Flytt!

Nu flyttar bloggandet på riktigt. Hoppas ni föjer med!

http://nettanbutterfly.bloggplatsen.se

Förbereder bloggflytt

Jag kommer att sluta blogga på blogg.se. Kände att jag ville testa en annan bloggportal ett tag, plus att jag tröttnat på att det ibland är en del krångel på blogg.se.

Men ett tag framöver så kommer jag att blogga på båda eftersom det är en del inlägg som ska flyttas över till den nya. Så klart så går det att kika in redan nu och ta del av gamla inlägg som ni kanske har missat!

http://nettanbutterfly.bloggplatsen.se


Svar till Random

Fick en fråga av Random och eftersom personen inte lämnade någon mail så blir det ett svar här istället!

Fråga: Tjena, huset på bilden, vart är de? Har de nå namn?

Svar: Tyvärr så vet jag inte vad det är för hus ens, så kan inte ge dig något svar på din fråga.

Långpromenad

Runt lunch-tid så var jag och Jenna ute på en långpromenad i rask takt runt stan på över en timme.



Riktigt skönt var det men jobbigt också! Har nyligen varit sjuk och då blir alltid mina lungor påverkade och då tar det ett tag innan jag får upp flåset igen. Därför ska jag nu försöka få in lite motion oftare! Men jag ska vara ärlig och säga att det inte kommer att bli lätt för det är ju betydligt svårare att ta sig ut ensam!


Vill ha!

Dags för lite mer som gärna får flytta in hos mig. Blir mycket sådant nu när det närmar sig jul! Dessa två böcker vill jag ska få en plats i min bokhylla.




Dag 13

Två veckor har kommit och gått. Inne på 13:e dagen utan godis och so far so good. Det har varit några tuffa dagar med godissug men har lyckats överkomma dem. Dock har det blivit annat med sött så är ju inte bra det heller, så nu blir det ännu hårdare tag. Men eftersom godis är min stora svaghet så är bara det faktum att jag inte valde det istället något bra. Det var väldigt nära att jag ville ge efter, men jag var stark och stod emot. Sedan kan man ju alltid diskutera hur bra det var att äta annat med socker. Men som sagt, bättre det än godiset för det hade varit hundra gånger värre.

Jag har varit lite dålig på att komma på det där med belöningarna, men jag köpte mig faktiskt en kjol från Gina Tricot, som fick bli en belöning för att jag klarat två veckor. Denna blev det:


R.I.P.

När jag såg nyheterna så fick jag en smärre chock. Lasse Brandeby har vid 66 års ålder avlidit efter en tids sjukdom. 



Det är så mycket jag kommer att minnas. Kurt Olsson är så klart en av de främsta karaktärerna jag kommer att minnas och som många förknippar honom med. Egentligen minns jag inte så mycket av Kurt Olsson i säg mer än att jag såg det på tv när jag var liten. Däremot minns jag mer av tv-serien Rena Rama Rolf där han spelade Rolf Allan Mjunstedt, spårvagnschauffören från Göteborg.

Vila i frid.




Soffa + film = perfekt söndag

Finns det något bättre att göra en grå och tråkig söndag är än att titta på film? Eller någon bra serie som man kan se några avsnitt av i stöten. Nu ska det tittas på The Change-Up. Verkar vara en rolig film. Jag hoppas på det i alla fall!


Fairytale


Nya frisyren

Jag lovade ju bild på nya frisyren, men jag tänker faktiskt vara lite generös och lägga upp tre istället för en gör den ingen rättvisa. (Är jättetrött, om ni undrar varför jag inte ser glad ut :P)

Före:

Lite suddigt, men ni ser ju ändå hur håret var innan.

Efter:

Framifrån.


Vänster sida.


Höger sida.

Mycket bättre! Vad tycker ni?

En lång dag och Ace Ventura

Har knappt varit hemma idag känns det som. Var nere i stan på dagen och klippte mig. Äntligen, känns så himla skönt! Kommer bild på nya frisyren senare. Efter det gick jag omkring på stan i nästan två timmar i väntan på att det skulle mörkna så jag kunde kolla in Stad i ljus. Fast jag tyckte inte det var så märkvärdigt eller så kanske det skulle varit lite mörkare, men orkade inte vänta längre.

