Shopping!

Vad behöver man när det känns som att hela ens värld har vänds upp och ner? Jo, lite tröstshopping.
 
Gina Tricot, 19 kr
 
H&M, 30 kr. Hade velat ha den i svart också, men fanns tyvärr inte i min storlek.
 
H&M, 50 kr. Brukar vanligtvis inte köpa med så här mycket mönster, men ibland måste man våga lite också ;)

Down memory lane

Det är otroligt hur mycket man samlar på sig egentligen. I helgen så gick jag igenom mina spargrejer och slängde en del, men mycket är fortfarande kvar. 
 
Emil var min stora favorit när jag var liten, vilket tydligt syns på den här boken. Man kan väl lugnt säga att den är välläst...
 
 
Fortsätter på Astrid Lindgren-temat... Under ett av mina två besök på Astrid Lindgrens Värld så köpte jag denna i sockerdricksträdet.
 
 
När jag gick i lekis (eller nollan som det nu heter), så fick man göra lite pyssel. Två saker från då har jag sparat och det är denna tomten och kycklingen. Visst är de fina :P 
 
 
Mina första glasögon ligger i en av sparlådorna (ja, jag har mer än en...) 
 
 
Som ni ser har jag alltid varit perfekt (nejdå, inte ironi alls :P). Usch, minns så väl mellanstadiet då lärarna tjatade på en att man skulle skriva skrivstil för att man var tvungen att göra det på högstadiet. Yeah, right!
 
 
Var inget vidare på att rita då heller :P
 
 
Herregud, säger jag bara! Tur man har lite bättre klädstil numera :P Det var på den tiden då man fick vara barn och inte värsta fashionistorna. Jag som sitter längst fram, i fall att ni undrar. Tror det kan vara taget när jag gick i fyran. 
 
 
Har ni mycket sparat från barndomen? Jag har alldeles för mycket!

Närmre

Kom på att jag inte lagt upp det jag filmade på allsången i fredags. Klart jag ska göra det!
  

When it all falls apart

Jag orkar inte riktigt blogga just nu på grund av personliga orsaker som jag inte vill gå in på. Kommer något inlägg när jag orkar, men kanske inte blir varje dag.
 
 

Gräslök


Allsång i Karlsborg

Var ju på allsång i fredags och så klart togs den en hel drös med bilder och tänkte att ni skulle få ta del av en liten del av dem. Gästartist var Sonja Aldén, en tjej med fantastisk röst och personlighet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smörgåstårta

Nu är det dags för lunch. Mumma!
 

Mystery

Hände något helkonstigt i morse. Gick och lade mig igår som vanligt, tittade på ett par avsnitt av Cityakuten i sängen innan jag somnade. Det konstiga är att jag vaknade på soffan vid 6-tiden med både täcke och kudde. Jag har absolut INGEN aning om hur jag kom dit! Jag går aldrig i sömnen men det måste jag ju ha gjort. Helkonstigt!

No place like home

Det har varit lite dött här på bloggen och det har haft sin naturliga förklaring. Jag har varit dunderförkyld. Ja, jag kan inte säga att jag är helt bra än, har fått rethosta och låter fortfarande förjävlig (dock inte lika illa som det har gjort!).
 
I fredags så åkte i alla fall jag och mamma till Karlsborg för att kolla på Allsång. Hade bestämt det sedan länge så dit skulle jag bara! Tog en hel drös med bilder och blev även en liten film på gästartisten (vem det var säger jag inte nu, hihi. En liten cliffhanger, you know ;)). 
 
Är nyss hemkommen från 20-årskalas. Det är min kusin som fyller år så var och firade henne lite. Blev bjudna på smörgåstårta som är så mumsigt. Tyvärr har jag inte fått tillbaka smaken än (allt har smakat typ likadant i en vecka nu, dvs INGENTING!), så blev ju inte riktigt samma sak, men slank ändå ner två bitar, haha. De hade gjort så mycket så fick med mig en bit hem, hihi. Hoppas på att känna lite smak imorgon då det blir smörgåstårta till lunch :D
 
Jag lovar att jag ska svara på kommentarer och fixa bilder från allsången (och filmen så klart!), men just nu vill jag bara sätta mig ner med en kopp varm nyponsoppa och bara ta det lugnt.

Up in the clouds

Mår faktiskt bättre idag. Är visserligen förkyld fortfarande men har ingen feber. Ringde därför och friskanmälde mig idag, så imorgon kväll ska det jobbas. 
 
Det här fotot tog jag en kväll när jag promenerade hem från jobbet. Borde nog ha kameran med mig oftare!
 

