Tack för den här gången!

Precis som jag misstänkte så krävs det alldeles för mycket tid och energi att hålla igång två bloggar samtidigt som man har massa annat i vardagen med skola, sen jobb och massa annat. Bloggen kommer att finnas kvar och kanske att jag hinner med bloggen i framtiden men för just nu så finns det ingen tid tyvärr.

Bloggar gör jag istället endast i min andra blogg All about health

Akilles x2

För några helger sedan var jag och Akilles hos mina föräldrar över helgen. Passade då på att ta med honom ner till sjön (han älskar vatten!). Inte det lättaste att få en bra bild eftersom han hela tiden ska titta åt ett annat håll, men den här blev jag ganska nöjd med.

Två olika redigeringar i Lightroom.




möhippa

Nämnde ju fredags att jag skulle iväg på något igår och det var en möhippa. Det är min kompis Ebba som ska gifta sig så vi hade ordnat lite aktiviteter till henne. Ja, Anna hade fixat och vi andra gav synpunkter. Blev i alla fall en riktigt lyckad dag och Ebba verkade nöjd och det var ju huvudsaken!

Tyvärr har jag inte alla bilder än, men ni kan få höra lite av vad vi gjorde. Först träffades vi som skulle vara med lite innan över en bit luch för att bekanta oss lite med varandra innan. Sedan hämtade vi upp Ebba och tog med henne på en picknick, vidare från Skövde till Tidaholm där det dansades line-dance (riktigt kul by the way), sedan tillbaka till Skövde där vi åt en bit mat, drack lite gott och pratade på ett relativt nyöppnat ställe som heter Glädje. Lite kort om vad vi gjorde. Kanske kommer lite bilder senare med lite mer info!

Helg!

Har varit en lång vecka med mycket pluggande, därav orsaken till bristen av inlägg. Härligt mig helg nu i alla fall och ser riktigt fram emot morgondagen. Kan inte säga vad det är nu, men berättar senare.

Just nu sitter jag och tittar på Talang med nyfärgat hår. Ingen större förändring där, håret är fortfarande brunt. När Talang är slut så vet jag inte riktigt vad som händer, en film kanske. I vilket fall som helst så blir det någorlunda tidigt i säng på grund av det som händer imorgon.

Vad gör ni denna underbara fredag?

Bad day

En riktig skitdag idag. Fick en käftsmäll ekonomisk idag, vilket gör att jag känner ännu mer stress inför den månaden jag inte får in några pengar alls och månaden efter då det bara blir en lite lön. Jag har varit så himla duktig med godiset, är inne på min fjärde godisfria dag men det är inte långt ifrån att jag går iväg och köper mig en godispåse. Så typiskt mig när det händer något som gör mig nedstämd. Känns alltid som att godis är min enda tröst och jag vill verkligen inte känna det så!


Stort grattis!

Idag fyller min älskade pappa 55 år ♥ Stor grattis på födelsedagen! Tyvärr kunde jag inte vara med och fira honom idag, men blev lite firande igår istället.


Var dåligt med bilder på datorns hårddisk, så mamma fick komma med på ett hörn.

Bra gjort Eric Saade!

Man kan ju inte klaga på spänningen i kvällens final av Eurovision i alla fall! Det var först i slutet som det började skjuta ifrån i toppen. Blev en tredje plats för Sverige i år, vilken revansch mot förra året då vi inte ens tog oss till final. Bra gjort Eric Saade! Årets vinnare blev dock nästan svensk eftersom det vinnande bidraget bland annat var skrivet av svenskar och det var svenska dansare. Azerbajdzjan var landet som vi får tävla i nästa år.



Det blev en mycket trevlig kväll hemma hos Ebba framför tv:n, tittandes på Eurovision Song Contest och en massa prat däremellan. Förutom chips med dipp, så slank det ner lite bål med jordgubbar, passoã med apelsinjuice och en shot tequila :P Får nog bli en ordentlig promenad imorgon för att gå av mig alla de kalorierna, haha! Riktigt trevligt var det i alla fall. Var faktiskt länge sedan jag hade det så trevligt :)

Lördag

Jag känner att det har blivit lite dåligt med bloggandet här på min vanliga blogg. Det har blivit en del på min hälsoblogg istället. Jag har märkt det att det krävs en hel del mer att hålla igång två bloggar istället för en. Hoppas ju så klart att jag ska kunna hålla igång båda två och ska göra mitt allra bästa med att uppdatera här bättre.

Igår åkte jag till Mölltorp för att fira min käre pappa som fyller år imorgon. Alltid lika kul när hela familjen är samlad! Det blir ju inte så ofta längre utan alltid någon som fattas.

