Euphoria

Har spenderat kvällen med att titta på Inför Eurovision Song Contest. Ikväll var Sverige med bland de bidrag som presenterades. Jag kan inte komma över hur grymt bra låt och artist vi skickar i år. Brukar tycka att det är svårt att sia om utgången, men i år tror jag faktiskt att vi kan ha en riktigt bra chans.

Vad tror ni?


Mamma x 3

Ni som är inne och kikar i bloggen ibland har förmodligen märkt att jag gillar att göra om en och samma bild i olika versioner, antingen som nedan eller med olika effekter. Tycker det är kul att se hur man kan ändra känslan i en bild genom att använda små medel.
Sjukling

Har i ett par veckor nu haft en förkylningen som kommit och gått och som inte vill bryta ut. Vilket jag tycker är jobbigare än att faktiskt bli sjuk. Är bättre att det bryter ut så är man av med det sen! Känner mig hängig och har ingen energi alls. Käkar nu Sinova så hoppas att det råder bot på det hela!Idag är det i alla fall tvätta som gäller. Det slipper man ju tyvärr inte undan när man är sjuk och bor själv! Det är väl i princip det jag orkar med, så lär bli mycket film medan jag kurerar mig.

Har ni några roliga Valborgsplaner?

The Sims Social

Jag spelar oerhört sällan spel på Facebook men nu är jag fast! The Sims Social har blivit mitt nya beroende, är helt fast, haha.Spelar ni The Sims Social? Lust att bli grannar kanske? Kontakta mig antingen här på bloggen eller på Facebook! Vore roligt att få spela lite med mina läsare :)

Ny design - nya tag

Tog en liten oplanerat bloggpaus på grund av brist på inspiration och saker att skriva om. Nu har jag fixat ny design så hoppas på att skrivandet kommer igång det också!

Av någon anledning så syns inte bakgrunden i explorer, men så här ska det se ut i alla fall:


Godisberoende - update

Det är nu snart gått 6 månader sedan jag senast åt min allra sista godisbit. Ett halvår! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag fattar det inte! Det har gått så lätt att jag knappt kan förstå varför det var så svårt alla andra miljoner gånger jag försökte sluta. Men jag vet svaret: VILJAN. Utan att vilja till hundra 100% är man dömd att misslyckas. Problemet är bara att vägen dit inte alltid går så snabbt som man skulle vilja.

För min del var jag tvungen att komma till en brytningspunk då jag vaknade upp och insåg vad jag höll på med egentligen. Nu tänker jag: aldrig mer!


Jobba

Har nu varit uppe en dryg timma och ska alldeles strax ge mig iväg och jobba. Visserligen fyra timmar bara, men det är ju bättre än inget. Var ett tag sedan nu man gick upp klockan fem så lär nog vara trött ikväll sen. Nu är det helt okey faktiskt för somnade i tid igår.

Min viktresa: Veckoresultat

Måndag igen och det betyder ju redovisning av resultat. Ångest som vanligt vilket är resultatet när man fuskar på tog för mycket på helgen. Måste göra något åt det! Förstår inte att det ska vara så svårt!

I vilket fall så har det hänt något under den senaste veckan i alla fall, på ett positivt sätt.


Sju hekto ner, det är helt klart okey, även om jag så klart hade hoppats på mer. Men äter man inte som man ska så blir det ju resultat därefter!Öka fettförbränningen

