha behövts göra tidigare men ni vet hur det, man skjuter upp det.

Jag har rivit fram alla kläder och slängt det i en hög på sängen. Allting ska gås igenom och det jag inte vill ha åker i en hög och det som är trasigt antingen lagas eller kastas. Det som däremot inte passar längre och jag fortfarande gillar kommer att packas ner i en låda (om jag hittar det, annars blir det papperskasse) och sparas tills jag kommer i dem igen (de som hängt med från förra bloggen vet att jag försöker gå ner i vikt). MEN, om de fortfarande inte passar efter sommaren så läggs dom ut på Tradera.

 





Brukar ni rensa garderoben ofta?

Jag rensar ganska ofta, kanske en gång i halvåret. Nu har det dock dröjt ett tag eftersom jag varit lite rädd för att det inte kommer att vara mycket kvar!

Bilder kommer!


♥ Stressed out ♥

Igår skrev jag också om stress, men då om tecken på stress och vad som händer i kroppen. Idag handlar det om olika nivåer av stress och hur de påverkar oss.




♥ Shopping - paketet ♥

Som jag nämnde i morse så fick jag något med posten idag. En lapp om att ett paket kunde hämtas. Så vad var det då i paketet kan man ju undra ;)

Jag visste så klart vad det var för något. En tunika som jag beställde från H&M för ca 2 månader sen och nu äntligen kom den! Vet inte varför färgen blev som den blev med kameran, den ska vara mer åt det kornblåa hållet och inte ljusblå som den ser ut att vara.



Hur den ser ut på får ni se senare!


♥ Suprise ♥

Oftast är det ju reklam eller räkningar som dimper ner i brevinkastet och det är alltid lika roligt när det faktiskt kommer något annat som det jag fick idag.



Vad det är får ni veta i eftermiddag när jag kommit hem från skolan.

Vad tror ni det är?




♥ Välkommen hem till mig! - del 3 ♥

Så var det dags för nästa del i hemma-reportaget! Måste bara tillägga att detta är ett inlägg från min tidigare blogg, så vissa småändringar har gjorts och de står i så fall i texten under bilden. Idag står köket på tur:


När det kommer till bord och stolar så är jag rätt nöjd med storleken, men INTE att det är i trä. Färgen alltså, eller vad man ska kalla det. Ska måla om både bord och stolar så småningom. Det vill säga när jag väl har bestämt mig för färg, men det lutar åt svart så att det blir mer enhetligt med dynorna. Lite tråkigt i fönstret, men vad gör man när man har en katt som tagit det i anspråk?! Det är bara att gilla läget liksom. (Förresten så är det trådgardiner i fönstret numera och skåpet på väggen är borta) (Pallen ska inte stå där utan råkade bara komma med)


De här tabletterna bara älskar jag! Likaså spetstabletterna under. Båda hade jag turen att hitta till en mycket billig peng :) Men erkänn att det hade varit mycket snyggare om bordet hade varit svart ;)


Den här snygga lampan köpte jag faktiskt nyligen när jag var nere i Ullared, därav den provisoriska upphängningen :P (var i Ullared i november förra året och det ser fortfarande likadant ut!)


De öppna hyllorna brevid fläkten är nog det bästa med det här köket (av det som hör till själva köket alltså, inte det jag tillsatt). Jättebra ställe att ha receptböckerna på. Lägg märke till den tomma utsidan av kyl och frys, inga magneter här inte! Eller jo, timern som sitter på sidan, men det räknas inte. Mycket snyggare utan en massa magneter tycker jag!


Under bänken så är min lilla återvinningshörna som definitivt är i behov av förbättring. Kanske inte bästa stället att ha kattens äthörna, men tyvärr det enda stället som funkar.