Ikväll blir det så ska det så klart ses på Eurovision Song Contest. Heja Sverige! Ska se det med Ebba så ska iväg till henne lite senare. Ska bli kul att ses igen :)


Vilken rysare!

Det blev seger i gårdagens Eurvision Song Contest för Eric Saade och Sverige. Med tanke på att vi var det sista landet som gick vidare till lördagens final så kan man ju knappast klaga på spänning. Var nervöst för en annan som satt hemma i tv-soffan så man kan ju bara föreställa sig hur det kändes för Eric och folket runt omkring bidraget!


(Foto: Lina Boström Einarsson - lånad från Aftonbladet.se)

Jag brukar alltid läsa tidningen före och efter en sådan här stor tävling och det är samma sak varje gång. Innan så sågas artisten och bidraget vid fotknölarna för att sedan hyllas som (mer eller mindre) en hjälte om artisten tar sig vidare. Snacka om vända kappan efter vinden! Varför inte visa lite tacksamhet för att någon faktiskt vill ställa upp i en sådan här tävling? Det är säkert oerhört påfrestande och tidskrävande. Dessutom så är det ju faktiskt svenska folket som röstat fram honom att representera Sverige, men när det väl kommer till kritan så duger det inte. Sånt förstår inte jag alls. Då skulle man ha röstat på någon annan från början!

Heja Eric Saade! Knock them dead på lördag!

Citat


Eurovision Song Contest!

Ikväll gäller det Sverige! Nu är det då dags för Eric Saade att försöka kvala in i Eurovision Song Contest i Tyskland.



Som vanligt så kan det gå hur som helst! Man vet aldrig hur folket röstar, så jag tänker inte ens ge mig på en gissning. Hoppas gör jag så klart att Sverige går vidare för det är ju roligare att se finalen då.

Hur tror ni det går för Eric Saade ikväll?

Ooops, så kan det gå...

...när man sitter för länge i solen! Märkte, när jag skulle byta om, att solen visst hade tagit mer än jag trott. Blev fram med Efter sol för lite insmörjning!


Sunny day

En solig dag idag också. Me like! Men såg på löpsedeln att det ska komma in kyliga vindar, så helgen blir nog ingen höjdare. Inte vädermässigt i alla fall!

Jag har i alla fall suttit ute en del i skolan under dagen, vilket syns för jag har fått lite färg. Ja, röd alltså... Blir så avundsjuk på alla som jämt blir bruna. Själv blir jag först röd och sen ändras det men blir så lite brun att det inte syns eftersom jag är så ljus annars. Jag har typiskt hudton som en rödlätt, det vill säga väldigt ljus hud och blir lätt röd. Jag vill också bli brun!

För tillfället så sitter jag och funderar lite över vad jag ska titta på. Det är ju inget på TV som vanligt. Har ni kanske något bra förslag på film?

Träningspass

Blev ett lite oplanerat träningspass i vardagsrummet. Först 15 minuter core (rygg och mage) och efter det 20 minuters dans.

Jag fyllde i detta på Dumbbell.se och jag blev riktigt förvånad att bara 15 minuters core (normal intensitet)förbränner 148 kalorier medan min vanliga promenad (även där normal intensitet) på 35 minuter "bara" förbränner 129 kalorier.

Det är det som är så bra med den sidan för man får verkligen se svart på vitt vad varje träning man gör förbränner. Jättebra för de som behöver gå ner i vikt.

På dagens agenda

Idag har jag egentligen en massa sakers som ska göras, men eftersom det är min ta-det-lugnt-och-återhämtningshelg, så blir det att prioritera. Jag har egna studier på tisdag, så då kan jag passa på att få lite gjort istället. Detta ska dock göras idag:

§ Duscha
§ Äta frukost
§ Göra läxan som ska vara klar och skickas in idag
§ Plocka lite i vardagsrummet och dammsuga
§ En promenad med kameran
§ Köpa alvedon/pamol

Vad ska ni hitta på idag?

Key to my heart



"The more I brush it off, tell myself it's nothing at all, deeper I fall. And I imagine everyday a thousand different ways, how you respond to what I say. Am I getting lost in my dreams? Are you unreachable to me? Cause these butterflies just won't go away."

Mitt försök att bädda rent i sängen

Jag kan säga det att det är inte lätt att bädda sängen när man har en katt som bara måste vara med varje gång. Den här gången var han rent ut sagt förjävlig, haha. Tyvärr hann jag inte ta fram kameran i tid annars hade ni fått se en Akilles som var ordentligt intrasslad i lakanet. Hann dock fota lite efter det.


