In a good mood... not!

Idag har det varit en sådan där dag då jag skulle dragit täcket över huvudet och stannat kvar i sängen hela dagen. Var på bra humör när jag vaknade, men det togs snart ifrån mig. Nu är jag på ett riktigt skithumör rent ut sagt! Tur att jag är ensam så andra slipper stå ut med mitt dåliga humör :P

Så vad har då hänt idag som gjort att jag är på så dåligt humör kanske du undrar nu? Jo, det ska jag berätta:

1. När jag skulle tvätta så låg det kvar tvätt i ena maskinen, som dessutom inte var klar (över 20 minuter kvar!). Bara det gjorde mig riktigt irriterad, speciellt med tanke på att jag redan fått prioritera det som skulle tvättas eftersom det var så mycket tvätt. Efter några minuter hemma, så ringer det på dörren. En man står utanför, alltså han som tvättat över tiden. Han kom med någon förklaring som jag inte ens vet om jag tror på. I vilket fall så fick han vänta tills jag skulle ner och slänga in nästa maskin med tvätt. Var inte supertrevlig kan jag tillägga, utan ganska kort när jag pratade med honom. När jag sedan kommer ner så upptäcker jag att det dessutom att det ligger en massa kläder i torktumlaren. Han kommer strax efter och kommer med samma "ursäkt" igen. Jag fortsätter med det jag håller på med och muttrar bara fram någon respons utan att se på honom. Till saken hör att han inte ens bad om ursäkt! Uppenbarligen har han inte lärt sig någon som helst hyfs!

2. Katten letade fram mitt nya garn som jag ska sticka en tubhalsduk av. Han tyckte att det var en utmärkt leksak. Det tyckt inte jag... Som tur var det bara på ett ställe som det blev förstört så får höra med mormor hur man gör när man måste skarva. Akilles fick sig i vilket fall en ordentlig utkällning (var fortfarande irriterad efter tvättstuge-incidenten).

3. När jag är på Maxi och handlar så är det en man (igen!) som uppenbarligen tyckte att det var helt okey att gå före i kön. Hade god lust att säga till honom att "bara för att det fler självscanningskassor som är öppna så betyder inte det en kö till varje kassa". Ganska uppenbart att det bara är en kö när man ser en rad med människor som redan väntar...

Sådär, nu har jag fått spy lite galla över min skitdag :P

Sober"I know this moment will be over, tomorrow comes when we are sober. Will we feel the same or let it be. Will you be there? The night is almost getting over and I don't want us to turn colder. I want to wake up with you next to me. Will you be there?"

Simply the best

"You can't be the best at everything, but you can always DO your best."


Rensar i röran

Är mitt uppe i en ommöblering just nu. Möblerna är på plats med det är ändå mycket kvar att göra. Jag kände att det var lika bra att rensa ut lite samtidigt. Idag har jag bara gjort sådant där som inte syns, dvs rensa bland papper. Men har även slängt en massa gamla tidningar (utom mina Iform, som är min bibel, haha) som bara ligger och samlar damm. Har gjort lite annat också som att flytta saker från en plats till en annan. Tar ju lite tid när förvaring och sådant ska bli bättre än innan samtidigt som det ska slängas så mycket som möjligt. Är riktigt trött på all skit jag på något sätt samlar på mig (ni vet säkert vad jag menar!).

Kan förresten tipsa om boken Rensa i röran som jag skrivit om i ett tidigare inlägg.

"Ogilla" nya Facebook

Jag har absolut inte emot förändringar, så länge det är till det bättre. Men jag hatar verkligen förändringen som blivit med nyhetsflödet på Facebooks startsidan. Får man ens se alla statusuppdateringar? Jag tvivlar starkt på detta! Tyckte det var så mycket bättre när det kom kontinuerligt hela tiden. Det nya nyhetsflödet är bara rörigt och förvirrande. Tänk då på de äldre (som faktiskt också använder Facebook) som helt plötsligt måste lära om sig. Nej, jag vill ha gamla Facebook tillbaka! Det är nästan så jag är beredd att lämna Facebook helt och hållet, men ska ge det ett tag till...

