Bob Greene's tre frågor

Känner du att du behöver gå ner i vikt? Då är detta inlägget kanske något för dig. Enligt hälsocaochen Bob Greene (har synts flertalet gånger i The Oprah Show) så finns det tre viktiga frågor att ställa sig.



• Varför är jag överviktig? Svarar du: "för att jag gillar chips, pizza, godis", tänk efter noga. Vad är den RIKTIGA orsaken? Kanske för att döva ångest? Är du uttråkad, stressad? osv. Vad är DIN orsak?

• Varför vill jag gå ner i vikt? Beror det kanske på att du ska på en klassåterträff,  bröllop eller kanske finns det påtryckningar från familjen? Ja, detta kanske kan få dig att komma igång, men det kommer inte att hålla i längden. Du ska istället göra det för hälsan skull, att du vill ha ett bättre liv. Kanske har du fått följdsjukdomar på grund av din övervikt eller kanske ligger du i riskzonen för att utveckla t.ex. diabetes eller/och hjärtproblematik. Det gäller helt enkelt att ha rätt tanke bakom för att det ska bli bestående. 

Varför har jag inte lyckats? Detta beror på att du inte har identifierat och arbetat med den verkliga orsaken bakom ätandet. För att kunna ändra ett beteende, så måste du först ta itu med det VERKLIGA problemet annars är du snart tillbaka i samma dåliga vanor igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0