Ockuperar ena sidan av sängen...


... förflyttar sig till andra sidan...


... för att sedan flytta sig igen och helt sonika somna! (vågade mig inte längre fram ifall att han skulle vakna)

Ett klart misslyckande av bäddningen med andra ord, haha.

Har ni något husdjur som brukar försvåra vissa saker för er?

Vill ha!

Har hitta några klänningar på Halens som mer än gärna får flytta in i min garderob!

 

Ett nytt kapitel

Nu är jag äntligen klar, så tänkte avslöja vad det är jag jobbat på.

Jag har skaffat mig en blogg till, en som bara kommer att handla om hälsa - lite allmänt om hälsa och träning, tips utifrån egna och andras erfarenheter och även om min egen stävan efter hälsa och om sockerberoende och hur det är att leva med det.

Denna bloggen kommer att finnas kvar, men mycket (men inte allt) av just hälsobiten kommer att försvinna. Hoppas ni kikar in!

http://allabouthealth.blogg.se


Solen skiner!

God morgon mina vänner! Är det inte underbart att vakna och upptäcka att solen skiner? Jag har riktigt längtat efter en helg med sol eftersom den förra inte var någon höjdare, bara grått och kallt.

Så vad händer idag?

Först och främst så kanske jag ska ta och klä på mig och fixa till håret lite. Kan inte gärna gå ut så som jag ser ut nu, haha. Annars är det främst städ och ta hand om disken som gäller. Det är tanken i alla fall! Utöver det så ska jag ta det väldigt lugnt i helgen. Behöver det eftersom jag inte hann med någon återhämtning efter dunderförkylningen för då åkte jag på bihåleinflammationen direkt. Fast jag borde ju förstås ta mig ut en sväng och njuta av vädret för det skulle även bli varmt i helgen.

Just det, jag kommer även att avslöja vad det är jag suttit och filat på. Ska bli riktigt roligt och jag hoppas att ni också tycker det!

Stuttering

Jag hörde den här låten när jag såg ett avsnitt av Hellcats och tyckte att den var så bra att jag, trots att jag inte visste vad varken låt eller sångerska hette, letade reda på den.



"There's a whole lot of things that I will forgive, but I just can't take a liar. I was by your side till the very end, so you push me in the fire. I start to believe you but something is wrong, you won't look in my eyes. Tell me what's going on."

Talang + Bonde söker fru

jag kan ärligt säga att jag inte fått så jättemycket gjort hemma, alltså städat, utan fastnade framför datorn. Började med att titta på ett avsnitt av Bones och eftersom jag var (läs är!) så trött så slumrade jag till några minuter.

Nu, den senaste timmen eller så, så har jag grejat lite vid datorn med det där jag ska berätta om lite senare. Är faktiskt mer eller mindre klar, men har lite förberedelser kvar, så avslöjar vad det är i morgon.

Ikväll är det TV för hela slanten! Först ut är det Talang.



Så himla duktiga en del är! Önskar jag hade någon sådan där talang, men vem vet, kanske man sitter på en talang man inte visste att man hade eftersom man aldrig testat.

Efteråt är det Bonde söker fru, där årets åtta bönder presenteras.



Måste ju titta eftersom min släkting ska vara med. Ja, släkting, ni läste rätt! Det är pappas kusin och jag har aldrig träffat människan. Säger inte vem det är än ifall det är världens knäppis, haha!

Vad ska ni hitta på ikväll?


Saker på gång

Filar lite på en idé jag har. Hoppas på att kommer att bli riktigt bra, så bra som jag ser det i mitt huvud. Det är något jag verkligen har ett intresse för så tror det kan bli bra och hoppas att andra gör det också. Vad detta är kommer jag att hålla lite hemligt tills det är helt klart, men hoppas på att jag kan avslöja det under helgen!

Fredag = helg!

Riktigt skönt med helg! Det har jag längtat efter hela veckan, haha. Slutade tidigt i skolan idag och efter det direkt hem. Har varit en lång och seg vecka och att jag är trött är bara förnamnet. Ska bli skönt med sovmorgon imorgon! Jag har inte riktigt haft någon chans för lite återhämtning mellan dunderförkylning och bihåleinflammation så det är verkligen välbehövt.

Förresten är solen och värmen tillbaka :) Var till och med så att jag fick slänga av mig jackan på hemvägen. Det gillas!


Trött torsdag

Det är helt sjukt hur trött man kan bli bara genom att vara tillbaka i skolan! Jag, bokstavligt talat, har svårt att hålla mig vaken på lektionerna på eftermiddagen. Det är riktigt tröttande att lyssna en massa. Dessutom så har jag blivit mycket tröttare av penicillinet, men det var sista dagen idag så nu ska det väl bli bättre hoppas jag!