 1. Öka på proteinerna (kött, fisk och ägg)
 2. Välj magra proteiner. Kyckling, fick och rökt skinka är bättre än köttbullar och korv.
 3. Drick vatten, gärna 1½-2 liter per dag.
 4. Undvik alkohol (det tar ca 2 veckor för förbränningen att återhämta sig).
 5. Ät flera gånger per dag, helst 5-6 gånger, men mindre portioner. Det gör att förbränningen hålls igång.
 6. Vänta med att träna minst två timmar efter maten. Då får man bäst förbränningseffekt.
 7. Välj långsamma kolhydrater.
 8. Promenera! Hellre en morgonpromenad än en på kvällen. Ät inget innan. Gå mellan 45-90 minuter.
 9. Drick ett stort glas vatten innan promenade, det sätter fart på fettförbränningen.
 10. Ät frukost direkt efter morgonpromenaden. Det motverkar muskelnedbrytning.
 11. Te, framför allt grönt te, kan påskynda viktnedgång.
 12. Ät en stadig frukost för att motverka sötsug resten av dagen.
 13. Krydda maten. Särskilt bra är senap (ej söt), ingefära, chili och cayennepeppar. Med hjälp av dessa kan man öka energiförbrukningen med hela 200 kalorier om dagen.
 14. Ät mycket grönsaker.
 15. Välj sojaprodukter.
 16. Gillar du inte fet fisk? Ät fiskolja som tillskott (linfröolja funkar också).
 17. Håll nere på fettet, men uteslut det inte! Välj vegetabiliska istället animaliska.
 18. Träning! Fortsätt med promenaderna men öka på med annan träning. Simning, aerobics och joggning är perfekt.
 19. Styrketräna någon gång i veckan. Det ger större muskelvikt och fler muskler förbränner mer fett, även i vila.
 20. Sluta stressa.
 21. Ät vitlök.
 22. Sov ordentligt.
 23. Bär. I vissa bär finns det ämnen som kan öka på fettförbränningen och de innehåller få kalorier.
 24. Nötter. Innehåller nyttiga fetter som gynnar fettförbränningen och nötter ger även bra mättnad. Undvik dock cashew och jordnötter som innehåller mer fett än övriga nötter.

Har jag missar något som borde finnas med på listan?


Dagens outfit

Grått och trist ute idag så passar på att sätta på mig en mysoutfit och kryper ner i soffan.Tröja - H&M
Byxor - H&M

Paket!

I torsdags fick jag äntligen mitt paket från H&M. Bara en sak som passade men det visste jag redan eftersom jag handlade lite som jag ska komma i till sommaren. Detta blev det!
Denna är overzise så den kan jag ha redan nu trots att det är XS/S. Kommer nog bli snyggt till mina mörkblå byxor!


Vad tycks?

Promenad på bryggan


Biobesök

Nu har jag äntligen varit och sett Titanic 3D! Som jag nämnde innan så sågs den i Karlsborg istället för hemma i Skövde men det passar egentligen ganska bra eftersom det var där jag faktiskt såg den både första och andra gången när den kom 1997. Minns ena gången så väl när jag kom ut från biografen och det stod tjejer och grät hysteriskt. Jag minns faktiskt inte om jag själv grät något (tvivlar på det för inget jag gör på bio, men hemma själv så kan jag gråta så tårarna sprutar!), möjligtvis att det kom någon enstaka tår. Är rätt bra på att hålla tillbaka om jag vill. Både på gott och ont.I vilket fall som helst så var det helt klart kul att få uppleva Titanic ännu en gång på bioduken! Var den värd att se i 3D? Ja, som en upplevelse tycker jag att den var det, men samtidigt så tycker jag nog det räcker med en gång. I alla fall som det känns just nu! Jag är nog inte en person som blir så jätteimpad av 3D, inte de filmer jag sett i alla fall. Jag väntar mig oftast mycket mer än vad som blir. Titanic är nog faktiskt den bästa i 3D jag sett hittills.

Titanic 3D

Eftersom Titanic 3D inte verkar komma till Skövde (som det ser ut i dagsläget) är mina älskade föräldrar så snälla att de bjuder med mig att se den ikväll i Karlsborg. Såg ju den hemma i helgen som var men vad gör det. Blir ju en helt annan skillnad på bio!


