♥ 6 tips vid förkylning ♥

Eftersom jag är hemma och är sjuk just nu, och många andra, så är det ganska passande med lite tips på vad man kan göra när förkylningen väl brutit ut.

 Kortisonspray
Undvik så långt det går vanlig nässpray eftersom man lätt blir beroende av det. Vad är då skillnaden på kortisonspray och nässpray? Nässpray vidgar näsan tillfälligt, medan kortisonsprayen istället tar ner svullnaden. Jag använder alltid min kortisonspray som jag har mot allergi även när jag är förkyld och oftast behöver jag inte ens röra den vanliga nässprayen. Den jag använder heter Flutide Nasal och finns att köpa receptfritt på apoteket.

 Vätska
Vätska, vätska och åter vätska. Jätteviktigt att dricka mycket när man har feber. Lemsip
Detta är ett förskylningste som tyvärr inte finns i Sverige, men är ni i england så köp hem ett lager. Jättebra när man är förkyld för den minskar ner antalet sjukdagar. Finns även att beställa hem via nätet.

 Slemlösande
Hör du till dem som lätt blir slemmig när du blir förkyld och även har svårt att få upp det? Det är jättebra att få i sig något som är slemlösande, det kan hålla borta en eventuell lunginflammation! Själv använder jag Acetylcystein.

 Sömn
Precis lika viktigt som det är med vätska är det att du får tillräckligt med sömn. Sover man dåligt sänker det immunförsvaret. Dessutom så är det genom sömn som kroppen återhämtar sig. Hostdämpande
Känns det som att du håller på att hosta upp lungorna eller du kanske inte får sova på grund av hostan? En bra grej är att ta något som dämpar hostan. Jag använder mig av Noskapin.Vad tyckte ni om det här inlägget? Vore det intressant med ett inlägg där jag ger tips om vad man istället kan göra för att motverka en förkylning?


Kommentarer
Postat av: Kadri

Det är aldrig fel med tips

2010-05-02 @ 16:41:41
URL: http://livetivillavillekulla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0