Vad tycker du om nya Facebook? "Gilla" eller "Ogilla"?

Få ett foto att se gammalt ut

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är min favorit, när det kommer till redigering, just nu att göra få ett nytaget foto att se gammalt ut. Jag tycker att det ger ett helt annat uttryck för ett foto. Jag tänkte nu visa hur jag gör i programmet Photoscape.


Öppna programmet och tryck på redigera (där jag ringat in).


1. Välj mapp där fotot ligger. 2. Klicka på den valda bilden.


Tryck på den koppartonade fyrkanten för att få fotot att se äldre ut (välj fyrkanten bredvid om du vill ha gråskala istället). Tryck därefter på knappen för ljus och färg (ej på pilen).


Ändra därefter de tre översta tills du är nöjd. (självklart kan du ändra de övriga också om du vill, men jag håller mig till de tre första)

Om du vill ha ram:

1. Tryck antingen på den lilla pilen eller direkt på rutan (det kommer att stå ingen ram som utgångspunkt). 2. Välj hur mycket du vill ha genom att ändra procent (går inte för alla ramar) eller/och ändra storlek på själva fotot för passa in i ramen.

Seg söndag

Igår hjälpte jag till med flytta hela dagen, så idag är jag allt lite seg. Men det hindrar mig inte från att greja lite hemma för är nämligen riktigt sugen på att möblera om lite här hemma. Funderar också på om jag ska slänga ut den ena soffan för är lite trångt med båda, men problemet är då vart jag ska göra av den! Nåja, det problemet får jag ta sen...

Har förberett ett inlägg som kommer under dagen angående redigering av foton. Håll utkik ;)

Walking towards the light

Har nyligen upptäckt (med hjälp av min syster) programmet PhotoScape där man kan göra om bilder så de ser gamla ut. En ny favorit!

(mamma som fotat men jag som redigerat)

Not sick anymore

Äntligen frisk! Visst är det tråkigt att vara sjuk... ja, vet dum fråga! Vem gillar att vara sjuk egentligen :P
Hyfsat väder idag. Inget regn än så länge, håller tummarna! Om en stund så kommer mamma och hämtar upp mig. Jag ska följa med och handla lite. Sitter nyduschad just nu, så egentligen har jag inte tid att sitta här och skriva men vad gör man inte för sina läsare ;)
Skriver mer senare idag, ha det bäst!

Sjukling

Så tråkigt att jag aldrig får komma igång med träningen någon gång. Skulle ju iväg och träna i måndags, men så började jag känna mig lite krasslig på eftermiddagen. Kände då att det var bäst att vara hemma och kurera sig istället. Blev en mild förkylning som tur är, så är nog fit for fight imorgon skulle jag tro. Jag hoppas det i alla fall!

Rooftop and sky

Här kommer det ännu en före- och efter-bild på ett foto.

Före:
Detta är orginalfotot, inlagt direkt från kameran. Helt okey bild, men lite halvdassiga färger.

Efter 1:
Redigerat i Lightroom. Har endast ändrat ljus och svärta.
Efter 2:

Redigerat i Photoshop Elements. Har ändrat himlen lite, där jag använt mig av en funktion som heter "smart pensel"

Äntligen!

Fanns inget jobb till mig idag, vilket betyder att jag ÄNTLIGEN kommer iväg till gymmet! Missförstå mig inte, skulle vara jättebra att få jobba för behöver pengarna. Samtidigt så ska det bli så himla skönt att äntligen komma iväg till gymmet. Jag har riktigt längtat, haha.
Vad är det då för någon träning som gäller idag. Jo, det blir ett pass core. Kommer säkert vara skitjobbigt med tanke på att jag inte tränat på över ett halvår, men min rygg kommer må så himla bra av det i långa loppet. Träningsvärken följer ju med, men då vet man ju i alla fall att man kämpat på!

Moves Like Jagger

Den här låten är grym!

