♥ Dag 19 ♥



Eftersom jag ändå tänkt visa det jag köpte i fredags, som också var det jag köpte senast (förutom mat), så blir det två flugor i en smäll. Detta var det som shoppades:


Äntligen köpte jag klänningen jag spanat på H&M sedan den nya katalogen kom ut. Ska bara sy ihop knapphålen lite så jag inte riskerar att få djupare urringning än vad jag önskar.




Var extrapris på Ice Age-filmen (29 kr) på Maxi och eftersom jag har tvåan så måste jag ju bara ha ettan... På rean (också på Maxi) hittade jag boken 1001 skräckfilmer du måste se innan du dör. Eftersom jag har varit ett skräckisfan sedan jag såg min första skräckfilm när jag var 10 år så skrek den mitt namn.

♥ Avslappning ♥

Yes! Nu äntligen har jag börjat med avslappningen igen. Var så himla skönt! Min stressnivå är så pass hög igen så det behövdes verkligen. Nu ska jag göra det så många dagar i veckan som jag hinner med. Fast egentligen hinner man ju det varje dag, bara att ta sig den tiden!


♥ Dag 18 ♥



Egentligen ett fruktansvärt onödigt inlägg, men nu var det inte jag som skrev listan. Hade tankar på att byta ut det mot något roligare, men kom tyvärr inte på något så nu får det bli som det är.

Bestämde mig för nu att jag kör på ett mål idag istället för att rabbla upp allt. Till frukost åt jag en tallrik med havregrynsgröt och till det ett glas juice.


♥ Lightroom ♥

För ett par veckor sedan så jag fixade jag redigeringsprogrammet Lightroom till datorn. Tidigare använde jag mig av Photoshop Elements när jag redigerade mina foton. Vilken skillnad! Jag är nu officiellt IN LOVE with Lightroom! Detta har nu resulterat i att jag har massor med foton som ska redigeras om i Lightroom, men när det blir så mycket bättre så är det helt klart värt det.

Redigerad i Photoshop:


Redigerad i Lightroom:


♥ Dagens låt ♥

Ny bra låt från Lady Gaga.



"Don't hide yourself in regret, just love yourself and you're set. I'm on the right track, baby.I was born this way."

♥ The end of another week ♥

Söndag igen då. Helgen har gått alldeles för fort som vanligt, men inte så mycket att göra åt. Det är bara att gilla läget. Sitter fortfarande här i pyjamas, verkar bli en dag boende i den. Det tycker jag att man gott kan unna sig ibland om man har möjlighet till det!

Planerna för idag är att plugga till provet, eftersom det inte blev något av den varan igår som jag hade planerat. Jag känner mig bara så sjukt otaggad just nu, inte bara för provläsande utan allmännt. Men så är det ju ibland och då är det bara att härda ut tills det går över!

I övrigt händer inte mycket idag, ska ha en riktig slappardag tänkte jag (i och med pyjamasen).



Vad ska ni hitta på idag?

♥ Dag 17 ♥



Den här var riktigt svår. Vet faktiskt inte vem jag skulle vilja byta liv med. Jag har egentligen ingen längtan efter att byta liv med någon för alla har vi våra problem även om det inte syns på utsidan. Jag är inte ett dugg kristen och att det skulle finnas en gud har jag mycket svårt att tro, men om han nu skulle finnas så skulle jag vilja byta liv med honom bara så att jag fick träffa dem som inte finns med mig längre. Det är något som skulle betyda väldigt mycket!

♥ Exercising ♥

Den här veckan har det blivit mindre träning än vanligt i och med att jag pluggade till provet i torsdags. Därför bestämde jag mig för att träna lite hemma i vardagsrummet. Blev lite övning med hjälp av Blossoms träningsdvd som jag fick med i en tidning.



Efter det blev det tio minuters konstant dansande innan det var dags att hämta tvätten. Var riktigt skönt att i alla fall få in lite mer träning än bara ett pass Bodybalance.

♥ Paranormal Activity ♥

Till slut så har jag fått tummen ur och sett filmen Paranormal Activity.



Hm, vad ska jag säga? Fanns det en krypande spänning? Ja. Blev jag rädd? Nej, tyvärr inte nu heller.

Haha, bara jag som blir besviken när jag inte blir rädd när jag ser en skräckis? Jag kan inte minnas att jag någonsin blivit det, inte ens när jag var 10 år och såg min första skräckfilm (Jurtjyrkogården) blev jag rädd. Men det kanske är sådans som kommer. Vem vet, kanske kommer en dag då jag inte ens kan se en skräckis utan att bli rädd...

Nu tillbaka till filmen. Det första som slår mig är att den inte var som jag hade väntat mig och att det spelades in med en handburen kamera gjorde det hela mer verklighetstroget. Ja, förutom slutscenen då (som jag inte tänker avslöja så klart, men ni som sett den vet vad jag menar).

Betyg: Jag kan faktiskt inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den än. Men det känns lite som att jag inte kommer att göra det heller. Men snäppet bättre än medel var den, så jag ger den 3 fjärilar.

  



Har ni sett Paranormal Activity? Vad tyckte ni? Blev ni rädda?



Rättelse: Okey, jag erkänner, den lyckades krypa in lite under skinnet på mig i en någon sorts fördröjd biverkning. Var lite obehagligt att gå ner till tvättstugan i källaren. Usch, jag börjar nog bli gammal...

