♥ 10 steg till lyckan ♥

Läste för ett tag sedan om tips på hur man kan fördubbla sin lycka och jag tänkte dela med mig av dem till er, mina underbara läsare.

 Uttryck tacksamhet
Tacksamhet är ett motgift mot negativa känslor, avundsjuka, girighet, fientlighet, oro och irritation. Den minskar jämförelsebehovet, stärker självkänslan, ökar stresståligheten och gör att man kan njuta av det goda i livet.
Så här gör du: Välj en tidpunkt varje dag då du skriver eller tänker på 3-5 saker du är tacksam för.

 Tänk positivt
Om man vågar tro på en ljus framtid är oddsen större att det kommer hända fler bra saker och färre dåliga. Om man är övertygad om att mankan förverkliga den så anstränger man sig mer för att nå dit.
Så här gör du: Aktivera optimistmusklerna i 20-30 minuter per dag genom att i lugn och ro fundera över hur ditt liv ska se ut om fem, tio år. Se framför dig när allt är precis som du önskar. Skriv ner vad du ser.

 Sluta grubbla
Man blir bara ledsnare av negativa, självanklagande tankar och tankemönster eller av att jämföra sig med andra.
Så här gör du: Gör något helt annat, det kan räcka med att gå ut och gå. Du kan även tänka eller säga "Sluta!" eller "Nej!" när grubblet kommer. Skriva eller prata av sig hjälper också.

 Gör snälla saker
Man blir lycklig och mer positiv av att vara snäll.Goda gärningar lindrar skuldkänslor, stärker självuppfattning och ger många positiva följdverkningar. Man blir omtyckt av andra.
Så här gör du: Öppna ditt sinne för alla tillfällen till snällhet, de finns överallt. Det kan handla om både att ge och att få.

 Vårda dina relationer
Sociala band är livsviktiga för lycka och välbefinnande.
Så här gör du: Ta dig tid, tala med familj och vänner. Var lojal och uppmuntrande. Kramas, visa uppskattning och tillgivenhet. Försök öka antalet positiva känsloyttringar.

 Lär dig härda ut
Att göra upp handlingsstrategier när man möter motgångar är ett bra sätt att fösöka lösa problem.
Så här gör du: Gör upp en handlingsplan för en sak i taget. Be om råd, prata med någon som kan hjälpa dig konkret med situationen.

 Lär dig förlåta
Bitterhet och hat skadar en själv mer än den man hatar. De som kan förlåta är lyckligare och kan lättare gå vidare i livet.
Så här gör du: Skriv ett förlåtelsebrev, utan att skicka det, där du förlåter den som gjort dig illa. Beskriv i detalj hur du blev sårad eller kränkt. Tala om hur du skulle ha velat bli behandlad. Avsluta med att du förlåter.

 Sträva efter flow
Flow är när man går helt upp i något, totalt engagerad i nuet, omedveten om sig själv. Det gör att man känner engagemang och kan njuta av det man gör, stärker självkänslan och gör livet rikt och intensivt.
Så här gör du: Var helt inriktad på det du gör, styr din uppmärksamhet till uppgiften, låt inte tankarna irra. Ta kontroll över din uppmärksamhet. Fortsätt lära dig nya saker.

 Njut av livet
Vanan att njuta av det lilla i vardagen ger intensiva och återkommande lyckokänslor.
Så här gör du: Lägg märke till och njut av små glädjeämnen, frukosten, ett avslutat projekt, en varm dusch. Res i tanken, minns positiva händelser, återuppliva lyckliga stunder, fira goda nyheter, ströva efter medveten närvaro, var öppen för skönhet och sinnlig njutning, var nostalgisk, skapa ett glädjealbum.

 Sätt upp nya mål
Målmedvetenhet är en viktig lyckofaktor. Själva processen att arbeta mot ett mål är viktigare än att faktiskt uppnå målet. Det ger en känsla av mening och struktur i vardagen och stärker självkänsla.
Så här gör du: Vilka mål är viktigast för dig just nu? Välj ut mål som känns äkta och meningsfulla, det avgör om du verkligen vill uppfylla dem. Bryt ner målet till delmål. Ta ett steg i taget.
Kommentarer
Postat av: Jouline

Åh så bra detta tipset va :) får jag lov att kopiera din text och sätta i min blogg?

2010-04-19 @ 00:01:39
URL: http://stylebyjouline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0