My back is killing me!

Har rejält ont i ryggen. Började igår redan, men då var det bara nedre delen av ryggen... nu är det hela. Man kan säga att jag är i stort behov av en massage just nu!


Halloween

Var lite halloween-party igår. Eller ja, vi var väl inte så många som var utklädda kanske men på Husaren var det desto fler som var det. Först var det förfest med Ebba, Angelica och ett gäng kompisar till henne.

Vad var jag då utklädd till?


Jag var Natalie Portman i Black Swan.


Supersnälla Angelica hjälpte mig med make-upen. Visst är hon duktig!


Jag och Angelica (som var utklädd till vampyr). Ebba ville inte hamna på nätet så det respekterar jag så klart!


Träna för brösten!

Idag ska jag och mamma iväg till mitt gym och testa Afropower. Har alltid tyckt att det låter kul men inte vågat mig dit ensam. Idag är det Rosa bandet-dag på gymmet. Oavsett om man är medlem eller inte så får man testa på olika pass och ger då samtidigt 50 kr per pass till bröstcancerforskningen. samtidigt så dubblar gymmet själva summan. En god sak att träna för tycker jag!


Fredagsmys

Jag som hela tiden varit så anti mot benämningen "fredagsmys" har slutligen gett efter. Gick inte att kämpa emot när "alla andra" använder sig av uttrycket, haha.

Mitt fredagsmys består av Idol, Hellenius hörna och lite gott att mumsa på.



Vad gör ni denna fredag?

Tidig födelsedagspresent

Fick en lapp i brevlådan idag att jag hade ett paket att hämta ut på ICA Maxi. Hoppades så klart på att det var min förskottspresent från syrran och hennes kille.



Kände direkt att det inte kunde vara annat än plånboken!


Lite halvkass bild men den är jättesnygg i verkligheten. (Nej, det är inte ett jättetjockt lår som plånboken ligger på utan min bruna soffa som blev väldigt ljus pga blixten, haha!)


Halloween-shopping!

Idag var jag och Ida på Partyland och leta grejer till halloween-outfit. Hittade inte något bra där och efter en rad olika butiker som säljer smink så fick det i alla fall bli clown-sminket på Partyland. Får hoppas på att det funkar ändå! Köpte även en tiara, sidenband och läppstift. Ska kolla mer smink imorgon.

Genom att endast se bilder, kan du gissa vad jag ska klä ut mig till?





Svaret kommer imorgon ;)

Halloween

På lördag ska jag på Halloween-fest. Utklädd då så klart! Jag kan säga att jag minst sagt haft ångest eftersom jag inte haft någon aning om vad jag ska klä ut mig till. Men så nu äntligen tror jag att jag kanske vet! Ska ner till stan och kolla på Partyland bland annat och se om jag hittar det jag söker. Hoppas, hoppas, HOPPAS! Hihi!

Höststämning

Min lilla svacka gick över nästan lika fort som den kom. Tror att lite höstmys gör susen när man är lite låg! Nu ska jag ta och rota fram lite värmeljus till senare. Men innan jag kan njuta av de tända ljusen så måste jag ta itu med lite tråkigare saker... nämligen disken! Kan inte någon vänlig själ komma och ta hand om den åt mig...? Snälla (ser mycket bedjande ut ;))!


"Gillar" läget

Nu har jag bestämt mg för att helt enkelt acceptera att det är lite av en down-dag idag och göra det bästa av det. Vilket i mitt fall betyder en skål nypoppade popcorn (som fortfarande är varma, mums!) och en tv-film efter en av Nora Robets böcker. Jag kan inte annat än att gilla dom filmerna. Dom känns mysiga på något sätt, trots att det alltid är något mord, förföljelse annan fara som hotar. Sedan är det ju allt lite kärlek med också och det är alltid ett plus!

Feeling down, down, down

En sådan där dag då allt känns jobbig och man önskade att man stannat i sängen. Nästan så i alla fall. Hösten är här på allvar och det blir mörkt tidigare och tidigare på kvällarna. Med det så kommer vinterdepressionen nästan som ett brev på posten. Egentligen borde det ju heta räkning, för brev kan faktiskt vara trevliga att få medans räkningar aldrig är det. Litet sidetrack där...

Nu är det verkligen dags att jag börjar med tabletterna på allvar jag mår skit på allvar. Jag hoppas i alla fall att de kommer att göra nytta. Dessa är det jag ska testa mot min vinterdepression (klicka på bilderna för att komma direkt till produkten).

Rosenrot
Rosenrot är en växt som kan öka koncentrationsförmågan och minska stresskänslan. Rosenrot kan vara en hjälp under perioder av mental ansträngning: i arbetet, vid studier eller när du behöver vara extra fokuserad. Rosenrot har även en lusthöjande verkan och kallas i vissa sammanhang "naturens egna lustpiller".

Att rosenrot är bra mot nedstämdhet vet nog de flesta, så nu tänkte jag ge det ett försök! Jag kommer att äta den i kombination med denna tablett för bättre effekt:

Rysk rot
Rysk rot har i studier visat sig kunna skydda kroppen mot stress och den har även tydlig effekt på inlärnings- och synförmåga, minneskapacitet och den fysiska orken och motståndskraften.