Hatar verkligen färgen på luckorna, inte alls snyggt! Fattar inte att det faktiskt är någon som valt den här färgen! Jag skulle vilja ha antingen vitt eller svart. I alla fall något ganska neutralt som passar till allt, eftersom jag gärna byter ut färgskalan i inredningen ganska ofta. (Diskstället, bestickställ har jag bytt ut till ett i stål)

(Tidigare delar finns under kategorin Inredning)


♥ Dagens låt ♥

God morgon! Hoppas ni sovit riktigt gott. Jag vaknade faktiskt innan veckarklockan idag, så idag behöver jag inte stressa i alla fall!

Dagens låt kommer en kille som kom tvåa i American Idol. Riktigt bra låt!


♥ Lustigt sammanträffande ♥

Nu är jag hemma från kursen igen. Rätt jobbigt att vara hemma så sent från skolan en vardag, men fördelarna med kursen väger faktiskt upp som tur är!

Sällskapade hem med en tjej från kursen idag. Det visade sig att hon bor i trappuppgången bredvid! Ibland är världen allt bra liten. Okey, nu är Skövde inte någon jättestor stad som Göteborg eller Stockholm med ändå tillräckligt för att det ska vara lite lustigt att vi mer eller mindre är grannar!

Nu tänkte jag ta lite kväll faktiskt. Titta på ett avsnitt av Medium blir det i alla fall sen får jag se vad det blir. Har inte lektion förrens halv ett imorgon, så jag har sovmorgon. Det är skönt att ha när jag har kvällskursen dagen innan. Jag vet inte hur det är med er, men jag måste alltid vara uppe minst en timme, helst två för att kunna varva ner lite innan det är dags för sängen.

Måste ni vara uppe en stund när ni kommit hem på kvällen eller kan ni gå och lägga er direkt?


♥ Vad är stress? ♥

Snart ska jag dra iväg till lektionen för stresshantering & personlig utveckling och vad passar inte då om ett inlägg där jag tar upp lite olika saker om stress. Nämligen vad stress sätts igång av, tecken på stress och vad som händer i kroppen. (Det här är ett inlägg från min gamla blogg, så en del känner säkert igen det.)

Negativ stress sätts igång av:

*
Olustkänslor i olika situationer
* Upplevelsen av att inte kunna påverka
* Kärnslan av otillräcklighet
* Dåligt självförtroende
* Ensamhet som inte är självvald
* Alla upplevelser av fara/hot - utifrån, från tanken eller/och kroppen


Tecken på stress i kroppen:

* Spänningar och huvudvärk
* Dåligt minne
* Magkatarr och andra magproblem
* Sömnsvårigheter
* Allergier och eksem
* Ofta sjuk på helger och första semesterveckan


Tecken på stress i känslor och beteenden:

* Känsla av otillräcklighet
* Rastlöshet, kan inte varva ner
* Svårt att lyssna på andra, blir snabbt uttråkad
* Gråter lätt och orkar inte med ytterligare krav
* Är lättirriterad och arg


Vad händer i kroppen?:

* Stresshormon i blodet
* Ökad puls
* Höjt blodtryck
* Snabbare och grundare andning
* Ökad muskelspänning
* Skärpt syn och hörsel
* Dämpad matsmältningsprocess
* Dämpad sexualfunktion

♥ Djurplågeri! ♥

Genom en kommentar jag fick här på bloggen så såg jag en video där ett djur blir utsatt för djurplågeri.

För mig är djurplågeri lika hemsk som när likadana saker utsätts på människor. I min värld så är djur och människor lika mycket värda. När det utsätt för katter, hundar och andra husdjur så är det ännu hemskare för de är ju mer som en familjemedlem.

Jag tänker inte lägga upp själva videon här utan det blir en länk till den istället. Jag varnar för VÄLDIGT starka scener. Känsliga personer varnas! Jag blev så äcklad, illa berörd och arg när jag såg det här klippet att det fortfarande sitter kvar på näthinnan.

Jag tycker abaolut att Sverige ska ta djurplågeri mer på allvar och införa strängare straff och strängare lagar. Något som jag skulle vilja se är att det infördes djurpoliser, precis som i USA.

http://www.liveleak.com/item?a=view&token=f04_1258418085

Vad tycker ni om djurförsök och hur reagerar ni på det här klippet?