Nu har jag äntligen ätit lite så nu är mitt dåliga humör bättre igen, haha. Har intagit sängen för tv-tittande där. I brist på annat så ser jag på Den galopperande detektiven rider igen. Men Jim Carrey är alltid rolig så det är inget minus!





Kolla in en av de roligaste scenerna här!

Frisyrbyte?

Är riktigt sugen på att klippa mig. Speciellt med tanke på att det är så svårt att få någon ordning på kalufsen. Den lever sitt eget liv och kan verkligen driva mig till vansinne. Funderar på två olika frisyrer jag haft tidigare, men skulle vilja ha lite synpunkter.

 
Långt på ena sidan, kortare på andra.


Lite samma som den förra men inte lika stor skillnad på sidorna.

Vad tycker du?

Gamla videoinlägg

Sitter och kollar på gamla videoinlägg just nu (mest från förra bloggen), lite kul samtidigt som jag får lite ångest när jag ser hur smal jag är i en video. Men en sak är säker, jag ska se ut så igen. Sedan blev jag riktigt sugen på att skaffa en frisyr förut, så kanske blir en vända till frisören snart!

Får nog förresten bli ett videoinlägg snart, är verkligen på tiden!

En grå dag

Är riktigt sju-sovar-väder idag. Vilket så klart gör det ännu svårare att få någonting gjort här hemma. Är en sådan där jobbig dag då man egentligen inte har ork eller lust att göra någonting alls, men bara att försöka ta sig i kragen.

Den här veckan har gått långsamt samtidigt som det gott fort. Hur det nu kan göra det, minst sagt märkligt! Istället för att tråka ut dig med lite strunt om ingenting eftersom jag inte vet vad jag ska skriva, så säger jag hej så länge och återkommer senare. Nu blir det musik på högsta volym så grejandet går som en dans!


Vill ha!

Har hittat lite väggdekor på tradera som jag skulle vilja ha. Tycker det är så fint med text på väggen, blir mer personligt. Det vill säga om man väljer något som verkligen talar till en och inte kör på "mode-text".



Dessa två skulle jag vilja ha hemma!


Denna vill jag ha i köket på en av köksluckorna eftersom jag är världsbäst på sockerkaka! (Är inte alls blygsam där, haha) Egentligen skulle jag ju vilja ha det receptet jag själv använder, men får nöja mig med detta.


Eftersom jag har lite av ett kontrollbehov i vissa situationer så skulle det här passa bra att ha på väggen hemma, så kanske jag vågar släppa lite på kontrollen.

Hur det är att leva med ett godis/sockerberoende

Eftersom jag skriver en del om hur bra det går just nu med min kamp att hålla mig godisfri, så varför inte ett inlägg lite om hur det är när jag lever mitt uppe i beroendet?

Det är så lätt att lura sig själv och tänka "men om jag håller mig till en dag i veckan, det borde funka...", när det i praktiken inte alls fungerar. Lika lite som det fungerar att tänka "men jag ska bara ta en bit..." En bit existerar inte i en godisberoendes värld. Jag kunde gå till affären bara för att köpa godis, men kom så klart på en ursäkt för att det var något annat jag "måste" köpa. Det blev inte bara en sak heller. Köpte jag en chokladbit så var jag tvungen att ha en läsk också för annars blev jag ju törstig. Och inte kunde jag bara köpa en chokladbit utan då blev det något i laktris-väg också, men då var jag tvungen att köpa något mer för att jämna ut det lite... Så kunde jag hålla på. Trots att jag varit ordentligt godissugen så kunde jag vela länge i affären för var egentligen inte sugen på någon specifikt utan ville bara ha min drog och stilla beroendet.

Grejen är den att jag kunde äta godis tills jag mådde illa och då åt jag några bitar till och under hela tiden (även innan illamåendet) så reflekterade jag egentligen inte över vad det smakade. Det var som att jag gick på autopilot.

