♥ Nu är det dags! ♥

Från och med imorgon så blir det nya tag vad gäller kost och träning. Den senaste tiden har jag stoppat i mig alldeles för mycket skräp i och med att det varit som det varit med vinterdepressionen. Men nu när jag ätit Rosenrot i nästan en vecka så känner jag att jag är på banan igen. Trodde aldrig att det skulle fungera, men det gjorde det faktiskt!

Imorgon börjar mitt nya liv utan en massa onödiga kakor (som tyvärr ersatt godiset), chips och läsk. Det byts ut till frukt och bär.Träningen har det varit uppehåll med i cirka två månader, så det är på tiden att jag kommer igång med den igen. Vet inte om det blir start imorgon eller om det blir på tisdag än. Får se hur jag gör.här kommer i alla fall mitt träningsschema att se ut:

Måndag: Core
Tisdag: Bodybalance (en kombination av yoga, pilates och tai chi, som ska testas på tisdag)
Onsdag: Vila
Torsdag: Crosstrainer + styrketräning
Fredag: DiscoFever (ska jag testa på fredag!)
Lördag: Vila
Söndag: Vila

Rätt skönt med träningsfria helger så att man kan samla nya krafter. Egentligen så hade jag velat få in ett styrketräningspass till, men om jag vill gå på allt så går inte det tyvärr. Det är i så fall om bodybalance eller discofever inte uppfyller förväntningarna.

♥ My new bedroom ♥

Idag har jag, som jag skrivit, haft fullt upp med en hel lista av saker som behövs göras. Inte ens hälften har hunnits med, men en sak har i alla fall blivit så klar det går just nu och det är sovrummet/sovalkoven.

Förut:

Nu:


En mjuk matta att sätta ner fötterna på, på morgonen.


Två mycket kala och vita väggar. på den till vänster om sängen så ska det bli någon typ av hängning av kläder, men inte kommit fram till hur det ska se ut.
Förslag någon?
Väggen ovanför huvudänden vet jag int riktigt vad jag ska hitta på, en riktigt stor tavla kanske.
Dessutom så ska överkastet bytas ut så småningom och prydnadskuddar ska köpas.

♥ Busy bee ♥

Visst är det otroligt skönt med helg, men man kan ju spendera den på roligare sätt, haha. Hela helgen går åt till städning och grejande hemma.

Detta är vad som behöver göras:

§
Städa köket och flytta köksbordet
§ Plocka undan på soffbordet
§ Ta hand om den rena tvätten
§ Få ordning i gaderoben så att jag kan få in byrån där
§ Handla
§ Laga mat till matlådor
§ Städa badrummet
§ Plocka i ordning i vardagsrummet
§ Gå ner med julgranen (som legat nerpackad i ca två veckor nu...)
§ Rota fram överkastet och fixa sladdarna så att ändringen i sovrummet/sovalkoven blir helt klar
§ Dammsuga

Oj, vilken lång lista det blev! Fast allt lär jag knappast hinna med, vill ju vara lite ledig också. Behöver hämta lite ny energi inför kommande veckan känner jag!


♥ Hiss & Diss ♥

Den här gången tänkte jag rikta in mig på saker människor säger och/eller gör.Komplimanger är alltid trevligt att få. Så länge det är ärligt menat vill säga.
När någon helt oväntat håller upp dörren åt en och inte låter den smälla igen precis framför näsan.
Äldre tanter som inte drar sig för att säga ett par ord medan man väntar på bussen, står i kö etc. Kan bli en trevlig liten kort konversation om man har tur.
När människor tydligt visar sin tacksamhet när man slagit in 4 paket åt dem på praktiken. Alltid kul när människor visar sin uppskattning, vad det nu må vara.
Rökare som envisas med att stå och blossa inne i busskuren utan någon som helst respekt för andra människor! Vi icke-rökare vill inte tvingas bli förgiftade bara för att det tvunget måste rökas, man kan även ta hänsyn till de som är allergiska och har astma!
Hundägare som inte kan plocka upp skiten efter sig! Bara för att det är vinter och snö så betyder inte det att man helt plötsligt slipper plocka upp efter vovven. Det som försvinner i snö kommer fram i tö, som det heter!  Dessutom så är det ännu äckligare när det väl kommer fram från under snön.
När man inte kan neka alkohol utan att någon säger: "Kom igen, det klart du ska ha", med innebörden att man måste dricka för att ha det trevligt. Visst dricker jag alkohol någon gång ibland, men det går faktiskt att ha roligt även utan alkohol!

