Mina tankar...

... om alkohol. Har funderat lite över detta i och med att det är Valborgsmässoafton idag, en helg där det dricks en del.



Mina tankar om alkohol:

§
 Varför måste man automatiskt festa bara för att det är Valborg eller Midsommar? Varför kan man inte bara umgås med goda vänner, äta lite god mat och dricka lite gott (utan att bli full)? Så tråkigt att dessa dagar har blivit sådana supardagar bland framför allt ungdomar (inte alla så klart).

§ Varför ska man anses som tråkig om man inte vill dricka på en fest (om man inte ska köra)? Man kan faktiskt ha roligt utan alkohol! Nej, jag är inte nykterist, men jag dricker väldigt sällan, kanske 2-3 gånger per år. Jag tycker bara att man ska ha valmöjligheten och kanske inte känna sig tvingad att dricka om man inte vill.

§ Varför tycker man, när man är ung, att det är så coolt att dricka? Man dricker alldeles för mycket vilket leder till att man gör bort sig, minns inte dagen efter vad man gjorde, man mår skit dagen efter och man går miste om en kväll som hade kunnat bli ett minne för livet...

§ Varför egentligen dricka en massa inte är bra för kroppen? Alkohol innehåller ju en hel del socker, vilket kan leda till att man går upp i vikt om man dricker regelbundet. Sedan är det ju inte bra för kroppens inre organ heller, framförallt levern.

Klart man ska kunna njuta av en drink, lite vin, öl eller vad man nu föredrar ibland. Förstår bara inte varför det ska drickas bara för att...

I don't know why, but I do

Huvudet dunkar och grannen spelar musik. Nice, precis vad jag behöver...! Dessutom så gör det ont i bihålorna (har jag sagt att jag åkt på bihåleinflammation, inte kul någonstans).

Sitter och funderar på om jag ska ta och göra någon nytta, men det är så mycket roligare att sitta vid datorn och kolla på film istället :P

Fast egentligen vill jag ju faktiskt få ordning här hemma och ändå får jag inte tummen ur och gör något. Konstigt det där!


Bli testpilot?

Jag har precis ansökt om att få bli testpilot för Findus Green Deli. Hoppas jag blir utvald för det skulle ju passa extra bra nu när jag ska komma igång med den nya kosten!

Varför inte ansöka du också?! Bara att klicka på länken och anmäla sitt intresse : http://smartsontestpilot.se/findus-green-deli/bli-testpilot/



My last day

Sista dagen på praktiken är gjord. Känns lite konstigt att behöva gå tillbaka till skolan igen. Jag har trivts så himla bra på Hem & Hobby och allihopa i personalen har varit helt underbara. Samtidigt så ska det bli skönt att vara tillbaka i skolan för det betyder att utbildningen snart är klar.

Blev jätteöverraskad när jag helt plötsligt fick en present när jag slutade idag. Fick dock vänta med att öppna det tills jag kom hem. Behöver jag säga att jag var riktigt nyfiken.


Paketet var så himla fint inslaget att jag knappt ville förstöra det genom att öppna det.





Vad var det då i paketet?

Jo, denna jättefina silverkandelaber (60 cm hög) (bilden gör den inte rättvisa!). Jag blev riktigt överraskad eftersom jag alltid önskat mig en, men faktiskt inget jag nämnt för tjejerna på Hem & Hobby.


Bröllopspresent?

Idag har jag eventuellt hittat en bröllopspresent. Men lite osäker är jag! Måste köpa den imorgon i så fall, så skulle behöva lite smakråd. Vad tror ni om denna lyktan som bröllopspresent till ett par som är i 27-28-års åldern?


Tänkte att jag skulle göra ett eget kort till så att det blir mer personligt.

Citat


God morgon

Jag har drömt om godis och andra godsaker i natt, inte bra. Inte bra alls! Men nu är jag i alla fall inte ett dugg sugen som tur är.

Har kommit fram till (eller gjorde redan igår) att jag verkligen måste komma på lite maträtter som jag kan äta nu under de här två veckorna för att leva på sallad är ingen höjdare alls. Mätt blir jag, men bara för stunden. Behöver lite varm mat också som mättar lite mer.