På snabbvisit... nästan

Sitter i skrivandets stund i gästsängen hos mina föräldrar efter en kvällspromenad med mamma. Ska spendera en del av helgen här eftersom mina älskade föräldrar ska bjuda med mig på en sak imorgon kväll. Vad säger jag inte nu så vill ni veta får ni allt kika in här imorgon igen ;)

Idag har det ränts runt i en rad olika butiker då det handlats mat. Mamma var även på jakt efter en vårjacka men lyckades inte hitta någon. Så även om det inte blev någon riktig träning idag så har det blivit lite i alla fall, haha.

Handling med mamma

Sitter och väntar på att mamma ska dyka upp. Ska följa med henne runt och handla billig mat. Behövs vekligen för i min frys finns inte mycket kvar. Så handling behövs verkligen! Ska bli riktigt skönt att få fylla på med lite nytt, framför allt lax som jag inte ätit på ett bra tag. Riktigt längtar efter det!

Tights

Jusy nu är jag med och tävlar om ett par tights från Röhnisch hos Joanna.


Lifeline
Seg dag

Märks att det blivit mycket träning. Är riktigt seg idag, trots att jag sov en timme längre i natt. Trots det så tvingade jag mig ut på min obligatoriska morgonpromenad. Resten av dagen har jag mest tagit det lugnt. Känns nästan som att jag skulle kunna somna på stört om jag lade mig, men bara att kämpa på annars lär man väl inte somna ikväll sedan i rimlig tid...

Citat

"That's the thing about needs. Sometimes when you get them met, you don't need them anymore."

- Carrie Bradshaw


Min viktresa: Dagens träning

Igår bestämde jag mig för att den här dagen skulle bli en vilodag (förutom den obligatoriska morgonpromenaden) men blev inte så. Jag kunde helt enkelt inte stå emot att köra ett pass hemma i vardagsrummet. Blev hela Fit to strip-skivan. Var rätt mör efteråt och har rätt bra träningsvärk i rumpan och på insidan av låren. Då gör det ju någon nytta i alla fall!Har suttit och letat efter sådant som sätter igång fettförbränningen (på naturlig väg). Verkar inte som att min kropp fattat att den ska kicka igång förbränningen, så imorgon börjas det med en del av det för att hjälpa den komma igång. Kommer så klart en lista senare!

Min viktresa: Veckoresultat

Måndag idag vilket betyder veckoresultat.

Eftersom jag fuskade från måndag till och med onsdag och så även igår så var det med lite smått ångest jag ställde mig på vågen i morse. När jag såg siffran ville jag nästa börja gråta för sedan förra måndagen har jag gått upp 4 hekto... När jag sedan kollade mina mått så blev jag glatt överraskad för hade minskat lite på några ställen. Vilket då betyder att jag faktiskt måste ha blivit av med lite fett men även fått lite muskler. Träningen ger uppenbarligen resultat!Även om det faktiskt hänt lite med måtten så vill man ju samtidigt att det ska hända någonting på vågen som visar nedåt. Får hoppas på bättre resultat nästa måndag!


Titanic - 100 år

Idag, den 15 april, är det 100 år sedan det "osänkbara" Titanic sjönk efter att ha träffat ett isberg.Vet inte vad det är, men Titanic har alltid faschinerat mig. Hur makabert det än låter för det är ju trots allt en oerhört tragisk händelse där så många människor redan var dödsdömda på grund av antalet livbåtar som inte ens räckte till hälften av passagerarna. Av de 2224 människor som fanns ombord överlevde endast 710...Ska jag vara ärlig så väcktes mitt intresse när jag såg den fantastiska storfilmen Titanic 1997 med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio. Och nej, det var inte på grund av DiCaprio, som för många tjejer i min ålder (var då 13-14 år) utan för själva Titanic och historien runt den.

Filmkväll

Jag tänkte ta mig en filmkväll ikväll. Eftersom Titanic i 3D tyvärr inte kommer hit till Skövde, till min enorma besvikelse, så blir det här hemma istället. Bestämde mig för att ha en fuskardag också. Inte så bra egentligen, men det ju mitt val så jag är beredd på att ta konsekvenserna.Är ju dessutom 100 år sedan idag som Titanic sjönk så det passar ju bra.