♥ Dagens outfit ♥

Som lovat kommer dagens outfit! Blev en lite annan frisyr idag också, vilket alltid är kul. Förresten så upptäckte jag häromdagen att jag nästan kan sätta upp håret nu (dvs att få med ALLT hår), yeey!

 

Svart tröja - H&M
Klänning/tunika - Halens
Treggings - H&M
Skärp - Gina Tricot
Örhängen - H&M
Hårspänne - H&M
Armband - Ullared








♥ Välkommen hem till mig! - del 2 ♥

Igår så fick ni er en titt på min tråkiga hall. Men från och med nu blir det bättre, det lovar jag er! Idag blir det, som jag sa igår, badrummet ni får se. Där är det klart vad gäller färger, men det stora problemet är förvaring.


Det här fina duschdraperiet var något jag köpte när jag egentligen inte hade råd med det, men jag att jag bara var tvungen att ha det. Det kostade visserligen inte så fasligt mycket, men har man inte råd så är även lite pengar mycket pengar. I brist på plats så står flaskor på badkarskanten.


Även på handfatet så står det en del grejer. Usch, gillar inte alls det egentligen. Det enda jag skulle vilja ha stående där är den gröna tvålpumpen. Nu kanske ni börjar märka vad jag har valt för färger? Jo, svart och grönt. Förövrigt så är inte väggen vit utan faktiskt ljusgrå.


Inte särskilt snyggt med en kattlåda, men vad gör man när man har katt! Den fula papperskorgen ska bytas ut så småningom.


Usch, usch, usch! Den enda anledning till att den korgen hänger där är för att faktiskt redan fanns hål där efter den som hade lägenheten innan mig och jag behövde ha gejerna någonstans. Som ni märker så är jag i stort behov av en bra förvaringslösning! (Ska självklart hänga två handdukar, men vad gör man när man bara fick en. Måste köpa handdukar!)


Vid dörren hänger min kimono, duschhandduken och lite annat.


Vid andra sidan badkaret står det en ihålig pall som jag använder som tvättkorg. Ganska praktisk tycker jag eftersom man slipper se tvätten samtidigt som man kan lägga de rena kläderna uppe på när locket är på. Akilles ville vara med på ett hörn. Av någon anledning älskar han att vara i badkaret!

(Del 1 finns under kategorin Inredning)

Snart kommer dagens outfit upp, så håll utkik!


♥ Dagens låt ♥

God morgon, god morgon. Idag kikar solen fram igen, härligt! Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen men tänkte få in det här inlägget först.

Dagens låt framförs av två mycket framgångsrika tjejer.



♥ Bloglovin' ♥

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1663033/nettan-butterfly?claim=ffgvqs92gku">Följ min blogg med bloglovin</a>

♥ Välkommen hem till mig! - del 1 ♥

Jag hade tänkt mig att göra en liten serie av hur det ser ut hemma hos mig och vad jag har tänkt att förändra. Kanske kan ni få några tips eller också kan ni ge mig några ;)

Först ut är Hallen:


Jaha, kan man säga annat än tråkigt? Det här är ett rum som jag verkligen behöver göra något åt. Den hemska plastmattan kommer att bytas ut. Tapeterna hoppas jag också kommer bytas ut, men det har jag ingen lust att göra i en hyreslägenhet. Men om jag skulle få välja så skulle jag vilja ha tapeter med färg eller en tapet med mycket mönster eller varför inte både och? Den blåa mattan ska i vilket fall som helst bort. Den passar inte alls där och dessutom så är det en riktig dammsamlare.


De här fina fotona har min syster tagit och fick det som en present ett år. En av få riktigt fina saker i hallen.


Brevid garderoben så hänger den här spegeln som jag ropade in på auktion för en massa år sedan för 20 kr. Den kommer att bytas ut så småningom. Detta är den enda väggen i hallen som det faktiskt går att ha en spegel på eftersom hallen i princip bara består av fyra dörrar.