Måste ta tag i avslappningen också. Blev ju så att det inte riktigt orkades med när jag var sjuk, men nu när jag mår mycket bättre så är det dags att börja med det igen!

Ghost Hunters

Fortfarande lite hungrig, men nu har jag borstat tänderna så nu blir det inget. Ett jättebra tips på vad man kan göra förresten om man vill undvika att äta något för gör man det så smakar allt skit :P

Nu blir det ett par avsnitt av Ghost Hunters innan det är dags att sova. Vissa skulle kanske ha svårt att sova efteråt, men jag har inga som helst problem!


Tips! - Dumbbell.se

Jag måste bara tipsa er om en sida som jag upptäckte för ca 1 ½ vecka sedan som heter Dumbbell.se

En jättebra sida för den som vill hålla koll på viktnedgång och minskning i centimetrar. Men även om man bara är intresserad av hälsa och träning och vill få en bra översikt. Man kan registrera sin träning och då kommer det upp automatisk hur många kalorier man förbränner.

Den dagliga kosten kan man också registrera och då kan man se hur många kalorier det blir under en dag och man kan även se hur många procent av rekommenderad dos av t.ex. järn man uppnår under den dagen. Man kan även se i ett cirkeldigaram hur fördelningen mellan fett, protein och kolhydrater blir.

Om man vill så kan man lägga upp bilder och anteckningar. Det finns även så att man kan kolla statestik inom samtliga områden.

Finns forum om det skulle vara intressant. Vill man dela med sig av sin "dagbok" så kan man det, men man kan även välja att ha den privat (dvs att endast en själv kan se och läsa den).

Detta är en sida som jag själv använder mig av nu när jag har börjat med min hälsoplan. Just det att registrera kosten har jag inte kommit igång med än, men det kommer väl det med!

Sweet dreams

Blir faktiskt sängen alldeles strax för är ju en dag imorgon också, som det heter. Påsken är slut så ska tillbaka till praktiken för en sista veckan innan det är skolan som gäller igen. Egentligen hade jag nog behövt en dag till för lite återhämtning från förkylningen, men kan inte vara borta mer nu så det är bara att härda ut!

Sov gott!


Hurtful



"You don't know what you got till you're missing it a lot, I had to go throw it away. I was wrong from the start, from the bottom of my heart I apologize. What I did to you was hurtful. What I'm going through is hurtful."

Friday the 13th

Har precis sett re-maken av den gamla skräckklassikern Fredag den 13:e. Självklart kommer det då en liten recension.



Handling: Clay Miller letar efter sin försvunna syster och hamnar i ett ödsligt skogsområde i närheten av den legendariska platsen Crystal Lake. Bakom ett mossbevuxet träd hittar han en fallfärdig gammal stuga, men huset visar sig inte vara det enda som legat gömt i skogen. Trots att Clay varnas av både polis och lokalbefolkning fortsätter han att söka efter sin syster Whitney. Han får oväntat hjälp av Jenna, en ung kvinna som tillsammans med sina collegekompisar rest till Crystal Lake över helgen. Men den upptäckt de båda gör är värre än de kunna förställa sig i sin värsta mardröm. Föga anar de att det skogsområde de trängt in i regeras av massmördaren Jason Voorhees...



Mitt betyg: Jag brukar inte vara något större fan vad gäller re-makes på grund av att de alltid (ofta) ändrar i handlingen och att det alltid ska vara en massa naket med. Varför? Blir ju knappast bättre för det, snarare tvärtom. Ja, för oss tjejer i alla fall, vi vill ju kunna se en skräckis utan att se massa halvnakna tjejer överallt! Vad är de halvnakna killarna? ;)
Den här filmen var inget undantag vad gäller något av det jag skrev ovan. Men trots det så tyckte jag ändå att detta var en hyfsat okey re-make, mot vad slaktningen av Halloween var... Sedan var det helt klart ett plus att Jared Padalecki från TV-serien Supernatural var med i filmen, haha. Bara för det så får filmen en halv fjäril extra!


