Dukan-frukost: Galette
DUKAN GALETTE
Portioner/antal: 1
Ingredienser
1 st |
ägg |
2 msk |
havrekli |
2 msk |
kesella |
Gör så här
- Blanda allt i en skål och smaksätt med lite salt eller sötningsmedel. Häll några droppar olivolja i en stekpanna, häll ut smetet och platta ut den med en gaffel. Stek galetten i 2-3 minuter på varje sida.
Serveringsförslag
Som pannkaka med kanel på. Som blini med rom, räkor och en klick keso.
o SÖT - söta galetten med lite strösötmedel och ät med minikeso och kanel
o SALT - salta galetten och servera med påläggsskinka, bacon med låg fetthalt.
o LYXIG - salta galetten och servera med löjrom eller räkor, rödlök och en klick light kesella
Jag serverade min galette med en omelett ovanpå och lite bacon. Perfekt frukost eftersom man automatiskt får i sig den obligatoriska havreklin.
Kommentarer
Postat av: Matilda
ser gott ut :)
sv: jasså, aldrig kul med tråkiga nyheter /:
allt är bra med jag, förutom lite feber, hosta och täppt i näsan ^^
Trackback