♥ A new day has come ♥

Vaknade tidigare än jag planerat idag. Blev nämligen väckt av en hungrig Akilles, så det var bara att ta sig upp ur den varma och bekväma sängen. Fast med tanke på att jag gick upp halv fyra igår så blev det ändå en sovmorgon och jag sov trots allt 8 timmar.

Idag så är det plugga som står på schemat. Jag är oerhört otaggad inför det, men det är bara att göra det ändå. Så snart jag tagit mig ur sängen, som jag kröp ner i igen efter att ha gett katten mat...

Ska se ett avsnitt av CSI New York, men sedan måste jag sätta fart!


♥ Dag 16 ♥



Det här blir lite klurigt eftersom jag använder två väskor på grund av skolan. Men jag kör på den väskan jag har i skolan eftersom det är den jag använder mest. Detta finns i den:

• Skolböcker
• Rosa pennfack
• Tuggummi
• Plånbok
• Mary Kay satin hands - hand creme
• Mary Kay satin lips - lip balm
• Värktabletter
• Elizabeth Arden - High Shine Lipgloss

Finns det något du aldrig går hemifrån utan?


♥ Ghostfamily ♥

Med hjälp av LooksBuilder går det att få ett vanligt familjefoto att se ut som ett från en skräckfilm. Tänk er de där spöklika familjefotona som brukar dyka upp i de gamla husen, där det spökar, och någon i familjen börjar uppleva kusliga saker som är knutna till familjen på fotot. Det är lite känslan som jag tycker foto ger lite när det redigerats i LooksBuilder. Skulle dock gett en häftigare känsla om vi hade varit lite mer allvarliga på bilden.

Denna redigeringen gjorde jag ihop med brorsan.

Före



Efter


Vad tycks? Håller ni med?

♥ En lång dag ♥

Blev en rätt lång dag idag i och med att jag gick upp halv fyra. Vi var klara med inventeringen klockan tio, så sedan hade man hela dagen kvar.

Var hemma en sväng innan mamma hämtade upp mig för lite shopping. Bilder på vad det blev för något kommer senare. Det blev även handling av mat, så nu har jag en lite fullare kyl igen.

Har lite planer på att krypa ner i ett varmt bubbelbad om en stund. Ska bli helt underbart härligt!



Blir självklart Let's Dance ikväll också och kanske en film efter det. Har nämligen fått för mig att jag ska se Paranormal Activity i helgen. Får se om det blir idag eller imorgon. Jag har trots allt varit upp väldigt tidigt idag så kanske blir för trött.

Vad ska ni göra ikväll?

♥ Dag 15 ♥



Den här fick jag klura lite på faktiskt. Konstigt nog så glömmer jag sådant rätt fort. Men något som jag verkligen ångrat så här i efterhand är att jag inte tog skolan på allvar när jag gick gymnasiet. Mina betyg kunde se så mycket bättre ut, det vet jag nu. Dessutom så hade jag sluppit dyra studielån för att få ett slutbetyg.

♥ Dagens låt ♥

En låt som med ganska stor säkerhet kommer att hamna på min träningsmusikslista.


♥ It's my life ♥

Ett prov avklarat så nu är stressen lite mindre och i och med att stressen sjönk kom huvudvärken. Biverkningen när man gått och spännt sig. Det är verkligen på tiden att jag börjar med avslappningen igen. Om jag bara kunde få tummer ur *** och göra det! Så himla typiskt mig att skjuta upp det. Jag vet ju hur bra det är och hur mycket bättre jag mår när jag gör det regelbundet. Kanske är dags att börja ställa larmet igen som en påminnelse att göra det. Ett bra tips by the way (som jag själv borde följa)!



Resten av dagen kommer att spenderas med att titta på Glee som förberedelsen på att lägga sig tidigt och sedan gå upp halv fyra imorgon. Usch, mitt i natten ju! Ska eventuellt få in ett träningspass på gymmet imorgon också, men beror lite på när jag slutar. Känner att jag verkligen vill dit och köra ett pass DiscoFever, var så länge sedan nu och det är så himla kul så känns knappt som träning.


♥ Dag 14 ♥



Blev lite letande med till slut hittade jag den som låg närmast i tid för ett år sedan. Denna bilden togs i mitten av mars, så rätt nära ändå.


♥ Work, work, work ♥

På fredag så ska jag jobba, tack vare Sabina, en tjej i klassen. Ska vara på Stadium 05.30 på morgonen och inventera. Kommer nog inte att bli lätt att gå upp halv fyra (har en bit att gå), men lite extrapengar är ju aldrig fel! Jag har faktiskt aldrig inventerat förut så det är ju alltid bra med lite extra erfarenhet. Jag kan med säkerhet säga att jag kommer vara rätt trött sedan, så att sova en timme när jag kommer hem blir det säkert garanterat om jag inte vill somna framför tv:n...

♥ Nystart ♥

Blev en hel del slarv förra veckan med fika på dopet m.m. Därför blev det lite av en nystart i måndags. Har varit sjukt sugen på något gott i veckan och värre lär det säkert bli i och med proven som är lika med stress. Men det är bara att kämpa emot, har ju trots allt min fuskardag att se fram emot!

Beach 2011 here I come!


