♥ I form med Anna Anka ♥

Sitter just nu och tittar på I form med Anna Anka (vilket jag för övrigt aldrig trodde att jag skulle göra!) och känner att jag saknar träningen. Har inte tränat något på lite drygt en vecka och så fort jag är frisk så blir det ett pass på gymmet.

Appropå Anna Anka, så har jag aldrig varit ett fan och har endast sett ett par småsnuttar av Hollywood fruar, men som personlig tränare så verkar hon verkligen kunna sin sak.



♥ Ringar! ♥

När man är sjuk så orkar man inte mycket mer än att se på filmen eller, som jag gjort, surfat runt lite. Gick in på Style by Tyra och hittade en massa fina ringar som mer än gärna får pryda mina fingrar!

 

 

 

 

 

 

♥ Kraxande ♥

Idag låter jag ännu värre än jag gjorde igår. Låter rent ut sagt förjävligt, ett jäkla kraxande, haha. Min hals känns inte så rolig heller. Jag har hostas så att den känns alldeles öm och sårig.



Jag får nog försöka ta mig till Maxi och handla något varmt jag kan dricka eller kanske lite glass som lenar halsen. Tur att det ligger nära (ca 5-10minuters gång), men just nu kunde det lika gärna ligga en mil bort!

♥ Hemmagjord ljus kola - recept ♥

Fick önskemål av en läsare att jag skulle lägga upp receptet på kolan jag var med och gjorde i helgen. Självklart kan jag göra det!

Ljus kola

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 gram ljus choklad (jag använde mig av Marabou's mjölkchoklad)

Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka massan till 120° och rör i smör och honung och låt koka i ytterligare 2 minuter. Finhacka chokladen. Tag av kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den smält och häll upp smeten i en form på ca 20x30cm. (Ha bakplåtspapper i botten av formen med lite olja på.) Låt svalna och skär i bitar. Klipp bakplåtspapper i bitar och använd som kolapapper. Förvaras svalt.



♥ Sjuk ♥

Jag har åkt på en ordentlig förkylning och fick gå hem från skolan idag. Egentligen så skulle jag inte gått alls, men envis som man är så gick jag ändå. Stod ut en lektion innan jag gick hem. Har nu sovit ett par timmar och mår fortfarande skit.



Usch, hatar att vara sjuk och varför blir man alltid det när det är som mest olägligt?

♥ Första advent ♥

Eftersom det är första advent idag så blev det ny, fin juldesign på bloggen. Vad tycks?

♥ Julgodis ♥

Idag har det blivit bakning av julgodis med mamma och syrran. I år gjorde vi kola för första gången. Den blev supergod! Smakade som gammaldags kola.



Imorgon kommer förresten nya designen upp. Jag kan ge er en ledtråd - den kommer att vara röd!


♥ God morgon ♥

Blev ingen update igår som ni kanske märkte. Hann inte riktigt med det under dagen och sedan var jag så himla trött.

Är just nu i Mölltorp och hälsar på föräldrarna. Igår kollades det på Idol. Skönt att Minnah inte åkte ut, fast jag tyckte att det skulle ha varit Jay som åkte ut istället. I och med att han rökte hash så tycker jag att han bränt sin chans. Jag tycker han är grym, inget snack om saken, men när tv4 har nolltollerans så borde han inte fått vara kvar. Enda anledningen att tv4 gav honom en chans till är att han är storfavorit, annars hade han åkt ut omedelbart. Det är vad jag tror.

Oj, blev ett litet sidetrack som jag inte hade tänkt skriva något om, men så kan det bli ibland när man skriver. Det liksom bara flyter på, haha.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, men beroende på vädret så tänkte jag ge mig ut och fota lite vinterbilder.

Vad ska ni göra idag?