Håller ni med?


♥ I'm back! ♥

Jag har i några dagar haft en ofrivillig bloggpaus. Min dator sa nämligen sitt i söndags så sitter nu med mina nya fina dator. Efter det blev det strul med internet på grund av fel sladd, men nu är det äntligen fixat.

Det är helt sjukt vad beroende man faktiskt är av internet. Jag har upptäckt hur mycket jag faktiskt använder mig av internet, inte bara för att blogga och prata med folk på msn utan även för att kolla upp småsaker. Jag brukar även börja morgonen med att kolla aftonbladet för att se om det har hänt något. Lite handikappad har man allt kännt sig.

Använder ni internet mycket och vad är det första ni kollar när datorn startas?


♥ Mulholland Drive ♥

Dags för lite filmrecension igen!Språk: Engelska
Regissör: David Lynch
Skådespelare: Naomi Watts, Jeanne Bates, Laura Elena Harring, Scott Wulff, Robert Forster, Brent Briscoe, Maya Bond, Patrick Fischler m.fl.
Priser: Guldpalm för regi (David Lynch)

Handling: En kvinna och två män färdas i en limousine i Los Angeles. I motsatt riktning kör två bilar i full fart rakt mot limousinen. I den frontalkrock som följer dödas samtliga utom kvinnan. För henne innebär olyckan att hon räddas från att skjutas av männen i limousinen. Hon drabbas av minnesförlust och förvirrad snubblar hon nerför vägen och tar skydd i en lägenhet. Till samma lägenhet anländer Betty, en ung kvinna som kommit för att uppfylla sina skådespelardrömmar i den mest glamorösa av städer. Hon möts av Rita, som den förvirrade kvinnan kallar sig och tillsammans söker de, den ena med en äventyrlig nyfikenhet och den andra med en instinktiv rädsla, efter sanningen om Ritas identitet. Samtidigt får den unge begåvade regissören Adam Kesher problem efter flera märkliga och hotfulla möten med den ena udda karaktären efter den andra. Alla vill de att han ger en roll åt den unga och okända skådespelerskan Camilla Rhodes... (text lånad från lovefilm.se)Betyg: Den här filmen gav mer frågor än den gav svar och den lämnar mig smått förvirrad. Vad var verkligt egentligen? Jag kan bara säga att den förvånar mig för i början kändes det mest som att det var en ganska tråkig tv-film, men sedan kom filmen igång på allvar och historien blev alltmer skruvad och förvirrande.
Efter många om och men så får den tre fjärilar just av den anledning att den är väldigt osägelsebar och det till den grad att jag faktiskt lämnas totalt frågande till hur det egentligen var. Kanske inte en film jag kommer att se igen, men ändå klart sevärd!

  

♥ My kryptonite ♥

Det har varit lite dåligt med uppdateringen ett par dagar nu, men har inte mått så bra. Dels på grund av huvudvärken, men även för att jag varit rätt nere.

I onsdags, efter tre dagars konstant godissug, så gjorde jag det jag absolut inte skulle göra. Jag köpte godis. Jag kunde helt enkelt inte stå emot längre. Men jag kunde lätt ha köpt godis igen igår men jag stod emot. Det tycker jag var riktigt bra gjort ändå, för har man väl gett efter en gång så är det så lätt att göra det igen.

När jag mår dåligt så blir jag en aning självdestruktiv, där av att jag köpte godiset och åt det. Jag VILLE misslyckas. Det gäller att ändra det beteendet och det är inte det lättaste alla gånger.