♥ God morgon ♥

Vet inte om den är särskilt god men morgon är det i alla fall. Känner mig en aning stressad. Har prov på fredag och vi har inte ens gått in på de sista två kapitlen som ska vara med. Dessutom så är det ett prov till på onsdag som jag, tyvärr, redan börjat stressa inför. Jag tror verkligen att det är dags att börja med avslappningen igen!


♥ Dag 13 ♥



Det här är något jag aldrig medvetet funderat över för jag har alltid sagt att jag inte vill gifta mig. Vad jag egentligen menat är att jag inte vill gifta mig i kyrkan. Eftersom jag inte tror på Gud, bibeln och allt det där, så känns inte det riktigt rätt. Inte för mig i alla fall.

Jag skulle istället vilja gifta mig utomhus på en strand. Tyvärr vet man ju inte hur genomförbart det skulle vara i och med att det svenska vädret är ganska oförutsägbart. Men får man drömma så...



En annan idé är att det skulle ske på en klippa. Låter kanske lite konstigt, men tänk slutscenen i Runaway Bride.


♥ Dagens låt ♥



"Chest to chest. Nose to nose. Palm to palm. We were always just that close. Wrist to wrist. Toe to toe. Lips that felt just like the inside of a rose. So how come when I reach out my finger it feels like more than distance between us. In this California king bed we're ten thousand miles apart."

♥ Plugga ♥

Tisdag idag och det betyder hemmastudier. Måste få klart en del av förberedelserna inför provet på fredag och eventuellt lite mer som ska hinnas med.



Ikväll är det träning igen som gäller och eftersom det är tisdag så är det BodyBalance som står på schemat igen. Det ska bli så skönt att komma iväg till gymmet igen. Det gäller att passa på eftersom det kommer att bli mindre träning den här veckan och tyvärr även nästa i och med två prov. Det vill säga om jag inte kör ett styrkepass direkt när jag slutat skolan. Det är ända sättet att få in lite träning i så fall. Jag får helt enkelt se hur jag gör! Plugga till proven måste ju gå före träningen, även om jag hellre skulle träna...

♥ Dag 12 ♥



Det här var lite svårare att komma på något bra på. Det eftersom jag jobbat varenda sommar de senaste åren och därför inte kommit iväg någonstans.

För cirka 5-6 år sedan så var jag i Göteborg och gick på Universeum.




Här, vid hajakvariet, kunde jag ha stått i evigheter. Var en otrolig känsla att kunna se hajarna simma både vid sidorna av mig och över mig. Har alltid varit fascinerad av hajar, av någon anledning.

(bilder lånade från Universeum.se)

♥ LooksBuilder ♥

I helgen visade brorsan mig lite i programmet LooksBuilder, ett riktigt kul program fatiskt. Man kan leka en hel del med bilder och trolla fram en känsla som inte fanns där innan. Satt nu ikväll och ändrade om en bild jag tidigare gjort om till gråskala i Photoshop Elements. Så här blev resultatet:


Före: Konveterat till gråskala i Photoshop Elements


Efter: Redigerat i LooksBuilder

♥ And there is light ♥

Jag säger som Gert Fylking... Äntligen! Äntligen har det börjat vända med ljuset. Nu blir inte det mörkt alls lika snabbt om kvällarna. Det är så himla skönt att äntligen märka en skillnad. Det har jag längtat så mycket efter. Nu kanske jag äntligen kan börja må lite bättre och faktiskt skippa ta Rosenrot-tabletterna.

Äntligen finns det ett ljus i mörkret!


♥ Dagens låt ♥



"We're smiling but we're close to tears, even after all these years. We just now got the feeling that we're meeting for the first time."

♥ Hälsotips! ♥


♥ Dag 11 ♥



Usch, jag oroar mig alldeles för mig, vilket så klart inte är bra. Det borde egentligen ha varit med på listan över dåliga vanor jag önskar att jag inte hade, som jag skrev om tidigare i den här kategorin.

Så vad oroar jag mig för?

Ekonomin är något som det känns som att det inte blir något förbättring på. Inte på ett tag i alla fall. Jag oroar mig väl inte så mycket för att jag inte kan betala räkningarna utan att jag inte kan hitta på något roligt eftersom allt (i stort sett) kostar pengar, plus att jag har en massa saker som jag egentligen skulle behöva köpa men som det inte finns pengar till.



Jag oroar mig för att jag inte kommer att få något jobb när skolan är slut. Det går ju ihop med oron för ekonomin, var av dubbel oro.

Oroar mig gör jag också för hälsan. Det är inte så att jag är hypokondriker, men jag oroar mig för att jag ska få en allvarlig sjukdom som cancer. Får jag ont eller problem någonstans som jag inte känner igen, så är jag rädd för att det är något allvarligt.

Jag måste sluta att oroa mig så mycket och njuta mer av livet!

♥ Home sweet home ♥

Nu har jag i och för sig varit hemma några timmar redan, men riktigt skönt var det ändå att vara hemma igen. Fast jag måste säga att det hade inte varit helt fel att få vara ledig en dag till så att jag hade hunnit få lite mer gjort hemma. Men nu är det skola imorgon, så det är bara att gilla läget, haha.

Om cirka en halvtimme så ska jag så klart se på Solsidan. Går ju inte att missa! 