Jag bor själv, men det hindrade inte mig ifrån att gömma undan godis. Det kunde ju komma någon på oväntat besök... Hände även att jag smugglade med mig godis när jag hälsade på föräldrarna över helgen som jag åt av när de andra sov.

När jag var sjuk så kunde jag släpa mig ut varje dag bara för att få mitt godis. Det var värt det att vara helt slut sen, bara jag fick min fix.

Jag kunde fantisera en hel dag på jobbet om att få gå till affären och köpa godis när jag slutat. Om att få stoppa den där första godisbiten i munnen. Fanns det kakor på jobbet så kunde jag ta en när ingen såg så jag skulle klara mig tills jag kom till affären.

Godiset (även annat sött om jag struntade i godiset) har varit ett sätt för mig att hantera känslor. Var jag glad, arg, ledsen, stressad, trött eller bara rastlös och uttråkad så åt jag godis. Hade det varit en bra dag så kunde jag äta godis för att fira och hade det varit en jobbig dag så tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av lite godis. Godis fanns alltid med i bilden.

Jag har medvetet valt att skriva i då-form, inte bara för att jag i skrivandets stund varit godisfri i 9 dagar utan också för att jag är riktigt motiverad att jag ska förbli fri.

Dag 9

Är nu inne på den nionde dagen utan godis och för första gången så känner jag mig frestad att köpa godis. Egentligen tror jag inte att jag är så jättesugen på det utan mer att jag saknar det. Kan låta konstigt kanske, men det när man slutar med det man är beroende av så är det som en förlust. Man går lite igenom en sorgeperiod för helst av allt vill man kunna ta den där godisbiten (eller vad det nu må vara) ibland precis som alla andra utan att hamna i det där helvetet igen som det innebär att vara beroende av något... Jag SKA klara även den här dagen utan återfall!

Kissekatt

Med lite tur så blir den här sötnosen min lagom till jul. När jag säger tur så menar jag om Akilles accepterar en ny kisse. Första mötet gick sådär, en massa fräs och morr från Akilles sida medan den lilla inte brydde sig ett dugg. Vi tror i alla fall att det är en tjej och i så fall ska hon heta Alice :)






Jobba

Har fått jobba på min favoritavdelning idag. Var senast där för cirka två månader, så det var ett tag sedan. Att få höra att man varit saknad och att de till och med frågat chefen varför jag inte blir inringd är ju så klart roligt att höra. Kul att jag verkar uppskattas lika mycket som jag trivs att jobba där :)

Det märks att det inte är varje dag jag går upp strax efter fem på morgonen för nu är jag rätt seg. Blir tidigt i säng ikväll! Först blir det dock Det okända.

Födelsedag

Då är jag ett år äldre då! Numera så känns inte födelsedagarna så speciella längre (inte som de var när man var liten), förutom att det blir en trevlig dag med tårta med familj och närmaste släkten. Men det klart att födelsedagar alltid är trevliga förutom att man helst inte vill bli så mycket äldre ;)

Vad fick jag då i present?


Ett par Slippies fick jag av mamma och pappa. Precis vad jag önskat mig till mina isbitar till fötter som det blir varje vinter! (För er som inte vet vad det är så är det tofflor som man värmer i micron).


Fick även en film av mamma och pappa, så nu har jag även trean. Fick en med både blue-ray och vanlig dvd, så nu har jag min första blue-ray-film, bara apparaten som fattas :P

Av syrran och hennes kille så fick jag ju plånboken som jag skrev om att jag fick i förskott. Present från brorsan och mormor kommer senare. Sedan fick jag även presentkort på Åhléns av mamma och pappa.

Blev ett lyckat födelsedagsfirande med fika, tårta och så trevligt sällskap så klart!

Dag 5

So far so good! Dag 5 utan godis är nu över och det känns fortfarande jättebra. Fattar det knappt, det är liksom för bra för att vara sant. Enda förklaringen jag kan komma på är att jag är väldigt motiverad den här gången. Det finns inte i min värld att jag kommer att misslyckas.