♥ Inställt ♥

Jaha, blev lite snopet nu på morgonen kan jag säga. Vaknade cirka fem minuter innan klockan skulle ringa av att telefonen ringde. Hade det inte varit anonymt nummer så hade jag inte svarat. Var från KSS. Tydligen var läkaren insnöad så gastroskopin jag skulle ha gjort idag har blivit uppskjuten. Så himla typiskt när man gått och haft ångest inför det och ställt in sig på det. Jaja, inte så mycket att göra åt!

Hade tänkt att jag skulle passa på att sova en stund till men självklart så gick inte det. Men nu har jag i alla fall fått alla räkningar betalda, haha.

♥ Vore bra om det stämde ♥

Idag fick jag nya VeckoRevyn med posten, den allra sista för den här gången.

Som vanligt så läser man horoskopet, trots att man vet att det aldrig slår in. Dock vore det kul om det stämde den här gången för ibland tvivlar jag på att kärlek ens existerar...



♥ Onsdag ♥

Idag har jag faktiskt fått lite gjort, trots att jag varit hemma från skolan. Detta har jag fått gjort:

♥ Sagt upp mitt abonnemang hos 3 - äntligen!
♥ Beställt nytt abonnemang med mobil hos Telia


En ZTE Blade blev det. Ska bli intressant att se hur den är! Lätt telefon-nummer blev det i alla fall för jag kan det redan, haha.

♥ Sagt upp min prenumeration hos VeckoRevyn - inget jag ville egentligen men känner inte att jag har råd med två tidningar just nu.
♥ Tagit hand om en del av disken.
♥ Kollat upp om det är något mer som ska beställas från Halens när jag ändå ska byta bh:arna som var för små.

Känns rätt bra att ha fått lite gjort ändå när man varit hemma. Har tyvärr inte blivit något pluggande till provet på fredag, men det kanske blir lite sådant nu innan Bonde söker fru börjar.


♥ Dagens låt ♥

Den här låten går rätt mycket på min Spotify just nu.



"If I leave you breathless then I'll be the air you need. And if you loose your faith in love then I'll make you believe."

♥ Ångest ♥

Fick stanna hemma från skolan idag för att magkatarren gör sig påmind. Jag har lite smått ångest eftersom jag ska göra gastroskopin imorgon. Det är egentligen inte så mycket själva proceduren som känns jobbigt utan att jag inte riktigt vet vad jag har att vänta och hur jag kommer att reagera.

Om det är någon som gjort en gastroskopi så snälla berätta INTE om några negativa erfarenheter förens efter klockan 10 imorgon!

♥ Boken ♥

Har suttit en stund och översatt lite till boken. Känner att det börjar bli lite ont om tid och jag ska hinna bli klar med min egensatta deadline. Dags att lägga in en högre växel!

Jag har funderat en hel del på bokomslaget och jag skulle så himla gärna vilja ha en färdig skiss på det. Jag önskar verkligen att jag kunde rita, men tyvärr skulle jag inte kunna det om mitt liv så hängde på det. Så frustrerande när jag vet exakt hur det ska se ut och så kan jag inte få ner det på papper!

Funderade först på att ha en tävling här på bloggen, men är det verkligen någon som skulle haka på? Någon som har något bra förslag?

♥ Hämtat paket! ♥

Idag kom mina kläder jag hade beställt från Halens. Älskar att få paket! Sedan när räkningen kommer är det mindre roligt, haha. Det enda som inte passade var BH-arna, så dem tror jag att jag skickar tillbaka. Ska i och för sig gå ner lite mer i vikt, men jag behöver något nu så bättre ändå att köpa sedan istället.


Lite suddig bild, men ni ser ju ändå lite. Den ska i alla fall vara svart och inte så urtvättat svart som på bilden!


Den passade! Var osäker på om den skulle göra det. Nu vet jag inte vilken klänning jag ska ha på julafton, vilket i-landsproblem, haha.


Min nya och sköna jacka! Längtar faktiskt tills jag kan börja använda den.

Lite halvbra bilder blev det idag tyvärr. Klicka på länken i början av inlägget så kommer ni till det inlägg där jag lade upp bilder på beställningen.