"You want to know how to make me smile. Take control, own me just for the night. But if I share my secret you gonna have to keep it. Nobody else can see this so watch and learn, I won't show you twice. Head to toe, ooh baby, roll me right. But if I share my secret you gonna have to keep it. Nobody else can see this."

Helgen som varit

Har varit rätt tyst här på bloggen några dagar och finns en förklaring till det. Jag har varit hos föräldrarna och hälsat på. Mina syskon har också varit hemma, så hela familjen har varit samlad.
I fredags så hade vi lite kräftkalas bara vi och mormor. Blev inga nubbar den här gången, så gick väldigt sansat till ;) Men jag är av den övertygelsen att man kan ha minst lika roligt utan alkohol!
Dagen idag har varit oerhört lugn. Har varit ett riktigt ruskväder med en massa regn, så det använde jag som ursäkt för att få ha en slappardag :)

Kamera och program

Det var lite positiv respons på mitt inlägg där jag undrade om det fanns intresse att läsa om vad jag använder mig av för kamera och redigeringsprogram. Kul!

Kamera:
Jag använder mig faktiskt bara av en vanlig digitalkamera just nu. Fast en digitalkamera ska det bli i framtiden.
Fotar gör jag med en rosa Canon IXUS 95, som jag tycker tar väldigt bra foton för att vara en digitalkamera. Jag anvvänder mig mest av inställningen för barn och djur, även när jag fotar annat, för det minimerar risken för suddiga foton.Redigeringsprogram:
Det program jag använder mig mest av är Lightroom 3. Tycker helt klart att det är det bästa och mest lättanvända programmet. I alla fall som jag har testat. Det funkar för redigering av foton; beskära, reducera röda ögon, ändra ljus, svärta, skärpa mm.
Photoshop Elements använder jag inte så jättemycket för att redigera foton utan blir mest när jag ska göra headers här till bloggen. Men nyligen har jag upptäckt en funktion i programmet (bland annat att ändra molnen) så kommer nog användas mer framöver! Det jag gillar med Elements är att det är mer nybörjarvänligt än vanliga Photoshop, som jag aldrig lyckats lära mig.Det tredje programmet jag använder är LooksBuilder. Där går det att ändra en hel del på ett foto, som att lägga till ljus, göra bilden suddig på ett ställe på fotot, ge ett foto en drömlik känsla och mycket, mycket mer!Det kommer att komma fler inlägg om de olika programmen. Där går jag mer in på vad man kan göra och jag kommer även att lägga upp före- och efter-bilder.

Använder du kanske något annat program som du kan tips om?

Dukan - tillåtna livsmedel: Fisk

Ledsen att ni behövt vänta, men här kommer då nästa sak på listan som är fisk.

• Abborre
• Torsk
• Crabfishsticks (surimi)
• Bergtunga
• Sjötunga
• Mulle
• Kolja
• Kummel
• Hälleflundra
• Sill
• Makrill (utan tomatsås i första fasen)
• Marulk
• Rödspätta
• Alaska pollock/sej
• Regnbågsforell/regnbågslax
• Rödmulle
• Lax
• Rökt lax
• Sardiner
• Havsruda
• Rocka
• Svärdfisk
• Tonfisk
• Piggvar
• Vitling
• Fiskrom (torsk, lax, sill)

Vad tycker ni???

Ett av mina intressen är att fotografera och även att redigera foton. Tycker det är så kul att man kan ändra känslan i ett foto ganska mycket bara genom att ändra små detaljer.

Nu till min fråga? Funderar på att göra ett inlägg om vad jag använder mig för kamera, vilken inställning jag gillar att fota mest med. Vilka redigeringsprogram jag använder mig av.

Är detta något som skulle vara intressant?

Clouds

Ni som följer min blogg vet att jag gillar att göra om foton i olika redigeringsprogram. Jag tänkte visa lite vilken förändring det kan bli genom att bara ändra en sådan liten sak som lite moln. Jag har gjort två olika varianter, en vanlig och en där jag gjort om till en äldre känsla.
Ingen superstor skillnad egentligen men har gjort molnen lite skarpare.