Resten av kvällen har jag inte planerat alls än, så får se om det blir en film eller vad som händer.

♥ Dag 10 ♥



Efter som det var dop idag så blev det så klart att jag var lite mer uppklädd idag. Lite passande med tanke på inlägget idag.


Löshåret åkte i, dagen till ära, och för att variera lite så blev det en fläta åt sidan.


Spetskavaj - H&M, Tunika (julklapp), Armband - Ullared, Leggings - Cubus


Skor - Skopunkten


♥ Dop ♥

Idag har jag varit på dop. Det var min lille kusin Gide som döptes.


Det är mina föräldrar som är gudmor och gudfar.


Mormor och charmtrollet Gide.

♥ Dag 9 ♥

Blev inte dag 9 igår som det var meningen, eftersom jag var helt slut efter träningen, men nu så kommer den. Bättre sent än aldrig!



Jag kan inte välja ut endast en person som betyder mycket utan blir flera, nämligen min familj. Ni betyder mer för mig än ni tror! Jag älskar er ♥


♥ Fredag! ♥

Så himla skönt att det äntligen är fredag! Jag har riktigt längtat efter helg efter att ha kört hårt på gymmet hela veckan. Appropå gymmmet, så har jag en underbart ordentlig träningsvärk idag. Ingen höjdare att ta sig upp för alla trappor i skolan idag kan jag säga.

Idag slutar jag redan tjugo över elva och då är det raka vägen till Commerce (köpcentrum) för att möta upp mamma. Måste köpa doppresent och kort idag också eftersom jag ska på dop imorgon. Kan vara läge att köpa det nu, haha.

Nu börjar lektionen snart så det är väl bäst att avrunda här, men skriver mer senare.

Ha en underbar fredag allihopa!


♥ Nytt lack ♥

När jag var på praktik för ett par veckor sedan så köpte jag mig ett nytt nagellack när jag var ute på stan under en rast. Provade äntligen det i veckan. Så här snyggt blev det:



Det är ännu snyggare i verkligheten!

♥ Torsdag ♥

Snart dags att bege sig til skolan. Riktigt seg idag men var bara att dra sig upp när klockan ringde.

Idag blir det dubbel träning i och med att det inte blev någon träning igår. Först blir det styrketräning och efter det ett pass Core.


♥ Vill ha! ♥

Den här klänningen från H&M bara älskar jag! Provade den idag när jag var inne där en sväng. Tyvärr måste boobsen bli lite mindre först innan den passar men till sommaren så hoppas jag att jag går omkring i en sådan klänning!


♥ Dagens låt ♥

Jag är en riktig sucker för ballader och den här är en favorit just nu. Riktigt bra!


♥ Dag 8 ♥



Min vana att ständigt skjuta upp saker och göra det i sista minuten är en vana jag önskar att jag inte hade. Gäller inte allt, men brukar handla om städning, ringa viktiga samtal och skolgrejer. Egentligen VILL jag ju få undan saker och ting så snart som möjligt, men ändå så gör man det sista sista dagen eller ett par dagar innan beroende på vad det gäller. Det är en vana jag verkligen vill bryta!

♥ Studiebesök ♥

Om en stund är det dags att ge sig iväg. Idag är det studiebesök på Handels som gäller.



Är kanske inte riktigt upplagd för att sitta och lyssna en hel dag, men jag slipper ju sitta i skolan i alla fall :P

Blev förresten inget inlägg om dag 8 igår, som ni kanske märkte, jag var helt enkelt helt slut igår. Det inlägget kommer istället senare idag.

♥ Bodybalance ♥

Idag körda jag verkligen slut på mig själv på Bodybalancen! Min ben skakade och efteråt var benen som gele och en viss knäsvaghet fanns där (okey då, mycket svaghet :P) Det var en utmaning att ta sig hem sedan de dryga 3 kilometrarna kan jag säga! Men skönt var det!



Är så trött nu att jag inte orkar svara på era fina kommentarer, så det får jag göra imorgon istället.

♥ I'm feeling healthy today ♥

Försöker ju att få ett litet hälsosammare liv och idag har jag varit riktigt hälsosam. Blev lax med en enkel sallad till. Var riktigt gott! Det tyckte nog Akilles också för som vanligt när jag äter lax så sitter han bredvid och hoppas att det kommer en bit till honom.


En stekt laxbit med salt och peppar. Salladen bestod av isbergssallad, gurka, tomat och paprika.

♥ Dagens låt ♥

Såg filmen Burlesque med Christina Aguilera i helgen (kommer ett inlägg om filmen senare). Det här är en av låtarna från filmen.


♥ Freedom ♥

Tisdag idag och det betyder självstudier. Alltid skönt med lite sovmorgon och att faktiskt kunna styra lite när saker och ting ska göras.

I morse ringde jag till tandläkaren och bokade om min tid, så var uppe redan kl. 8.00, men gick och lade mig sedan igen och sov en timme till. Inte helt fel!

Ikväll är det Bodybalance som står på schemat.



Blir nog att jag går iväg till S innan och går med henne dit. Har lite som jag borde göra innan, men om jag känner mig själv rätt så får jag inget gjort. Men jag har i alla fall varit duktig och gjort läxan till torsdag och disken har jag också hunnit med att ta hand om.