Min viktresa: Dagens träning

Rätt bra träningsvärk i benen idag så var mindre roligt att köra benövningarna i morse. Kändes rätt bra kan jag säga! Men jag genomförde allt ändå, bara att ta sig igenom smärtan. Körde den andra halvan av Carmen Electra's Fit to Strip i Aerobic Striptease-serien.Nu på eftermiddagen blev det även en promenad.

Hälsomässa

Igår följde jag med mamma och hennes väninna på hälsomässan här i Skövde. Strosade runt bland de olika borden där det såldes bland annat stenar, smycken, aloe vera-produkter, naturgodis, böcker och tarotkort. Var även många som spådde i kort, man kunde kolla auran, testa olika behandlingar osv. Fanns en rad olika föreläsningar man kunde gå på också.


Plockade på mig olika broschyrer som ska kollas igenom vid tillfälle.


Vet inte vad det är med stenar men jag kan bara inte motstå dem...


Blev ännu en sten.

Fanns många fina kristaller som gärna hade fått flytta hem till mig, men tyvärr var det inget jag hade råd med denna gången. Var en kul upplevelse (även om det inte riktigt var som jag trodde) så kommer nog att gå nästa år också.

Dagens outfitKlänning - Halens
Strumpbyxor - H&M
Örhängen - Gina Tricot


Min viktresa: GI-frukost à la helg

Lördag och söndag brukar jag festa till det lite med frukosten och byta ut skinkan/kalkonen mot bacon. Halva paketet på lördag och andra halvan på söndag. Eftersom bacon faktiskt står med på listan så det är ju inget fusk. Har valt helgen för att det ska kännas lite mer festligt.


Till detta blev det så klart det obligatoriska vattnet och en kopp te.

Fit Me - Maybelline

För ett tag sedan så var jag med i en tävling på facebook där man kunde vinna produkter i Fit Me-serien från Maybelline. Jag hade den stora turen att vinna och idag hämtade jag ut mitt paket. Inte illa på en fredag!Tävlingen pågår förresten fortfarande på facebook så ta chansen du också! För att komma till tävlingen klicka HÄR.

Stick(a)

Kom på att det varit dåligt med foton ett tag. Det trots att jag faktiskt har en del som är klara för att läggas upp!


Min viktresa: Morgonträning

Känner mig jätteduktigt för inledde dagen med ett träningspass hemma i vardagsrummet. Hade egentligen tänkt ta mig till gymmet för lite styrketräning men blev hemma istället. Det funkar det med! 

Körde första delen av Carmen Electras Fit to Strip som ingår i Aerobic Striptease-serien. På den skivan så kör man vanlig träning för att stärka upp musklerna. Riktigt tufft var det!
Min viktresa: Löprunda

Nu så har jag varit ute på min allra första löprunda. Ja, så mycket löpning blev det kanske inte men det var nog jobbigt som det var, haha. Tänkte jag skulle köra efter ett speciellt schema nu ett antal veckor framåt och förhoppningsvis så kommer konditionen bli bättre.Har hunnit med en snabb dusch innan Du är vad du äter och till det blir det lite mat i magen för jag är sjukt hungrig!

Motivation

Det här med att hitta motivationen kan vara svårt ibland och då kan man behöva lite hjälp. Något som jag nämnt tidigare är att jag har lagt upp bilder med fraser på datorns skrivbord som går i en loop. Fördelen med att ha flera är att man inte blir "blind" av att se samma hela tiden. Till slut ser man inte budskapet längre.

Detta är det som håller mig motiverad:Min viktresa: Nystart!