Godis är helt klart mitt eget kryptonit...


♥ Abrupt awakening ♥

För en gångs skull så lade jag mig redan innan tio igår så att jag kunde läsa en stund innan jag släckte. Gud, så längesedan det var jag gjorde det sist, minns inte ens när det var!

Jag vaknade ganska absupt nu på morgonen. Vaknade av att grannens mobil vibrerade vid ett antal tillfällen och det hördes in till mig så att jag vaknade.Ingen höjdare att vakna innan larmet idag. Därför har jag inget som helst dåligt samvete för att jag spelar lite musik nu på morgonen, haha. Fast är ju inte på någon hög volym, är ju fler än jag som bor i huset.

Fast det klart, de är väl redan vakna på grund av att det hamras emellanåt eftersom det installeras telia. Det ska nämligen bytas från comhem-tv till telia. Inget kul för mig eftersom jag i princip får flytta varenda möbel bara för att de ska dra en kabel längs väggen. Inte kul med ännu mer att göra!

Men nu ska jag sluta beklaga mig och göra klart det sista så att jag kan bege mig till praktiken idag. Har varit hemma två dagar på grund av huvudvärk, vilket jag för övrigt fortfarande har, men idag ska jag gå ändå.

♥ Sovrums-inspiration ♥

Jag är verkligen jättesugen på att få klart i mitt sovrum/sovalkov, men eftersom ekonomin inte tillåter några större utsvängningar för tillfället så får jag istället drömma och inspireras. Under tiden det sparas pengar till sovrummet så kan jag planera så att det blir exakt så som jag vill ha det.

Tills dess... lite inspiration i form av bilder.


♥ Text ♥

When you think that there is no way out, look a little further...

♥ Addiction ♥

Grejen med beroenden är att kampen att övervinna dem aldrig riktigt tar slut. Att sluta är den lätta biten, men att fortsätta hålla sig borta från beroendet är vad som är svårt. Man slutar aldrig att vara beroende för det ligger alltid där under ytan, redo att visa sitt fula tryne när man minst anar det.

Addicted Graphic #25

Jag kan ärligt säga att trots att jag varit helt godisfri ett tag nu, med undantag för jul och nyår, så har jag fortfarande det där suget. Jag har också den där längtan efter att kunna köpa lite godis en helg som alla andra. Men jag vet att det inte skulle fungera. Det skulle bara trigga igång hela cirkusen igen. Det är tillräckligt svårt att hålla suget i shack som det är.

Idag kan jag ärligt säga att jag ville köpa godis. Jag ville ge mig själv ett snedsteg, ett bakslag eller vad man nu må kalla det. Jag var till och med på väg till mitt favoritställe bara för att köpa godis. Men jag kunde inte. Istället styrdes mina steg mot Maxi och väl där hade jag lite smått ångest för att jag ville köpa godis med kunde inte förmå mig själv att göra det. Varför jag inte gjorde det? För att jag visste att det var något jag verkligen skulle ångra och så länge spärren finns där att inte köpa godis så tror jag att jag kommer att klara det. Om den spärren skulle försvinna så är jag förmodligen dömd att misslyckas...

♥ Rum för en stjärna ♥

Alldeles strax så börjar Simon & Thomas nya inredningsprogram Rum för en stjärna och självklart så sitter jag bänkad. I programmet så hjälper svenska artister till att inreda Hesselby slott. Ikväll är det Pernilla Wahlgren som ska hjälpa Simon & Thomas med inredningen.

Rum för en stjärna


♥ I wish... ♥

Just nu önskar jag att jag kunde äta godis för jag är så godissugen!!!

♥ Last day of the week ♥

Idag har jag haft en riktigt slappardag, har till och med fortfarande pyjamasen på mig, haha. Så himla skönt med en sådan dag ibland! Jag har även försökt att vila foten så mycket som möjligt så att jag på något sätt ska kunna ta mig igenom praktiken den kommande veckan. Jag vet fortfarande inte hur det ska gå till, men det måste det på något sätt...