♥ Träningsvärk ♥

Kan säga att jag har aningen träningsvärk efter gårdagens styrkepass på gymmet, haha. Speciellt armarna känns det rejält i.



Men lite träningsvärk hindrar inte mig, imorgon blir det träningen igen!

Tänkte att jag skulle lägga upp ett inlägg om vad det är för träning jag kör på gymmet, maskiner och gruppträning.


♥ Tips på hur du övervinner godisberoendet! ♥

För er som följer min blogg vet att jag under en lång tid kämpat mot mitt godismissbruk. Men nu när jag faktiskt lyckats vara godisfri i hela tre veckor, så tänkte jag dela med mig av lite tips. Nu kanske ni tänker att tre veckor inte är någon lång tid, men för mig som inte klarade mig en enda dag utan godis så är det en enorm prestation.

Motivation - detta är självklart jätteviktigt för är man inte motiverad så lyckas man inte heller! Man måste verkligen vilja sluta till 100%, det räcker inte med 99,9 %!

Spara kvitton - jag hade själv svårt att hitta motivationen och misslyckades gång på gång på gång. Till slut kom jag på idén att spara alla kvitton under en månad för att se hur mycket pengar jag egentligen lade på godis och resultatet gav mig en chock. En sådan pass stor chock att jag tappade allt sug för godis!

Frukost - en bra frukost är viktigt för att hålla godissuget borta eftersom det hjälper till att hålla blodsockret stabilt.



Regelbundna måltider - för att hålla blodsockret jämnt, och därmed hålla suget borta, så är det viktigt med regelbundna måltider.

Frukt och bär - när man ska bryta ett beroende/missbruk så är det mycket lättare att göra det genom att byta ut det mot något annat. Frukt är perfekt att ersätta godiset, nyttigt är det också!


Varför inte en fruktsallad istället för godispåsen på lördagskvällen?!


Något som jag tycker är jättegott är halvfrysta blåbär och hallon.

Nötter, pumpakärnor och solroskärnor - perfekt som mellanmål och att ha med sig i väskan. Utmärkt även som snacks framför tv:n. Men tänk på att nötter innehåller mycket fett, så håll dig till den rekommenderade "dosen" max en handfull per dag.




Rosta pumpakärnorna i stekpannan med aningen salt så blir de extra goda. Smakar lite som popcorn! 

Russin - Jättebra när sötsuget verkligen sätter in. Köp de små förpackningarna så passar de bra att ha med sig i handväskan.


Ni kanske har några bra tips att dela med er av? Jag tar tacksamt emot alla tips och är det riktigt bra så hamnar det på bloggen (med länk till eran blogg, så klart!).

Kämpar ni med ett godismissbruk, men saknar stöd från omgivningen? Hör gärna av er till mig, antingen via kommentar eller mail, så hjälper jag till så gott jag kan!

♥ Don't want to ♥

Måndag idag. Usch, vill bara krypa tillbaka ner i sängen och stanna där resten av dagen...


♥ 21 dagar ♥

Jag är förvånad, chockad, överlycklig och faktiskt även rätt stolt. Stolt över mig själv och vad jag har åstakommit. Nu har jag varit godisfri i hela 21 dagar, dvs 3 veckor! Helt otroligt att tiden har gått så fort och att jag klarat det så här långt. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt!


Har du också ett godismissbruk? Håll då utkik efter mitt kommande inlägg om tips på hur man överkommer beroendet! (Vissa tips kan även fungera på andra typer av beroende som t.ex. cigaretter)


♥ Grå söndag ♥

Idag är det verkligen ett riktigt sju-sovar-väder! Inte nog med att jag sovit halvbra i natt och därför trött utan det här vädret blir man ju ännu tröttare av.

Har varit på lite Mary Kay-provning.


Blev bara en kort sväng eftersom jag har tvättid och typ ett ton tvätt. Var så tungt att jag knappt orkade bära ner allt till tvättstugan! Då är det mycket, haha.