Efter mycket fuskande under påskveckan och första halvan av denna veckan så är det nu dags för en nytändning. Det är dags att hitta tillbaka till den där motivationen jag hade i början! Den finns den, det vet jag. Dagen började med en riktig GI-frukost och nu väntar jag på att det ska bli lunch. På menyn idag står det fläskkotlett och broccoli (plus någon mer grönsak som jag inte bestämt än).


Morning

Tittar ut genom fönstret och inser att det är lika tråkigt väder idag också... Regnar i och för sig inte, men det hänger i luften så det är nog bara en fråga om när de första dropparna kommer. Det skulle bli hyfsat väder lördag-måndag i alla fall enligt klart.nu så bara att hålla tummarna!

Otroligt men kom faktiskt i säng i tid för en gångs skull och upp klockan åtta. Det hjälper när man inte har någon serie att strecktitta på, haha. Avslutade till och med kvällen med att läsa ett kapitel ur boken.

Nu ska det bli riktig GI-frukost!

(Glöm inte att kolla in mina tradera-auktioner som går ut i kväll)

Min viktresa: Gamla vanor

Har fallit tillbaka lite i gamla vanor eller rättare sagt ovanor. Slarvats väldigt mycket med både mat och annat. Försöker hitta tillbaka till motivationen men det är svårt just nu av någon anledning. Men jag SKA ta nya tag imorgon!

Mina tradera-auktioner

I morgon kväll går dessa tradera-auktioner ut så passa på medan det går!• Timewise 3-in-1 clenaser, normal/dry skin
• Timewise age-fighting moisturiser, comb./oily skin
• Timewise luminous-wear liquid foundation, Ivory 5
• Timewise luminous-wear liquid foundation, Beige 2
• Timewise luminous-wear liquid foundation, Bronze 2

Top Model Sverige

Nu ska det kollas på finalen av Top Model Sverige. Vem tror du vinner, Alice eller Klara?

ALICE


                          

KLARA

Dodi design

Idag fick jag hem min fina ring från Dodi design. Aningen liten på det finger jag vill ha den men eftersom jag ändå ska ner i vikt så kommer den passa perfekt!


Kawaiidoll

Just nu är jag med och tävlar om den här underbara klänningen från Kawaiidoll.seDet jag gillar med den här klänningen är att den är söt och tuff på samma gång. En härlig kontrast med andra ord! Jag är vanligtvis inte mycket för rött med denna är helt underbar. Klänningen skulle bli en given favorit i garderoben. Jag hoppas att jag vinner så att jag kan få känna mig riktigt fin i sommar när jag nått slutet av min häsloresa!


Sleeping in

Blev lite sovmorgon idag visst. Jag har visserligen ingen tid att passa, men det är ändå skönt att ha någon sorts rutin ändå. Jag har varit duktig nu på morgonen och skickat in min deklaration, så nu är det gjort i alla fall!


Hade hoppats på bättre väder idag, men är bara regnigt och mörkt ute. Usch! Vart tog solen vägen egentligen? Den är efterlängtad! Nåja, får se om jag får lite gjort här hemma istället. Det behövs kan jag säga! Ser ungefär ut som tredje världskriget här...


Min viktresa: Veckoresultat

Min plan var att hålla igen under påsken, men ja det gick si sådär. Ska jag vara helt ärlig så gick det mer eller mindre åt helvete... Visst, jämfört med tidigare år höll jag igen rätt bra, men det var inte alls så mycket som jag hade tänkt. Under förra veckan så gick jag upp 0,2 kg. Inte bra, men kunde ändå varit sämre med tanke på att det var påsk. Bara att ta nya tag nu!

(Blev inte någon mätning den här veckan eftersom jag var hos föräldrarna. Återkommer med det nästa vecka!)