En hörna med hatthylla och skohylla. Kunde väl se mer ordningsam ut kanske!



Två korgar finns det på hatthyllan där det finns vantar, mössor, halsdukar och annat smått och gott. Brevid det två hyllorna har jag skor, vilket beror på att min katt gillar just de skorna, något som matte själv inte är särskilt förtjust i... Därför skulle jag behöva komma på en bra lösning på det.


Usch, usch, usch säger jag bara! Den här skohyllan fick jag när jag flyttade hemifrån för 10 år sedan och fick då för mig att måla den blå. Visst den gör sitt syfte men den är inte särskilt vacker. Det här med dörrmattan under skohyllan kom jag på när jag blev så irriterad på att det blev så blött och smutsigt där (eftersom det är där skorna oftast hamnar när folk hälsar på). Kanske inte det snyggaste som finns, men man slipper i alla fall trampa i vatten och man behöver inte heller dammsuga lika ofta.


Den här lampan hittade jag faktiskt ett år när jag var nere i Ullared och shoppade loss. Min första tanke var att den skulle få hänga inne sovalkoven, men eftersom taket är så förbannat hårt att borra i så hamnade den i hallen. Tycker den gör sig ganska fint där faktiskt, men vet inte om det beror på att allt annat ser för jävligt ut!


♥ Firestarter - Eldfödd ♥

I den här Stephen King-filmen ser vi en ung Drew Barrymore i rollen som Charlie. 

 

På utsidan ser Charlie ut att vara vilken tjej som helst, men skenet kan bedra. När hon blir arg kan hon nämligen få saker att börja brinna. Det resultar förstås i att det finns de som vill få tag i henne för göra "tester". Men det vill inte Charlie... 

 

Charlie med sin pappa Andy



Charlie är inte att leka med när hon bli arg...




♥ Home at last ♥

Då var jag äntligen hemma igen då. Det är lika skönt varje gång! Det är helt sjukt vilken hemlängtan jag kan få när jag varit hos mina föräldrar två dagar. Jag vill bara hem, hem, hem! Men det klart är jag iväg och gör något roligt så skulle det vara en helt annan sak. Alltså om jag gör något jag aldrig eller sällan gör.
Den här gången tror jag att till och med Akilles fick lite hemlängtan!

Brukar ni få hemlängtan ofta?


♥ Bli pigg nu! ♥

Det är ju så många som varit vintertrötta nu och innan våren är här på allvar tänkte jag ge 10 tips på vad som kan göra dig pigg.

 Sov lagom
        Försök att sova ungefär lika många timmar per natt,
        gärna unfer ungefär samma tider.

 Ät vitaminer och mineraler
        Brist på till exempel D-vitamin eller B-vitamin
        kan göra dig trött och hängig.
        Ät en kost med mycket äg och feta fiskar,
        gröna blad och frägglada grönsaker.

 Motionera mera
        Du blir piggare av att röra på dig.
        Motion gör att kroppens halter av må-bra-hormoner
        som dopamin och endorfiner höjds.

 Ha roligt
        Gör saker som ger dig energi.
        Se en komedi eller gå på t.ex. stand-up
        eller en fars för att få dig en extra skrattdos.

 Ha ljust hemma
        Tänd lampor eller investera i en väckningslampa
        vars ljus långsamt ökande ljus väcker dig
        på ett behagligt sätt.
        Ljuset sänker sitt sömnhormon melantonin.

 Unna dig återhämtning
        Ta ett varmt bad, basta, öva mindfullness, träna yoga
        eller något annat som får dig att slappna av.

 Bli berörd
        Be din partner om massage eller få på massage hos
        en terapuet.
        Beröringen gör att kroppen tillverkar mer
        må-bra-hormoner, som oxytocin.

 Ta vara på dagsljuset
         Promenara mera. 
         Frisk luft ger dig mer syre till kroppen,
         ljuset gör att du höjer halten av pigghetshormonet
         kortisol och sänker halten av trötthetshormonet
         melantonin.

