♥ Möjliga effekter vid avslappning ♥

I början av kursen när vi som går den precis hade börjat med avslappningen så gick vi igenom lite olika effekter av den vi hade upplevt. Vissa bra och vissa dåliga. Kan ju tillägga att de dåliga effekterna går över när man tränar avslappning regelbundet. Vad man också upplever för effekter är så klart olika för alla.

♥ Trötthet - framför allt om man redan är trött och sover dåligt, så kan man bli ännu tröttare efter avslappningen. Detta går dock över, eftersom avslappningen i sig gör att man sover bättre.

♥ Lugnare - man blir lugnare och mindre stressad.

♥ Värre spänning - jag är inte själv någon som upplevde detta, men vissa kan känna sig mer spända i början.

♥ Huvudvärk - detta beror på att späningar man har i nacke och axlar släpper, vilket ger huvudvärk. Detta går dock över.

♥ Rastlöshet - vissa kan känna en rastlöshet under själva avslappningen. Ett tips är att träna eller ta en kort promenad precis innan.

♥ Nya tankar - helt nya tankar kan ploppa upp under avslappningen. Det kan också vara gamla minnen som man helt plötsligt kommer att tänka på.

♥ Man kan i början känna en stress över att göra avslappningen för att man lägger tid på den istället för att göra annat som måste göras. Här gäller det att prioritera!

♥ Acceptans - man inser att det är okey att ta det lugnt.

♥ Värderar - man kan börja värdera rösten på cd:n och/eller sina egna prestationer. Mitt tips till det sista är att bara låta dig själv vara, du kan inte tvinga dig själv att slappna av utan låt det bara komma.

♥ Lättare att somna - har du svårt att somna så kan det vara en bra idé att göra avslappningen precis innan du går och lägger dig. Lägg över övningen/övningarna på din mobil/mp3/ipod så slipper du gå upp när du är klar.

♥ Man kan få olika effekter beroende på var man gör avlsappningen - det kan till och med vara så att det faktiskt är lättare borta än hemma.

♥ Tar mig tillbaka till nuet - man blir mer uppmärksam på omgivningen.

Vill du veta mer om avslappning så har jag skrivit ett inlägg om olika övningar. Du kan också ladda ner en avslappningsövning helt gratis och lagligt, så kan du prova om det är något för dig. Mitt tips är dock att verkligen ge dig själv tiden att göra det under minst två veckor för att du ska hinna märka den positiva effekten.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0