Sjuk

Usch, jag hatar verkligen att vara sjuk! Eller, ja, vem gör inte det?! 
 
Redan igår kväll när jag kom hem från jobbet så började jag känna mig frusen och i morse vaknade jag med ont i halsen och feber. Hade ju hoppats på att jag kunde jobba sista veckan nu innan jag är ledig ett par veckor, men sådan tur hade jag inte. Var bara att ringa och sjukanmäla sig. Förhoppningsvis går det över fort så jag kan jobba på onsdag kväll. 
 
Släpade mig till affären förut för lite bli-frisk-prylar. Shit, vad jobbigt det var! Fanns färdiga pannkakor billigt så passade på att köpa det. Är ju rätt lätt att få ner även när man inte mår så bra. Köpte mig dessutom nyponsoppa och glass. När man är sjuk får man allt fuska lite ;)
 

Endless summer

Solen skiner idag och enligt klart.se så ska det inte komma in något regn på hela dagen (eller kvällen). Är det inte underbart :) Precis vad som behövs! Hoppas det fina vädret håller i sig ett tag den här gången.
 
 
Känner mig lite småförkyld just nu och hållar både tummar och tår för att jag inte ska bli sjuk. Har bara idag och tre dagar kvar att jobba innan jag är ledig ett par veckor innan nästa semestervikariat så har inte tid att vara sjuk! Men tyvärr så är det ju inte något man kan styra över så jättemycket. 
 
Sitter just nu och funderar över om det är någon idé att ens äta någon frukost idag (med tanke på vad klockan är) eller satsa på en brunch istället. Ja, så får det bli!

One last time

Kan inte få nog av den här låten just nu. Love it!
  

Colors of the rainbow

Det är inte ofta jag ser en regnbåge och är nog ett par år sedan (minst!) jag såg en innan denna sommaren. Bara under juli månad så har jag nu sett två! Måste väl bära någon tur med sig eller? ;) Denna såg jag i vilket fall som helst igår kväll när jag promerade hem från jobbet. Som tur var så hade jag kameran liggandes i väskan så jag kunde ta denna bild.
 

Sömnigt

Idag är det en som är trött... Ja, jag alltså. Ändå somnade jag tidigare än vanligt. Ska iväg och jobba om en stund och ser med hör och häpnar att solen faktiskt är framme. Hoppas verkligen den stannar där!  Även om jag är inne hela dagen på jobbet så är det ändå roligare att titta ut och se att solen skiner än, som tidigare dagar, att det spöregnar!
 

On a day like this

Solen skiner idag, eller ja just nu i alla fall. Hoppas det håller i sig! 
 
Unnade mig en ordentlig sovmorgon idag. Kravlade upp ur sängen runt halv elva, så skönt! Blir inte tillräckligt många timmars sömn när jag jobbar dag så då får jag ta igen det senare. Inte alls bra egentligen, men vad ska man göra...
 
 
Ska alldeles strax ta och fixa till lite mat. Idag står det tacos på menyn, mums! 
 
 

Äppelträd


Ledig dag

Jobbar helgen så skönt att vara ledig idag. Ledig... ja, det kan ju diskuteras, haha. Har en hel lista över saker som ska göra och har betat av några stycken nu. Tar en del pauser för att jag inte ska överanstränga den stukade handen. Tror det är rätt smart i och med att jag jobbar en 6-dagars vecka.
 
Detta har jag sysselsatt mig med hittills idag:
 
Diska (har en omgång kvar)
Städat badrummet
Dammsugit sängen (katten ligger där och sover... nackdelen med att inte ha ett riktigt sovrum)
Kollat målarfärgen som mamma skulle få med sig hem
Städat hallen
Gått ut med sopor
 
Förutom allt jag grejat med så har jag även hunnit med en sovmorgon och två avsnitt av ER (Cityakuten). 
 
Ni kanske tycker jag hunnit med mycket (och det har jag visserligen), men har ytterligare åtta punkter (om jag inte kommer på något mer) kvar på listan så har inte ens kommit halvvägs...

Bubbles

Känner mig lite trött och sliten idag och eftersom jag är ledig (ja, så ledig man kan vara med tusen saker som behöver göras hemma!) så jag ska passa på att skämma bort mig själv lite med ett varmt bubbelbad. Underbart!
 

Off to work!

Ska strax börja knalla iväg till jobbet. Bara jobba idag och sedan är jag ledig imorgon innan jag går på helgen. Ja, eller ledig och ledig. Det kan ju diskuteras, haha. Har massor att göra hemma (den här gången ska försöka få lite mer gjort än sist jag var ledig...) som behöver tas hand om, så helt ledig kommer jag inte vara.
 