Har en del kommentarer att svara på också, så det ska jag försöka hinna med innan jag drar.

Vad ska ni göra idag?


♥ Dag 7 ♥



Det finns ju massor saker som jag skulle vilja göra om jag fick en miljon, men tyvärr skulle den miljonen inte räcka till allt. Det första jag skulle göra är dock att betala av CSN, så man slapp det, och sedan skulle jag betala av datorn och andra, mindre, avbetalningar jag har.
Jag skulle även lägga undan pengar som jag kunde köpa nya kläder för den dagen jag har nått mitt mål att komma i form och att komma i mina gamla kläder. Jag skulle även ordna så att min lägenhet äntligen blev klar, inredningsmässigt.
En del av pengarna skulle jag så klart sätta undan på ett pensionskonto, så att jag har lite pengar den dagen det är dags att gå i pension.
Beroende på hur långt den där miljonen skulle räcka så skulle jag gärna vilja betala av en del av mina nära och käras skulder så att de fick det lite lättare.

♥ Dagens träning ♥

Äntligen kom jag iväg till gymmet för första core-passet på två månader! Så sjukt skönt att äntligen vara igång igen. Men det var tufft för man är ju tillbaka på noll igen, så jag lär nog ha en go träningsvärk imorgon.



Måste förresten bara berätta hur mysigt det är att ha en spinnande Akilles liggande nära, nära vid sin sida i skrivandets stund! Mys!


♥ Alla hjärtans dag ♥

Idag är det kärlekens dag. En dag jag för övrigt inte firar utan är en dag som alla andra. Kanske på grund av att jag är singel, men tror att det skulle vara så även om jag inte var det.

Jag inte riktigt förstått hela uppståndelsen med Alla hjärtans dag. Är det inte kärlekens dag varje dag? Nu menar jag inte att man ska ge varann presenter varenda dag utan att man borde visa sin uppskattning mer än dag om året. Varför inte ge en liten present en dag när man verkligen känner för det och inte för att man måste?

Med allt det sagt så skulle jag så klart inte tacka nej till uppskattning på Alla hjärtans dag den dagen man har någon ;) Så länge det inte är framtvingat så klart.


♥ Dag 6 ♥



Jag kom fram till att den bästa dagen i mitt liv var den 7:e juni 2002, dagen då jag tog studenten. Hela den dagen gick jag runt i ett sorts lyckorus över att skolan var över (little did I know att det var då det hårda livet började). Det var riktigt varmt den dagen, betydligt varmare än normalt och att gå i kortegen var ganska svettigt kan jag säga. Dessutom så började motorn koka när det var dags för strög. Men vad gjorde det när skolan äntligen var slut!




4 kompisar som höll ihop under skoltiden. F. vänster: Vanja, Johanna, Jag och Therese.


Bilen vi strögade i. Det är jag som vänder mig om mot kameran.

(Ni får ursäkta de lite dåliga bilderna, har inte installerat skrivaren än så jag kunde scanna in dem, fick fota dem istället)


♥ Mmmm... ♥

Tidigare idag så avnjöt jag något som jag inte ätit på flera år (eftersom jag utvecklade en överkänslighet), nämligen varm nyponsoppa med vaniljglass. Det var supergott, fast ännu godre hade det varit med de där små mandelbeskvierna i ;)


Ursäkta för den lite smått taskiga bilden.

♥ Söndag ♥

Inte mycket kvar på den här veckan nu. Jag har en känsla av att den här dagen kommer att bli relativt lugn. Hade lite smått tankar på att köra ett träningspass hemma idag men eftersom jag ska träna imorgon och på tisdag så hoppar jag över det. Blir dock en promenad till Maxi för lite handling, eftersom jag (så klart) glömde något när jag handlade igår. Jag får se det som lite gratis träning, haha.


♥ Melodifestivalen ♥

Sitter och slötittar på Melodifestivalen och jag måste säga att kvalitén bara blir sämre och sämre för varje år. Bland alla tusen bidrag som kommer in varje år så kan väl inte det väl inte vara det bästa? Eller det kanske är så att bara man heter G:son, Calle Kindbom, Bobby Ljunggren och Fredrik Kempe så är man automatiskt med? För erkänn, de är med varje år och inte är det bra låtar varje gång heller.

Nej, jag tror helt enkelt att det behövs lite nytt blod för att Melodifestivalen ska ha någon chans att överleva. Sedan måste folk också börja att rösta ler mer taktiskt för att vi ska ha någon som helst chans att hamna i toppen i ESC.

Håller ni med?

♥ Dag 5 ♥



Vår!! Det är vad jag vill ha just nu. Jag är så trött på all snö och kylan. Längtar efter varmare väder, att slippa mössa och halsduk och att kunna byta till en tunnare jacka.



Sedan vore kul inte lite extra cash vara helt fel heller, så att jag äntligen kan bli helt klar här hemma. Vore så skönt att ha ett riktigt hem.

♥ Ny design ♥

I torsdags började greja med en ny design, fixade header och bakgrund, och igår gjorde jag klart resten. Blev riktigt nöjd faktiskt! Sedan när våren väl är här så blir det en lite färggladare design.

Vad tycker ni om den nya designen?


♥ Dagens låt ♥

Den här låten är i inledningen av det senaste avsnitten av CSI New York (där Ne-Yo även spelar en roll) och jag var bara tvungen att leta upp den. Superbra låt!


