Earth hour

Ingen har väl missat att det är idag vi ska släcka ner mellan 20.30-21.20?



Kan jag så brukar jag göra detta för jag tycker det representerar något viktigt. Sen är det mysigt att sitta med lite levande ljus.

Brukar ni släcka ner?

Shopping!

Tur jag har lite födelsedagspengar innestående så jag kunde handla skor annars hade jag fått gå barfota eller i stövlar i vår och sommar... Inte alltid man känner för eller kan gå i klackar. Inte när man går så mycket som jag gör.

Blev något väldigt neutral så jag kan ha skorna till allt. Tråkigt med svart, men kanske finns lite pengar längre fram till något mer par. I vilket fall så blev det billigt eftersom jag fick ena för halva priset och så hade jag bonus innestående. Fick två par för bara 123,50 kr, inte illa!




Det tar sig

När  jag vaknade i morse så fick jag en smärre chock när jag såg att det hade kommit snö! Inte mycket som tur var så det lilla som kommit har redan försvunnit. Min första tanke eller rättare sakt så sa jag det med lite smått ångest i rösten: Näe, vad är det här! Jag är helt inställd på att vintern är över och det nu är vår så att det ska snöa finns inte. Men nu så är faktiskt solen framme lite då och då så det tar sig!

Så vad händer idag då? Inte mycket egentligen. Är fortfarande inte helt frisk, men är på bättringsvägen. Ska se om jag inte ska ge mig iväg till Ö&B efter lunch och köpa kattsand som det är extrapris på just nu. Vore skönt att ha det avklarat. Skulle även behöva köpa lite kött och fisk för frysen gapar rätt tomt just nu, men ska avvakta tills reklambladen kommit så det inte är extrapris nästa vecka. Allt för att spara pengar, haha.

Min viktresa: Si och så

Den här veckan har verkligen inte gått bra. Visst det kunde vara värre, men absolut inte bra. Jag har ju som sagt varit sjuk (känner mig inte helt okey än), så det har blivit mycket si och så med maten i veckan och lite fusk med annat har det blivit också. Det är bara att kämpa på så gott det går och ta nya friska tag när man mår bra igen. Jag får se detta som ett tillfälligt bakslag för att sedan komma igen med full kraft. Bakslag händer och det gäller att då ta sig vidare och fortsätta kämpa istället för att ge upp.


Nål och tråd

Tänkte passa på att sy dit lite som lossnat på en kofta och en tunika. De har legat ett tag, men inte orkat ta tag i det riktigt. Eller jag har inte haft lust, haha. Men nu så när det börjar tryta på kläder så ska jag sätta mig ner och göra det.




Dagens outfit

Detta var så längesen, men nu kommer det faktiskt en outfit-bild! Ska bege mig ut på en mycket kort promenad till affären mellan tvättandet och eftersom det är fint väder idag så är det skinnjacka och solglasögon på.



Svart skinnjacka - Lager 157
Svart klänning -
minns ej
Rosa leggings (i brist på annat :P) -
H&M
Svarta örhängen i silver och med fjädrar - H&M

Ä-märkning

Något som jag definitivt kommer att kolla lite mer efter är Ä-märkning. När jag handlar och står och väljer i hyllan så väljer jag hellre den som är utan en massa e-nummer i. För att underlätta det hela så har man nu en särskild märkning för livsmedel som inte innehåller tillsatser. Jättebra tycker jag!



Vad tycker ni?

Biggest Loser

Sitter och kollar på finalen av Biggest Loser. Helt otroligt vad mycket en del gått ner! Önskar att jag hade samma jävlaranamma som Helene har som är ner på drygt 63 kg. Sjukt bra jobbat!


Få mer besökare

Hitta nyligen en ny sida där man får besökare till sin blogg/hemsida genom att surfa på andras sidor. Det är ju win win som jag ser det. Dessutom så är det ju kul att kanske hitta nya blogg-favoriter!

Varför inte bli medlem du också!


(Klicka på bilden för att komma till sidan)

Min viktresa: Vad hände med motivationen?

Efter en första vecka med full motivation så har den nu dämpats en hel del. Kan hänga ihop med att jag inte mår så bra och har en förkylning på gång och att jag alltid äter "gottis" när jag är sjuk. Tappar liksom lite sugen. Bara att kämpa på ändå, finns inget annat egentligen!

Onsdag

Sjukt vad fort den här veckan går, snart helg igen ju! När jag vinklade persiennerna tidigare idag så insåg jag att det fina vädret som varit i flera dagar försvunnit. Med tanke på att jag känner mig rätt hängig och småförkyld så gör inte det något för det innebär att jag utan dåligt samvete kan krypa ner i soffan under en filt och kolla på någon serie eller film hela dagen.

Appropå serie så har jag fastnat i Lost just nu. Såg en bit in på tredje säsongen när den gick, men sedan tröttnade jag. Kände dock nu att jag skulle ge det en chans till för jag vill veta hur det hela slutade. Detta är ju dessutom ett bra tillfälle att spendera en hel dag med att kolla på avsnitt efter avsnitt, haha.