Work it out

Fick hem min crosstrainer i söndags som jag hade lånat ut till mamma. Nu när vintern snart är här så kan det vara bra att ha den hemma ifall vädret är dåligt (lätt att inte ta sig till gymmet då).



Nu kanske du kan gissa vad jag ska göra nu... Det blir Americas Next Top Model samtigt som jag trampar på på crosstrainern!

Monster

Den här låten hittade jag av en slump. Bra tycker jag, gillar texten!



"I want to be normal, I want to feel safe. Waking up screaming, it's always the same. I don't want to turn off the light. Hope someone hears me tonight. Hold me, tell me everything's okey. Show me there's a way to beat the monster. Take me, make it go away."

Rådhusfika

Precis hemkommen från stan. Träffade Ida över en fika på Rådhuskonditoriet. Mycket trevligt! Alltid extra kul när man pratar med någon som är intresserade av samma saker som en annan.

Nu är jag riktigt trött, orkar knappt tänka ens, haha. Tror snarare på lågt blodsocker än att det är "riktigt" trötthet, så nu blir det lite mat i magen!

Stick(a)

På kvällarna sysselsätter jag mig med detta framför tv:n just nu.



Tanken är att det ska bli en tubhalsduk som ska användas flitigt i vinter.


What??!

Jaha, något bugg var det uppenbarligen för nu funkar det bara man uppdaterar sidan när man gått in på kategorin... Hm, wierd!

Blir bara så less

Faan, något har hänt med min blogg. Helt plötsligt så är det helt tomt när man går in på vissa kategorier. Varför vet jag inte för inläggen finns fortfarande kvar. Blir så trött bara när det ska hålla på och krångla. Hoppas på att det bara är något tillfälligt bugg och att allt är som vanligt imorgon annars får jag fundera på vad jag ska göra. Har testat att återställa kodmallarna men det hjälpte inte det minsta...

Who you are

Love, love, love den här låten!



"It's okay not to be okay.Sometimes it's hard to follow your heart. Tears don't mean you're losing, everybody's bruising. Just be true to who you are!"

Om Nettan själv får välja!

Häromdagen så budade jag hem denna snygga plånbok på Tradera, som är en födelsedagspresent i förskott från syrran och hennes kille. Längtar tills den kommer!


Nettan tipsar!

Idag samlade jag ihop tillräckligt med poäng för att få en gratis biobiljett hemskickad. Har inte hunnit använda den jag redan har, men det är ju aldrig fel att ha när man väl vill gå och se någon film. Jag samlar poäng genom Ram Panel. Det kan jag verkligen rekommendera för det blir snabba poäng, i alla fall om man väljer något som skickar ut små undersökningar ofta. Jag har bland annat aftonbladet och där kan man lätt komma upp i poäng.


Busy busy

Mycket som ska göras idag. Måste få ordning här hemma så jag kan njuta av helgen utan en massa städande. Detta står på agendan idag:

• Diska
• Plocka iordning högen med filmer och sortera in dem på rätt plats
• Gå ner med saker till förrådet
• Ta hand om kläder
• Plocka iordning i köket
• Plocka iordning i vardagsrummet
• Gymmet

Fyra sötnosar

Min förra katt Skye (som numera bor hos mina föräldrar) har fått kattungar igen. Fyra små liv blev det den här gången. En svartvit och tre gråsvarta. Supersöta! När jag var och hälsade på i helgen så passade jag på att fota lite. Då var de knappt en vecka gamla.


Alla kattungarna sovande i en hög.










Shopping!

Blv en del shoppat idag med mamma och brorsan. Vi var inne i en rad affärer mellan cirka nio på morgonen och två på eftermiddagen. Det kändes som att vi var runt i hela stan nästa, haha. I alla fall nästan. Blev en hel del mat handlat. Fick mycket för pengarna och det är ju aldrig fel! Förutom mat så handlades det två par vinterskor (helt otroligt att jag nu har tre par vinterskor som jag faktiskt tycker om, brukar annars handlas i panik. Skoindustrin har äntligen förstått att vi bor i Sverige!) och ett par örhängen.


Ett liknande dessa hittade jag på Skopunkten. Köpte även ett par till där men de har jag tyvärr ingen bild på heller.


På H&M bev det de här fina örhängena som jag sneglade på sist jag var där.

Morning

Uppe med tuppen idag. Nåja, nästan i alla fall. Mamma kommer till stan idag för att handla mat så jag ska följa med och passa på att fylla på skåpen jag också. Ska även se om jag hittar ett par vinterskor. Alltid bra att ha två par så att man har något att byta med. Nä, nu är det dags jag sätter fart så jag är klar när mamma kommer vid nio. Ha det bra!


Ny design

Under kvällen har jag suttit och knepat ihop en lite höstigare design. Kände att det var dags och så kanske inspirationen kommer igång nu när bloggen är förnyad.