Måste bara säga att det är skitväder idag. Det regnar inte än, men det är mulet och regnet hänger i luften.
 
 

Sommarregn

Om jag skulle säga att det regnar ute så skulle det vara en underdrift. Det fullkomligt öser ner! Och det har det gjort sedan strax innan 17. Nu fattas bara åskan, som verkligen behövs för det är verkligen kvavt! 
 
Jag hoppas verkligen det blir slut på det här snart för annars har ju hela sommaren regnat bort... 
 

Dagen i korthet

Det har varit lite dåligt med bloggandet idag, vilket beror på att jag i stort sett inte varit hemma.
 
I morse var det upp tidigt för att ringa vårdcentralen om min hand jag stukade för en månad sedan. Kände att det var lika bra. Fick tid redan på morgonen så det var i princip bara att fixa iordning sig och sedan ge sig iväg. Läkaren kunde bara konstatera att den var stukad och att det inte fanns så mycket att göra mer än att avvakta. Stukade handleder kan ta tid.
 
Efter det så var det hem och kort därefter så kom mamma och syrran och hämtade upp mig så åkte vi runt lite och handlade/kollade. Blev också lunch på McDonalds. Sedan fick jag skjuts till jobbet (vilket lyx!) för ett kvällspass. Och ja, nu är jag hemma!
 
Nu ska jag varva ner lite genom att titta på ett avsnitt av ER (Cityakuten) innan det är dags att sova. Imorgon blir det upp tidigt och jobba.
 

Godisberoende - update

Igår var det exakt 8 månader sedan jag jag slutade med godiset. 8 hela månader utan godis! Nu känns det så märkligt att jag en gång för inte alls så längesedan trodde att jag aldrig skulle kunna tänka mig ett liv utan godis. Då kunde jag inte ens fixa en dag utan att äta godis och nu har jag klarat mig hela 245 dagar! 
 
Det skulle vara så lätt för mig att säga att jag aldrig, aldrig skulle sätta mig i den situationen igen, men beroenden fungerar inte så. Risken för återfall är relativt stora så det gäller att inte slappna av utan att vara på sin vakt, även när man tycker att det inte behövs.
 
I vilket fall som helst så är jag glad för att jag just nu kan kalla mig godisfri!
 

Desire


Why am I crying

I tisdagens Allsång på Skansen så framförde Molly Sandén en annan version av Why am I crying med lite annan text. 
  

Vattenstämpel

Jag fick en undran över hur man gör en vattenstämpel och tänkte att jag gör ett inlägg av det. Mycket lättare att visa med bilder än att bara försöka förklara hur man gör. Samtidigt som andra, som kanske också behöver hjälp, kan ta del av det.
 
Kan börja med att säga att jag anvämder mig av ett program som heter PhotoScape. Det är ett gratisprogram som finns att ladda ner bland annat här.
 
Börja med att öppna programmet och välj redigera.
 
Välj platsen där ditt foto ligger.
 
Klicka sedan på bilden du vill lägga till vattenstämpeln på.
 
Tryck på fliken "Objekt".
 
1. Tryck på T, så kommer rutan ovan upp. 2. I rutan skriver du det du vill ska stå i vattenstämpeln (För att få ©, håll in Alt och tryck på 0169). 3. Opacitet står för synlighet, dvs hur pass mycket du vill att vattenstämpeln ska synas. 4. Tryck på OK, ej ENTER, då försvinner texten i rutan.
 
Efter det är det bara att dra i texten och förflytta den dit du vill ha den.
 
Klart!
 
 

Söndagslyx

Började dagen med en lyxig frukost/brunch. Inte illa :)
 

Movie-night

Det blev rena filmkvällen här hemma. Jag hade lite beslutsångest över vad jag skulle titta på, men det löste sig rätt smidigt faktiskt. Blev, inte bara en, utan tre filmer om Annika Bengtzon, nämligen dessa.
 
 
 

Stay

En underbart vacker låt med en text som nästan rör en till tårar.
  

Dagens lunch

Maträtt nummer ett är avklarad. Den är inte bara nyttig den är dessutom billig! Det blev linssoppa (recept kommer senare). Jag är egentligen inte så mycket för linser men den här var riktigt god och dessutom gav den mer hetta än jag trodde den skulle göra. Bra för förbränningen!
 