 Undvik sockerkickar
        Socker och snabba kolhydrater gör dig pigg för stunden,
        men efter ett tag blir du ännu tröttare.

 Välj naturligt
             Försök så långt det går att undvika medicinering.
             Har du sömnproblem - prova att äta banener,
             kalkonkött och fullkorn som innehåller tryptofan.



♥ Where did the sun go? ♥

Vilket väder! Igår var det soligt och varmt. Idag öser det ner snöblandat regn. Jag som hade hoppats på att det inte skulle komma någon mer snö. Något naivt kanske, men hoppas kan man ju alltid göra.

Senare idag så bär det iväg hemåt, vilket ska bli riktigt skönt faktiskt. Nu när solen är borta och det inte går att sitta ute så sätter hemlängtan in. Just nu skulle det ha varit himla bra att vara hemma för jag är faktiskt lite städsugen. Hur jag nu kan vara det, haha!


En bild från förra sommaren


♥ Två soldyrkare ♥

Det har ju även denna dag varit riktigt härligt vårväder, så det klart att man passade på att njuta av det fina vädret. Jag var självklart inte den enda.






Sissi passade också på att njuta av solens värme, fast inomhus.

Har ni varit ute något i det fina vädret idag?


♥ Top Model ♥

Igår innan jag gick och lade mig så kollade jag på det alldeles färska avsnittet av Top Model (ANTM). Jag blir så grymt avundsjuk på dom som kan bli riktigt bra på bild, men tyvärr är jag inte särskilt fotogenisk.






















































♥ Jurtjyrkogården ♥

En av mina absoluta favoriter bland Stephen Kings filmer är just den här. Jurtjyrkogården. Den här ligger extra varmt om hjärtat, just för att det är den första jag såg. Jag kommer faktiskt till och med fortfarande ihåg när jag såg den hos dåvarande bästisen Brandy, tror jag var runt 11-12 år någonting.

Sedan följde film efter film av Stephen King. Har fortfarande inte sett alla, men det kommer!



Jurtjyrkogården handlar om famljen Creed. De flyttar till ett nytt hus och de har fått en ny granne, Jud Crandall, som de kommer bra överrens med. Allt är frid och fröjd.

 
Grannen Jud Crandall

Inte så långt därifrån ligger en djurkyrkogård, en plats där barn begravt sina kära husdjur. Men en bit därifrån döljer det sig en gammal indiansk begravnings-plats. Den har en magisk kraft att återuppväcka de döda. Men ibland är döden att föredra...


Dottern Ellis katt Church


Stephen King själv spelar prästen


Church


Gage Creed


Rachel Creed och Victor Pascow

Vilken var den första skräckisen ni såg?


♥ Påskdagen ♥

God morgon mina underbara läsare! Tro det eller ej men solen är faktisk framme lite idag också. Kan det bli lika fint som igår tro? Hoppas, hoppas!

Nu ska jag ta och fixa mig efter duschen och äta lite frukost.

Hur är vädret hos er?





♥ Hiss & Diss (2009-10-12) ♥

Är många som håller på med det här och nu tänkte jag ge mig på det också :P
Idag tänkte jag hissa och dissa killkläder.



Skjortor - En riktigt snygg skjorta med en t-shirt under är aldrig fel.

Väst - Vet inte varför jag tycker det är så snyggt med väst på killar, men gillar det skarp. Men då ska det vara rätt typ av väst och rätt matchat.

Jeans - Ett par välsittande jeans är bland det snyggaste en kille kan ha på sig.

Kostym - Vem ser inte snygg ut i kostym liksom :P Men då ska det vara vid speciella tillfällen eller jobb och inte till vardags.

T-Shirt - En välsittande t-shirt är snyggt. Men den ska inte vara för tajt eller för löst sittande.