Om en stund så är det premiär för Solsidan och det klart man ska kolla på det. Man hoppas ju så klart att det ska vara lika bra som förra säsongen.En halvtimme efter det är slut så är det dags att sitta bänkad framför tv:n igen för då är det dags för ett nytt avsnitt av Morden i Midsomer. Bara två avsnitt kvar nu med John Nettles i rollen som Tom Barnaby. Serien kommer helt klart inte att bli densamma utan honom!


♥ Goodnight sweetheart, well it's time to go ♥

Klockan är två på natten och jag har fortfarande inte kommit i säng än. Att det ska vara så svårt att slita sig ibland! Nu är det dock på tiden för lite sömn. Ska bara byta om och borsta tänderna så kan jag  krypa ner sedan.Natti natti mina kära läsare!

♥ Stukad lördag ♥

Ja, i alla fall en stukad fot. Blev en stukning igår i och med min lilla vurpa i halkan. Jättekul, verkligen... Sämre tajming kan det knappast vara heller eftersom jag är mitt uppe i min praktik då jag är på fötter hela dagarna. Ska bli intressant att se hur jag klarar detta... Ingen ideal situation direkt!


♥ Fredag! ♥

Äntligen ledig! Har varit en blandad fredag måste jag säga. Det gick bra på praktiken, men på vägen hem råkade jag ut för årets första vurpa så nu har jag ont i ena fotleden. Ajajaj...Lite plåster på såren blev det trots allt för halvvägs hem så hittade jag en tjuga på vägen, haha.

När jag kom hem så blev det ett varmt bubbelbad, som jag planerade in i början av veckan. Det tycker jag att jag gjorde mig väl förtjänst av!Nu blir det alldeles strax Let's Dance.


♥ Dagens foto ♥

Någon mer än jag som längtar efter våren?


♥ Never again! ♥

Fy faan, säger jag bara! Någon gastroskopi hoppas jag verkligen att jag inte behöver göra igen. Det var bland det värsta jag varit med om! Man var tvungen att hela tiden vara fokuserad på andningen, så fort man inte var det så hurklade man. Nu har jag sjukt ont i halsen, har typ knarkat halstabletter från klockan 14. Nu blir det lite varmt att dricka, så kanske det känns lite bättre! Det funkar ju i alla fall när man har ont i halsen när man är sjuk...I vilket fall som helst så gick det bra. Läkaren hittade inget och han sa att det vore bra om jag åt tabletter mot magkatarr någon gång ibland för att hålla det under kontroll.

♥ Sjukhuset ♥

Idag ska jag till sjukhuset och göra en gastroskopi och jag är riktigt nervös kan jag lova.
Wish me luck!

♥ Being John Malkovich ♥Språk:
Engelska
Regissör: Spike Jonze
Skådespelare: John Cusack, Cameron Diaz, Ned Bellamy, John Malkovich, Eric Weinstein, Madison Lanc m.fl.

Handling: Craig Schwartz är en begåvad men aningen frustrerad konstnär som uppträder på New Yorks pulserande gator med sin marionetteater. De stressade Manhattanborna verkar dock inte ha någon som helst lust att ta del av hans speciella - och i vissa fall MYCKET speciella - tolkningar av världdramatikens klassiker. Craig inser till slut att han inte kan försörja sig på sin marionetteater och börjar därför att studera platsannonserna. Företaget Lester Corporation verkar kunna erbjuda ett bra jobb för en fingerfärdig person som Craig. Han beger sig iväg till den imponerade Mertin Flemmer-byggnaden på centrala Manhattan för en intervju. Till Craigs stora förvåning visar sig Lester Corporations kontor ligga inklämt mellan skyskrapans sjunde och åttonde våning med synnerligen låg takhöjd som oturligt resultat. Men det finns betydligt märkligare saker med kontoret än dess placering. Genom en lucka i väggen verkar man kunna komma rakt in i huvudet på... ja det låter inte klokt, men man verkar faktiskt kunna komma rakt in i huvudet på den Oscarnominerade skådespelaren John Malkovich.Betyg: Detta är en lite skruvad film och gillar man sådana så lär man säkert gilla den här också. Trots att filmen går i ett ganska lugnt tempo så dras man, på något, sätt faktiskt in i den. Vare sig man vill eller ej. Jag ger faktiskt den här filmen 3 ½ fjärilar.