Förutom tvätten så blir det nog inte många knop idag eftersom jag är så trött. Funderar dock på att gå iväg till Maxi och köpa lite frysta blåbär, supergott att äta när dom är lite halvtinade!

♥ Heartbreak Hotel ♥

Sitter nu uppkrupen i soffan och tittar på filmen Heartbreak hotel. Det är en av mina favoriter bland svenska filmer. Jag har sett den hur många gånger som helst, men än har jag inte tröttnat på den!

Har ni sett Heartbreak Hotel? Har ni inte det, så gör det!



♥ Dagens låt ♥

Jag bara älskar den här låten, fullkomligt älskar att sjunga den!



♥ The day so far ♥

Blev en kort vända på stan med mamma idag. Jag skulle egentligen bara få skjuts ner men eftersom jag inte skulle vara där länge så följde hon med och jag fick skjuts hem också. Blev lite shoppat (kommer bilder senare) och efter det blev det en sväng på Ö&B och Rusta också. Även där blev det lite handlat.



Nu har jag precis fått i mig något att äta och funderar på om jag kanske ska göra något vettigt. Men om jag känner mig själv rätt så lär jag fastna vid datorn, haha.


♥ Snö ♥

Det har kommit lite mer snö i natt och snöar lite smått fortfarande. Tyckte därför att detta fotot från förra vintern kunde passa bra. Fast det har inte kommit i närheten av lika mycket snö som på bilden.


Foto: Jag
Motiv: Vintern 2009/2010, tagen i motljus.


♥ Harry Potter and the Deathly Hallows ♥

Hua, vilket väder! Snöar och blåser ute nu. Såg ut som en riktig snögubbe när jag kom hem från bion, haha.

Filmen var jättebra och nu riktigt längtar jag efter att få se fortsättningen om ca ett halvår! Rekommenderar er verkligen att se den om ni inte redan har det. Helt klart sevärd.

Har ni sett den än? Ska ni se den?



♥ Bio ♥

Har varit lite dåligt bloggat idag. Hann inte i morse och nu kom jag precis hem, men så kan det ju vara ibland.

Om en stund ska jag iväg till Ebba för vi ska gå på bio ikväll. Ska bli kul att ses igen, var ett tag sedan! Vi ska se nya Harry Potter. Hoppas den är lika bra som de andra!




♥ Beställt ♥

Nu har jag beställt lite kläder från Halens. Skulle egentligen bara bli en jacka, men som vanligt åkte med lite mer.


En svart Parkas. Ska köpa en fleecetröja sen som jag kan ha under när det blir riktigt kallt i vinter.


Den här klänningen fast svart.


Även den här klänningen i svart.

Blev även två bh-ar, men dem lägger jag inte upp :P

♥ Dimma ♥

Jag älskar när det är lite dimma ute, speciellt när det bara är nere vid marken. Ger en lite spöklik känsla och gör man sedan gör om en tagen bild till gråskala så kommer det fram ännu mer tycker jag.

Vad tycker ni?


Foto: Jag
Fotad: Från mitt köksfönster en morgon i november

♥ Dagens låt ♥

Tar en liten kort paus från grejandet i köket och passar på att lägga upp dagens låt.



"Doesn't even matter to you to see what I can see. I'm crawling on the floor to reach you. I'm a wreck you see when you're far from home now. Makes it hard to believe."

♥ God morgon ♥

Inte riktigt morgon längre, men jag har ganska nyligen gått upp. Skönt att vara ledig på torsdagar så att man kan vara uppe lite längre kvällen innan och riktigt sova ut på morgonen!

Idag hade jag tänkt greja lite här hemma. Jag har fortfarande en Ullaredskasse kvar att plocka upp och så lite i köket som behöver göras.

Sedan måste jag även försöka ta mig tid till att sätta mig ner och arbeta med boken. Min deadline närmar sig med stormsteg och jag har fortfarande mycket kvar att göra.



Vad ska ni göra idag?