Här har jag gjort molen både skarpare och mörkare. För att få den sista bilden från hur fotot såg ut i kameran har jag använt inte mer än tre redigeringsprogram!

Big voices

Något som jag är svag för är stora röster, dvs sångare/sångerskor med fantastiskt bra sångröster som kan ta de där höga tonerna. Här kommer några av mina favoriter!
Är det någon jag missat, som borde finnas med eller som jag borde lyssna på?

Life

Den här dikten skrev jag för cirka 1,5 år sedan. Detta är något jag tror många känner något gång (om inte fler) i sitt liv.


 


I keep wondering where my life is suppose to take me.

What my purpose in life even is.

If I even have one.

But no matter what; you can always be sure that life takes you somewhere.

No matter if you like it or not.

For the moment I’m not even sure it takes me anywhere.

It feels like my life is put on hold.

That someone in some way paused it.

It’s strange though because in one way I need a pause

but I also need a change.

So where do I go from here?


Unna dig egen-tid

Efter en dag på jobbet eller skolan, med människor omkring sig, så känner jag alltid att jag behöver lite egen-tid. Det tror jag att de flesta känner.
Det behöver inte vara lång tid egentligen utan bara en stund att få vara ifred utan distraheringsmoment. En stund för avkoppling, t.ex.:

• Ett varmt bad med mycket bubblor, tända ljus och lite lugn och stillsam musik.
• Läsa en tidning eller bok.
• Lyssna på musik.
• Träna avslappning
• Drick, exempelvis, en kopp te utan att egentligen göra något annat.
• Ta dig till en plats du tycker om där du bara kan vara.
• Snöra på löparskorna och ge dig ut och spring ensam. (eller annan träning där du får vara ensam en stund)
• Ha lite hemmaspa med ansiktsmask, hårinpackning, måla naglar m.m.

Vad brukar du göra när du behöver lite egen-tid?

9/11 Tribute

Sänder en tanke till alla de som miste sina liv under terrorattacken mot WTC, Pentagon och de ombord på flygplanet som störtade på en åker i Pennsylvania, den 11 september 2001.

11 september - 10 år

Jag tror att de flesta minns vart de var när de fick höra talas om terrorattacken mot USA för 10 år sedan. Själv var jag hemma från skolan den dagen och var sjuk. Jag låg i soffan och halvkollade på något program eller serie på tv:n när det helt plötsligt bröts. Resten av dagen satt jag klistrad vid tv:n och följde det som hände på andra sidan jorden, medan jag knappt kunde tro det jag såg.
Det jag minns starkast är så klart hur det andra planet, klart och tydligt, medvetet flyger in i WTC's södra torn. Det är det som visats mest i media, så det är inte så konstigt att det är det man minns bäst. Men en annan bild som är svår att glömma är hur människor i ren desperation hoppar ut genom fönstrena.
När jag ser alla bilder från då så är det så är det forfarande ofattbart att förstå hur man medvetet kan skada och döda oskyldiga människor. Det är också svårt att förstå att det redan har gått 10 år sedan det fasansfulla hände. Vart har åren tagit vägen egentligen?

Tunnel in the wood

Ännu en bild från min photosession ute på Vanäs Udde (Karlsborg).
Dukan - tillåtna livsmedel: kött

Jag lovade ju en lista över tillåtna livsmedel som man får äta enligt Dukan. Eftersom det skulle bli en lång lista så har jag istället valt att dela upp det i olika grupper. Först ut är kött.

• Biff
• Oxfilé
• Utskuren biff
• Rostbiff
• Rostas
• Oxtunga
• Bresaola, lufttorkad/vindtorkad biff
• Kalvschnitzel
• Kalvkotlett
• Njure
• Kalvlever
• Kokt skinka (mumsa på till jul med andra ord!)
• Kokt kyckling (jag kör med grillad istället)
• Bacon med låg fetthalt
• Viltkött (rådjur, fasan, rapphöna, hare, ripa)
• Kanin/hare


1:a passet bokat!