   

♥ God morgon ♥

Först vill jag be om ursäkt för mitt dåliga bloggande de senaste dagarna. Jag påbörjade min praktik i måndags och att jag varit trött är bara förnamnet. Igår var jag så trött att jag gjorde helkonstiga saker när jag väl var hemma. Bland annat ropade jag på katten utan att kolla på hans vanliga plats på soffans ryggstöd, där han naturligtvis var, haha.

Trots att jag sovit åtta timmar i natt så hade jag mer än gärna sovit en stund till. Sängen var otroligt inbjudande kan jag säga!Men nu måste jag sätta lite fart om jag ska hinna med allt innan jag ska iväg. Ha en bra dag!

♥ The first day ♥

Det var första dagen tillbaka på praktiken på Hem&Hobby idag. Behöver jag säga att jag är helt slut? Jag är så trött att jag faktiskt inte ens kan få ihop ett vettigt inlägg, så nu blir det sängen!

Natti natti!


♥ Lejonkungen ♥Regissör: Roger Allers, Rob Minkoff
Svenska röster: Frank Ådahl, Johan Halldén, Rikard Wolff, Kayo, Jan Rippe, Peter Ragmar, Svante Thuresson
Priser: Vann Oscar för musik (Hans Zimmer) och sång (Elton John, Tim Rice)

Handling: Simba är Lejonskungens son och tanken är att han en dag själv ska bli kung. Men vägen dit är lång. Först måste han växa upp och lära sig att ta ansvaret som följer med kungatiteln. Sedan måste han klara alla faror som lurar på en blivande kung. Scar, Simbas farbror, smider nämligen planer tillsammans med hyenorna på att ta över hela lejonriket.Betyg: Det här är och kommer troligen alltid att vara min absoluta favorit bland alla animerade filmer som finns. Den har helt enkelt något speciellt. Den har har kärlek, intrig, oväntad vänskap och underbar musik, allt det som en bra disney-film ska innehålla. Det kan inte bli så mycket bättre än så här! Därför får den 5 fjärilar av 5 möjliga.

     

♥ The reveal ♥

var det dags att avslöja vad projektet kommer att gå ut på och i och med det så kommer det en speciell kategori.

Projektet kommer att heta 1001 filmer du måste se innan du dör och går ut på att se filmer från boken med samma titel som projektet. Recensioner på dessa filmer kommer sedan att komma upp här på bloggen.

♥ Dagens låt ♥

Efter många om och men kom jag igång med att beta av listan. Har inte kommit långt alls. Jag vet inte vad det är men har ingen ork och jag känner mig febrig. Hoppas verkligen inte att jag är på väg att bli sjuk så här lagom när praktiken börjar imorgon. Vore så typiskt mig!

Jag ska försöka få lite mer gjort, men så länge delar jag med mig av en bra låt."That bad girl power I got, I'll abuse it tonight. Cause tonight got poison on my mind. That power I got you'll be mine when I stay till real late. Got poison on my mind. I got that poison."

♥ Söndag ♥

Det är trött här denna söndagmorgon. Jag fick tvinga mig själv upp ur sängen klockan tio, men trots det så har jag redan hunnit med en dammsugning. Det behövdes verkligen!

På schemat idag:

* Sätta upp gardiner i köket och i vardagsrummet
* Plocka undan det sista på soffbordet så att jag kan lägga på en duk
* Diska
* Ta fram mat och förbereda inför morgondagen
* Göra två skoluppgifter
* Städa badrummetJag har en hel del som ska göras idag som ni märker. Det behövs verkligen göras idag för första veckan på praktiken lär man ju vara rätt seg.

Självklart så kommer det även bloggas mer idag och jag kommer även att avslöja projektet.