Citat


I'm coming home

Nu är man hemma igen då. Blev en sväng med handling på Coop och Maxi med mamma innan hon åkte hem. Jag ska ju börja med GI iomrgon så har handlat hem nästan allt för första veckan. Blev ju så klart en del nya basvaror också så det blev inga superbilliga matkassar precis. Blir ju tyvärr så i början när man ska börja med ny kost. Man får helt enkelt tänka på att det kommer att belöna sig i bättre hälsa och att det bara är sådär dyrt första månaden innan man fått hem basen.

Känns för övrigt lite bättre idag med förkylningen. Det blir bättre och bättre för varje dag, även om jag fortfarande är sjuk.

Nu tänkte jag ta och kolla på Du är vad du äter på tv4play eftersom jag missade det i torsdags.

Påskafton

Som ni märkt så har updaten inte varit så bra de senaste dagarna. Detta har, som en del kanske förstått med tanke på tidigare inlägg, att jag har varit sjuk. Eller ja, jag är i och för sig fortfarande sjuk men nu har det börjat vända. Äntligen! Har verkligen mått skit om jag ska vara ärlig. För det första så har jag aldrig haft så ont i halsen i hela mitt liv (det är illa när man inte ens kan sova!) och för första gången så tappade jag rösten. När väl halsen började kännas lite bättre så blev jag dunderförkyld med rinnande näsa, hosta, nysningar och feber. Inte världens roligaste helg för mig med andra ord!

Men trots sjuk så har jag varit hos mamma och pappa under påsken och varit ute lite har jag också. Krävs ju inte så mycket energi när man bara sitter och det är ju inte första gången föräldrarna sett en sjuk så de har ju lite överseende för att jag inte orkar.

Imorgon blir det hemfärd i alla fall. Min tanke är jag jag ska orka gå till praktiken på tisdag så då måste jag greja lite, så mycket jag orkar, på måndag och förbereda mig lite med mat och så där. Ska ju börja med GI på måndag så imorgon ska allt vara hemhandlat för hela första vecka.

Hoppas ni haft en friskare påsk än vad jag har!

(svarar på alla kommentarer imorgon)

About four hours

Den här natten har det också sovits dåligt. Har kanske sovit lite drygt 4 timmar plus lite slumrande på någon minut då och då. Gör så fruktansvärt ont i halsen, har aldrig varit med om något liknande!

Ringde faktiskt sjukvårdsupplysningen för att jag inte visste vad jag skulle göra. Är en virusinfektion jag har åkt på och det går inte att göra något åt utan bara låta det gå över av sig självt. Det misstänkte jag visserligen men tänkte om det fanns något mer jag kunde göra. Sköterskan sa att jag gjorde allt jag kunde och det enda jag kunde testa var Bafuccin. Blir illamående av den med mintsmak så får testa den andra sorten. Å andra sidan så är det nästan värt lite illamående bara jag slipper ha så här ont i halsen...

Nu är det bara att vänta på att Apoteket ska öppna kl. 8.00.


Collide



"Even the best fall down sometimes. Even the wrong words seem to rhyme. Out of the doubt that fills my mind
I somehow find you and I collide."

Dag 3

Eftersom jag är sjuk, så har det verkligen blivit si och så med hälsoplanen idag. Lever fortfarande mer eller mindre på halstabletter så man kan ju bara tänka sig hur mycket kalorier man får i sig genom dem. Dessutom så har det blivit glass för att bedöva min onda hals lite. Tyckte lite (läs mycket :P) synd om mig själv så köpte en chokladbit. Ett litet bakslag, men det är bara att ta nya tag!

Citat


Sjuk

Har väl sovit cirka fyra timmar i natt. Så ont i halsen hade jag. Har fortfarande ordentligt ont i halsen men känns aningen bättre nu. Däremot min röst är det inte mycket med. Får fram lite om tar i allt jag kan, vilket inte alls är bra för stämbanden. Hela den här dagen (sen 11-tiden då jag gick hem från praktiken) har gått ut på att vila rösten så mycket som möjligt. Det och att försöka låta bli att hosta så att inte halsen känns ännu mer sårig och ond än vad den redan gör.

Jag ska ju egentligen inte äta några onyttigheter nu, men funderar starkt på att gå till Maxi och köpa lite glass. Det är ju så himla skönt för en ond hals!