Jag har faktiskt druckit lite läsk under kvällen till chipsen hemma hos föräldrarna. Men imorgon kommer den riktiga utmaningen då det blir tidigt födelsedagsfirande (fyller år på söndag) med fika och tårta. Så klart så kommer jag ju att hålla igen så mycket det går så att inte mitt godissug ska triggas igång. Samtidigt så blir det ju lite av ett test att se vart gränsen går, om jag fixar ett kalas med allt vad det innebät utan trilla dit. Kanske kan kännas dumt, men samtidigt så behöver jag ju lära mig vart mina gränser är någonstans...

Varför?

Hur kommer det sig att fantasin och kreativiteten alltid flödar när man inte har tid att sätta sig ner och skriva?

Dag 3

Nu är snart även det 3:e godisfria dagen slut. Helt otroligt! Jag är förvånad över hur bra det går. Det är inte bara det att jag inte ätit godis på tre dagar utan har även hållit mig borta från fika och läsk (som jag drack varje dag).

Jag måste dock erkänna att jag börjar känna av ett visst sug och att jag fått lite abstinensbesvär. Inte så att jag skakar eller så som man kan göra, utan mer att jag känner mig rastlös och så har jag haft lite ont i huvudet också till och från.

Måste bara berätta att jag fick min kjol från H&M som jag beställde på rean. Kan säga att jag redan innan visste att den inte fanns i min storlek utan beställde medvetet i en mindre storlek för att jag så gärna ville ha den. Till saken hör då att när jag fick den så upptäckte jag att det inte var något som helst töj i den så måste gå ner mer i vikt än jag räknat med. Nu har jag en rejäl morot kan jag säga! Det får bli en av mina belöningar men när vet jag inte för det beror på när jag kommer i den, haha!


In case of emergency - tillägg

I mitt tidigare inlägg om vad som var bra att ha i sjukvårdslådan i hemmmet, så ville jag ha lite tips från er läsare om vad man mer behövde. Fick ett tips från en läsare:



HLR-instruktioner är en väldigt bra idé. Det bästa är så klart om man gått en kurs, men även då är det bra att instuktioner hemma för minnet kan lätt svika en efter ett tag och/eller i en akutsituation.
• Termometer - vet inte hur jag kunde glömma något så självklart. Det är absolut något som ska finnas hemma. Vilken variant man vill ha är ju en smaksak och har man småbarn kanske man till och med har mer än en. Jag kör själv med den man har i munnen.
• Sax har ju alla hemma, men det är alltid bra att ha en liten sax som hela tiden finns i sjukvårdslådan, vilket jag själv har.
• Pincett - bra om man får en flis, men så klart även att använda vid hantering av sterila kompresser.


Dag 2

Tjoho! Den andra dagen utan godis är nu nästan över. Jag kan knappt fatta att det har gått så pass lätt hittills. Idag har jag haft ett litet sug, men inte alls så farligt som jag vet att det kommer att bli förr eller senare. Förmodligen förr eftersom dag 3 alltid har varit en magisk dag då godissuget kört igång med styrka. Men jag ska fixa det här, inget snack om saken!

Dessutom ska det bli intressant att se om det händer något på vågen också, utan träning. Kommer så klart att det ska tränas också så snart jag blivit frisk, men ändå kul att se om det gör mycket skillnad.

Down the road


Motiv: Väg längs med kyrkogård
Fotograf: Jag
Kamera: Canon IXUS 95

In i dimman

Är ett väldigt dimmigt Skövde idag. Jag tycker att det är ganska mysigt på något sätt, men eftersom jag är sjuk så blir det ingen promenad. Om jag inte orkar ta mig till affären en sväng. Känns ganska bra med sötsuget, känns som att det är under kontroll, men säker är jag ju inte än. Frågan är om jag borde gå och handla. Vad behöver jag EGENTLIGEN just nu som är så viktigt? Förutom mina älskade blåbär då förstås...