♥ "Nytt" projekt på G ♥

Just nu sitter jag och filar på ett "nytt" projekt. Det är inom citationstecken eftersom jag påbörjade det här projektet på min förra blogg, men kom aldrig riktigt igång med det. Jag tänkte därför ge det ett nytt försök här istället!

Än så länge så funderar jag lite på vad jag ska börja med och vad jag ska ha med. Upplägget kommer dock vara detsamma.

Vad projektet går ut på kommer avslöjas inom kort!


♥ Lördag-kväll ♥

Blev inget till återvinningen idag, så skräpet är fortfarande kvar, haha. Men jag fick i alla fall träffa föräldrarna en kort stund när jag följde med till Coop.

För övrigt kan jag säga att jag inte gjort ett skit idag. Riktigt skönt faktiskt! Man behöver sådan dagar ibland och eftersom praktiken börjar på måndag så är det skönt med ett par slappardagar.

Nu börja Fångarna på fortet när som helst, så det ska det tittas på.Efter det blir det troligen en film, men vilken det blir vet jag inte än!

♥ What girls don't want ♥

Idag läste jag en artikel på aftonbladet.se om en studie som gjorts över vad vi kvinnor mest avtändande hos män. Resultatet visade det här:

Arrogant - 31 %
Självcentrerad - 24 %
Bo kvar hemma hos föräldrarna - 11 %

När det kommer till fysiska egenskaper vad det detta:

Dålig andedräkt - 35 %
Svettlukt - 20 %
Övervikt - 9 %
Fisande - 9%
Massiv kroppsbehåring 8 %Jag håller med om dessa punkter, men jag skulle även vilja lägga till rökning och snusning. Finns inget äckligare än gammal röklukt! Jag är över huvudtaget känslig för äckliga dofter.

Vad tycker ni tjejer? Är det något ni skulle tänka er att ta bort eller kanske lägga till?

(Vill nu förresten lästa kommentarer från män som inte kan ta kritik och inte förstår sig på oss tjejer ett dugg utan drar oss alla över en kam, så kan nu ju alltid kolla in artikeln.)


♥ Morning ♥

Notera att jag inte skrev att det är en god morgon... Är väl inget fel på den här morgonen egentligen, förutom att jag inte sovit så jättebra. Har haft konstiga drömmar hela natten, som jag tyvärr inte minns nu. Vore rätt kul annars.

Vaknade runt halv åtta av att Akilles skottade och skottade och skottade i kattlådan. Misstänkte direkt att han kanske var dålig i magen och ja det var han, så det var duschen som gällde. Tyvärr var medicinen slut så får ta mig till apoteket sedan och handla hem det. Inte lätt när man har så känslig mage.

Idag kommer mamma och pappa hit en sväng. Jag ska få hjälp att komma till återvinningen, har massor som ska dit så kan inte ta mig dit med allt själv. Speciellt inte med två tunga kassar med reklam.

♥ Min bäbis ♥

Kollade lite bland gamla foton och hittade en bild på Akilles när han var kattunge. Se så liten han var! Helt otroligt vad snabbt de små liven växer.


Akilles 3 ½ månad


Akilles i somras 1 år och 3 månader

Lite skillnad på storlek...

♥ Let's Dance ♥

Ikväll är det äntligen dags för årets Let's Dance att dra igång igen. Alltid lika spännande att se vilka kändisar som faktiskt kan dansa och vilka som inte kan det. Ibland stämmer inte riktigt bilden man skapat sig, haha.

Detta är årets deltagare:


Anders Bagge - jurymedlem i Idol


Alexandra Pascalidou - Programledare


Andreas Weise - Artist


Björn Ranelid - Författare


Denise Rudberg - Författare


Figge Norling - Skådespelare


Frank Andersson - F.D. brottare


Hanna Graaf - F.D. artist


Helena Lundbäck - Ryttare


Jessica Andersson - Artist


Tina Thörner - Rallykartläsare


Alexander Rybak - Artist


♥ God morgon ♥

Ja, jag säger morgon trots att klockan börjar närma sig elva. Blev lite sent i säng, men är trots det förvånandsvärt pigg ändå.