Planerar

Jag vet att det går lite segt på bloggfronten just nu. Tankeverksamheten är inte helt hundra nu under kickstarten, haha. Dessutom så känner jag mig lite hängig, tror jag är på väg att bli sjuk för halsen känns lite mysko också. Plus att jag antingen är varm eller småfryser.

Med detta sagt så betyder det inte att det inte händer något. Har en del inlägg på gång som jag planerar för. Bland annat så kommer det ett inlägg om motivation. Vad som motiverar mig nu under min viktresa.

Min viktresa: Veckoresultat

När jag ställde mig på vågen i morse så var det lite ångestladdat eftersom det blev lite fusk i helgen med våfflor, en liten minisemla, provsmakning av bakning, bär (som inte får ätas under kickstarten) och korvgrillning. Blir lätt lite mer när det hälsas på hos föräldrarna men vi höll igen bra jag och mamma ändå. Inget snacks till kvällen som det brukar bli. Den kommande helgen kommer spenderas hemma så då blir det inget fusk förutom eventuellt lite bär  till kvällen i så fall.



Jag blev glatt överraskad när vågen visade att jag under första veckan gått ner 3,1 kg. Woohoo! Det tycker jag är en mycket bra första vecka och det var över förväntan. Visserligen är mycket av det vätska, men det är ändå mycket bra. Jag är mer än nöjd! Det ger definitivt ökad motivation.




Tröttis

Att jag är trött är bara förnamnet. Sovit dåligt i två nätter vilket satt sina spår. På hemvägen fick jag till och med kämpa för att hålla mig vaken. Vilket jag även gör nu när jag tittar på Gladiatorerna.


Årets första grillning

Idag har jag varit iväg och grillat med mamma, pappa, brorsan, syrran och hennes kille, mormor och min ena morbror med familj. Blev en riktigt trevlig dag!


Min viktresa: Fusk

Det har blivit fusk idag. Var "tvungen" att smaka en liten bit av den nybakta chokladrutan och det nybakade brödet. Inte bra! Ibland är det svårt att stå emot, speciellt när andra äter. Blev i alla fall en promenad med mamma i kväll så det är ju bra det i alla fall. För övrigt var det min första promenad sedan benhinneinflammationen. Fick lite känningar mot slutet, men med lite stretching så blir det nog bra hoppas jag.


Mad love

Den här serien hade jag aldrig hört talas om innan min syster skrev på facebook eller på msn att hon skulle titta på den. Seriejunky som jag är så var jag ju tvungen att kolla in den!



Handling: Ben arbetar som advokat och är en hopplös romantiker som försöker få ihop det med sin drömflicka, den vackra och kloka Kate. Larry är Bens ohyfsade kompis och kollega, som inte tror på kärlek och dessutom har ett förflutet som det femte hjulet. Kates rumskamrat Connie arbetar som barnsköterska och tycker att Larry är hemskt irriterande - eller gör hon? Larry och Connie har mycket gemensamt, men de vägrar att sänka barrikaderna tillräckligt länge för att upptäcka det.



Mitt betyg: En rolig och underhållande serie. Trots att den påminner en hel del om How I met your mother, så är det bra. Ibland kan man ju ogilla en serie/film för att det påminner för mycket om något annat, men inte i det här fallet. Ska bli spännande att se hur den här serien utvecklar sig. Lagom långa avsnitt också vilket är en stort plus när det är en sitcom.

     

Min viktresa: Dag 4

Jag kan inte annat än saga att det märks att jag minskat rejält på kolhydraterna för är trött och energilös. Men med tanke på hur mycket kakor osv jag stoppade i mig innan så är inte det så konstigt. Genomgår ju faktiskt lite av en sockerdetox så det tar väl ett litet tag innan det vänder. För vänder vet jag att det kommer att göra!

Fuskar faktiskt lite med en knäckemacka på kvällen (det får jag egentligen inte äta förens i nästa fas) eftersom jag blir så hungrig då. Inte så konstigt med tanke på att magen är van vid att det äts både det ena och det andra på kvällarna. Ja, innan denna veckan då förstås.

Vägde mig i morse. Kunde inte låta bli, haha. Det har hänt lite kan jag säga men avslöjar inget förens på måndag då min riktiga invägning är.


Min viktresa: Från hungrig till ingen aptit

Helt sjukt men igår var jag superhungrig och idag har jag knappt någon aptit alls. Vet inte ens hur jag ska få ner middagen om en stund, men ner ska den! Konstigt hur snabbt det kan vända ibland.

I need a change

Jag är så fruktansvärt trött på mitt hår just nu, men eftersom det definitivt inte finns pengar till ett besök hos frissan så är det bara att bita ihop och stå ut. Det eller att att själv plocka fram saxen som bara skulle göra att det såg ännu mer förjävligt ut. Usch, jag hatar att vara fattig!

Min viktresa: knorrande mage

Det känns verkligen som att min mage är helt tom, så hungrig är jag. Därför står jag nu, efter klockan tolv på natten, och steker ägg.