Nu så ÄNTLIGEN, ska jag komma igång med träningen igen! Bokade första passet idag som blir Core på måndag. Det är vad jag hoppas på. Eftersom jag är tim.vikarie så vet jag ju aldrig säkert.

I vilket fall som helst så blir det träning nästa vecka, det är ett som är säkert!


Onsdag

Idag är det tyvärr riktigt tråkigt väder. Har regnat under morgonen, men hoppas på att det blir bättre så jag slipper paraplyet under den obligatoriska promenaden.

Tvättid idag, äntligen! Skulle ju tvättat i måndags men blev jobba istället. Bra med pengar, men nu börjar det verkligen bli kris med kläder. okey, kanske att ta i för har hela garderoben full med kläder men kris på kläder jag vill ha på mig är det i alla fall, haha. Tjejer ni vet vad jag pratar om :P

I övrigt så får jag se vad som händer idag. Är ju arbetslös nu så har alldeles för mycket fritid...

Haunted old hospital

I ett inlägg från i våras så skrev jag lite om "Gamla sjukhuset" i Karlsborg. Här kommer det lite bilder i gråskala, som jag tog förra veckan när jag och mamma var ute på Vanäs Udde och fotade lite.


Den större av de tre byggnaderna.


Den byggnad som jag absolut inte skulle gå in i. Känner ett starkt obehag från den. Det är också där jag sett en man i dörrens fönster (trots att byggnaden faktiskt är igenbommad!).


Samma byggnad som tidigare, men här lite närmare taget för att få med själva dörren där jag såg mannen. Det är för övrigt den byggnad där man hade de dödssjuka...

Tonight"Tonight, I leave my world behind. I'm letting go tonight. Tonight, tonight, tonight. Tonight, I leave it all behind. I'm letting go tonight. Tonight, tonight, tonight ."

Dukan-frukost: Galette

DUKAN GALETTE

Portioner/antal: 1

Ingredienser

1 st

ägg

2 msk

havrekli

2 msk

kesella

Gör så här

  1. Blanda allt i en skål och smaksätt med lite salt eller sötningsmedel. Häll några droppar olivolja i en stekpanna, häll ut smetet och platta ut den med en gaffel. Stek galetten i 2-3 minuter på varje sida.

Serveringsförslag

Som pannkaka med kanel på. Som blini med rom, räkor och en klick keso.

o    SÖT - söta galetten med lite strösötmedel och ät med minikeso och kanel

o    SALT - salta galetten och servera med påläggsskinka, bacon med låg fetthalt.

o    LYXIG - salta galetten och servera med löjrom eller räkor, rödlök och en klick light kesella

Jag serverade min galette med en omelett ovanpå och lite bacon. Perfekt frukost eftersom man automatiskt får i sig den obligatoriska havreklin.


Change of plans

Poolen ringde och undrade om jag kunde jobba ikväll och eftersom jag inte har råd att säga nej så blir det jobb istället för tvätt och en lugn dag hemma. Som tur var fanns det tvättid redan på onsdag så löser sig ändå! Jag bara undrar hur det ska gå för min stackars fot...


Måndag

Ny vecka igen då. Vaknade med ont i foten. Hur nu det kan ha gått till för jag har inte gjort något annat än att ligga i sängen och sova. Mycket märkligt! Får hoppas att det går över så jag kan ta min promenad senare.

Idag ska jag greja klart det lilla som är kvar av vardagsrummet. Jag ska bära ner fläkten till förrådet, plus lite andra prylar. Tvätta står också på schemat idag. I övrigt så tänkte jag faktiskt unna mig en rätt lugn dag.

Dukan-lunch: Räkröra

Den här röran gjorde mamma i veckan. Supergod verkligen! Jag äter den som den är, men går även att ha på smörgåsen när man får äta det.