Nu blir det i alla fall sängen, så jag orkar med sista skoldagen för veckan innan det är helg. Kommer bli en lugn helg med städ, men det ska bli så himla skönt att få sova ut ordentligt för det behöver jag verkligen!



Sov så gott allihopa!


Bakslag - IGEN!

Suck! Jag börjar bli så himla trött på det här nu. Är inne på min tredje dag med rivstarten med GI och lika många dagar har jag åkt dit med godiset. Faan, faan, faan! Jag blir så himla besviken på mig själv för att jag inte kan stå emot.

Jag hittade en sida på nätet och där kunde man svara på några olika frågor för att se om man hade ett sockerberoende, om man svarade ja på ett visst antal av frågorna. Jag svarade ja på alla... Har ju vetat att jag har svårt (läs mycket svårt) att hålla mig borta från godiset, men när jag tänker efter så när jag lyckats hålla mig borta från det så har jag ersatt det med kakor. Som också innehåller socker!

Nu är bara frågan hur jag ska ta itu med det här. Tror inte att det finns någon hjälp att få för detta här i Skövde. Det enda jag kan tänka mig, som kanske kan hjälpa, är att köpa kromtabletter som ska minska sötsuget. Hittade det billigt på nätet för bara 45 kr (plus frakt) och då räcker de i tre månader. Jag känner att jag inte har mycket val just nu.

Good night sweetheart, well it's time to go

Idag har det blivit lite (läs mycket) dåligt med bloggandet. Tillbaka i skolan igår igen och redan rätt så trött på att gå dit. Ska bli skönt att sluta om ca 7 veckor.

Idag är det tisdag, vilket betyder egna studier hemma. Jag gjorde det jag skulle redan igår så jag slapp skolarbete idag. Ibland har jag allt lite framförhållning ;)

Mamma kom hit idag och hjälpte mig att rensa ur mitt förråd. Blev en full bil med skräp och saker som ska skänkas. Blev så fint och luftigt inne i förrådet nu och det var riktigt skönt att bli av med allt ska jag säga er! Nu är det bara lägenheten kvar som ska rensas på onödigt bråte.

Jag älskar verkligen att rensa och slänga! Det känns nästan som att en börda har släppt från mina axlar. Känner nästan ett lugn.

Det var efter att jag läste boken Rensa i röran med Feng Shui som jag kunde släppa taget om saker som var "bra att ha".



Det smittade av sig på både mamma och mormor. Appropå mormor, så måste jag bara säga att hon brukar alltid säga att det är jag som startade allsammans... men det var faktiskt hennes bok jag läste så det klart att det var hon. Eller hur ;)

Men nu blir det faktiskt alldeles strax sängen för det är ju en dag imorgon också och jag har inte riktigt vant mig vid att behöva gå upp tidigare igen!

Sov gott!

Who you are

Jag bara älskar den här låten, helt underbar!



"Don't lose who you are, in the blur of the stars. Seeing is deceiving, dreaming is believing. It's okay not to be okay... Sometimes it's hard, to follow your heart. Tears don't mean you're losing, everybody's bruising. Just be true to who you are."

I need money!

Sitter och funderar och funderar över hur jag ska få det att gå ihop. Jag vet fortfarande inte hur jag ska få ihop pengar till att gå på möhippan än. Om det är någon som vet hur man kan tjäna snabba pengar så säg till!



Kan säga det att jag är riktigt trött på att vara fattig student! Hoppas verkligen att jag får ett jobb efter sommaren!

Despair


Foto: Jag
Text: Jag (något jag skrev för några år sedan men inte lyckades få till en hel dikt på)

Söndag

Som ni märkt så har det varit dålig update här under dagen, vilket beror på att jag mår skit, rent ut sagt. Bihåleinflammationen har inte blivit något bättre tyvärr och det gör ont som tusan. När ska det ta slut egentligen?

Har tagit det riktigt lugnt idag, bara tvättat. Jag hade egentligen planerat att städa idag men eftersom det bara gör mer ont, pga bihåleinflammationen, när jag böjer mig framåt och gör minsta lilla ansträngning, så fixar jag det helt enkelt inte. Första gången jag åkt på det och inte trodde jag att det kunde göra så förbaskat ont...

Har ni haft bihåleinflammation någon gång?


Natti natti!

Nu är klockan snart två på natten, så är nog läge att krypa i säng nu. Är förvisso redan där med datorn, men tänkte väl mer på att det är dags att sova. Trots att jag inte är ett dugg trött än...


RSS 2.0