Min viktresa: Hungrig

Ska alldeles strax sätta mig och titta på Sveriges Mästerkock. Inte världens bästa idé med tanke på att jag skulle kunna äta en hel ko typ, haha. Eftersom jag ätit det jag ska idag så är det bara att stå ut. Och nej, jag svälter mig INTE! Har man töjt ut magsäcken med en massa skräp så får man räkna med lite hunger i början innan den gått tillbaka till sin normala storlek. Inget konstigt alls, men jäkligt jobbigt!

Kyrka


Min viktresa: En tuff dag

De två första dagarna flög snabbt förbi men den magiska tredje dagen det är då det börjar bli tufft. Inte motivationsmässigt så mycket utan mer sug efter något gott att äta. Maten jag äter är inte alls äcklig, men saknar det där att äta kakor, chips och glass. Popcornen saknar jag också. Jag vet ju att det inte är för alltid utan att jag så småningom kan fuska en dag i veckan. Det är dock en bit kvar...

Lyckas det ska jag! "Bara" att bita ihop och fortsätta, även när det är svårt.


Min viktresa: Dag 3

Onsdag idag redan och det innebär att jag är inne på dag tre med kickstarten. Går fortfarande bra, men är trött. Förkylningen som är på gång vill inte bryta ut och ibland är det det bästa.

Det jobbigaste med kosten är, förutom att man ska äta så mycket grönsaker (vilket inte är lätt för mig som alltid haft en liten aptit), att dricka te varje morgon. Jag har aldrig lärt mig dricka det för tycker det bara smakar varmt vatten med lite smak och jag avskyr varmt vatten! I vilket fall som helst så pinar jag i mig muggen med grönt te varje morgon för att jag vet  att det är bra för förbränningen.


GI: kickstart - lunch/middag

Igår lade jag upp en lista över frukosten under kickstarten. Nu är det dags för lunch och middag.

Välj livsmedel från samtliga grupper varje dag. Men tänk på att du inte behöver låsa dig vid att äta hälften av grönsakerna från grupp 2 och 3 vid lunch och andra hälften vid middagen utan du kan välja hur du vill. T.ex. kan du äta bara grönsaker från grupp 2 vid lunchen och bara från grupp 3 vid middagen. Huvudsaken är att du får i det du ska!

1. Kött, Fisk och Skaldjur
Ex. Nötkött, nötfärs, Viltkött Fläskkotlett/filé
Kalkon, Struts 
Kyckling (äts utan skinn)
Tonfisk, Lax, Sardiner, Makrill, Torsk, Strömming, Kolja, Marulk mm
Räkor, Musslor, Krabba, Hummer
Undvik all form av panerad och friterad mat
Äter så mycket man vill/orkar

2. Grönsaker med lågt kolhydrat innehåll
250-400 g varje dag
Alfalfagroddar
Gurka
Sallad
Paprika
Rädisor
Stjälkselleri

3. Grönsaker med lite högre kolhydrat innehåll
Ät 100-250 g varje dag
Avokado,
Blomkål, Broccoli
Kronärtskocka, Sparris, Aubergine
Harricot Verts, Lök, Spenat
Squash, Tomat

4.Fett
1-2 msk olivolja eller
1-2 msk kallpressad rapsolja

5. Dryck
Vatten

6. Tillbehör
Kryddor, valfri mängd
Vinäger, valfri mängd
Pressad citron, valfri mängd
2 msk Linfrö eller psylliumfrö

Dressing med olja och vinäger sänker GI-värdet på måltiden 3 msk olja + 1 msk valfri vinäger + valfri kryddning (vitlök,salt/peppar, örter mm)

För att ge ett exempel så såg min middag igår ut så här:
Köttkotlett
Wokade grönsaker: broccoli, rädisor, paprika, squash och schalottenlök
Psylliumfrön
1 stort glas vatten med lite citron i.

Stack of magazines

Har jag sagt att jag gillar tidning iForm? Har en hel hög hemma, så det gör jag utan tvekan!


Känner mig inte helt hundra...

Känner mig ingen höjdare idag. Har huvudvärk och känner mig allmännt hängig. Tror knappast att det helt har att göra med den nya kosten för kände redan i helgen att det var något på gång och dessutom så känns det konstigt i halsen. Så där som det gör när man är på väg att bli sjuk... Varför ska det alltid ha en sådan taskig tajming?!

Nåja, nu blir det lunch i alla fall!


Min viktresa: Dag 1

Nu är snart första dagen med nya kosten avslutad. Det har gått jättebra faktiskt! Har ätit det jag ska och hållet mig borta från det jag inte ska äta. En sak är i alla fall säker och det är att det blir sängen tidigt ikväll för är helt slut. Sen om det beror på nya kosten eller om det beror på att jag gick upp tidigare i morse det vet jag inte, haha. Faktum är att jag är så trött att jag knappt kan skriva en vettig mening, så därför besparar jag er mitt svammel, så skriver jag mer imorgon istället. Något som jag vet med säkerhet är i alla fall att jag kommer att sova som ett litet barn i natt!


