♥ Do you believe? ♥

Jag tror att spöken, att det faktiskt existerar. Spöken kanske inte är riktigt rätt ord, för då tänker kanske vissa på vita lakan som svävar över marken. Jag tror att andar är ett mycket bättre ord. Men bara för att jag tror att de finns, så drar jag inte slutsatsen att det är ett spöke när jag hör ett ljud jag inte brukar höra. Det är nog lätt annars att man drar den slutsatsen.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om de saker jag har upplevt. Det är jättesvårt att förmedla det man kände vi de olika tillfällena, men jag ska göra ett försök.

I Karlsborg, som ligger ca 8 km från där jag växte upp, finns ett gammalt hemsökt sjukhus vid fästningen, som nu står öde. Vid några tillfällen så har jag och några till åkt dit mitt i natten. Första gången jag åkte dit så visste jag inte vart det låg, men redan när vi svängde upp på den lilla vägen dit så kände jag ett starkt obehag. En känsla av att inte var välkommen. En känsla som förstärktes när vi stannade bilen utanför  det gamla sjukhuset, som består av tre byggnader. Den ena byggnaden för till för dödssjuka. När vi varit där en stund så låser sig helt plötsligt ena bilen utan att någon ens rör nyckeln. Tro mig det var min första respons, att hon kommit åt låsningsgrejen på nyckeln, men då höll hon upp den i handflatan och då låstes bilen upp! Då bestämde vi att det absolut var dags att åka! När vi körde iväg så såg jag en man i ett av fönstrena. En man som såg dödsjuk ut. Tydligen hade jag mer eller mindre skrikit "åk", för de som var i den andra bilen hörde mig till och med.


En del av "Gamla sjukhuset".

Vid ett annat ställe på fästningen så finns det något som kallas "Suckarnas allé". Jag togs dit och blev ombedd att gå längs allén utan att veta vad det egentligen var för något speciellt där. När jag gick där så hörde jag klagorop och rosslet av kedjor. Jag kände även ett motstånd när jag gick åt ena hållet, medan när jag gick åt det andra så kände jag ett tryck mot knäna när jag stannade upp. Precis som om någon ville att jag skulle fortsätta gå.
Jag fick senare veta att det var längs den där allén som de transporterade fångar förr i tiden.Jag har även varit med om att ha sett skepnader i fönsterrutor och jag vet att det omöjligt kan ha varit någon utanför. Apparater ha satts igång och stängts av utan någon realistisk förklaring. En gång var jag med om att tv:n stängde av sig. Inte bara stängde av sig som när man trycker på knappen på fjärrkontrollen utan jag menar stängde av sig helt som när man trycker på knappen på tv:n. Hur förklarar man det?

Vad tror ni? Har ni varit med om något övernaturligt?


Kommentarer
Postat av: annica

ja de finns, har sett spöken, de spökar i mitt hus

har vart med om en massa saker så de finns

2010-04-13 @ 20:22:32
URL: http://anniicalanganger.blogg.se/
Postat av: DONKEN

ja som sagt, det var på irland då jag sminkade mig vid en stor spegeldörr, då jag såg i spegeln att i stolen bakom mig satt en kille. jag vände mig om o då var där ingen längre. men jag vet precis hur han såg ut, och jag SÅG honom!

rusade ner för trapporna och gick inte tillbkaa till rumemt förrän jag skulle sova på natten. jävlar vad rädd jag var... har sett masssa annat med, men det kan nog förklaras av oskärpa i synen, skuggor och annat sånt mer vetenskapligt. tyvärr.men iaf. :)

2010-04-14 @ 00:44:06
URL: http://donkens.blogg.se/
Postat av: Liiiiillleeeen ;D

japp, jag har sett ett spöke, hemma hos min kompis

en liten pojke med gamla slitna kläder.komentera gjärna min blogg :)

2010-04-14 @ 18:09:46
URL: http://liineeaandersson.blogg.se/
Postat av: Mickan

Jag har aldrig varit med om nåt faktiskt, och det är jag skitglad för, för jag är livrädd för allt som har med sånt där att göra!

Och jag hatar även just speglar. Min mardöm är att vara med om det som 'Donken' ovan skriver om. Så jag kollar inte i spegeln längre än jag behöver, på kvällarna, och absolut inte i bakgrunden, utan BARA på mig själv hahah.

2010-04-14 @ 19:19:13
URL: http://schnajjgol.blogg.se/
Postat av: Mickan

Sv: Ja samma här, för mig är det som en skräckblandad förtjusning för jag tycker ju ändå det är intressant och vill mer än gärna höra folks berättelser dom varit med om, och gärna skrämma mig själv ändå med att kanske läsa om det och sånt :P

2010-04-14 @ 19:57:43
URL: http://schnajjgol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0