♥ Moulin Rouge ♥Språk: Engelska
Regissör: Baz Luhrmann
Skådespelare: Ewan McGregor, Nicole Kidman, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, Garry McDonald, Jacek Koman, Matthew Whittet, Kylie Minogue
Priser: Oscars för scenografi och kostym.

Handling: Den unga poeten och författaren Christian (Ewan McGregor) reser från det tidiga 1900-talets London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Genom sina nyfunna, och lika bohemiska vänner blir han efter en rad missförstånd presenterad för den undersköna kurtisanen och glädjeflickan Satine, (Nicole Kidman) stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge.

Christian blir vid deras första möte förälskad i den vackra kurtisanen, och Satine blir även hon, om än motvilligt, förtrollad av Christians sång och bryter därmed den gyllene regeln - att aldrig bli förälskad.

De unga älskande är tvungna att dölja sin kärlek, då Satine är bortlovad till den förmögne hertigen, som gör allt i sin makt för att med "ensamrätt" charmera kurtisanen med den ena romantiska supén efter den andra, men förgäves. Då hertigen även har hållhake på Harold Zidler, Moulin Rouge's ägare, i och med sina stora investeringar i den show som inom kort skall ha premiär på Moulin Rouge, komplicerar han de ungas kärlek ytterligare. Samtidigt hotar ännu en fara att slita Satine från sitt livs kärlek...Betyg: Det här är en film helt i min smak och har sett den massor med gånger. En perfekt blandning av kärlek, smärta, avundsjuka, intrig men även hopp. Dessutom en massa musik som ett körsbär på toppen. Underbara låtar som Your song och Come what may passar perfekt in i filmens atmosfär. Moulin Rouge kan inte annat än att få 5 fjärilar av 5 möjliga!


Kommentarer
Postat av: MAARIAWH

visst är den? :) tack ♥

2011-02-07 @ 21:07:54
URL: http://maariawh.blogg.se/
Postat av: Markus Olsson- johannesbo

En av de bästa!!!

2011-02-07 @ 21:21:55
URL: http://johannesbo.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tycker om moulin rouge också!sv: jag håller med i allt du säger! :)

2011-02-07 @ 21:43:19
URL: http://johannalicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0