Tree






GI: kickstart - frukost

Under kickstarten/fas 1 kommer kolhydraterna från utvalda grönsaker. Totalt 500 g per dag. Minst 150-250 g proteiner per måltid. Fortfarande hungrig, ät mer proteiner. Huvudregeln är tre måltider per dag och två mellanmål. Det går bra att dela upp måltiderna på 4-5 mindre mål per dag om det känns bättre

Frukost:
Välj livsmedel från varje grupp till varje frukost

1.
2-3 ägg eller 250 g keso
Omelett eller kokt eller stekt eller äggröra

2.
Skinka kokt eller rökt
4 skivor bacon
Sardiner eller makrill i tomatsås
Rökt/gravad lax
Kalkonkött

3.
1 tomat eller ½ paprika eller ½ gurka eller svamp (svampen kan stekas och läggas i omeletten) 
Salladsblad

4.
1-2 msk färskost (Cream Cheese) eller
1,5 dl lätt eller minimjölk eller
2-3 skivor hårdost

5.
Kaffe eller te +1-2 glas vatten (obligatoriskt)

Tillsätt 1-2 msk psylliumfrö eller krossat linfrö i t.ex. Sallad eller omelett.  Dessa ökar mättnadskänslan men bidrar också till att sänka GI-värdet Keso kan smaksättas med t.ex. purjolök och valfria kryddor.

För att ge ett exempel så såg min frukost ut så här:
En omelett på två ägg med en msk krossat linfrö i.
Några blad babyspenat, mache, röd mangold och ruccola.
Rökt skinka
En tomat
1 mugg te
Ett stort glas vatten

Grupp fyra valde jag att istället spara till mellanmålet som blir en smoothie.

Min viktresa: Nystart!

När jag fick benhinneinflammationen så tappade jag motivationen mer eller mindre helt, vilket ledde till att jag stoppade i mig en massa saker jag inte borde. Det var inte trevligt att ställa sig på vågen och upptäcka att jag sen sist för två veckor sedan gått upp upp nästan två kilo. Samtidigt så har jag ju ingen annan att skylla än mig själv!

Idag kör jag igång med GI på allvar med kickstart/fas 1 i 2-6 veckor. Nu får det vara slut på ursäkterna! Egentligen så kunde jag ha startat redan i fredags, men för att hålla bättre koll på veckorna så fick det bli början från och med idag.




Ny design

Nu är äntligen den nya designen på plats! Blev en enkel design den här gången, men enkelt kan vara fint det med. Jag är nöjd i alla fall och det är ju huvudsaken.


Två människor



Du vet inte om de är svarta eller vita.
Du vet inte om de är man eller kvinna.
Du vet inte om de tillhör samma religion.
Du vet inte hur de ser ut eller vilka de är.
DET HAR INGEN BETYDELSE.
De är människor, de tycker om varandra och det är ALLT som betyder något.

I look to you

Vet inte vad det är med den här låten, men den berör mig alltid. Vissa dagar kommer det till och med en och annan tår.

Har du någon låt som alltid berör dig?


Goodnight sweetheart, well it's time to go

Som vanligt springer tiden iväg på kvällarna men eftersom det är helg så får det väl vara okey. Nu blir det i vilket fall som helst förflyttning till sängen där det ska kollas på ett avsnitt av någon serie innan det blir sova.

Imorgon kommer det föresten en ny design, så håll utkik!




Sov gott mina underbara läsare!

Fly


When I cry

Detta är egentligen en religös låt, men eftersom jag inte är ett dugg religiös så ser jag det mer som en kärlekssång till den/de man älskar oavsett om det är en person man valt att leva med eller om det är familjen. Ska jag vara helt ärlig så märkte jag inte ens att den var religiös de första gångerna jag hörde den utan jag hörde bara en låt om kärlek till en annan människa. Oerhört fin låt är det i alla fall.

Vad tycker du?



"When I cry, you cry. When I hurt, you hurt. When I've lost someone, it takes a piece of you too."

Feather

När jag var ute på en fotosession för ett tag sedan så såg jag den här fjäderns som hade fastnat på en pinne och som vajade i vinden. Var ju bara tvungen att fota den. Sedan blev inte resultatet det bästa, men det är ju sådant man lär sig av. Jag gillar den faktiskt ändå!




Min viktresa: Morgonträning

Ingen core idag som det blivit de andra dagarna jag inte kunnat ta mig till gymmet. Kände att jag verkligen behövde göra något annat så därför blir det diverse övningar för rumpa och ben som inte påfrestar underbenen. Inga knäböj med andra ord som annars är riktigt bra träning för rumpan!

Testade även lite armhävningar men det var ingen rolig historia! Klarade 9 stycken på knä, men då gick jag inte ner så långt som man ska... Finns utrymme för förbättring med andra ord!

Pearl Harbor

Spenderar fredagkvällen med att se en film som jag inte sett på länge, nämligen Pearl Harbor.



Det är faktiskt så länge sedan jag såg den att jag faktiskt inte kan sätta något betyg på den, så mer om filmen kommer senare!

Mmmm...

Fredagsmys blir denna fredag i form av färska jordgubbar med mjölk. Mums!


Träningstips!

När jag satt och letade träningsbilder så kom jag av en slump över en video med den här tjejen. Övningar som jag kommer att testa helt klart!


