♥ Tips vid avslappning ♥

Tack vare en läsare, så fick jag idén att göra detta inlägget. Det är lätt att ge tipset att träna avslappning när man är stressad, men ibland kan krävs det lite mer än så. Ibland behöver man helt enkelt lite tips.

§ Muskelär avslappning (när man lär känna skillnad på en spänd och en avspänd muskel) är bra att börja med när man är nybörjare för att veta vilka muskler man faktiskt har spänningar i. Ibland kan man gå och vara spänd i muskler man inte ens visste att man var spänd i. Gå sedan över till andra avslappningar då man inte spänner muskler. Man kommer då djupare ner i avslappningen.§ Vid sömnproblem så kan det vara en bra idé att lägga avslappningen precis innan man ska sova. Helst så ska man så klart slippa att gå upp efteråt så att man lätt somnar.§ MP3-spelare/Ipod/mobilen är ett bra ställe att lägga över avslappningsövningarna på. På så sätt kan man lätt ha med sig dem överallt. Dessutom är det smidigt att använda om man kör avslappningen innan läggdags.§ Rutiner, rutiner, rutiner. Det är jätteviktigt att få in en bra rutin annars är det oerhört lätt att glömma bort det (vilket jag själv märkt) och även att skjuta på det för att man "inte har tid". Kanske man kan planera in en viss tid varje dag då man gör avslappning? Eller kanske på kvällen innan man går och lägger sig?  osv...

§ Ta dig tid. Gör avslappningen till din egen tid, en tid där du får tid att hämta nya krafter eller en chans att få den där goda nattsömnen du behöver.

§ Har du spikmatta? Då har jag ett tips. Kombinera spikmatta och avslappning. Dels så sparar man tid genom att göra båda samtidigt men även så kan avslappningen bli djupare plus att spikmattan har många bra egenskaper.Finns en rad möjliga effekter av att träna avslappning också som jag skrivit om tidigare (klicka på länken för att komma dit).

Kommentarer
Postat av: Matilda

superbra inlägg !!! detta gillas skarpt :)

2011-04-04 @ 10:46:42
URL: http://twinturbot.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0