Ribbade tröjor - Vet inte vad det är med dom tröjorna, men gillar dom inte alls. Jag ryser nästan av obehag när jag ser dom :P Eller kan det var på en viss typ av killar?

Strumpor i sandaler - Vad är det med killar och strumpor i sandaler?! Är så fult! Borde vara förbjudet :P

"Hip Hop-byxor" - Gillar inte alls sådana byxor. Hur snyggt är det med skrevet nere vid knäna liksom.

När halva kalsongerna syns - Hör lite ihop med tidigare punkt. Hur kan man gå omkring med byxor så att halva kalsongerna syns. Inte snygg nånstans.

Linne - Gillar verkligen inte alls linne på killar. Visst, om de har det under en tröja, så kanske, kanske jag kan stå ut med det, bara jag slipper ser det.


Håller ni med?

♥ Mumsig fika ♥

Mamma hade gjort jättegod fika igår och det blev över till idag, så det blev lite smaskens idag också. Det säger jag absolut inte nej till!



Jag har varit ute lite i solen idag, det var ju hur skönt som helst. I solen så var det över 15 plusgrader. Riktigt vårväder! Blev lite fotande också, bilder på det kommer senare.


♥ Dagens låt ♥

Idag kommer dagens låt från en tjej som, enligt mig, har världens mest fantastiska röst. Önskar att jag kunde sjunga ens hälften så bra som hon gör!


♥ 6 Måsten ♥

Har funderat lite. Varför har man alltid så mycket i väskan? I handväskan närmare bestämt. Måste man verkligen ha allt? Och varför egentligen? Har de någon speciell anledning som gör att man måste ha med sig det vart man än går?

Efter att ha kollat vad som finns i min väska har jag kommit fram till de 6 saker jag inte kan gå hemifrån utan. (skulle egentligen varit 5, men kunde inte ta bort en grej)

1.
Plånboken - kan alltid vara något man behöver handla hem.

2.
Paraply - har man inte med sig det så regnar det garanterat.

3.
Solglasögon - mina ögon är känsliga mot solen och hur snyggt är det att gå omkring och kisa? Inte ett dugg. Dessutom så känner man sig lite säkrare, gömd bakom ett par snygga solbrillor.

4.
Tuggummi - är en perfekt uppfräschare efter man ätit något och dessutom gott.

5.
Mobilen - okey kan gå hemifrån utan den, men ska jag vara borta en längre stund är den alltid med.

6. Nycklarna
- Det är ju en fördel om man låser innan man går hemifrån!

Vad är era 6 måsten i handväskan?


♥ Sun, sun, sun! ♥

OMG, I can't believe it! Solen skiner idag, yeey :) Då måste jag ju bara gå ut en sväng i det fina vädret. Det gäller att passa på för man vet ju aldrig hur länge det varar. Ska se om jag kan få med mig någon också, mamma kanske om hon har tid.

Idag kommer det att bli lite god påskmat som är efterlängtad. Ska bli riktigt mumsigt!

Ska ni äta påskmat idag?


♥ Svenskar och furu - vad är grejen? (2009-10-05) ♥

Nu är jag också svensk, men vad är grejen liksom? Efter att ha sett alla program med Simon och Tomas, så förstår man hur vanligt det faktiskt är med så kallade furu-hem. Furu, furu, fur överallt! Det är ju inte ens snyggt! Jag är själv uppvuxen i ett hem där det INTE är furu överallt, så jag förstår verkligen inte alls varför man inreder, oftast, ett helt hem med furu möbler. Värst är det när även golv och tak är i furu. Det får mig att rysa, men inte av välbehag kan jag säga.

Okey, nu har jag också ett några möbler i furu-liknande matrial (är ialla fall trä), men absolut inte med vilje. Köksbordet med stolar har jag helt enkelt inte målat än eftersom jag inte kan bestämma mig för färg. Byrån och skrivbordet ska också bytas ut, men har inte haft råd med det än. Men jag lovar att det kommer att bli ändring på det snarast möjligt! Det enda jag tycker är snyggt och som är i trä det är golvet. Älskar trägolv av någon anledning. Kanske just för att man kan lägga på stora mysiga mattor på det. Fast det ska helst vara lite mörkare trä då.