Dag 2

Dagen har gått rätt bra ändå med tanke på att jag inte mår så jättebra. Så himla typiskt att bli dunderförkyld när man är så taggad!

Någon avslappning har det inte blivit idag. Tror det skulle bli svårt att fokusera ordentligt eftersom det enda jag känner just nu är hur ont jag har i halsen. Inget godis idag. Yey me! Blir dock lite påskgodis till helgen. Det är ju bara påsk en gång om året.

Träning har det ju så klart inte blivit, men så snart jag är frisk så är det gymmet nästa.

Vatten dricks det en hel del, så tror nog att systemet får sig en ordentlig genomsköljning. Gäller ju att rensa ur lite när man ska börja sitt nya liv, både när det gäller kroppen och skafferiet!


Ajajajaj!

Trodde knappt det var möjligt, men jag har ännu mer ont i halsen idag. Sväljer inte mer än nödvändigt om man säger så... Dessutom så värker det upp mot öronen och är rätt hes. Men det är bara att härda ut! Så länge jag inte har feber så kan jag gå till praktiken.

Tänkte att jag skulle försöka ta mig iväg lite tidigare till praktiken idag så att jag kan springa in på maxi och köpa mig varma koppen med hallon och blåbär. Behöver nog något mer än halstabletter för att överleva!


Min utgångspunkt

Jag har precis gjort avslappningen för dagen, så himla skönt. Slappnade till och med av lite för mycket för jag slumrade till några minuter vilket inte alls är meningen med avslappning. Men det är lätt att göra i början om man är trött.

Nu till anledningen till detta inlägg. Jag tänker inte ge mig en chans att gömma mig. Därför tänker jag berätta för er var jag ligger just nu i vikt och mått. Helt enkelt vad min utgångspunkt är så att jag kan mäta mina framsteg (och ev. bakslag). Jag vet att man inte ska gå så mycket på vikten utan att mäta är det bästa sättet, men jag tänkte ändå ha med det för tänkte att det kunde vara intressant att se vad som händer där också.

Startvikt: 74,2 kg

Startmått:

Midja: 90 cm
Byst: 98 cm
Rumpa: 108,5 cm
Lår: 64 cm
Överarm: 31,5 cm
Vad: 39 cm


Dag 1

Än så länge har det gått riktigt bra med min hälsoplan. Ja, förutom träningen då som jag får vänta med tills förkylningen gått över. Hur kommer det sig förresten att man alltid ska bli förkyld när man bestämt sig för att ta itu med träning och kost? Konstigt det där!

Ska bli roligt sedan när jag ska köra igång med GI-maten också. Känner mig riktigt taggad till att börja med den nu!

(Kommer upp lite om mitt utgångsläge vad gäller vikt och mått lite senare)

Working girl

Den här veckan har börjat sådär. Vaknade någon gång innan klockan ringde på grund av att jag har så ont i halsen. Känns ungefär som att svälja taggtråd. Misstänker att jag kommer att knarka halstabletter hela dagen.



Detta innebär att det inte blir någon träning idag. Jag kom fram till att eftersom jag även känner mig lite småförkyld så är det bättre att kroppen får återhämta sig ordentligt innan jag kör på med träningen. Eftersom det blir vissa ändringar i kosten redan den här veckan så tror jag att jag ändå kommer att märka skillnad både på vågen och måttbandet.

(Update om min första dag (med mått och vikt) kommer ikväll när jag är hemma igen)

Min hälsoplan

Nu har jag suttit och gjort upp min hälsoplan. Denna kommer bli startskottet på mitt nya liv. Det kommer inte bara handla om att gå ner i vikt och att bli hälsosammare vad gäller kost och träning utan även om att må psykiskt bättre, att få bättre självkänsla och självförtroende.

Först kommer det att bli en liten mjukstart innan jag kör igång på riktigt den 25:e när jag får in studiemedlet. Vissa delar kommer att gälla till 100% redan nu men kosten får gå lite på halvfart tills jag får pengar. Är trots allt en hel del nya basvaror och annat som ska köpas hem så det kommer att kosta en del nu i början.

Start- och slutdatum:

25 april 2011 - 20 juni 2011 (och framåt!)

 

Mål:

♥ Få en mer hälsosam kropp (både utsida och insida!)