♥ Dag 4 ♥



Ett mål jag har är att bli smalare och starkare. Detta med att bli smal är inget som hänger ihop med att komma i en 34:a eller så. Jag vill ner till min normalvikt där jag ligger på 36:a (iaf upptill). Jag vill även jobba upp ett starkt immunförsvar och komma igång ordentligen med att bli mer hälsosam än jag är idag.



Det där med drömmar och önskningar tycker jag går lite hand i hand.

klart drömmer jag om att hitta den där killen som jag spenderare resten av mitt liv med (som de flesta andra tjejer) och så är det ju det där med barn. Jag har alltid, alltid sagt att jag inte vill ha några barn, men det är faktiskt inte sant. Jag  tror mest att det är min rädsla som talar där.



En annan dröm är också så klart att min bok blir publicerad. Och blir den inte det så hoppas jag att näsa blir det.

Jag har också drömmar om att någon gång i livet bo vid vatten eftersom det är dit jag tar min tillflykt för att hämta kraft eller tänka när jag har den möjligheten. Eller varför inte på vattnet som i Sleepless in Seattle...


Från filmen Sömnlös i Seattle...


... men jag vill ha nåt som är lite modernare.

Apropå platser så är Italien ett land som jag alltid velat resa till. Tänk att få resa runt och besöka Rom, Venedig, Florens, Verona, Toscana m.m....


♥ Let's Dance ♥

Det blir en väldigt lugn fredagkväll för min del. Mumsa på lite gott framför tv:n (det är ju min fuskardag idag) och se på Let's Dance.



Än så länge har jag inte någon direkt favorit, men det kommer väl. För tillfället är det lättare att veta vem vill ska åka ut.



Har ni någon favorit än?

♥ R.I.P. ♥

Idag gick min älskade gammelmormor Svea bort. Vila i frid ♥


Fyra generationer. Gammelmormor som håller mig på min dopdag.


♥ Snart helg! ♥

Om cirka 40 minuter så slutar jag skolan för idag. Ska bli så himla skönt med helg! Trots att det blir en ganska händelselös helg så är det ju alltid lika skönt att få vara ledig.

Ute är det just nu halv snöstorm, så jag är så glad för att mamma skulle in till stan just idag så jag kan få skjuts hem. Fast å andra sidan så ska jag ner till gymmet i eftermiddag så det jämnar ut sig.

Tyvärr är DiscoFevern inställd idag så blir ett pass Bodybalance, men eftersom jag missade det i tisdags så passar det alldeles utmärkt.

Nu ska jag återgå till att ha tråkigt i ytterligare en halvtimme tills jag slutar...


♥ Dag 3 ♥



Det lite självklara svaret här skulle vara sommar, som i och för sig är helt fantastisk när den är som bäst, men våren är nog faktiskt min favoritårstid.

varför? Jo, helt enkelt för att det är så skönt med lite sol och varmare väder efter den långa vintern. Efter en tyst vinter så hörs äntligen lite fågelkvitter och de första blommorna kommer upp ur rabatterna och knoppar dyker upp på träden. Det som verkligen ger mig vårskänslor är dock när det sopar undan allt grus! Låter kanske helsjuk, haha, men det är faktiskt då som det känns som att nu, nu kommer det ingen mer snö!


♥ Dagens låt ♥

Kom på att det faktiskt var evigheter sedan som jag hade dagens låt. Skärpning nu Jeanette (slår mig själv lite på fingrarna)!

Idag får det bli en filmlåt av Sveriges egen killgrupp E.M.D.



"We can be the kings and queens of anything if we believe. It’s written in the stars that shine above,
a world where you and I belong, where faith and love will keep us strong, exactly who we are is just enough. Yes there’s a place for us, there’s a place for us."


♥ Looking through the glass ♥

Idag är det verkligen inget roligt väder, det snöar nämligen för fullt. Jag som längtar så efter våren! Så här ser det i alla fall ut utanför mitt fönster just nu:


Syns inte på bilden men snöar gör det för fulla muggar...

Snöar det hos er också?

♥ An empty world ♥

Sitter hemma just nu i min ensamhet. Blev ingen skola idag (inte på grund av förkylningen för den försvann lika fort som den kom) utan det är magen som krånglar idag också. Har kommit fram till att min mage inte gillar hallon längre. Så himla tråkigt för det är ju sååå gott!


♥ Dag 2 ♥



Många skulle kanske säga en kändis, men det finns bara en enda person som jag skulle vilja träffa. Min morfar. Tyvärr är det omöjligt eftersom han dog för snart 12 år sedan. Trots att han alltid är och kommer att vara i mitt hjärta och på så sätt alltid med mig så är det ju inte i närheten av samma sak som att se och prata med honom. Kanske att jag får träffa honom på andra sidan den dagen det är min tur att försvinna från den här jorden.


♥ Cat Rescue♥

Det var under lite speciella omständigheter som min ögonsten Akilles kom till mig.



Efter en jobbig tid med problem med katter (sjukdom, ville inte var innekatt mm) så kände jag att det fick vara nog. Ett helt år var jag utan katt tills jag kände att jag var redo att göra ett nytt försök.