Perfektion


God morgon

Ingen solig dag idag. Ärligt talat så gör det inte så mycket eftersom jag ändå inte kan ge mig ut på någon härlig promenad i solen. Börjar faktiskt känna mig lite smått instängd just nu. Ska i alla fall till affären sedan och köpa lite fredagsgott i form av färska jordgubbar. Hoppas, hoppas verkligen att det finns!


Så sant!

Många av oss som vill gå ner i vikt vill att det ska gå snabbt. Vi vill se snabba resultat annars tröttnar vi. Jag tänker inte hymla med att jag gärna vill vill gå ner myckt på en gång, men jag vet att det inte funkar så.


Good feeling

Lite musiktips för träningen. Nu beror det ju på vad man tränar men när det är kondition eller något som kräver styrka så vill jag lyssna på något med lite fart i.


Min viktresa: Samtal med sjukvårdsupplysningen

Mitt problem med benen har hållt i sig i en vecka nu, så jag kände att det var lika bra att ringa sjukvårdsupplysningen för lite råd och om det var läge att ringa vårdcentralen.

Precis som mina misstankar var så trodde hon också att det var benhinneinflammation... Åh, nej! Ville verkligen inte att det skulle vara det, men det kunde ju också vara värre kanske. Detta betyder fortsatt mycket vila till det är bra. Ringa vårdcentralen skulle jag avvackta med ett tag till.



Så typiskt när man vill träna men inte kan! Kan inte ens ta mig dit och träna annat än ben eftersom jag inte kan gå dit... Så länge får jag köra mina core-pass här hemma. Bättre än inget!

Min viktresa: Bra början på dagen

Blev längre sovmorgon är jag tänkt mig idag, men sådant som händer.

Dagen började ändå bra med ett core-pass i vardagsrummet. Hade velat tagit en promenad innan, men nu är det ju som det är med benen. "Bara" ett core-pass är inte fy skam det heller!


Green eyed girl

När jag var liten så hade jag grönblåa ögon, men någonstans i tonåren så gick mina ögon över till att vara helt gröna. Kul att ögonen kan ändra färg så där... Nåja, var i alla fall nyfiken på vad det betydde när man, som jag, har gröna ögon.


Strawberries

Nu ska det mumsas lite jordgubbar och till det vaniljglass med chokladkross. Supergod kombination!


Min viktresa: Vila benen

Finns nog inget bättre än när solen är framme när våren är på gång på allvar. Efter en lång mörk och jobbig vinter så är det precis vad jag behöver!

Pefekt väder för en promenad men det är fortfarande vila som gäller. Som jag nämnde tidigare så dummar sig benen lite just nu (sen en vecka tillbaka)  Gick lite för hårt ut direkt med dans och mycket promenader (4,2 mil som mest under en vecka) vilket lett till att jag fått ont i smalbenen. För att undvika benhinneinflammation och bli borta från träning flera månader så är det vila och antiinflammatorisk gel som gäller. Det ena benet känns riktigt bra och det andra går också åt rätt håll så det känns skönt!



Med det sagt så blir det ändå träning här hemma. Bara för att jag inte kan träna benen så finns det ju annat som t.ex. mage och rygg så kör mina core-pass i vardagsrummet istället. Måste dock erkänna att jag har lite dansabstinens så hoppas jag kan börja med det igen snart, fast då bara ett pass i veckan istället för två så att det inte blir för mycket på en gång.

Någon mer som haft erfarenhet av detta? Tar emot alla tips på vad man kan göra!

If I could turn back time

Den här dagen har inte varit så jättebra kan jag inte påstå. Det har blivit en hel del tårar. Vill inte gå in på vad det handlar om mer än att det uppstått missförstånd mellan mig och en kompis som jag hoppas att vi kan reda ut för det är en vänskap jag inte vill förlora.


Organiserad garderob - check!

Lovade ju före- och efterbilder igår, men nu så kommer de!

FÖRE:

Här kommer då lite bilder på kaoset innan.

 

 

EFTER:

Så här blev det efter. Byrån är borta och har ersatts med lådor och "hängande" hyllor.










2 Broke Girls

En serie jag blev tipsad om för ett tag sedan var 2 Broke Girls. Eftersom jag alltid är på jakt efter bra serier så var jag ju tvungen att kolla in denna.



Handling: Servitrisen Max är en tjej i tjugoårsåldern som inte har haft det lätt i livet. Med ironisk humor och ett tufft yttre löser hon de flesta situationerna som hon ställs inför. En dag börjar hon jobba med en tjej, Caroline, som det visar sig vara en rik arvtagerska. Carolines pappa har nyligen förlorat alla sina pengar och Caroline tvingas ta sig an ett jobb medan hennes pappa sitter av tid bakom lås och bom. Tillsammans formar de en dröm - att skapa sitt eget bageri. Bara ett problem - det fattas pengar!



Mitt betyg: En rolig komediserie som är i lagom långa avsnitt, men trots det så är det väligt lätt att avverka flera avsnitt på raken. Trots att Sam och Caroline kommer från två helt olika världar så lyckas de bli vänner. Kul att se att vänskap inte bara avgör hur vilken klass man kommer ifrån.

     

Varför ska det tävlas?