♥ Dagens låt ♥

En låt helt i min smak!



♥ Ommöbleringen ♥

Nu äntligen kommer före- och efterbilderna från ommöbleringen jag gjorde för ett tag sedan. Har tagit lite tid, men så är det när man har fullt upp. Men nu så är det klar! Ja, nästan i alla fall, haha. Lite småstök kvar, men det får ni stå ut med.

Före:



 

 

Efter:


Tillfällig sminkhörna, där kommer det att hamna ett skrivbord när det inhandlats.


Tillfällig kontorshörna.


Den fina rosa ljuslyktan hittade jag på second hand för endast 30 kr. (Mittenkudden är egentligen lila, inte blå!)


Akilles kom med på ett hörn när den andra soffan fotades.


Mitt fina ljusat.


Ett draperi som skiljer sovalkoven från resten av rummet. Ger lite känslan av ett riktigt sovrum.


Brevid sängen har jag ställt min gamla byrå som kommer att bytas ut till en ny framöver. Lampan som står ovanpå är den jag köpte i
Ullared.


Tavlorna som hängde över sängen förut fick sitta kvar på samma plats.


En härligt mjuk matta brevid sängen.


Den bortersta bokhylla står framför en bit av sovalkoven för att skapa ännu mer illusion av ett riktigt sovrum.

Så där nu har ni fått se resultatet. I videon nedan så får ni se mer av resultatet och även så får ni er en liten titt på resten av lägenheten.



Vad tycker ni om resultatet?

♥ Akilles ♥

Min bebis ♥


Foto: Jag
"Modell": Akilles

♥ Grått ♥

Idag är det verkligen en sådan där dag då man aldrig vaknar riktigt, allt är bara grått, grått grått och åter grått. Sitter i skolan just nu och vill bara hem! Vet inte riktigt när jag är hemma dock, för slutar halv tre och efter det blir det gymmet. Födmodligen är jag hemma närmare fem, suck...

Förresten, när jag kommer hem så kommer jag ÄNTLIGEN att lägga upp före- och efterbilder på möbleringen. Blir även en liten video...


♥ Dagens låt ♥

Jag bara älskar den här versionen som framfördes i programmet "Så mycket bättre".



♥ The end of an era... ♥

...okey, inte riktigt kanske men nu har jag lagt ner mig fotoblogg. Jag har tyvärr helt enkelt inte tid och ork att hålla två bloggar vid liv så länge jag pluggar. Jag vill ju kunna uppdatera ganska ofta annars är det ingen större idé. Därför kommer det istället att dyka upp en och en annan bild här då och då. Kanske att fotobloggen kommer igång igen om ett halvår när skolan är slut.

Nä, nu ska jag göra ett ryck med pluggandet, har prov imorgon! Fyra kapitel försäljning och service...


♥ Plugga ♥

Idag kommer det att bli lite dålig uppdatering eftersom jag har prov imorgon, så det kommer att pluggas till det. Kanske blir något mer inlägg under dagen annars blir det nya tag imorgon.

Ha en fantastisk dag!



♥ Ullaredsshopping - del 2 ♥

Dags att visa upp det resterande jag köpte när jag var i Ullared!

 
2st sådan här krukor blev det till          3 st svarta rosor som jag ska ha i 
ett av fönsterna.                                 en hög vas så fort jag hittat en jag
                                                         vill ha.

 
En väska blev det så klart!                  En pusselmatta.

   
Ett spel som ska spelas i jul.               Ett pussel.

 
En härlig matta att sätta ner                  En smörgåsgrill.
fötterna en kall morgon.

 
Ett laptop-skin till kommande              Present till nya kusinen.
datorn.


Text som förmodligen kommer att hamna på väggen i "sovrummet".

Julklapparna kan jag så klart inte lägga upp ifall någon av dem skulle se dem!