Handlingsplan - godis

Nu under kvällen så har jag suttit och gjort upp en handlingsplan. Jag tyckte att det var en bra idé nu när jag slutade äta godis idag att sätta upp lite delmål bland annat. Dock har jag inte kommit på några bra och konkreta belöningar så det kommer att fyllas på under tiden. Har du några förslag på belöningar så hojta gärna till!




Område: Sockerberoende

 

Mål:

• Inte äta något godis alls
• Endast fika, läsk eller annat med mkt socker 1 gång per vecka

• Få mer energi

• Slippa de häftiga svängningarna i blodsockret

• Må bättre

• Få ett bättre immunförsvar

 

Delmål 1: en vecka utan godis

Delmål 2: två veckor utan godis

Delmål 3: en månad utan godis

Delmål 4: tre månader utan godis

Delmål 5: ett halvår utan godis

Delmål 6: ett år utan godis

Delmål 7: två år utan godis

Delmål 8: tre år utan godis

Delmål 9: fyra år utan godis

Delmål 10: fem år utan godis

Slutmål: resten av livet utan godis

 

Vägen dit:

• Tänka jag VILL INTE istället för jag får inte

• Äta en ordentlig frukost

• Läsk max en gång per vecka

• Träna regelbundet för att få lyckohormoner på det sättet istället

• Äta krom-tabletter för att minska sötsuget

• Äta bär och frukt som snacks istället för godis

• Prata med någon som stöttar mig när jag behöver det

 

Konkreta exempel, utvärdering:

• Godiset blir inte lika tabu när jag säger VILL INTE iställer gör jag får inte

• Blodsockret får en bra start i och med frukosten

• Jag håller mig till läsk en gång i veckan

• Jag är piggare och gladare tack vare träningen och använder då inte godis som tröst

• Sötsuget är under kontroll tack vare krom-tabletterna

• Bär och frukt är mycket godare än godis

• Jag ringer någon när jag känner att jag behöver det istället för att ge efter för sötsuget

 

Start-slutdatum:

1 november 2011 - resten av livet

 

Belöning:

• När jag klarat av del mål 1 ska jag färga håret
• När jag klarat av delmål 2 ska jag köpa mig ett nytt läppstift

• När jag klarat av delmål 3 ska jag

• När jag klarat av delmål 4 ska jag

• När jag klarat av delmål 5 ska jag

• När jag klarat av delmål 6 ska jag ut och fira

• När jag klarat av delmål 7 ska jag

• När jag klarat av delmål 8 ska jag

• När jag klarat av delmål 9 ska jag

• När jag klarat av delmål 10 ska jag


Dag 1 - igen

Åter igen ger jag mig på sluta-äta-godis-tåget. Skam den som ger sig! Jag har under flera månader ätit godis som innan, dvs varje dag, men när jag ställde mig på vågen i lördags och insåg att jag väger mer än jag någonsin gjort så fick jag nog. Vill sluta i tid för blir ju bara svårare och svårare ju längre det går. Men vikten är ju inte enda anledningen så klart. Vill leva ett normalt och friskt liv utan ett ständigt sug. Klart det kommer att vara bra och dåliga dagar, men bara att härda ut för de lär ju komma mer och mer sällan med tiden.

I vilket fall som helst så har dag 1 gått oerhört bra. Jag har faktiskt inte haft ett enda sug efter godis. Helt otroligt! Jag tror att det beror på att jag bestämt mig den här gången, att jag VILL lyckas! Men än är det långt kvar tills jag kan slappna av och inte leva dag för dag, så behöver verkligen allt stöd jag kan få!


Tintin

Igår var jag på bio och såg Tintin-filmen i 3D med Ida. Ett besök är, enligt min mening, ett perfekt slut på veckan.



Handling: Tintin och kapten Haddock ger sig ut på en skattjakt efter ett sjunket skepp som var under befäl av Haddocks förfader. Men någon annan är också på jakt efter fartyget...