Alcatraz

Denna serien upptäckte jag förra veckan när jag kollat klart på Lost. Kände att det var dags att hitta en ny serie, haha. Alcatraz har faktiskt samma skapare som Lost.Handling: Serien följer den mystiska återkomsten av över 300 fångar från det ökända fängelset Alcatraz mer än 50 år efter att de försvann i samband med fängelsets nedläggning. San Francisco-polisen Rebecca Madsen hittar ett fingeravtryck från en före detta Alcatrazfånge vid en mordplats, trots att hans död registrerades över 30 år tidigare.De mystiska ledtrådarna avslöjar ett nät av intriger och osanningar och det blir en kamp mot klockan för att skydda mänskligheten mot några av historiens allra farligaste brottslingar.Mitt betyg: Eftersom jag visste att det var samma som låg bakom Lost så tänkte jag att denna måste ju vara bra. Det var den också! Helt klart värd att se och jag tror att det är en serie som kommer att ta sig ju fler avsnitt man ser. Trodde faktiskt att det skulle vara svår att se Jorge Garcia som någon annan än "Hurley" i Lost, men rollen är så olika att det var lätt att skilja på dem.

  

I'm back!

Det har varit rätt tyst här på bloggen under påsk. Har spenderat hela påsken hos föräldrarna och kom hem idag. Jag kan inte påstå att det kommer bli så mycket bloggande idag eftersom jag både har huvudvärk och är sjukt trött men jag tänkte att ett inlägg skulle jag få till i alla fall så ni vet att jag lever, haha.Bara jag som längtar sjukt mycket efter lite sol och varmare väder? Snö i april är verkligen inte okey!

Nu myser jag i soffan under en filt och tittar på film. Det enda rätta en grå och tråkig dag som denna.

Långfredag

Helt sjukt vilket busväder det är ute! Snöar för fullt... Inte riktigt vad man vill ha! Jag hade hoppats på en fin påsk med mycket sol men så blev det ju inte. Det har till och med utfärdats en klass 1 varning här i skaraborg på grund av risken för halka. Trots detta så trotsade jag och mamma vädret och gav oss ut på en promenad. Var riktigt skönt att få sträcka på benen lite. Fast måste erkänna att det var skönt att få komma in igen, haha.

Glad påsk!

Nu är det officiellt påsk, så ska så klart önska er en riktigt bra påsk!Hur ska ni fira påsk? Med familjen, vänner, inte alls? Jag ska spendera påsken med min älskade familj och vi kommer vara samlade allihopa. Blir så klart lite påskmat, fast ska hålla igen rejält på potatisgratängen. Sedan inget godis så klart! Har förresten snart varit godisfri i fem hela månader, helt otroligt!

Förkläde från Nytta DesignJag tävlar hos Yarp om ett valfritt ekologiskt förkläde från Nyttadesign! 
Var med du också, 
tävla här!

Tjohoo!

Det första jag ser när jag loggar in på bloggen i morse är att jag vunnit denna fina ring från Dodi Design när jag var med och tävlade på Annelis blogg. Kan knappt vänta tills jag får hem den!Inte nog med det. Efter min promenad så hade jag fått två paket som jag skulle hämta ut. Ett paket visste jag vad det var, men det andra hade jag ingen aning om. Väntar två paket men de kommer inte än. Visade sig innehålla en gratis deo från Dove. Hade ingen aning om att jag skulle få det, minns inte att jag anmält mig till någon tävling ens. Gillade deras sida på facebook, kanske därför? Nåja, gratis är aldrig fel, haha.


Något jag inte gjort på länge

Den här dagen börjar lida mot sitt slut nu och eftersom jag nu kollat klart på Lost så tänkte jag komma i säng i tid för en gång skull.

Ska jag vara helt ärlig så har jag inte gjort alls mycket idag, haha. Fast en promenad och handling har jag fått gjort i alla fall!

Tänkte att jag nu skulle avsluta kvällen med att läsa lite. Något jag inte gjort på väldigt länge.


Sunny day

Solen skiner idag också. Härligt! Det innebär en promenad lite senare. Har sovit helt okey i natt, men det där med att komma i säng i tid är fortfarande svårt. Just nu är jag inne på sista säsongen av Lost och är nyfiken på hur det hela slutar så vill se så många avsnitt på kvällarna som möjligt. Hoppas i alla fall på att jag hinner se de resterande idag så att jag kan fokusera mer på min sömn sedan.