Idag så står det tvätta på schemat.Trodde att det var igår men tydigen hade jag bokat in fel dag. Fördelen med att behöva tvätta i gemensam tvättstuga är att jag faktiskt kommer igång lättare med annat. Så idag ska jag även fortsätta med städningen som jag aldrig riktigt kom igång med igår.

Nu blir det i alla fall frukost!

♥ Hiss och Diss ♥

Jag tyckte att var dags att hissa och dissa lite. Den här gången tänkte jag att jag skulle rikta in mig på ramar. Ja, ni läste rätt. Ramar. Det spelar ingen som helst roll hur fint motivet är, en ram kan förstöra även den finaste bild.↑ Ramar med bred ram i trä, helst i svart eller vitt.


↑ Allra snyggast tycker jag nog ändå att det är med ingen ram alls, alltså canvas-tavla. Det vill säga om man har en enfärgad vägg, kan lätt ge ett lite rörigt intryck annars.

↓ Smal ram i metall går fett bort hos mig. Känns bara billigt och tråkigt.


↓ Glasskiva med endast klamrar på var sida är ännu värre! Usch, så fullt tycker jag. Finns ingen chans att sådana ramar kommer upp på mina väggar.Vad tycker ni? Håller ni med?

♥ Full House ♥

Satt ni, som jag, bänkade framför tv:n under 90-talet och tittade på tv-serien Fullt Hus? Jag tyckte att det var jättebra.Bestämde mig för att det var en serie som jag var tvungen att se igen! Var lite rädd för att det skulle bli en stor besvikelse, att jag mindes den som bättre än vad den egentligen var. Men faktiskt så var den lika bra som jag mindes och nu är jag inne på säsong två! Jag kan inte sluta titta, haha.

Såg ni Fullt Hus när det gick på tv?


♥ Ny design ♥

Nu när julen är på väg ut ur lägenheten så tyckte jag att det var dags för bloggen att bli av med juldesignen. Denna blev jag riktigt nöjd med, om jag får säga det själv.

Vad tycks?

Före:

♥ Gröna hissen ♥

Trettondagsafton klockan 20. Dags för att kolla på Eva Rydbergs föreställning Gröna Hissen på SVT1.


♥ Följderna av gårdagen ♥

Jag? Träningsvärk? Nejdå, inte alls...

Igår var jag ju och tränade och idag har jag allt lite träningsvärk men bara i armarna. Eller ja, i fästet vid arm och axel om jag ska vara mer exakt. Dock är det inte så illa som jag hade befarat. Fast jag måste faktiskt säga att jag gillar träningsvärk (dvs om det inte är extremt mycket) för då märker man ju att man tränat!


Bland annat användes en sådan här maskin igår.

♥ Städa ♥

Idag har jag äntligen fått tummen ur och börjat städa lägenheten! Det var på tiden om man säger så. Men än är jag inte klar, dock klar för idag.Detta har hunnits med idag:

* Diska
* Vattna halvdöa blommor i hopp om att de återhämtar sig
* Plockat ner julgardinerna i köket
* Plockat ner alla julsaker (bara gardinerna i vardagsrummet, en duk och julgranen kvar)
* Dammsugit köket
* Plockat undan en del av det som låg på  soffbordet (en del kvar dock)
* Skrivit in en hel del filmer i mitt filmarkiv (mååånga kvar)

♥ Filmer som setts under 2010 ♥

Mer minnen från år 2010. Denna gången minns jag några av filmerna jag sett.


♥ Poem by Nettan ♥

Dags att dela med mig av en dikt igen. Denna är inte baserad på något särskilt, utan helt påhittad.I want to believe in life.
I want to believe in truth.
I want to believe in freedom.
But most of all.
I want to believe in love again.
Standing face to face
I vanish inside your eyes.
You break down every wall
and yet I feel so safe.
I've never let anyone get this close.
It would break my heart
to hear you say goodbye.
I can't survive another night away from you.
Is it a dream or is it real?


