♥ 10 orsaker att dricka mycket vatten ♥

Något man ofta hör är att man ska dricka mycket vatten, men vad man däremot inte hör lika ofta är varför man ska det. Det är det jag ska ta upp i det här inlägget.1. Träna bättre 
Det räcker med att du förlorar 2%, ca 1-1½ liter, av vattnet i kroppen, så minskar prestationsförmågan med upp till 20%. Det är därför extra viktigt att man ser till att dricka tillräckligt även under träning.

2. Bli av med värken
Hör du till de som tar en huvudvärkstablett när du har huvudvärk? Prova att istället dricka ett glas vatten. Det kan nämligen vara så enkelt att du har vätskebrist. Om du måste ta en tablett ändå så drick mycket vatten så kan du förhindra att få ont i magen istället.
Vid baksmälla så beror det oftast på att du är uttorkad så drick mycket vatten och för att motverka baksmälla dagen efter så drick mycket vatten innan sänggående.3. Håll borta förkylningar
Om man dricker dåligt med vatten så torkas slemhinnorna ut, vilket gör dem extra mottagliga för infektioner och virus.

4. Gå ner i vikt
Är du ofta hungrig? Det kan vara kroppens sätt att tala om för dig att du behöver dricka vatten. Ofta misstas törst för hunger. Nästa gång du är hungrig prova att dricka ett glas vatten istället! Vill du förbränna kalorier genom att dricka vatten? Drick då isvatten eftersom kroppen då måste jobba för att omförvandla det till kroppstempererat.

5. Res utan problem
Blir du trött och får svullna ben under flygresan? Oftast beror det på att du druckit för dåligt. Den torra luften i planet gör att du torkar ut. För att motverka detta drick vatten varje timme och undvik alkohol och koffein under resan.6. Hälsosammare tarm
Fibrerna behöver vätska för att kunna passera tarmen ordentligt. Dricker man istället dåligt så leder det till förstoppning.

7. Hud och hår
För att få vacker och hälsosam hud och hår behövs vatten. Vatten är minst lika viktigt för huden som krämer.

8. Hjärnan
För att hjärnan ska fungera ordentligt behöver den vätska. Dricker du dåligt så blir du trött, får sämre koncentrations- och koordinationsförmåga och sämre reaktionstid.

9. Förebygg njursten
Ökar du vätskeintaget så tunnas urinen ut, vilket motverkar att det bildas saltkristaller som i framtiden kan utvecklas till njursten.

10. Muskler
Du får snygga muskler av vatten. Musklerna består i första hand av vatten, vilket betyder att det är viktigt att dricka mycket vatten för att bibehålla snygga muskler.

Så hur mycket vatten ska man då dricka per dag? Kroppen gör av med ca 1 ½ - 2 ½ liter vatten per dygn, men eftersom man även får i sig vätska genom maten så brukar man tala om att ca 1 ½ liter per dag är lagom, mer om du tränar.


Kommentarer
Postat av: Frida

åååhh vad bra att du skrev det här inlägget! mina kompisar säger alltid till mig: "asså du dricker skiiit mkt vatten, varför dricker du sååå mycket!?" då kan jag nu säga varför! :D haha btw, fin blogg

2010-10-16 @ 20:47:30
URL: http://kanzis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0