♥ Singing in the rain ♥

Okey, sjunger stämmer väl inte riktigt, men regnar gör det. En hel del dessutom. Är ett riktigt höstväder idag med regn och rusk. En sådan där dag då jag bara vill krypa ner i sängen och dra täcker över huvudet eller varför inte soffan istället och se en bra film.



I skolan har det varit en sådan där riktigt seg dag idag, trodde aldrig jag skulle få gå hem. Men nu är jag alltså hemma och ätit mat har jag också, var riktigt gott.

Nu blir det nog faktiskt en film!

♥ Morning ♥

Idag var det riktigt segt att gå upp. Inte ens duschen gjorde så att jag piggnade till. Hela min kropp skriker efter att få krypa ner i sängen igen och sova minst en timme till. Det blir helt klart tidigt i säng ikväll.

Om cirka en halvtimme så är det dags att dra till skolan. När jag väl har slutat så blir det direkt hem och plugga till prov som gäller.


♥ Dagens låt ♥

En låt vi kört på gymmet, får mig att träna lite extra!



♥ Söndag ♥

Blivit lite sen uppdatering idag, men har helt enkelt inte hunnit tidigare.

Jag har suttit ett par timmar med inlämningen till skolan i ett par timmar och nu är jag äntligen klar. Skönt att ha det gjort!

Om en stund ska jag iväg till gymmet för lite träning med Annika, en tjej i klassen. Var ett tag sedan jag tränade så ska bli skönt faktiskt.



Men sedan när jag kommer hem så blir det mer pluggande. Har prov på onsdag och måste börja skriva ner det viktigaste från boken, så är det bara att vrålplugga sedan när det är gjort, vilket för övrigt kommer att ta ett tag. Därför kommer jag att dela upp det lite på ett par dagar. Jag orkar helt enkelt inte sitta och skriva i flera timmar.

Vad ska ni göra idag?

♥ Dag 13 ♥

Idag har jag varit godisfri i 13 dagar och där med har jag nått mitt första mål med att inte något godis fram till min födelsedag.

Självklart är det bara att fortsätta likadant nu. Jag är faktiskt riktigt förvånad över hur lätt det har gått den här gången. Efter alla mina misslyckade försök så hade det lätt kunnat ha gått åt helsike den här gången också. Jag tror helt klart att det är på grund av min chock när jag fick svart på vitt hur mycket godis det rörde sig om under en månad. 474 kr! Det är precis som om chocken tog bort mitt godissug.



♥ Kalas ♥

Nu har mina gäster åkt hem, alla 6, haha. Var bara lite firande med familjen, syrrans kille och mormor. Kändes lagom tyckte jag.

Detta fick jag:


En flaska att ha diskmedel i fick jag av mamma och pappa. Fick även en handduk till köket som jag inte orkade fota och så fick jag pengar.


Det här fina laptop-skinnet fick jag av syrran och hennes kille. Fick även en påse med naturgodis (jag äter ju inte vanligt godis längre :))


Av mormor fick jag den här superfina tunikan som jag önskat mig. Är mer grön än blå i verkligheten.

Brorsan fick jag inget av alls. Jodå, det kommer men det var föresenat!

♥ Happy Birthday ♥

Ja, då är det officiellt lördag och jag är ett helt år äldre. Grattis till mig, haha! Jag tycker att tiden bara går fortare och fortare, fast det kanske är bra när man är gammal och rynkig och sitter på ett ålderdomshem utan att komma någonstans. Men dit är det ett tag till som tur är, haha.

Senare idag så kommer familjen, mormor och syrrans kille hem till mig för lite födelsedagsfika. Här är det fortfarande inte helt klart efter möbleringen (ja, jag vet, det ta tid :P) och nu blev det ju dessutom ett antal kassar att plocka upp efter Ullaredsresan igår. Så ni kan ju bara gissa vad jag kommer göra mer eller mindre direkt efter att jag har vaknat!

Med risk att verka lite ego så lägger jag upp en bild på mig själv, men det struntar jag faktiskt i, haha.