Läste en konversation på aftonbladet.se där det mer eller mindre tävlades om vem som hade det svårast. Den som behövde gå upp i vikt eller den som behövde går ner i vikt. Går inte ens att jämföra! Våra kroppar fungerar olika oavsett om man är över- eller underviktig. En del har hög ämnesomsättning, en del har låg, en del har fel på sköldkörteln osv.



För mig är detta som att tävla om vem som har mest ont. Den som har huvudvärk eller den som har kroniska smärtor på grund av skada. Alla har olika hög smärttröskel beroende på hur mycket värk man har utsatts för. Hypotetiskt sett så kan den som har huvudvärk har mer ont än den som har kroniska smärtor om den personen aldrig har ont annars.

Tävla om sådana här saker är obegripligt för mig. Varför vill man ens ha det värre än någon annan?!


Vad tycker du om detta? Håller du med?

Sunshine

Härligt! Solen skiner idag också! Inte för att det gör någon skillnad för min del för har fixat klart garderoben. En del kvar som ska tas hand om, men det ska inte in i garderoben igen, så där är jag klar.

Hade så gärna velat ge mig ut på en långpromenad igen men eftersom ena benet dummar sig så blir det varken promenad eller dans-pass på gymmet idag... Jag vill ju så gärna dansa loss ikväll men förnuftet säger mig att jag måste vila benet så det inte blir något långvarigt så då är det bäst att lyssna på det.

Kommer förresten lite före- och efterbilder på garderoben idag, så håll utkik om du är nyfiken!


Visste du...

Visste du...

... att 4 sekunders tystnad
är allt som behövs
för att stämningen i ett samtal
ska bli obehagligt.


Old toy

Denna är pappas som han hade när han var liten. Lite retro-känsla på det!






Papi

Nu lite musiktips till träningen. Perfekt när man kör ett danspass!


Garderobsstädning

Halva söndagen har spenderats till och från garderoben. Allt åkte ut och då menar jag allt! Även kartongerna på översta hyllan. Byrån har i stort sett rensats på grejer för att sedan få bosätta sig på tippen. Skaffade den när jag flyttade hemmifrån för nästan 13 år sedan så tycker den har gjort sitt!

Kläderna är tillbaka på plats, det är bara resten kvar som kommer fixas imorgon. Kommer även lite före- och efterbilder!


Sunny day

God morgon! Ja, jag har precis vaknat... Det hör verkligen inte till vanligheterna att jag sover så här länge men lade mig sent igår och sov bara drygt 6 timmar både torsdag och fredag, så behövde sova ut.

Nu ska det ätas lite frukostlunch och titta på ett avsnitt av Drop Dead Diva.

Loreen till Baku!

Storfavoriten höll hela vägen och nu ska Loreen sopa banan i Baku! Man vet ju aldrig hur en låt kommer att mottas, men tror att detta kommer att gå hem. Go Loreen!




Melodifestivalen - finalen

Nu har alla bidragen uppträtt och jag tycker det är solklart att det står mellan Loreen och Danny. Dock tror jag att Loreen skulle gå bättre i Eurovision song contest så jag röstade på henne, men blir lika glad om Danny vinner. Så svårt för gillar båda lika mycket! Loreens låt är grym och Dannys är en riktig danslåt som jag har svårt att sitta still till.



vs.



Vad tror ni?

Egoboost

För att få upp mitt humör igen tog jag fram kameran och knäppte lite bilder på mig själv! Ett tips om du är på depphumör eller bara rent sur och besviken.


De först bilderna blev inget vidare utan var först när jag tog den här bilden som det släppte lite, haha.













Drunk on love



"I wear my heart on my sleeve. Always let love take the lead. I may be a little naive, yeah. You know I’m drunk on love. Drunk on love. Nothing can sober me up. It’s all that I need, yeah."

Change of plans

Skulle haft en kompis över ikväll och kolla på Melodifestivalen och ha det trevligt, men så blir det inte för det var något på bogrens som hon ville gå på, där man skulle få gratisgrejer. Så nu blir det att sitta ensam och tycka synd om mig själv istället...

Fantasy winter wonderland

Slänger in en vinterbild innan snön försvunnit helt (ja, det finns en liten, liten snöhög kvar vad jag kan se från mitt fönster, haha).


Gothika

Ikväll tittas det på en av mina favorit-filmer som jag inte sett på länge. Till det äts det jordgubbar och lite glass!



Handling: När kriminalpsykologen Miranda Grey vaknar och finner att hon är patient på sjukhuset där hon själv arbetar vet hon först inte vad hon ska tro. Hennes förvirring tilltar när hon inser att hon också är misstänkt för mordet på sin man och att hon inte har något minne av kvällen då han bragtes om livet. Så småningom börjar dock pusselbitarna att falla på plats så att Miranda kan urskilja den fula sanningen.



Mitt betyg: Jag älskar filmer som har övernaturliga filmer så att jag gillar den här filmen kommer kanske inte som någon större överraskning. Minns när den kom ut och jag har för mig att jag faktiskt hyrde den då. Blev direkt en favorit. Den innehåller spänning, överraskningsmoment och ett mysterie. En mycket bra film enligt mig!