♥ Få bättre och hälsosammare vanor

♥ Bli piggare och få mer energi

♥ Må bra och trivas med mig själv

♥ Minska på stressen avsevärt

♥ Våga släppa lite på kontrollen
 

Vägen dit:

♥ En promenad på minst 30 minuter varje dag

♥ Dricka vatten till varje måltid (minst 1 liter/dag)

♥ Sova 7-8 timmar varje natt

♥ Äta enligt GI

♥ Max en fuskdag per vecka (i liten mängd!)

♥ Träna minst 3 gånger i veckan

♥ Inget godis

♥ Avslappningsövning minst 5 gånger per vecka

 

Delmål:

♥ Minska midjemåttet och att komma i min gamla klädstorlek igen
♥ Känna mig bekväm med att ha bikini till sommaren

Någon som kanske har planer på att göra något liknande och har lust att haka på? Kanske peppa varandra till att lyckas?


Fight for you



"I don't care cause the way I feel about him, I'll go there. But they don't scare me at all, I got my armor on. Damn right, I'm ready for battle. I know it's dangerous. Right now I'm strong enough, I'm pushing through to you"

Nystart!

Nu har jag bestämt mig! Ska ta tag i kost och träning på allvar nu. Under kvällen så ska jag sätta mig ner och skriva en handlingsplan, så att jag har något att gå efter. Jag vill verkligen blir mer hälsosam och om jag ska komma i den där bikinin till sommaren så är det bäst jag lägger på ett kol nu.



Veckan som kommer så blir det en liten mjukstart i och med att det är påsk och jag vill kunna unna mig lite god mat i alla fall en av dagarna. Inget påskgodis dock!

Verkar ha en förkylning på gång, men hoppas på att det bara är allergi (även om det inte känns så) så jag hoppas på att köra på ordentligt med träningen nu.

När veckan har gått så kör jag på med handlingsplanen fullt ut.

Marilyn Monroe

Som jag nämnt tidigare så har jag just nu praktik på Hem & Hobby i Skövde. Detta har då så klart resulterat i lite shopping. Bland annat så har det blivit två tavlor. Kände att det var på tiden att min stora, tomma vägg fylldes med något! Har blivit lite fler grejer, men det kommer det bild på senare.


Dessa två Marilyn Monroe-tavlor blev det. De kostade endast 6o kr styck.

Bröllopsoutfit

Jag fick önskemål om att lägga upp ett foto med outfiten jag tänkte ha på bröllopet så att det blev lättare att bedömma. Klart jag gör det! Ni får dock ha lite överseende med att håret inte är fixat ;)

Men nu när jag ser det ihop så tror jag att det skulle bli bättre med en ljus kofta till istället för spetskavajen. Eller blir det för sött? Vad tror ni?




Shoreline

Den här låten upptäckte jag när jag såg gårdagens Så ska det låta, då Jessica Andersson sjöng den. Hon sjöng den så himla fint och jag hoppas att hon ger ut den på skiva. Denna versionen är också riktigt bra, trots att jag egentligen inte är något fan av Anna Ternheim. Texten är så fin, den griper tag i en.



"Ever since i was eight or nine I've been standing on the shoreline. Always waiting for something lasting. Loose your hunger, you loose your way. Get confused and you fade away"

Hellcats

Jag har nyligen upptäckt en ny serie: Hellcats. I centrum ser vi Marti Perkins som desperat vill bli advokat och när hon förlorar sitt stipendium som ska betala hennes studier så har hon inget annat val än att bli en cheerleader. Där träffar hon Savannah (spelad av Ashley Tisdale från High School Musical) och de två blir genast goda vänner.



Gillar ni Glee så kommer ni garanterat att gilla Hellcats, för liksom Glee så möter ungdomarna i Hellcats en hel del motgångar för att ta sig till sectionals. En riktigt bra serie som jag verkligen kan rekommendera!


Shopping!

Tro det eller ej, men hade faktiskt en enorm tur med min jakt på klänning. Det blev den första (och enda) klänningen jag provade. Jag är riktigt chockad kan jag säga. Annars brukar det bli att jag till slut köper något i ren panik när det är något jag måste ha.


