♥ The Stanley Hotel ♥För de som sett Stephen Kings The Shining (miniserien), känner förmodligen igen det här hotellet som The Outlook hotel i miniserien. Hotellet användes nämligen i delar av just The Shining. Det många kanske inte vet är att det var från just The Stanley Hotel som Stephen King fick inspirationen till boken.

 

Hotellet ligger uppe i bergen i Estes Park, Colorado och det har varit öppet sedan 4 July 1909.

 

Många oförklarliga fenomen har skett där. Bland annat har man vid flera tillfället sett F.O. Stanley, mannen som byggde hotellet. Man har även hört pianospel vid flertalet tillfällen i balsalen som man tror kan var Flora Stanley.

 

I rum 407 har man sett någon titta ut genom fönstret vid tillfällen då rummet inte varit bokat. Det har också varit ett ljus som tänts och släckts. Under natten har hissen i närheten fört oväsen då den inte ens använts.

 

Rum 418 har mest rapporterade övernaturliga aktiviteter och det har varit barn. Bland annat så har barn hörts i korridoren utanför under natten, då det inte funnits några barn bland gästerna. Städpersonalen har ofta hört konstiga ljud i rummet och har även sett avtryck på sängen då ingen varit i rummet.

 

Det har också rapporterats om många oförklarliga fenomen i rum 217 och 401.

 

Många andra aktiviteter har rapporterats runt om i hotellet.

 

 


Kommentarer
Postat av: Michaela

dit skulle jag lätt vilja åka :D :D

2010-05-17 @ 10:25:06
URL: http://michaelaweijnblad.blogg.se/
Postat av: Anonym

Rum 217 sprängdes pga en gasexplosion och en städerska skadades svårt, men hon fick vård på hotellet och ägaren som fick så dåligt samvete över olyckan tog väl hand om henne. Det sägs att hon än idag spökar i rummet, troligen för att hon e så tacksam.

Det fanns många barn bland gästerna, mkt pga. att de flesta av gästerna som besökte hotellet led av TBC, de gav sig upp i bergen för att få frisk bergslugt (vilket i princip va den ända behandling som fanns för TBC då) Många avled, därav barn.

Ha de gott

2010-05-17 @ 13:23:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0