Ingredienser:
75 gram skalade räkor
1 hårdkokt ägg
En klick (efter smak) Hellmann's majonäs (mycket, mycket godare än de billiga varianterna!)
Gräslök
Dill (jag använde torkad)

Dela det kokta ägget i bitar (jag använde en äggskärare). Klipp gräslöken i lagom bitar. Rör ihop med övriga ingredienser. Klart!
Birdhouse


Foto: Canon IXUS 95
Motiv: Björk med fågelholk

Dukan-metoden - fas 1

ATTACKFASEN

Den här fasen är den tuffaste men det är också här du kommer att märka störst skillnad i vikt. Fasen pågår i 3-10 dagar. Under fas 1 är det normalt att känna trötthet, brist på energi, koncentrationssvårigheter och att hjärnan fungerar trögare än vanligt.

Gör så här:
Under den här fasen får du från matlistan (listan kommer senare) äta kött, fisk, skaldjur, fågel, ägg och vissa light-mejeriprodukter. Du får äta så mycket du vill av dessa produkter under dagen när du känner dig hungrig. Du får också kombinera mat från kategorierna, bara fantasin sätter gränser!

Detta får du äta:
KÖTT:
Biff är bra, men undvik revbensspjäll, lamm och griskött.
FISK OCH SKALDJUR: Inga restiktioner här. Även feta fiskar som lax, makrill (ät inte tomatsåsen) och sardiner är tillåtna. Rökt fisk går bra. Även om den verkar fet är den till 90 procent fettfri. Fisk på burk är praktiskt till lunch eller mellanmål.
FÅGEL: Ät inte anka eller gås, annars går andra former av fågelkött bra så länge du inte äter skinnet.
LÄTTA MJÖLKPRODUKTER: Här menas produkter med högst 1 % fett (helst lägre men när det inte finns går ex. 1,5 % keso bra). Du kan äta både naturella och smaksatta varianter. Fruktyoghurt är tillåten, men bara två mindre portioner per dag.
ÄGG: Utmärkt mat om du inte har för lågt kolesterolvärde.

Dessutom:
Tillaga maten utan fett. (jag är inte så hård på den punkten utan använder lite, lite olja i pannan)
Krydda gärna, det förhöjer inte bara maten utan gör att maten lättare varieras.
Du får dricka kaffe , te (sötas med saketter, inte socker) och sockerfri lightläsk. Ingen alkohol.
Tuggummi går bra. Det kan hjälpa dig i kampen mot suget.
Kom ihåg vattnet! Många upplever muntorrhet och hård mage under perioden, vilket vatten motverkar. (ett tips är att ha 1½ liters flaska i kylen som ska vara uppdrucken när dagen är slut)
Fuska inte med havrekliet! 1,5 msk om dagen.

Motion:
Promenad 20 min/dag i rask takt.

TIPS!
Väg dig de tre första dagarna. Du kommer att se skillnaden och motivationen ökar.


Sunny morning

Denna morgon skiner solen! Jag tycker att det alltid är lättare att gå upp på morgonen om det är bra väder och humöret blir på topp direkt. Synd bara att jag ska vara inne och städa!

Idag måste jag bli klar med städningen. Jag vill ju sätta upp nya gardinerna och inviga nya bäddsetet. Nu, direkt, genast!


Det tar sig

Det går framåt, som man säger. Har fortfarande en del kvar av städningen, men jag är en bra bit på vägen i alla fall.

Åt middag för en stund sedan och nu tänkte jag ge mig ut på dagens promenad med musik i öronen. På vägen blir det en sväng in på Maxi och köpa lite gräslök så jag kan göra en supergod räkröra imorgon (kommer recept på den).


Dukan-metoden

I tisdags (skulle ha börjad på måndagen men av olika orsaker så blev det framflyttat en dag) började jag med en ny kost, den så kallade Dukan-metoden. Detta är INTE en bantningskur utan mer av en livsstil. Den går heller inte ut på att äta så lite som möjligt utan man får faktiskt äta så mycket man vill av det som är tillåtet. Man ska aldrig vara hungrig.