♥ Ullaredsshopping - del 1 ♥

Igår var jag, mamma och hennes granne Katarina i Ullared för lite shopping. Borde egentligen stå "lite" eftersom det var allt annat än lite för min del, slog till och med personligt rekord igår, haha. Blev så mycket att jag bestämt för att dela upp bilderna lite.

 
Lampa till "sovrummet".                      USB-belysning 14,95:-
Egentligen var det en annan
skärm till så det blev lite dyrare.
Lampfot plus annan skärm 119:-,
Lampskärp 59,95:-

 
Två-sidig pläd (jättemjuk!) 179:-          Nya kuddar 79,95:-/styck

 
Klänning till jul 139:-                            Lång, stickad tröja (mer grön än 
                                                         på bilden? 139:-

 
Velour-mjukisbyxor 89,95 :-               Vantar (till våren, nu är det lite kallt)
                                                       29,95:-

 
Ett par fina vintersockar 19,95:-          Over-knee 29,95:-

 
Scarf i batikmönster 39,95:-               Scarf i leopardmönstrat 29,95:-

 
Tubhalsduk 49,95:-                          Lila duk till vardagsrummet 49,95:-

   
Glasfil 24,95:-                                    Lång sov-t-shirt 69,95:-

Det var del 1 det, resten kommer i del 2!

♥ Ny kusin ♥

I måndags, den 1 november, fick min morbror och hans fru en ny bebis. En kille blev det även den här gången, de har två innan. I lördags var jag och familjen hemma hos dem och tittade på den lille nykomlingen.

Visst är han söt?!

 

♥ Handlingsplanen - update ♥

Med handlingsplanen har det gått så där om jag ska vara ärlig. Träningen går rätt bra även om det blivit lite mindre i och med praktiken men nu när jag är tillbaka i skolan så blir det mer igen!



Från och med idag så blir det nya tag med handlingsplanen. Ska dricka mer vatten, sova 7-8 timmar, äta mer grönsaker och frukt. Jag vill ju må så bra som möjligt och då får man jobba för det!



♥ Mattes ögonsten ♥♥

Ni som läser min blogg regelbundet har väl inte missat att min älskade kisse Akilles är min ögonsten. Tog hem lite nya teckensnitt och passade på att leka lite med att lägga till det på bilder.





♥ Dagens låt ♥

Idag blir det en filmlåt. Detta är min favoritscen från en av mina favoritfilmer.



♥ The fog ♥

Godmorgon min underbara läsare!

När jag vaknade i morse så låg det en dimma över stan. Jag vet inte hur det är med er, men jag tycker att det ser lite mysigt ut.


♥ Dagens låt ♥

Medan det är reklampaus i Idol så passar jag på att lägga upp dagens låt.



"My destiny has been touched by your heart. My destiny never tear us apart. Love is a mirror that shines through your eyes. I've finally realized my destiny."

♥ Fredag! ♥

Nu är sista dagen gjord på praktiken och det har verkligen gått i ett. Dagen började lite dramatiskt med att datasystemet havererade så att det inte gick att använda kassasystemet, vilket betydde kontanta pengar och skriva upp det som köptes. Lite smått kaos där ett tag. Men sedan, efter en timme, fungerade det igen. Resten av dagen kändes det som att jag nästan bodde i kassan, men kul var det!

Nu blir det en lugn kväll med lite Idol sedan klockan åtta. Först tänkte jag faktiskt få i mig något att äta, är döhungrig ju!

(Förresten, angående ommöbleringen, så har jag inte glömt bort inlägget med resultatet. Jag har helt enkelt inte orkat göra klart här än, men så snart jag är klar så kommer bilderna. Ska låna en hylla av mamma och pappa i helgen och innan jag har den så kan jag inte göra klart. Så nu vet ni läget!)

♥ Vill ha! ♥

Har varit en lång dag som vanligt och imorgon gör jag min sista dag på praktiken, i alla fall för den här perioden. Därför så tänkte jag lägga upp lite prylar jag vill ha från Hem & Hobby.