Mitt betyg: Jag kan säga att jag hade ganska stora förväntningar på den här filmen efter allt jag hört om den. Men eftersom jag inte sett mer än någon snutt av någon av det tecknade filmerna, så hade jag inte så mycket koll på vad exakt jag hade att vänta. Filmen var bra gjort och innehöll mycket action vilket jag gillar. En del skratt blev det också. Tycker dock att 3D-effekterna kunde varit lite mer av, men får ändå godkänt.

   

Lördag

Verkar som att min förkylning kommer att bryta ut på riktigt den här gången. Lika bra så jag får den överstökad! Men eftersom kvällens biobesök blev flyttad till imorgon, så får den allt vänta en dag till. Kurerar mig i alla fall som bara den och tar det riktigt lugnt hemma. Har blivit en rad The Nanny-avsnitt idag. Tror jag nästan sett en hel säsong, haha. Men skönt att kolla på så pass korta avsnitt ändå, det är lagom när man inte mår helt hundra!

Nu kollas det på Så mycket bättre och direkt efter det så förflyttar jag mig med datorn till sängen det ska se på ännu ett avsnitt av någon serie innan det är dags att sova.


In case of emergency

När jag var på väg hem från apoteket så tänkte jag: Varför inte ett inlägg om lite vad man behöver ha hemma i "sjukvårdslådan"? Kommer inte bara ta upp vad man kan behöva så här i förkylningstider utan även annat.



• Plåster - helst sådana man klipper till själv eftersom det är skonsammast mot huden.
• Sårdesinfektion (t.ex. klorhexidin) - speciellt bra vid skrubbsår, men även andra sår då det finns risk för infektion.
• Suturtejp - vid mindre djupa sår som ej behöver sys. Onödigt att åka till akuten om man inte behöver. Hålla bara koll på att inget tillstöter.
• Kompresser - behövs vid sårrengöring och kan även användas som tryckförband vid små sår.
• Tryckförband - behövs vid akuta och livshotande blödning tills ambulansen kommer.
• Bandage - en lätt stukning som inte behöver kollas upp av läkare behöver stöd från ett bra bandage.
• Värktabletter - ha gärna flera olika som t.ex. pamol (alvedon) och ibumetin (iprén). Visste du förresten att genom att ta en tablett av varje (1 med paracetamol och 1 med ibuprofen) så får du en bättre effekt mot värken? Även bra att ha en gel hemma som t.ex. zon. Bättre att skona magen om du har ont i t.ex. ett knä.
• Nässpray - testa dig fram vilken som passar bäst för dig. Kanske det räcker med en vanlig koksaltlösning? Det bästa är dock att använda kortisonspray i stället för vanlig nässpray eftersom den tar bort inflammationen istället för att bara vidga som t.ex. otrivin gör. Dock brukar jag använda båda när jag är förkyld, men då bara när jag ska sova. Använd då gärna nozoil samtidigt eftersom kortisonsprayen ger sköra slemhinnor och ihop med vanlig nässpray kan man få sår i näsan.
• Halstabletter - vanliga halstabletter är jättebra att ha hemma, men se till att även ha bakteriedödande halstabletter som t.ex. Strepsil.

Har jag glömt något? Berätta!

Dreamhair

Fortsätter lite på sista punkten i förra inlägget. Så här önskar jag att mitt hår ser ut varje morgon när jag vaknar...


Vill ha!

Nu närmar sig både födelsedag och jul, så vad passar inte bättre än en wishlist?!

• Slippies boots - "Ett par höga, gosiga innetofflor fyllda med linfrö som du värmer i micro 90 sekunder innan du drar på dem på dina stackars fossingar. De håller då värmen i upp till två timmar."



Harry Potter and the deathly hallows (part 1) - saknar ett par filmer innan dess men just nu vill jag verkligen ha de två sista filmerna först.



• Läppstift från Viva La Diva - hade väldigt förutfattade meningar om detta sminkmärke, men blev glatt överraskad när jag testade ett läppstift på Halloween. Men den här gången vill jag ha något mer naturligt som jag kan använda till vardags.