Dukan-metoden går ut på att man ska gå ner i vikt och sedan behålla sin idealvikt för resten av livet. Man äter mycket proteiner, så lite fett som möjligt, lite kolhydrater och drar ner på salt och socker.

Dukan-metoden består av 4 faser där den sista är för resten av livet och där man äter normalt 6 dagar av 7. 

De olika faserna:
• Attackfasen
• Cruisefasen
• Konsolideringsfasen
• Stabiliseringsfasen

Mer om de olika faserna kommer senare och även vilka livsmedel som är tillåtna.

OBS! Jag uppmuntrar inte till att gå ner i vikt så vida man verkligen behöver det pga hälsoskäl. Jag vill helt enkelt ge en möjlighet till dem som behöver det.

I miss you"Words don't ever seem to come out right. But I still mean them, why is that? It hurts my pride to tell you how I feel. But I still need to, why is that?"

5 favoriter

Några favoriter som jag använder just nu:

TRESemmé 24 hour body schampoo och balsam - Nu har ju alla olika hår och en produkt som fungerar jättebra för någon kanske inte är alls bra för någon annan. Sedan jag började använda TRESemmé så har mitt hår blivit så mycket bättre! Från att tvätta det varannan dag (ibland varje dag) så räcker det med var tredje. För mig är det ett mycket bra betyg.Satin Lips från Mary Kay - Glöm lipsyl, detta är hundra, om inte tusen, gånger bättre! Varenda vinter så har jag mer eller mindre knarkat olika typer av lipsyl (även försvarets hudsalva som är den bättre), men denna vinter räckte det i stort sett med att endast använda Satin Lips på kvällen när jag gick och lade mig. Jag använde inte ens skrubben som ger ett bättre resultat.Isadora Wonder Nail, Pure Coral - Jag håller desperat fast i sommaren en stund till med mitt korallfärgade nagellack!Barnängen Essentials NutriSkin, Persika - Förutom att den luktar gott så tycker jag att min hud har blivit bättre, den är inte lika torr som den brukar vara.Mary Kay Medium Covarage Foundation - En foundation som jag är riktigt nöjd med. Den ger ett naturligt resultat, vilket jag gillar.Vad har du för favoritprodukt/produkter?

Good morning

Blev lite längre sovmorgon än jag hade planerat, men ibland behöver man helt enkelt sova ut ordentligt. Nackdelen är att dagens måltider blir förskjutna, men det är väl inte hela världen om det händer någon gång ibland.

I skrivandets stund så har jag en kelig och spinnande Akilles i knäet. Har inte riktigt hjärta att flytta på honom så jag kan göra frukost...

På schemat idag står storstädning av vardagsrum och "sovrum" (sovalkov). Jag har köpt nya gardiner och nytt bäddset så vill bli klar så jag kan inviga dem. Vet inte hur det är med er, men jag vill gärna använda sånt jag köper mer eller mindre på en gång!

Rensa i röran

Dags för ett boktips!Innan jag läste den här boken så var jag absolut lite av en samlare. Inte så extremt som ses på tv, men ändå en samlare. Jag höll fast vid mycket grejer från när jag var barn; gosedjur, klistermärken, bokmärken, prydnadssaker... Jag hade helt enkelt svårt att slänga saker som tidigare betytt mycket för mig, saker jag tillät bli viktiga. Till saken hör att det bara var en liten del av alla saker som faktiskt hade ett riktigt affektionsvärde. Dessa saker finns nu i en låda. En låda som inte ens är full.

Det jag vill komma till är att den här boken hjälpte mig att släppa taget om prylar och att faktiskt slänga sådant som inte behövs.

Läser ni denna och börjar rensa och slänga så kan jag lova att det smittar av sig!

Jag kommer

Jag är egentligen inget jättefan av Veronica Maggio men det här låten har jag fastnat för!"Natten är ung och jag ligger vaken. Jag är Lucy in the Sky, jag är högt över molnen. Ja, jag vet att hon är söt men håll tillbaka. För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat."

Lighthouse

Fyren på Vanäs udde i Karlsborg.


RSS 2.0