 
 

En liten låda

Det är jobbigt när man inte vet hur något kommer att sluta, att se hur de man älskar går igenom något jobbigt. Tills saker och ting är säkert, åt det ena eller andra hållet, så låser jag in mina känslor i en liten låda. Vill inte känna av det jobbiga, vill inte hoppas. Bättre att inte känna något alls ett tag...
 

På dagens agenda

Idag har jag som sagt en del som ska göras och förhoppningsvis så fastnar jag inte framför datorn... Och nej, jag kan inte stänga av den för där finns all bra musik!
 
• Diska (har redan tagit hand om första omgången :))
• Boka tvättid
• Duscha
• Ta hand om soporna (både i köket och i badrummet)
• Kolla efter högskåp till badrummet på blocket (kan ju ha tur)
• Laga mat till jobbet - 2 maträtter
• Plocka iordning i största allmänhet
• Ta hand om filmer/serier som ligger framme
• Dammsuga
 
 
Bara att sätta igång!

Sleeping in

OMG, vad gött det var att sova ut! Hade nog behövt sova lite till, men jag tyckte att 9 timmar räckte. Jag kan ju alltid sova länge imorgon också. Ibland blir man bara tröttare av att sova för länge. 
 
På schemat idag så står det en del. Fast jag känner mig lat idag så får nog tvinga mig själv så det blir något gjort! 
 

Syren

Ännu en bild jag passade på att ta när jag lånade brorsans systemkamera. Knappt jag vill fota med min egen när jag ser hur stor skillnaden är mellan min digitalkamera och en systemkamera...!
 
 

Summer rain

Okey, vad hände med åskan?? Fy faan, vad besviken jag blev nu. Det bara slutade... Men regnet det slutade definitivt inte, det bara vräker ner!
 

Thunder only happens when it's raining

Äntligen! ÄNTLIGEN åskar det. Hoppas det håller på ett tag nu så luften blir bättre. Sen tycker jag om när det åskar så är bara mysigt tycker jag. Men man ska ju så klart ha respekt för åskan också för helt ofarlig är den ju inte. För även om jag tycker det är mysigt så håller jag mig inne när det väl brakar loss. Man vill ju inte utmana ödet.
 

Freedom

Sista dagen för veckan är gjord (ja, för ungefär tre timmar sedan, haha) och det ska bli så skönt att vara ledig den här helgen. Inte för att jag har några planer men det är rätt skönt det med faktiskt. Att sova tio timmar på två dygn har verkligen tagit ut sin rätt. Tror det kommer att sitta en sovande Jeanette i soffan ikväll, haha. Hade funderingar på att sjunka ner i ett varmt bad men det är nog bäst att spara det till imorgon istället!

Köttfärsgratäng med keso

Det här är egentligen ett LCHF-recept, men genom att byta ut mot magrare varianter så blir det ett betydligt bättre alternativ. Supergott är det också! Kan tillägga att man inte känner av keson, för er som (liksom jag) inte är så förtjust i det i vanliga fall.
 
 

The naked truth

En bild jag tog av mig själv för ett tag sedan.
 

Feeling hot hot hot

Jag vet att man inte ska klaga, men det är sjukt varmt. Okey, det kan jag faktiskt leva med för jag kan ju sitta framför fläkten. Nu är det däremot inte bara varmt utan kvavt också. Den här förbaskade huvudvärken vill inte försvinna så nu får ta mig tusan den där åskan komma snart! Kollade vädret i morse och enligt det så ska det komma åska på lördag. Hoppas hoppas!

Some die young

Jag är inget särskilt stort fan av Laleh men den här låten är riktigt bra faktiskt.
  

It's getting there

Mår lite bättre nu, har inte lika ont i huvudet längre. Fast helt borta är den inte tyvärr, men jag misstänker starkt att det har med vädret att göra. Det är ju så himla kvavt! Skulle behövas ett riktigt åskoväder och det gärna under natten, innan jag ska knalla till jobbet imorgon bitti. Fast det är väl för mycket begärt :P
 

Sunny sunny day

Nu tänkte jag komma igång lite med bloggandet igen. Blev en lite längre paus än jag tänkt mig, men  så kan det ju bli ibland. 
 
Mår inte så bra idag så är hemma från jobbet. Tråkigt att inte kunna njuta av det fina vädret, men förhoppningsvis kommer det fler fina dagar. Jag är faktiskt ledig två veckor i sommar mellan mina två vikariat (om jag inte får hoppa in extra) så hoppas på toppenväder då!
 

Through the rain

Har fått tråkiga och jobbiga nyheter idag så orkar inte riktigt blogga något. Får se om jag orkar det imorgon när en del av det har sjunkt in lite mer...

RSS 2.0