       

Core-pass

Det är ju inte alla som gillar att gå och träna på gym utan föredrar att träna hemma. Core är perfekt för att träna hemma! Det enda du egentligen behöver är dig själv, en träningsmatta och eventuellt en vikt om man vill ha det.

På gymmet där jag tränar så lägger de in passet i fem block och avslutar sedan med en utmaning och det tänkte jag göra här också. Varje block görs två gånger innan man går över till nästa!

Uppvärmning
Finns en del att välja på men en man kan göra är att svanka och sedan skjuta rygg. På det viset värmer man upp både mage och rygg.






BLOCK 1

1. 
Vaggan



Sitt på sittbenet och håll balansen. Benen ska vara i luften och armarna rakt fram. Ju närmare du är golvet med armar och rygg desto tuffare blir det för magen. Håll positionen i 20 sekunder.

2. Saxa med benen - Ligg på rygg med benen rakt upp. För sedan ner benen mot golvet samtidigt som du saxar (korsar benen fram och tillbaka). Ju närmare golvet du kommer, desto mer får magen jobba. Tänk på att svanken ska vara i matta hela tiden! Du ska föra ner benen mot golvet två gånger och då göra 8 st saxar. Placera gärna armarna en bit ut från kroppen som stöd.

BLOCK 3

1. Simtag



Utgå med raka armar rakt framför dig. För sedan armbågarna mot skulderbladen så det går ihop så mkt som går - håll gärna en liten stund. Bröstet ska lämna mattan. Tårna i golvet och titta ner i golvet! Gör 12 stycken.

2. Gång med fötterna - Ligg på mage, luta armarna mot mattan, blicken ner i golvet. Sätt tårna i golvet och börja gå med fötterna åt sidan och sedan in mot mitten igen, båda samtidigt. Extra utmaning: lyft bröstet från mattan under hela övningen. Fötterna ska gå ut mot sidorna 12 gånger.

BLOCK 3

1. Sidläge, ligg raklång med den undre armen utsräckt å luta huvudet mot den. Den andra armen ska vila längs sidan av kroppen. Lyft benen och sänk benen, fötterna ska aldrig nudda golvet. (12 på varje sida)

2. Sidplanka


Här är det viktigt att kroppen är in en rak linje. Är det jobbigt så sätt ner ena knäet i mattan. Vill du däremot ha mer utmaning så lyft det översta benet mot taket och armen som vilar längs sidan av kroppen likaså. Stå i 30 sekunder på varje sida.

BLOCK 4

1. Repet
- Ligg på mage, tårna i golvet. Låtsas att du drar i ett rep - armen ska gå långt fram å sedan långt bak mot höften. Gör 12 stycken med varje arm, dvs 24 sammanlagt.

2. 
Trädet - Ligg på mage, tårna i golvet och armarna rakt fram. Lyft bröstet från mattan å svaja sida till sida. Endast överkroppen ska följa med, höften ska vara kvar i mattan. 12 stycken mot varje sida, dvs 24 sammanlagt.

BLOCK 5

1. Situps med vikt - Ligg på rygg,
 böjde ben med tårna i mattan så nära kroppen som möjligt håll vikten mot pannan. Vanliga situps i enkla å dubbla. 8 enkla, 8 dubbla, 8 enkla. Med dubbla menar jag att man gör en vanlig situps men istället för att föra kroppen hela vägen direkt så stannar man en kort sekund halvvägs och likadant på vägen ner. OBS! Se till att ha en vikt med handtag och håll i ordentligt! Vilken vikt man vill ha är individuellt men våga utmana dig själv (om du inte har någon skada, då ska du ta det säkra före det osäkra). Har du ingen vikt så kör utan men lägg på ett par repetioner.

2. 
Ryggläge, vikten rakt upp ovanför ansiktet med raka armar. Benen ska vara rakt upp med lätt böjda knän. Sänk benen så långt du kan mot golvet utan att ryggslutet lämnar mattan för sedan föra tillbaka benen så nära vikten som möjligt. Kom ihåg att ju närmare golvet du kommer desto mer får magen jobba. Gör 8 stycken.

Utmaning
Inga konstigheter. Stå i statisk planka i 2 minuter. Gå ner på knä om det känns jobbigt. Vill du ha extra utmaning? Stå på händer med raka armar!



Glöm inte strechingen!

Hoppas det har varit till lite hjälp. Tyvärr hittade jag inte bilder till alla övningarna, så skulle det vara några oklarheter så säg till så ska jag förklara mer!  (Strechövningar kommer senare)


Fredag!

Fredag idag, vilket vanligtvis betyder lite gott framför tv:n, men det tänker jag spara till morgondagens Melodifestival. Måste bara tillägga att det är supertråkigt väder idag. Grått och ingen sol så långt ögat kan se. Hatar sådana dagar eftersom jag blir så energilös då, men jag har en del som måste fixas så bara att köra på!

• Diska upp det sista
• Handla det som saknas till kvällens tacos
• Städa klart i vardagsrummet
• Ta hand om gårdagens hög med ren tvätt
• Träna core hemma i vardagsrummet
• Städa kattlådan

Så ser min dag ut idag, så det är bäst att sätta fart så jag kan ta lite kväll sedan.