Genom blocket.se så tog jag kontakt med en person från grannkommunen och vi bestämde att jag skulle komma förbi och titta på katterna som var kvar. Det var två svarta, exakt likadana hankatter. När jag kom in i lägenheten så möttes jag av skarp lukt av gammalt kattkiss. Det jag såg av lägenheten var mest köket och det såg förjävligt ut. Gammal, ingrodd disk överallt och det hade nog inte städats på flera månader. Allvarligt, tv-programmet Rent hus hade behövt komma dit.

Kattungarna var mer vilda än tama. Inte ens ägarna kunde får tag på dem utan att jaga dem, så någon mänsklig kontakt hade de inte fått och de fick gå vart de ville.  Jag kände så starkt att jag var tvungen att rädda åtminstone en av kattungarna och eftersom de var identiska så valde jag den som var minst vild. Hade jag bara haft råd så hade jag räddat den andra också.



När jag kom hem så fick jag jobba extremt hårt för att vinna Akilles förtroende. Jag fick tvångshålla honom en liten stund varje dag, så att han fick vänja sig vid mänsklig kontakt. Det låter kanske dratiskt med det var det som krävdes. Men jag fick även låta honom närma sig mig och till slut blev han tuffare och tuffare. Då var lekar ett sätt att komma honom ännu närmare. Mitt hårda arbete gav utdelning för nu kan jag knappt gå på toaletten utan att han följer med!


♥ Sjuk ♥

Jag som hade hoppats på att jag skulle må bättre idag. Vaknade med feber (inte mycket dock, men ändå feber) och är lite hesare än igår. Som om inte det räckte så är magkatarren tillbaka. Blir en rolig dag, inte...

♥ Dag 1 ♥





1. Hatar fötter - mina egna och andras.
2. Mitt hår växer relativt snabbt.
3. Räddade min katt Akilles från ett dåligt hem (kommer ett inlägg om det)
4. Älskar älskar, älskar romantiska komedier.
5. Läser i perioder och då kan det bli flera böcker i stöten.
6. Har bytt mitt efternamn 2 gånger (utan att ha gift/skiljt mig).
7. Dricker sällan alkohol - anser att man kan ha lika roligt utan.
8. Skjuter gärna upp sådant som är tråkigt.
9. Kan utan vidare ta en heldag i pyjamas och bara titta på serier.
10. Vill någon gång bo vid vatten.

♥ 25 Days ♥

De närmaste 25 dagarna så kommer jag lägga ut inlägg från en lista som jag hittade på en blogg. Har dock gjort ett par ändringar. Den här listan har även fått en egen kategori som heter just 25 Days.

Dag 1 – En bild på mig + 10 saker du inte visste om mig
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Bästa dagen i mitt liv.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och någon som betyder mycket för mig.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Finns det kanske något som saknas på listan som borde vara med? Ge förslag!


♥ Förkyld ♥

Det är så himla typiskt att jag ska bli förkyld nu när jag äntligen kommit igång med träningen igen! Vaknade med ont i halsen (som för övrigt gått över, tack och lov) och nu har jag blivit lite hes. Inte nog med det så känner jag mig febrig, men har endast förhöjd temp. Än så länge i alla fall.

Inte så mycket mer att göra än att kurera sig en massa!


♥ Moulin Rouge ♥



Språk: Engelska
Regissör: Baz Luhrmann
Skådespelare: Ewan McGregor, Nicole Kidman, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, Garry McDonald, Jacek Koman, Matthew Whittet, Kylie Minogue
Priser: Oscars för scenografi och kostym.

Handling: Den unga poeten och författaren Christian (Ewan McGregor) reser från det tidiga 1900-talets London till Paris och hamnar mitt i den bohemiska revolutionen. Genom sina nyfunna, och lika bohemiska vänner blir han efter en rad missförstånd presenterad för den undersköna kurtisanen och glädjeflickan Satine, (Nicole Kidman) stjärnan på den färgsprakande nattklubben och bordellen Moulin Rouge.

Christian blir vid deras första möte förälskad i den vackra kurtisanen, och Satine blir även hon, om än motvilligt, förtrollad av Christians sång och bryter därmed den gyllene regeln - att aldrig bli förälskad.

De unga älskande är tvungna att dölja sin kärlek, då Satine är bortlovad till den förmögne hertigen, som gör allt i sin makt för att med "ensamrätt" charmera kurtisanen med den ena romantiska supén efter den andra, men förgäves. Då hertigen även har hållhake på Harold Zidler, Moulin Rouge's ägare, i och med sina stora investeringar i den show som inom kort skall ha premiär på Moulin Rouge, komplicerar han de ungas kärlek ytterligare. Samtidigt hotar ännu en fara att slita Satine från sitt livs kärlek...



Betyg: Det här är en film helt i min smak och har sett den massor med gånger. En perfekt blandning av kärlek, smärta, avundsjuka, intrig men även hopp. Dessutom en massa musik som ett körsbär på toppen. Underbara låtar som Your song och Come what may passar perfekt in i filmens atmosfär. Moulin Rouge kan inte annat än att få 5 fjärilar av 5 möjliga!


♥ You are not alone ♥

En låt som råkade fånga mitt intresse när jag såg ett avsnitt av tv-serien Jordan Rättsläkare (Crossing Jordan).




