♥ Acceptera dig själv ♥

På gårdagens stresshanteringslektion så pratade vi en hel del om självbilden, men också om att acceptera både sina bra och dåliga sidor. Sanningen är den att de egenskaper vi ogillar hos andra och att vi faktiskt känner igen dem beror på att det är sidor vi har men inte accepterar hos oss själva. 
ATT ACCEPTERA SIG SJÄLV

Några tankar först:

♥ Att acceptera hela sig själv, såväl sin sol- och skuggsida, innebär att vi slutar att lägga ner massor av energi på att förneka helar av oss själva.

♥ Är vi upptagna med att upprätthålla en önskvärd fasad har vi lite energi över för självläkning och utveckling.

♥ För att inte fastna i en ond cirkel av stress och ohälsa behöver du inse att det är okey att tycka om dig själv så som du ser ut/ är NU. Nuet är det enda ögonblicket som du kan tycka om dig själv.

♥ Du behöver acceptera dig själv innan du kan uppnå verklig förändring.

♥ Acceptera betyder inte resignera.

♥ Att acceptera sig själv handlar om att helt enkelt betrakta sig själv som man är, utan att sätta etiketter med "Förbjuden tanke" eller "Förbjuden känsla" på sina erfarenheter.

Som ett led i accepterandets konst - skriv ner de egenskaper och sidor (fysiska och psykiska) hos dig själv som du inte accepterar.

Försök att acceptera varje egenskap som du skrivit ner. Upprepa tyst eller högt, för dig själv: "Jag accepterar att jag ..................", och nämn varje egenskap du skrivit. Repetera accepterandet av varje karaktärsdrag tre gånger. Försök att verkligen gå in i meningen så att du känner att du accepterar dina egenskaper.

Många gånger är accepterandet en förutsättning för verklig förändring.

Vi undviker att ha förutfattade meningar om hur vi bör tänka eller känna. Vi försöker bara vara öppna och acceptera våra känslor och tankar som de är.Jag vet inte hur det är med er men ofta tänker jag att jag borde tänka si eller så och att jag bara är dum om jag känner på ett visst sätt. Att det inte är okey helt enkelt och det mår jag ju inte bra av egentligen. För visst ska man tycka om sig själv med brister och allt?Kommentarer
Postat av: simone

Riktigt bra skrivet utav dig!

2010-04-21 @ 15:54:01
URL: http://fattybom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0