Föresten så kommer det ett träningsprogram för den som vill testa core, så håll utkik!


Winter wonderland

Nu när det kommit snö igen så gör det inte så mycket att det kommer vinterbilder ;)




Bakslag

Jag som längtat så mycket efter våren och så ser man en massa snö när man vinklar på persiennerna. Var ingen trevlig syn att vakna upp till i morse. Det hade inte kommit lite heller och snöar gör det fortfarande... Jag vill ha vår nu!

Har det kommit snö hos dig också?


I'm alive

Nätt och jämt... Anledningen till att det inte blivit så mycket bloggande är att jag är helt slut nu när jag kommit igång med träningen. Knappt att jag ens kan formulera en mening ikväll så får bli tidigt i säng och sova ut ordentligt.

Citat


Sovmorgon

Var så trött igår så jag bestämde mig för att ta sovmorgon idag. Inte ställa någon klocka utan riktigt sova ut. Vaknade för lite drygt 20 minuter sedan.

Känns som att jag är på väg att bli förkyld, men det har jag verkligen inte tid med just nu så det hoppas jag inte att jag blir! Har träningsvärk lite varstans idag efter gårdagens zumba. Härligt!


Min viktresa: Dagens träning

Måndag idag vilket vanligtvis innebär ett Sh'bam-pass, men det var utbytt till Zumba. Inte fy skam det heller! Det innebär att det blir två Zumba-pass den här veckan. Känner att jag börjar komma in i det nu och det märks i benen och rumpan om inte annat för tar ut rörelserna mer vilket resulterat i lite go träningsvärk redan ett par timmar efter kvällens pass. Då kan jag ju bara fundera på hur det kommer att kännas imorgon!

Dagens träning:
Promenad (till och från tandläkaren) - 5,80 km
Zumba - 60 min
Promenad (till och från gymmet) - 6 km

Min viktresa: Veckan som gått

Blev en del fuskande även förra veckan men nu visade det åtminstone neråt på vågen :) Under veckan så blev det en hel del promenader och räknade ut att jag under förra veckan sammanlagt gick 4,2 mil! Inte så illa tycker jag. Nu är det bara att fortsätta köra på.

Så här ser det ut nu vikt- och måttmässigt:




Hemma från tandläkaren

Nu så är jag hemma igen! Jag hade oroat mig en hel del innan och trodde mer eller mindre det värsta (dvs massa hål och rotfyllningar)... Eftersom jag inte varit där på minst 3 år (om det räcker!) så visste man ju inte hur den här dagen skulle sluta. Men det gick jättebra! Ett litet hål som ska lagas och lite tandsten som ska tas bort, så det får jag se som bra i och med allt godis jag åt förut.

Tandläkarbesök

Om en dryg halvtimme ska jag ge mig iväg till tandläkaren. Om jag sa att jag inte hade lite smått ångest så skulle jag ljuga... Är över två år sedan mitt senaste besök så har lite av en klump i magen. Försöker att vara positiv men inte det lättaste!

Fredagens photoshoot

I fredags åkte jag, mamma och pappa ut till Brevik (mellan Mölltorp och Hjo) så att jag och mamma skulle få fota lite. Dessa togs vid hamnen och är bara några av de som togs, men de kommer senare! 














Helgen

Visserligen har jag redan hunnit vara hemma några timmar, men vi kan väl låtsas att jag precis kommit hem!

Helgen har jag spenderat i Mölltorp hos mina föräldrar. Lika trevligt som vanligt! Det blev en hel del promenader och fotande (bilder kommer). Igår kom mormor och tittade på Melodifestivalen med oss.

Melodifestivalen - andra chansen - update

Ja, vad ska jag säga. K-A-T-A-S-T-R-O-F! Nåja, mer eller mindre i alla fall På grund av den så kallade "lottningen" så blev det inte särskilt bra. En del bra bidrag som inte hade en chans och istället går ett bidrag som Thorstens vidare. Suck! Jag hade hellre sett att Dynazty och Timoteij gått till final... Får verkligen hoppas på att rätt vinner i Globen nästa vecka!

Vad tyckte ni om andra chansen ikväll?

Melodifestivalen - andra chansen

Sitter just nu och tittar på Melodifestivalen med föräldrarna och mormor. Kisseungarna Nisse och Fluffy ligger och sover i soffan medan min kisse Akilles är någonstans och härjar.

Kan bara konstatera att det måste vara bullshit att det lottats fram vilka som ska duellera mot varandra för inte kan det vara en slump att de fyra bästa bidragen hamnar i de två första duellerna!


Vinterdag

Ingen snö, men här på bloggen får den allt vara kvar ett tag till ;)




Tandvård - en klassfråga

Ringde tandläkaren idag och hörde efter hur mycket undersökningen skulle kosta. 885 kr för en undersökning! WTF! Är de helt jävla dumma eller?! Inte undra på att folk inte har råd att gå till tandläkaren och att det har blivit en klassfråga. Det borde var som med sjukvården, men det är väl giriga tandläkare som vill ha höga löner eller något. Tandvård borde vara för alla inte för de som har råd!

Håller ni med?



RSS 2.0