Tror dennna klänningen passar perfekt till ett bröllop. Tänkte att jag skulle ha lite tuffare accessoarer till så att det inte blir för sockersött.


Dessa örhängena blev det också och de tänkte jag ha till klänningen.

Skulle behöva lite smakråd, så vore jättesnällt om ni kunde ge mig era synpunkter. Vad tror ni om att ha den här spetskavajen till och dessa skorna? Om inte, har ni något bra förslag?


My place

Efter en veckas bloggpaus är jag nu tillbaka! Som ni ser så har det hänt en hel del. Ny design och nytt namn. Jag hoppas på en ny fräsch start med mycket inspiration.



Idag ser dagen ut så att jag snart ska ut på stan i jakt på en klänning som jag ska ha på en kompis bröllop i slutet av maj. Ingen lätt uppgift kan jag lova! Förhoppningsvis har jag något fint att visa upp när jag kommer hem.

Har ni några roliga planer att dela med er av?

♥ Bloggpaus ♥

Imorgon så tänkte jag ta en datorfri dag, dvs ingen dator alls ska slås på och därför blir det inte heller något bloggande som ni förstår. Jag känner att det kan vara bra att bara ta det lugnt utan något som distraherar. Har suttit nu och fixat ihop en skiva med blandad musik så att jag har något bra att lyssna på imorgon i och med att jag inte kan lyssna på spotify.

När jag ändå är igång så tänkte jag ta en bloggpaus några dagar, eventuellt till nästa helg. Med tanke på att inspirationen är låg och bloggandet gått väldigt trögt ett tag så känns jag att det behövs. Under tiden så tänkte jag börja fixa med lite ny och fräsch design och kanske även ändra lite bland kategorierna.

Hörs snart igen!



UPDATE:
Under bloggpausen går det bra att passa på att ställa eventuella frågor, saker ni kanske undrar om när det gäller mig, mitt bloggande eller vad som helst. Har ni synpunkter, önskemål eller annat så går det också bra. Bara att fråga på ;)

♥ A thousand miles ♥

Den här låten spelades rätt flitigt hos mig för några år. Bra är den fortfarande kom jag fram till när jag för några dagar sedan kom ihåg den här låten. David Archuleta gör en bra version också tycker jag.

Vad tycker ni?





"If I could fall into the sky, do you think time would pass me by. 'Cause you know I'd walk a thousand miles if I could just see you tonight."

♥ All by myself ♥

HELG! Som jag har längtat efter att få ha gjort sista dagen den här veckan. Det har varit oerhört segt på praktiken även idag, så jag är verkligen glad över att jag slutar en timme tidigare på fredagar.



Nu sitter jag här i min ensamhet och det är så skönt. När man träffar människor hela dagarna så är man rätt trött när man kommer hem och man riktigt ser fram emot att få vara ensam. 

Kvällen blir extremt lugn. Ska sätta mig i soffan framför tv:n om drygt en halvtimme och titta på Talang. Kanske att det blir en film efter det. Får se helt enkelt!

Vad ska ni hitta på denna fredagkväll?

♥ Walking on sunshine ♥

Solen skiner idag. Det verkar lovande för helgen!

Ska alldeles strax bege mig till praktiken på Hem & Hobby. Jag hoppas verkligen att det kommer lite varor idag så att det finns lite att göra för igår gick tiden oerhört långsamt på eftermiddagen. Slutar lite tidigare idag också så ska passa på att greja lite när jag kommer hem tänkte jag.

Vad ska ni hitta på idag?


♥ Money, money, money ♥


Foto: Jag med min Canon IXUS 95
Motiv: Enkronor under ett pokerspel

♥ Lång dag ♥

Den här dagen har varit oerhört lång. Det fanns inte mycket att göra på praktiken och lite folk var det också. Dagen har verkligen segat sig fram. Dessutom så har jag blivit förkyld. Hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu!

Har kommentarer att svara på men orkar inte det nu, är helt slut. Det får helt enkelt bli imorgon istället.


♥ I need this ♥



"I need this space ust like you need it. I need this time. Time to clear up my mind."