Vad tycks om den nya designen? Hiss eller diss?


Bubbles

Det har varit ett riktigt ruskväder idag, typiskt för hösten. Regnat har det gjort mer eller mindre hela tiden och solen har lyst med sin frånvaro. Vad passar då bättre än ett varmt bubbelbad och en chans att bara få vara en stund?


Kyrka

För några helger sedan gick jag ut på en promenad i Mölltorp när jag hälsade på föräldrarna. Tog bland annat ett foto på kyrkan där jag döptes för nästan 28 år sedan.


Motiv: Mölltorps kyrka
Fotograf: Jag
Kamera: Canon IXUS 95

Just me and my drum

Sitter vid datorn när jag egentligen ska greja här hemma. Städa, gå ner med saker i förrådet, boka tvättid och handla. Det är vad jag borde göra idag. Varför ska det vara så svårt att göra sådant man "måste" göra...?

Ska försöka få till en ny design här snart så kanske min inspiration kommer igång med den. Hoppas!

Dagens träning

Idag kom jag äntligen iväg på ett core-pass. Så otroligt skönt att vara igång med det igen, men shit vad jobbigt det var! Fast å andra sidan, vad annat kan det vara när man inte tränat på så länge... Magmuskler, vad är det? Haha.


Söndagsmys

Sitter nyduschad vid datorn. Bland det bästa som finns är långa duschar då man höjer och höjer värmen allt eftersom. Men någon sådan dusch blev det inte ikväll. Eftersom True Talent började i princip när jag hoppade in i duschen så blev det väldigt snabbt duschat.

Vad händer nu då? Jag kollar (lyssnar) på True Talent samtidigt som jag bäddar rent i sängen. Finns det något bättre än att krypa ner i en nybäddad säng när man är nyduschad?


Believe it or not

Okey, håll i dig nu och kanske är det bäst du sätter dig också ;)

Jag har ett bra tag (flera månader) pratat om att jag måste komma igång med träningen. Men har jag det? Nej, det har gått väldigt trögt. Idag kom jag äntligen iväg! Dessutom så kom jag iväg helt själv utan att någon följde med och tränade. Var riktigt skönt att vara igång igen. Fast jag lär nog ha träningsvärk imorgon, men det är det ju ingen som dött av. Jag råkar dessutom gilla träningsvärk (så länge det inte är extemt) för då vet man ju att man gjort något.

Höstrusk

Idag är det riktigt höstväder. Regn, blåst och avsaknad av sol. En sådan där dag då jag helst vill krypa ner i soffan under en filt, tända lite ljus och se på film. Måste ta hand om lite disk å så först, men sedan är det inte helt omöjligt att det blir allt det där.


Känner mig generös så bjuder på en bild tagen med webcammen ;)

A little bit of heaven

Häromdagen såg jag filmen A little bit of heaven. En underbar, men sorglig chickflick. Tårarna rann under större delen av filmen, men än slår det inte när jag såg My sisters keeper. Kan i vilket fall verkligen rekommendera att du ser A little bit of heaven.



Handling: Marley Corbett får reda på att hon är döende i cancer. Men när hon möter sin själsfrände upptäcker hon att hotet att bli förälskad är otäckare än döden.



Mitt betyg: Precis en sådan där film som man både kan skratta och gråta till. Men mest blev det tårar. En underbart emotionell film.

   

"My secret"

Jag bara älskar, älskar blåbär. Det ska inte vara vilka som helst utan de stora, som är mycket godare att äta som de är (helst lite halvtina). Problemet är att "alla" andra i stan också verkar tycka det för de tar alltid slut. Så vad gör en tjej som jag då? Jo, jag köper så klart tre paket på en gång :)


Rising high

Some music.


Namnlös novell/bok

Nu känns det faktiskt som att det äntligen har lossnat lite på skrivfronten. Visst, jag har börjat skriva om början på en novell (eller bok) som jag började på för längesedan och jag har faktiskt en annan som jag kommit längre med som jag borde skriva på först, men ändå skönt att vara igång.

Blev inte många rader skrivna, men kan dela med mig av det jag skrivit så här långt:

"Utanför hörde hon taxin tuta en andra gång. Hon öppnade dörren och vinkade för att visa att hon var på väg. En sista titt i spegeln visade ett lugnt ansiktsuttryck men inombords var hon riktigt nervös. Detta var fösta gången hon skulle flyga med ett större flygplan och magen var full av fjärilar inför tanken att sitta i det stora planet när det lyfte från marken. Nervös inför det faktum att hon inte visste vad som väntade.
-Var inte löjligt, du klarar det här. Det finns absolut ingenting att vara nervös för, mumlade hon tyst till spegelbilden i ett försök att stoppa tumultet inom henne.
   Ytterligare en tutning från taxin avbröt hennes granskning.  Hon grep ett stadigt tag om resväsken och tog ett djupt andetag innan hon med ett leende gick ut genom dörren till den väntande taxin på uppfarten till huset."

Något som är värt att skriva vidare på?


RSS 2.0