"She sees him laying in the bed alone tonight. The only thing a touching him is a crack of light. Pieces of her hair are wrapped around and 'round his fingers. And he reaches for her side, for any sign of her that lingers. And she says you are not alone."

♥ Tacogratäng ♥

Nu kommer receptet på det jag åt med föräldrarna igår. Bland det godaste jag ätit på länge faktiskt! Allt du behöver är detta:



500 gram köttfärs
1 halv burk Philadelphiaost (jag valde den med vitlök och örter)
1 creme fraiche (jag valde mini)
1 påse tacokrydda
150 gram riven ost

Gör så här:
Smörj in botten och halvvägs upp på sidorna av ugnsformen med philadelphiaost.
Höll på creme fraichen ovanpå.
Stek köttfärsen och tillsätt tacokryddan.
Häll sedan tacoköttfärsen ovanpå creme fraichen.
Avsluta med den rivna osten.

Ställ in gratängen i ugnen på ca 225 grader och ta ur den när osten smällt ordentligt (ca 10 min).

Servera med en sallad.

Ett tips är att även bryta sönder tacochips och äta tillsammans med gratängen.

♥ Nettan tipsar! ♥

Den här idén kan jag inte ta åt mig äran för utan det var faktiskt min mamma som kom på den här smarta idén.



Jag hade två stycken laptop-skins liggande hemma. Tanken var den att när jag väl köpte ny dator så skulle jag fortfarande ha kvar min gamla. Riktigt så blev det ju inte, som ni vet. Därför stod ju nu med ett extra.



kom mamma på den geniala idén att jag kunde sätta ett på locket till skrivaren (har en multiskrivare).

Jag blev helnöjd och så är det ju alltid kul att ha något som (kanske) ingen annan har tänkt på innan!



Vad tycker ni om resultatet?


♥ En trevlig kväll ♥

Blev en trevlig kväll igår med föräldrarna. Fick ett recepttips från Jimmy som vi testade. Var supergott! Receptet kommer upp här senare.

Klockan nio var det bion som gällde, som jag skrev igår.



Tycker att för att vara en 3:a så höll den måttet, inte alls som Göta Kanal 3. En kul överraskning var att det kom återblickar från de två tidigare filmerna.



Den
får 3 fjärilar!

  

♥ Bio ♥

Ikväll ska jag bjuda med mamma och pappa på bio. Vi ska se Änglagård - Tredje gången gillt. Ska bli kul!

Har ni sett den?




♥ R.I.P. ♥

Gick ut på Aftonbladet.se och såg att Lena Nyman avled i natt, 66 år gammal, efter en tids sjukdom. 



Jag minns henne främst som Rojas mamma i Ronja rövardotter och som Judith i filmen Att göra en pudel, men även som den lite smått galna grannen i Drömkåken.




♥ DiscoFever ♥

Testade äntligen DiscoFever nu ikväll och det var verkligen superkul!! Det trots att koordinationen inte är den bästa, men med lite träning så ska det nog bli ordning på den med.

I alla fall så ska jag definitivt gå fler gånger för jag behöver verkligen lite träning som är jätterolig. Det behöver alla.

Det var moves från bl.a. Saturday night fever, Flashdance, Pulp Fiction och lite Michael Jackson-moves också.






♥ Träningsvärk ♥

Behöver jag ens säga att jag har träningsvärk efter tisdagens Bodybalance, haha. Jag tyckte att det var illa igår, men idag är det nog faktiskt värre. Igår var det mest en ordentlig träningsvärk i benen, framför allt låren, men nu är det i princip överallt. Fast inte lika mycket som i benen dock som tur är. Bara en sådan simpel sak som att sätta sig på toalettstolen är en utmaning eftersom det inte funkar att slänga sig ner som det gör med soffan...

Trots rejäl träningsvärk så är det gymmet som gäller imorgon, det är ju bara lite värk och det gäller att försöka att fokusera på träningen istället för smärtan. Push through the pain!

Imorgon
så är tanken att jag ska våga mig på Discofever. Hoppas det är lika roligt som det låter!


♥ Bodybalance ♥

har jag testat Bodybalance nu ikväll. Jag kan säga att det var mycket jobbigare än man kan tro, kanske på grund av att min balans inte är vad den borde... Men det ska det bli bättring på! Jag har nämligen tänkt fortsätta med det nu varje tisdag.

Blev ju promenade hem (ca 40 min) så nu är jag rätt seg kan jag säga. Jag vill inte ens tänka på vilken träningsvärk jag förmodligen kommer att ha imorgon eftersom jag inte träna på länge. Å andra sidan så vet man ju att man jobbat hårt i så fall.

Om ni inte har testat Bodybalance, så är det helt klart värt ett försök!


♥ Februari ♥

var januari redan slut, helt sjukt vad fort den här månaden har gått! Tyckte nyss att det var jul ju.

Blev inget skrivet igår, men jag var helt slut när jag kom hem och måndagen var rätt händelselös i och med att jag endast var på praktiken.

Ikväll däremot så ska jag till gymmet och testa på Bodybalance, som är en blandning av yoga, pilates och tai chi. Ska bli kul att se om det kan vara något för mig. Har inte tränat någon av träningsformerna tidigare så jag är helt novis på det här området. Berättar hur det var när jag kommer hem ikväll!

Har ni testat Bodybalance? Vad tyckte ni?


RSS 2.0