Vad tycker ni om furu?


♥ Lite tidiga vårbilder ♥

Idag fick jag som äntligen fota lite vårbilder. Jag kan säga att det har kliat lite i fingrarna ett par veckor och äntligen var det fint väder så att det blev gjort!


Snödroppar


Snödroppar igen


Krokusar på väg att blomma.




Ett ordentligt översvämmat dike hittade jag när jag gick längs vägen.


Mitt barndomshem, där mina föräldrar fortfarande bor kvar.


Vägen ner till sjön.


Nere vid sjön. Den där stenen brukade jag klättra upp på när jag var lite och den är större än den ser ut ;)


Där brukar det ligga en brygga som jag gick igenom när jag var liten. Det var mitt i vintern och det var iskallt!


♥ Ett glas rött ♥

Solen var äntligen framme en stund på dagen, så då kunde jag ju inte göra annat än att passa på att vara ute en stund och fota lite. Blev några bra faktiskt, önskar bara att jag hittat lite mer vårtecken men det kommer det med! Bilderna kommer i ett senare inlägg.

Just nu sitter jag och avnjuter ett glas jordubbsvin. Det enda vin som jag en får i mig kan jag tillägga!




♥ Bilder på mina nya solisar ♥

Jag nämnde ju igår att jag köpte mig ett par nya solglasögon och nu så har jag fixat foto på dom så ni får se hur de ser ut :)





Vad tycks?


♥ So blessed (2009-08-06) ♥

Sitter just nu och lyssnar på låten So Blessed med Mariah Carey. Den titeln stämmer rätt bra in på mig själv. Har aldrig funderat så mycket över det, men jag är verkligen blessed. Jag har en familj som alltid finns där. Jag vet att oavsett vad som händer så har jag dem på min sida. Det finns stunder i mitt liv då jag inte trott att det finns någon i hela världen som älskar mig, att ingen bryr sig. Fast jag tror att även då så visste jag någonstans undermedvetet att det inte var sant.
Visst, det finns så mycket som jag inte har, men vad vore egentligen livet utan familjen? Inte mycket.

Jag känner verkligen att min familj är en gåva. Det är inte alla som har den turen att få en familj som min. Visst är det saker man stör sig på ibland och att det kan bli tjafs ibland, men det går snabbt över. Jag älskar er, hoppas ni vet det.




♥ Bloglovin' ♥

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1663033/nettan-butterfly?claim=ffgvqs92gku">Följ min blogg med bloglovin</a>


♥ God morgon ♥

Då är det långfredag då och ingen sol. Trist! Fast dagen är ju lång så det kanske kommer. Hade ju hoppats på att få fota lite fina vårbilder, men då vill jag ju så klart ha fint väder också.

Min telefon håller på och krånglar så idag ska jag försöka få ihop allt som ska med så jag kan skicka iväg den sen. Jag måste också lägga över lite låter till MP3-spelaren eftersom jag inte kommer att ha något att lyssna på annars. Det är ju så trist om man går en längre bit och så har man inget att lyssna på.

Vad lyssnar ni musik på? MP3-spelare, Ipod eller mobilen?




♥ New sunglasses ♥

Idag har jag äntligen hittat mig ett par nya solglassögon! Jag kan säga att jag har letat och letat efter ett par snygga och relativt billiga solglasögon för det är ju alltid kul att ha några att byta med. De jag hade har gått sönder, hur nu alla lyckas gå sönder samtidigt. Det är en mycket bra fråga! Som tur var så behövde inte morsan sina så jag fick ta hennes, men nu har jag då äntligen köpt mig ett par. Bild på dem kommer imorgon och är det soligt ute så kanske det till och med kommer en när jag är ute :)

Har ni många par solglasögon?