♥ Årets första träning ♥

Var på gymmet idag för första gången i år. För första gången på cirka en månad, i och med att jag varit sjuk. OMG! Det var verkligen skitjobbigt! Helt otroligt hur snabbt man förlorar konditionen. Jag klarade inte ens hälften av den tiden jag brukar göra på crosstrainern. Men styrkan var i alla fall densamma som tur är. Alltid något!2011 är året då jag ska bli hälsosam och fit. Jag vill verkligen bli av med de sista kilona så att jag ser ut som jag gjorde för 7 kg sedan. Varför gå omkring och bära på en massa onödiga extrakilon liksom?!Beach 2011 here I come!


♥ Musik jag minns från 2010 ♥

Jag fortsätter att minnas det gångna året. Detta är några låter som spelades under 2010.♥ From the heart ♥

Jag tänkte att jag skulle bli lite personlig och dela med mig av en del av mitt liv som jag sällan pratar om.

Varenda vinter blir jag nedstämd, ingenting är roligt och tårarna är inte långt borta. Jag lider av så kallad vinterdepression.Det är inte varje dag som det är så som jag beskrev det och tur är det för det skulle jag inte överleva. Just nu är jag dock inne i en period då ingenting är kul och helst av allt skulle jag vilja ligga i soffan och titta på serier hela dagarna. Trots att lägenheten ser ut som ett bombnedslag så orkar jag inte riktigt ta tag i det på allvar. Men jag försöker ändå och plockar lite då och då.

Men även om det är så här just nu så försöker jag ändå att inte komma ännu längre ner i mörkret utan jag håller fast vid det ljus som finns i mitt liv och leendena jag visar är faktiskt äkta. Men det går väldigt mycket upp och ner, en enda tanke och tårarna är hotande nära igen.Jag ville dela med mig av det här för jag tror att det är många som lider i ensamhet och i tystnad. Man tror oftast att man är ensam med sina känslor, men det är man inte. Det finns alltid någon annan som känner exakt likadant och kanske är den personen till och med närmare än man tror.

♥ Upptagen dag ♥

Idag är det mycket som ska hinnas med (förhoppningsvis). Det viktigaste dock är att göra uppgifterna till skolan som ska vara klara imorgon.

♥ Plugga
♥ Handla (upptäckte att det kanske är bra att ha frukost hemma...)
♥ Påbörja storstädningen
♥ Greja med nya designen som är på G (dvs om jag hinner)Vad ska ni göra idag?

♥ Nytt år ♥

2010 har varit ett ganska händelselöst år för min del, i alla fall som jag minns det och minnet är inte det bästa alla gånger.

§ Började Handel och Service-utbildningen på komvux.
§ Sommarjobbade på en avdelning för äldre utvecklingsstörda.
§ Köpte mig en ny kamera och därmed föddes mitt fotarintresse igen.
§ Skrev klart min bok och skickade iväg den till tre olika förlag.
§ Började träna.

När jag ser listan så finns det helt klar saker som jag vill ska finnas med på listan när 2011 är slut. Kanske om man hoppas tillräckligt länge att det faktiskt slår in.Jag tycker att ett nytt år även kan vara ny början i livet. En nystart helt enkelt! Jag har bestämt mig för att detta året ska gå i hälsans tecken. Jag vill helt enkelt inte gå upp ännu mer i vikt och fortsätta vara ohälsosam. Hälsan borde alla tänka på för det vi stoppar i oss påverkar oss även om vi inte själva märker det.

♥ Nyårsdagen ♥

Har varit dåligt med bloggandet nu under nyår, men det är väl som det ska vara? Imorgon är det hemfärd som gäller efter middagen hos mormor. Kan säga att jag har ordentlig hemlängtan, trots att det ser ut som kriget hemma.

Kommer att förhoppningsvis att ske lite förändringar framöver, både här på bloggen (ny design) och i mitt liv också. 2011 ska bli ett år i hälsans tecken har jag bestämt mig för!

RSS 2.0