(Idag kommer jag att lägga upp mina motivationsfraser, så håll utkik!)

Min viktresa: Veckoresultat

I morse var det då dags för att se vad som hänt på vågen den senaste veckan och även mäta då så klart. Var lite nervöst med tanke på att jag var sjuk nästan hela förra veckan och att det då slarvades en hel del. Blev glatt överraskad när det trots allt visare minus på vågen. 0,8 kg mindre än förra måndagen. Inte mycket, men jag är nöjd med tanke på hu veckan gick. Att jag ändå är 8 hekto närmare mitt mål får jag ändå se som positivt.
Tradera

Jag har suttit och lagt ut en del av allt som ska ut på tradera. Kolla gärna in mina auktioner! http://www.tradera.com/finding.mvc/itemlisting?ftgnr=2118794

God morgon

Solen skiner idag så tänkte passa på att ta mig ut och ta en promenad efter lunch. Hinner inte innan så hoppas den håller sig framme tills dess.

Nu blir det frukost här och under dagen så kommer jag lägga upp resultaten av morgonens invägning och mätning så håll utkik!


Min viktresa: Motivation

Det här med motivation är en vikt del i att lyckas. Utan något som motiverar en vad kämpar man egentligen för? Nu under min viktresa så har jag en rad olika saker som hjälper till att hålla mig motiverad. Självklart svackar motivationen ändå ibland och då är det enda att ta sig igenom det. Hur klyschigt det än låter.

I vilket fall som helst. Detta är hjälper mig att hålla uppe motivationen:

• Före-bilder - Jag har tagit bilder på mig själv framifrån och från sidan, i korta shorts och uppdraget linne upp till under brösten, som jag tittar på när det känns motigt. Det kan också hjälpa till när jag nått mitt mål för att inte hamna i dåliga vanor igen.

• Drömkroppen - Jag vill tillbaka till min ursprungliga vikt så har bilder som representerar det, men har också andra bilder på tränade människor för att det är något jag vill bli mer än jag var förut när jag inte tränade alls.• En fras - Speciellt när jag är och handlar kan det ibland vara svårt att låta bli att handla hem onyttigt. Då har jag en fras som jag tänker för brukar fungera: "Remember what you are fighting for." Alla måste så klart hitta sin egen fras, men denna fungerar för mig.

• Fusk-dag - Att ha total noll-tolerans mot fusk har aldrig fungerat för mig, därför får jag ha en dag i veckan då jag får unna mig något. Så klart ska det vara i måttlig mängd och inte alltför onyttigt. En punkt jag måste bli hårdare med!

• Morötter - Detta är jätte viktigt för längtar man något eller vill något tillräckligt mycket så når man dit till slut. Mina morötter är att komma i ett par jeans (har inte haft jeans på flera år), komma i en bikini. Jag har dessutom en morot hängande i hallen, nämligen en kjol som jag vill komma i som jag aldrig ens använt.• Motivations-fraser - Jag har en rad olika fraser som jag lagt som bilder på skrivbordet på datorn. De går i en loop efter varandra. På det sättet så ser jag inte samma sak hela tiden eller blir van vid vad det står att jag till slut inte ser det längre. Kommer ett inlägg om mina fraser senare om det verkar intressant!

Har du några motivationstips? Dela gärna med dig!

Ut en sväng

Upptäckte i morse att min termometer har lagt av... Vet inte hur det är med er, men jag känner mig rätt handikappad utan termometer, så nu blir det iväg till Clas Ohlson en sväng och köpa en som jag hittade billigt på nätet. Hoppas den finns bara! Blir en sväng till Coop också när jag ändå är ute för att köpa lite pumpakärnor till min müsli som jag snart får äta.


RSS 2.0