♥ Fobi! (2009-08-02) ♥

Jag har ormfobi, riktigt illa sådan. Att gå i skogen (eller i närheten) är inte att tänka på under sommaren. Är livrädd hela tiden om jag nu skulle vara tvungen att vistas där. Vissa dagar kan jag inte ens se dem på bild och absolut inte på tv. Ser jag nån på tv strax innan jag ska gå och lägga mig så kan jag inte sova sen.

Såg en gång en jättebra film, förutom då att det var en scen med massa ormar som tagit sig in i huset och upp i sängen. Kunde inte sova på en vecka sen!

En annan gång läste jag på aftonbladet.se hur någon hade hittat en orm i toalettstolen. Var extremt jobbigt att gå på toaletten ett bra tag efter det. Var tvungen att typ titta, så det inte låg nån där.

När jag var liten så hoppade jag jämfota upp på en brygga för att det kom en vattensnoksunge simmande emot mig. En unge! Jag VET ju att de är mer rädda för mig än jag är för dom, men en fobi är tyvärr inte rationell. och då var det ändå inte alls lika illa som det är nu. Nu är det extremt pga att det hindrar mig från att göra vissa saker.

Ni som har ormfobi, vilket tycker ni är värst? De små smala eller de tjocka?

Jag tycker att de smala är värst att se på typ tv å så, speciellt när de ligger flera i en hög? Usch, ryser bara på tanken!
Just det en annan grej. När jag antingen hör någon prata om ormar eller läser om det, så måste jag ta upp fötterna från golvet! Som om det helt plötsligt ska dyka upp en!

Vad har ni för fobi/fobier?


♥ Dagens låt ♥

En gammal goding, som jag tycker är lika bra fortfarande.


♥ Tired and uninspired (2010-02-10) ♥

Just nu så går jag en kurs som heter Stresshantering och personlig utveckling. Tänkte skriva upp de olika här typerna av trötthet och vad de innebär. Var känner du igen dig?

Fysiskt trötthet
* Sover mycket men vaknar trött
* Sover lätt. Vaknar vid minsta ljud

Intellektuell trötthet
* Glömmer saker
* Har svårt att fatta beslut
* Problem med koncentrationen

Motivationell trötthet
* Orkar inte engagera sig
* Entusiasmen finns inte längre
* Inga mål som är intressanta

Psykologisk trötthet
* Försvarssystemet faller sönder
* Svårt att hantera det som händer
* Förvränger verkligheten

Emotionell trötthet
* Känsla av tomhet
* Likgiltighet
* Svårt att visa känslor
* Förlorad empati

Social trötthet
* Orkar inte med sociala relationer
* Orkar kanske inte ens tala i telefon
* Ensamhetskänsla

Andlig trötthet
* Tappar livsviljan
* Ser ingen mening
* Förlorar tro, tilltro och tillit


♥ Till Mölltorp ♥

Senare idag så drar jag till mina föräldrar i Mölltorp och ska fira lite påsk med dem. Men bara för att jag åker dit så betyder inte det att det inte blir en hel del bloggande för datorn följer så klart med. Jag hoppas verkligen att det blir fint väder också så att jag kan gå ut och fota lite vårbilder. Fast det är faktiskt mycket bättre väder än det var i morse redan nu, så det är väl inte helt omöjligt att det blir en fin påsk :)

Vad ska ni göra i påsk?



♥ Regning morgon ♥

Nu på morgonen så är det extralektion av matten och trots att den är frivillig så känner jag att jag behöver gå på den. Fast när man vaknar och upptäcker att det spöregnar så har man ingen lust alls. Nu har jag lovat syrran att springa in till Gina Tricot efter lektionen så det är bara att motstå frestelsen. Däremot så tänker jag inte gå till skolan utan för en gångs skull blir det faktiskt bussen, haha.

Nä, om jag skulle ta och klä på mig kanske. Har varit uppe i lite mer än en halvtimme nu och jag har inte kommit längre än att få på mig bh och linne :P 




RSS 2.0