• OnePiece/Ziperall - jag kan ärligt säga att jag var väldigt anti mot detta klädesplagg redan från början och bara det att erkänna att jag faktiskt nu vill ha en tar emot. Det jag inte förstår är hur man kan omkring med den ute på stan. Jag skulle själv känna mig som ett förvuxet barn. Däremot själv hemma i soffan så kan jag absolut förstå det, det är hemma jag skulle använda den, ingen annanstans.



• TENS - "Elektroder som placeras direkt på huden där du känner smärta. Elektroderna är kopplade till TENS-stimulatorn. Från denna sänds impulser ut som blockerar smärtan. Är bra mot både akut och långvarig smärta. Naturlig smärtlindring utan biverkningar." Jag har testat en sådan här tidigare, så vet att det hjälper. Ska definitivt köpa en men måste vänta tills efter jul ;)



• Medgörligt hår - jag är så fruktansvärt trött på mitt hår just nu. Det har jag varit rätt länge också. Var och klippte mig för någon månad sedan för att jag inte fick någon ordning på det, men blev inte ett dugg bättre. Är jag bara hemma så blir det oftast en tofs för att jag inte orkar bråka med det. Hatar verkligen när håret kommer till den här längden och det inte går att göra något med det. Oftast då jag klipper av det, men man kanske ska härda ut ett tag till... Är sååå avundsjuk på alla med perfekt hår som alltid gör som de vill!


Happiness

Hörde den här låten när jag såg filmen Honey 2 och letade genast reda på den.



"Just step on the gas cause I don't wanna miss this. See what you're bringing me boy is priceless. I gotta be out of my mind not to try this. Through strength I found love. In time I found myself in happiness with you."

Home sweet home

Så var jag hemma igen! Varit och jobbat några timmar på Tomtegården (ett äldreboende, inte en gård för tomtar ;)). Trots att det bara var fem timmar idag så är jag helt slut nu. Var på en ny avdelning så jag kände mig ju mer eller mindre värdelös. Kanske att ta i, men som nybörjare kände jag mig nästan trots att jag jobbat inom vården i flera år. Är ju alltid olika rutiner vart man än hamnar. Har börjat nysa en massa idag och det känns som en förkylning är på gång på riktigt. Äntligen! Ja, jag säger äntligen, för jag har haft småkänningar av förkylning ett tag nu. Lika bra att få det överstökat, haha. Fast det får gärna vänta lite till för på lördag ska jag på bio med Ida!

Ullared

Den 19:e december drar jag till Ullared för lite shopping. De julklappar som inte är klara ska inhandlas och en del tidiga klappar till mig själv lär det bli så klart, haha. Har börjat lite smått på min lista och än så länge ser den ut så här:

• Strumpor - köps alltid minst en packe vid varje Gekås-besök.
Väska - en stående punkt på lista. Har jag sagt att jag älskar väskor, haha.
Hårspray (småflaskor) - även detta handlas varje gång, perfekt att ha i väskan!
Almanacka - finns att köpa för tian så självklart köps den där.
Ramar - ska äntligen få upp lite av mina fotografier på väggarna.
Hörlurar 
• Gardiner
• Nutrilettsmoothies
- perfekt att ta efter ett träningspass.
Smink
• Sminkborstar
- har inga bra så behövs!
• Necessär (en stor)
• Parfym (om det finns)
- behöver en ny och har ännu inte hittat min favvodoft så då kan jag lika gärna kolla där.

Sen så ska jag ju handla julklappar också då, men det läggs till senare när jag vet vilka som det inte köpts till.


Sjusovar-väder

Jobbigt när det är dagar som dessa, då det känns som att man aldrig vaknar...


Inventering

Igår så var jag och jobbade lite på H&M efter stängningsdags. Det var inventering. Inte fel med lite pengar ;) Timmarna gick och helt plötsligt var klockan 23.10 när det var dags att gå hem. Kändes ganska okey med ryggen ändå (har haft riktigt ont så har inte ens vågat mig att träna), men man var rätt slut efteråt. Syrran var också med och inventerade och hon sov hos mig eftersom jag bor ca 5 minuter därifrån. Både jag och syrran drömde om inventering i natt, haha.


RSS 2.0