♥ Me against the world ♥

Den här dagen kunde ha slutat med förskräckelse. Har verkligen inte varit min dag. Det började med att att jag böjde en nagel åt fel håll. Sådant gör ju så fruktansvärt ont! Ett tag efter det så slog jag i armbågen i kanten på kaklet med full kraft när jag skulle plocka ned en tallrik i personalrummet på Hem & Hobby. Några minuter senare så satte jag en bit äpple i halsen, men som tur var så kunde jag hosta upp den. Annars vet man ju inte hur det hade gått med tanke på att jag var ensam i personalrummet och man vet ju inte om tänker särskilt logiskt i sådan situation.

Som ni förstår så kom jag i alla fall hem helskinnad, men jag kan lova att jag har ont i fötter och ben nu. Man är ju inte direkt van vid att vara på fötter hela dagarna!


♥ Gotta work ♥

Jag kan inte påstå att det kändes särskilt lockande att gå till praktiken idag när det första man hör när man vaknar är regnet utanför fönstret. Usch, dumma regn... Jag vill ha sol ju! Det skulle tydligen bli bra väder till helgen så då har man ju mer tid att njuta av fint väder. Men det hade ju inte behövt regna när jag måste gå ner till praktiken ju...


♥ One night only ♥



"You want all my love and my devotion. You want my loving soul right on the line. I have no doubt, that I could love you, forever. The only trouble is , you really don’t have the time. You’ve got one night only, one night only, that’s all I have to spare."


♥ Shattered ♥

De här senaste månaderna med stress med skola och allt annat som varit privat så har det gjort att min kropp börjar säga ifrån. Förutom magkatarren så är spänningshuvudvärken tillbaka också.m Dessutom så har jag nu börjat tappa mer hår än vanligt. På grund av stressen förmodligen eller kanske järnbrist igen?

Jag har blivit så trött hela tiden och skulle lätt kunna sova en stund på dagen om jag ville, vilket inte alls är likt mig. Det känns som att jag inte har något ork i musklerna, att de inte orkar som de brukar. På grund av detta så har jag inte heller någon lust att göra något. Helst av allt vill jag ligga hemma i sängen och titta på serier hela dagen.

Jag måste verkligen ta itu med stressen nu innan jag går in i den berömda väggen...


♥ I'm not dead ♥

Har varit en lång dag på praktiken idag. Egentligen så hade jag planerat att träna när jag slutade men hade sådan huvudvärk att det blev hem direkt och ta två huvudvärkstabletter. Huvudvärken är fortfarande kvar, men hoppas att den ger sig snart. Kanske får bli avslappning om en stund, kan hjälpa. Måste dock tillägga att göra avslappningen in samband med att jag ska sova fungerar inte på mig alls. Jag tyckte istället att det blev svårare att somna. Kanske på grund av att jag somnar så himla lätt annars? Men nu har jag i alla fall testat, så nu vet jag att det får bli lite tidigare på kvällen istället.

♥ Tips vid avslappning ♥

Tack vare en läsare, så fick jag idén att göra detta inlägget. Det är lätt att ge tipset att träna avslappning när man är stressad, men ibland kan krävs det lite mer än så. Ibland behöver man helt enkelt lite tips.

§ Muskelär avslappning (när man lär känna skillnad på en spänd och en avspänd muskel) är bra att börja med när man är nybörjare för att veta vilka muskler man faktiskt har spänningar i. Ibland kan man gå och vara spänd i muskler man inte ens visste att man var spänd i. Gå sedan över till andra avslappningar då man inte spänner muskler. Man kommer då djupare ner i avslappningen.



§ Vid sömnproblem så kan det vara en bra idé att lägga avslappningen precis innan man ska sova. Helst så ska man så klart slippa att gå upp efteråt så att man lätt somnar.



§ MP3-spelare/Ipod/mobilen är ett bra ställe att lägga över avslappningsövningarna på. På så sätt kan man lätt ha med sig dem överallt. Dessutom är det smidigt att använda om man kör avslappningen innan läggdags.



§ Rutiner, rutiner, rutiner. Det är jätteviktigt att få in en bra rutin annars är det oerhört lätt att glömma bort det (vilket jag själv märkt) och även att skjuta på det för att man "inte har tid". Kanske man kan planera in en viss tid varje dag då man gör avslappning? Eller kanske på kvällen innan man går och lägger sig?  osv...