Den här lampan fast den i svart skulle passa bra hemma hos mig.


Det här trädet skulle passa bra till att hänga smycken på.


Siffror till adventsljusen (blockljus).


En sådan här har jag alltid velat ha.


Den höga krukan skulle nog göra sig i mina stora fönster.

Älskar ramar som inte ser ut som alla andra, speciellt med någon text.

♥ Unbelievable ♥

Jag är helt klart förvånad att det har gått så bra med mitt femhundrade försök att bli godisfri. Alla som har ett beroende vet ju hur svårt det är att sluta, oavsett om det gäller godis, cigaretter eller alkohol. Vill man inte sluta till 110% så går det inte heller. Det är därför jag misslyckats förut, det är jag helt säker på! Det fanns alltid en liten del inom mig som inte ville sluta. Jag tror helt klart att tack vare det rejäla uppvaknandet när jag fick svart på vitt hur mycket pengar det rörde sig att jag faktiskt insåg hur illa det faktiskt låg till. Vilket i sin tur gav mig den där sista pushen att verkligen VILJA sluta.

Visst, jag kan villigt erkänna att även om det har gått så himla bra de här tre dagarna, så vet jag att den dagen kommer då jag verkligen får KÄMPA emot för att inte trilla dit...



♥ Dag 2 ♥

Nu är nästan dag två utan godis överstökad. Fick ett rejält sug när jag var på praktiken, men det gick faktiskt över förvånandsvärt snabbt.

På vägen hem gick jag förbi Maxi och handlade en del av det som behövs till mitt kalas till helgen. Fyller igentligen inte år förrän helgen efter men ska firas på söndag. I alla fall så skulle jag köpa godis som ska vara på den ena tårtan (vilket jag för övrigt ska ta bort från min tårtbit!) och otroligt nog så var jag inte ens frestad när jag stod där vid godishyllan. 

Än så länge går det alltså bra med andra ord! 

♥ Dagens låt ♥

Hittade den här låten, i morse faktiskt, när jag satte på Spotify. Riktigt bra! Vad tycker ni?



Tillägg: Upptäckte att det inte går att se klippet längre, så därför kommer här en spotify-länk - James Blunt – No Tears

♥ Shopping-bilder ♥

Medan jag väntar på att vårdcentralen ska ringa upp så tänkte jag att jag kunde lägga upp lite bilder på vad jag shoppade igår.

Var inne på Lindex på lunchen och skulle egentligen bara kika lite men hittade så klart något som det var rea på.


Det här linne kostade egentligen 199 kr, men var nu halva priset.


Jeansjackan kostade egentligen 499 kr, men nu var det halva reapriset så jag köpte den för endast 125,50 kr. Alltid kul med rea, haha!

Jag lovade ju för ett tag sedan att jag skulle visa upp skorna jag handlade, så det tänkte jag passa på att göra nu.


Jag som sagt att jag aldrig i hela mitt liv skulle köpa ett par uggs, haha. Men nu behövde jag verkligen ett par varma skor i vinter så då fick det bli ett par sådana. Kanske att jag vänjer mig vid att se mig själv i dem.


Jag behövde akut ett par låga skor att ha på praktiken och bestämde mig för ett par converce. Hade helst velat haft ett par svarta, men tyvärr fanns det inga kvar i min storlek. Fast gråa är snyggt det med och det passar till det mesta, vilket jag gillar.

(svarar på kommentarer när jag kommer hem från praktiken)


♥ So far so good! ♥

Första dagen utan godis är snart avklarad! Det har faktiskt gått förvånandsvärt bra och godissuget lyste med sin frånvaro fram tills efter träningen. Då slog den emot mig och jag var verkligen tvungen att kämpa emot suget när jag var och handlade. Men jag stod emot, blev inget godis här inte! Att jag överhuvudtaget blev så sugen var till stor del att jag glömt ta med mig en frukt. Det ska jag försöka att bättra mig med!


RSS 2.0