GI: kickstart - lunch/middag

Igår lade jag upp en lista över frukosten under kickstarten. Nu är det dags för lunch och middag.

Välj livsmedel från samtliga grupper varje dag. Men tänk på att du inte behöver låsa dig vid att äta hälften av grönsakerna från grupp 2 och 3 vid lunch och andra hälften vid middagen utan du kan välja hur du vill. T.ex. kan du äta bara grönsaker från grupp 2 vid lunchen och bara från grupp 3 vid middagen. Huvudsaken är att du får i det du ska!

1. Kött, Fisk och Skaldjur
Ex. Nötkött, nötfärs, Viltkött Fläskkotlett/filé
Kalkon, Struts 
Kyckling (äts utan skinn)
Tonfisk, Lax, Sardiner, Makrill, Torsk, Strömming, Kolja, Marulk mm
Räkor, Musslor, Krabba, Hummer
Undvik all form av panerad och friterad mat
Äter så mycket man vill/orkar

2. Grönsaker med lågt kolhydrat innehåll
250-400 g varje dag
Alfalfagroddar
Gurka
Sallad
Paprika
Rädisor
Stjälkselleri

3. Grönsaker med lite högre kolhydrat innehåll
Ät 100-250 g varje dag
Avokado,
Blomkål, Broccoli
Kronärtskocka, Sparris, Aubergine
Harricot Verts, Lök, Spenat
Squash, Tomat

4.Fett
1-2 msk olivolja eller
1-2 msk kallpressad rapsolja

5. Dryck
Vatten

6. Tillbehör
Kryddor, valfri mängd
Vinäger, valfri mängd
Pressad citron, valfri mängd
2 msk Linfrö eller psylliumfrö

Dressing med olja och vinäger sänker GI-värdet på måltiden 3 msk olja + 1 msk valfri vinäger + valfri kryddning (vitlök,salt/peppar, örter mm)

För att ge ett exempel så såg min middag igår ut så här:
Köttkotlett
Wokade grönsaker: broccoli, rädisor, paprika, squash och schalottenlök
Psylliumfrön
1 stort glas vatten med lite citron i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0