§ Ta dig tid. Gör avslappningen till din egen tid, en tid där du får tid att hämta nya krafter eller en chans att få den där goda nattsömnen du behöver.

§ Har du spikmatta? Då har jag ett tips. Kombinera spikmatta och avslappning. Dels så sparar man tid genom att göra båda samtidigt men även så kan avslappningen bli djupare plus att spikmattan har många bra egenskaper.



Finns en rad möjliga effekter av att träna avslappning också som jag skrivit om tidigare (klicka på länken för att komma dit).

♥ The sweet escape ♥

Det blev en riktigt härlig dag idag. Har bara varit och gjort sådant som jag velat göra. Blev en liten shoppingtur, avlappning, ett varmt bubbelbad och serie-tittande. Härnäst blir det lika lugnt, en film kanske.



Den här dagen behövde jag verkligen! En dag bara till att samla nya kafter och att börja få ner stressnivån en aning. Känner mig fortfarande väldigt stressad men ändå finns det en märkbar skillnad mot tidigare. Ett steg i rätt riktning helt klart.

♥ Strawberries ♥

Blev en liten sväng till Elins Esplanad. Det är shoppinghelg just nu här i Skövde så tänkte kolla lite vad butikerna hade för erbjudanden. På Gina Tricot blev det en top som var hundra kronor billigare än annars. Ska försöka få upp en bild senare.

Gick även in en sväng på Maxi för att handla lite frukt till morgondagen. Passade samtidigt på att köpa lite jordgubbar som är billigt just nu. Mums, man får ju nästan sommarkänslor!



♥ Ain't no sunshine ♥

Även idag lyser solen med sin frånvaro. Det har till och med regnat under natten och regnet hänger fortfarande i luften. Jag som hade hoppats så på fint väder den här helgen så att jag kunde ta en långpromenad. Behöver verkligen göra något för att få ner min stress nu. Magkatarren är fortfarande jobbig. Mår lite illa hela tiden, ont i magen och kan bara äta lite åt gången.

Idag så ät mitt schema helt tomt (förutom diska) och därför är det ett perfekt tillfälle att göra allt för att få ner min stressnivå. Detta står därför på mitt hälsoschema för idag (i ingen som helst ordning):

§ Varmt bubbelbad
§ Avslappning x2
§ Se på film

Inte mycket, men det ska bli fruktansvärt skönt!


♥ Price tag ♥



"Seems like everybody's got a price, I wonder how they sleep at night. When the sale comes first, and the truth comes second,

just stop, for a minute and smile. Why is everybody so serious, acting so damn mysterious. Got your shades on your eyes and your heels so high that you can't even have a good time."


♥ Citat ♥

Ett av favoritcitaten som hörts i Sex and the city.





♥ En grå lördag ♥

Man blir ju inte direkt upplyft när man tittar ut genom fönstret och upptäcker att denna lördag kommer att vara mycket grå (för jag tvivlar på att vädret blir bättre, ser inte ut så). Istället får det helt enkelt bli lite musik jag blir glad av medan jag tar itu med städandet som är kvar.


Foto: Jag
Motiv: En liten stig i utkanten av Skövde

♥ Sweet dreams ♥

En riktigt bra cover framförd av skådespelerskan Emily Browning. Hon känns igen från bland annat filmerna Ghost Ship, Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv och The Uninvited.


Ghost Ship


Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv


The Uninvited

Nu är hon aktuell med filmen Sucker Punsh där denna låt är med.



"Sweet dreams are made of this. Who am I to disagree? Travel the world and the seven seas. Everybody's looking for something. Some of them want to use you. Some of them want to get used by you. Some of them want to abuse you. Some of them want to be abused."

♥ Talang 2011 ♥

Dags igen att leta reda på Sveriges bästa talanger. Egentligen är det rätt otroligt att det finns så pass mycket talang i sådant litet land som Sverige faktiskt är.

Ska bli kul att se vad det är för talanger som upptäcks i år!

Dessutom så är det i år en nya medlem i juryn, Henrik Fexeus. Ingen aning om vad är för någon så ska bli spännande.


RSS 2.0